Анонс ще одного анонімного пошуку роботи
Привіт, на початку 2020 року я з моїм колегою Андрієм почали розробляти новий анонімний пошук роботи у післяробочий час.
Через півроку Андрій вийшов з проєкту із-за народження сина і я добре його розумію.
В цьому анонсі розповім чому почав займатись проєктом, на якій стадії знаходиться проєкт, про команду, про технології, про подальший розвиток проєкту та чому взагалі потрібен цей анонс.
Чому почав розробляти новий анонімний пошук роботи
Це важливе питання перефразую на два простіших:Як виглядає мій алгоритм пошуку роботи
Коли в 2017 році я розглядав вакансії Senior PHP Developer то думав, що всі мої відгуки на вакансії будуть мати відповідь, враховуючи мій досвід, але відповідей було значно менше, ніж очікував.
Таке відчуття, що рекрутери цінують знайдених кандидатів більше, ніж тих, які відгукнулись на вакансію, наче трава у сусіда зеленіша.
Ефективнішим для мене став процес найму коли рекрутер писав першим на Djinni або в LinkedIn.
Якщо мені подобалась якась вакансія на DOU то я просто активував профіль на Djinni та чекав коли потрібний рекрутер напише першим, щоб я міг дізнатись більше про проєкт та умови до відкриття контактів, як риболовля.
Якщо за тиждень-два жодної очікуваної пропозиції то виключав профіль на Djinni.
Мої явлення, як кандидата, про пошук роботи
Мої уявлення сформувалися на основі Djinni, сайтів знайомств та рекламних мереж.Процес пошуку роботи в моєму уявленні має виглядати так:
- У кандидата є багато профілів та спільні для всіх профілів контакти
- Відкриваю список вакансій на сайті
- Вибираю потрібні фільтри:
- Категорія Go
- Напрями AdTech, PropTech, eCommerce, Cloud
- Є опис команди
- Є опис проєкту
- 20+ днів відпустки
- Без тестового завдання
- Без поліграфа
- Переключаю сторінку списку вакансій у режим для свайпу
- Відгук на вакансію схожий на callback
- Після відгуку на вакансію створюється чат між кандидатом й рекрутером
- Якщо рекрутер переглянув публічний профіль кандидата то кандидат побачить сповіщення
- Якщо рекрутер відкриває свої контакти то кандидат побачить сповіщення
- Якщо кандидат відкриває свої контакти то рекрутер побачить сповіщення
- Контакти доступні для перегляду якщо обидва їх відкрили
- Разом з відгуком зберігається версія вакансії на яку відгукнувся кандидат
- Якщо рекрутер завантажив резюме кандидата то кандидат побачить сповіщення
- Можливість порівняти вакансії як ноутбуки в інтернет-магазині
- Можливість знайти напарника для обміну інформації про співбесіди
Команда
Зараз нас троє, за дизайн сайту відповідає Анастасія, за верстку сайту Віктор, за розробку серверної частини вже відповідаю я.Технології
Дизайн в Figma.Front-end на TypeScript без каркарсів.
Back-end на Go, раніше використовував github.com/valyala/fasthttp, але замінив на github.com/gin-gonic/gin, менша швидкодія, але комфортніша маршрутизація.
БД PostgreSQL, без ORM. Спочатку писав голі запити до MySQL, а після знайомства з github.com/sqlc-dev/sqlc перейшов на PostgreSQL із-за кращої підтримки цієї БД.
Клієнт-серверна взаємодія через кодогенерацію за допомогою github.com/grpc/grpc-web.
На якій стадії знаходиться проєкт
Проєкт розвивався еволюційно, спершу самостійно підготував схему БД та API.Для подальшого розвитку почав замовляти дизайн та верстку, які за функціоналом обігнали створене раніше API.
Підключив версту та оновив API.
Знову дизайн, знову верстка, знову API, ще раз, і ще раз, і так до цього моменту.
Зараз є дизайн, який функціонально відповідає моїм очікування, верстка відстає, API десь обганяє, а десь відстає.
Про подальший розвиток проєкту та навіщо потрібен цей анонс
Враховуючи що мені подобається писати технічні статті на DOU то продовжу розробляти проєкт вже публічно у репозиторії на GitHub-і github.com/readytotouch/readytotouch щоб популяризувати проєкт у майбутніх статтях.
Зараз є два приватні репозиторії, перший з Go кодом, другий з версткою, а також є дизайн з новим функціоналом.
Приватний репозиторій з версткою буде переноситись у публічний доступ readytotouch.github.io, сторінка за сторінкою, з доверстуванням нового функціоналу з дизайну.
Коли верстка буде готова то вже приватний репозиторій з Go буду переносити у публічний доступ github.com/readytotouch/readytotouch об’єднуючи з новою версткою.
В процесі буду публікувати статті з описом рішень.
Після запуску проєкту оплата найму буде через донат на ЗСУ, квитанції будуть перевірятись на check.gov.ua.
Коли витрати на підтримки сервісу будуть зависокі для мене тоді зареєструю ТОВ та частину оплат буду перенаправляти на ТОВ.
Епілог
Дякую за увагу. Анонс намагався зробити компактним.Якщо хочете підтримати проєкт то поставте зірочку на GitHub-і:
55 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.