Анонс ще одного анонімного пошуку роботи

Привіт, на початку 2020 року я з моїм колегою Андрієм почали розробляти новий анонімний пошук роботи у післяробочий час.
Через півроку Андрій вийшов з проєкту із-за народження сина і я добре його розумію.

В цьому анонсі розповім чому почав займатись проєктом, на якій стадії знаходиться проєкт, про команду, про технології, про подальший розвиток проєкту та чому взагалі потрібен цей анонс.

Чому почав розробляти новий анонімний пошук роботи

Це важливе питання перефразую на два простіших:

Як виглядає мій алгоритм пошуку роботи

Коли в 2017 році я розглядав вакансії Senior PHP Developer то думав, що всі мої відгуки на вакансії будуть мати відповідь, враховуючи мій досвід, але відповідей було значно менше, ніж очікував.

Таке відчуття, що рекрутери цінують знайдених кандидатів більше, ніж тих, які відгукнулись на вакансію, наче трава у сусіда зеленіша.

Ефективнішим для мене став процес найму коли рекрутер писав першим на Djinni або в LinkedIn.
Якщо мені подобалась якась вакансія на DOU то я просто активував профіль на Djinni та чекав коли потрібний рекрутер напише першим, щоб я міг дізнатись більше про проєкт та умови до відкриття контактів, як риболовля.
Якщо за тиждень-два жодної очікуваної пропозиції то виключав профіль на Djinni.

Мої явлення, як кандидата, про пошук роботи

Мої уявлення сформувалися на основі Djinni, сайтів знайомств та рекламних мереж.

Процес пошуку роботи в моєму уявленні має виглядати так:

1. У кандидата є багато профілів та спільні для всіх профілів контакти
  2. Відкриваю список вакансій на сайті
  3. Вибираю потрібні фільтри:
    1. Категорія Go
    2. Напрями AdTech, PropTech, eCommerce, Cloud
    3. Є опис команди
    4. Є опис проєкту
    5. 20+ днів відпустки
    6. Без тестового завдання
    7. Без поліграфа
  4. Переключаю сторінку списку вакансій у режим для свайпу
  5. Відгук на вакансію схожий на callback
    1. Після відгуку на вакансію створюється чат між кандидатом й рекрутером
    2. Якщо рекрутер переглянув публічний профіль кандидата то кандидат побачить сповіщення
    3. Якщо рекрутер відкриває свої контакти то кандидат побачить сповіщення
    4. Якщо кандидат відкриває свої контакти то рекрутер побачить сповіщення
    5. Контакти доступні для перегляду якщо обидва їх відкрили
    6. Разом з відгуком зберігається версія вакансії на яку відгукнувся кандидат
    7. Якщо рекрутер завантажив резюме кандидата то кандидат побачить сповіщення
  6. Можливість порівняти вакансії як ноутбуки в інтернет-магазині
  7. Можливість знайти напарника для обміну інформації про співбесіди

Команда

Зараз нас троє, за дизайн сайту відповідає Анастасія, за верстку сайту Віктор, за розробку серверної частини вже відповідаю я.

Технології

Дизайн в Figma.

Front-end на TypeScript без каркарсів.
Back-end на Go, раніше використовував github.com/valyala/fasthttp, але замінив на github.com/gin-gonic/gin, менша швидкодія, але комфортніша маршрутизація.

БД PostgreSQL, без ORM. Спочатку писав голі запити до MySQL, а після знайомства з github.com/sqlc-dev/sqlc перейшов на PostgreSQL із-за кращої підтримки цієї БД.

Клієнт-серверна взаємодія через кодогенерацію за допомогою github.com/grpc/grpc-web.

На якій стадії знаходиться проєкт

Проєкт розвивався еволюційно, спершу самостійно підготував схему БД та API.
Для подальшого розвитку почав замовляти дизайн та верстку, які за функціоналом обігнали створене раніше API.
Підключив версту та оновив API.
Знову дизайн, знову верстка, знову API, ще раз, і ще раз, і так до цього моменту.
Зараз є дизайн, який функціонально відповідає моїм очікування, верстка відстає, API десь обганяє, а десь відстає.

Про подальший розвиток проєкту та навіщо потрібен цей анонс

Враховуючи що мені подобається писати технічні статті на DOU то продовжу розробляти проєкт вже публічно у репозиторії на GitHub-і github.com/readytotouch/readytotouch щоб популяризувати проєкт у майбутніх статтях.

Зараз є два приватні репозиторії, перший з Go кодом, другий з версткою, а також є дизайн з новим функціоналом.

Приватний репозиторій з версткою буде переноситись у публічний доступ readytotouch.github.io, сторінка за сторінкою, з доверстуванням нового функціоналу з дизайну.

Коли верстка буде готова то вже приватний репозиторій з Go буду переносити у публічний доступ github.com/readytotouch/readytotouch об’єднуючи з новою версткою.

В процесі буду публікувати статті з описом рішень.

Після запуску проєкту оплата найму буде через донат на ЗСУ, квитанції будуть перевірятись на check.gov.ua.

Коли витрати на підтримки сервісу будуть зависокі для мене тоді зареєструю ТОВ та частину оплат буду перенаправляти на ТОВ.

Епілог

Дякую за увагу. Анонс намагався зробити компактним.
Якщо хочете підтримати проєкт то поставте зірочку на GitHub-і:
👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному6
LinkedIn

55 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Редакція DOU зробила тему доступної тільки для перевірених профілів бо я написав в редакцію

анонімний пошук роботи тільки для перевірених профілів )))

Ефективнішим для мене став процес найму коли рекрутер писав першим на Djinni або в LinkedIn.

Це не для тебе ефективніше, це для будь-кого ефективніше («теплий» vs «холодний» контакт), але будувати на цьому стратегію пошуку роботи було б помилкою (принаймні в тому стані в якому айтішечка перебуває зараз).

Я зробив багато помилок, зараз їх виправляємо командою у комфортному темпі

Повільно рухаємось, зі свіжого:

за розробку серверної частини вже відповідаю я.

А яка різниця між автором статті Ярослав Характерник, та відповідаю я — посилання на Yaroslav Podorvanov. Це що вже DOU.ua розпочали підтверджвати анонімні профілі)))

У підтверджених профілів є прив’язка до LinkedIn-у, щоб це побачити треба також мати підтверджений профіль

до чого тут

прив’язка до

іншої соц.мережі. LinkedIn має власне підвердження через Ідентичність Підтверджено Persona за допомогою government ID. А у вашому профілі навіть цього не має. Наше запитання було стосовно різниці між двома різними особами Характерник та Подорванов

В мене в профілі потрібне є, щоб це побачити, треба також мати підтверджений профіль

Немає. Є тільки значок Premuim. Навпроти імені має бути щит, який доступний всім користувачам LinkedIN. Інформація є доступною за посиланням www.linkedin.com/...​linkedin/answer/a1359065

В мене підтверджений профіль на DOU, має підтверджену прив’язку до LinkedIn-профіль, щоб це побачити, треба також мати підтверджений профіль

В LinkedIn-і в мене відсутнє підтвердження бо в моєму смартфоні відсутній потрібний функціонал фізично, телефон 2021 року, цього року куплю новіший й буде LinkedIn-профіль підтверджений

Пошукайте, що таке «Літературне імя» й навіщо воно потрібно

Пошукайте, що таке «Літературне імя» й навіщо воно потрібно

Ви не є літературною особою! Перебуваючи у середовищі ІТ анонімність використовують казкові персонажі на форумах, де думка важлива тільки у сірому середовищі (underground) та не має кваліфікаційного значення для підтвердження статусів junior middle та senior

В мене відсутнє розуміння, що ви від мене хочете

між автором статті Ярослав Характерник, та відповідаю я — посилання на Yaroslav Podorvanov.

відповідь на питання, а не тенісна дискусія.

Підтвердіть профіль та знайдіть відповідь самостійно

Профіль підтверджують фізичні особи, а Компанії які офіційно зареєстровані підтверджені автоматично, оскільки спілкування може відбуватися різними співробітниками або відсутність функціоналу підтвердження через профіль www.linkedin.com/...​kraine/?viewAsMember=true

Коли зробите собі підтверджений DOU-профіль тоді знайдете відповідь на запитання, яке вже вкотре повторюєте

яке вже вкотре повторюєте

Ми бачимо протилежне, оскільки питання у коментарях було один раз, а стосовно повторення, певно вам Ярославе потрібно навчатися дотримуватися норм доцільного спілкування з представниками компанії

Я вам вже вкотре пишу, якщо ви хочете побачити мою підтверджу інформацію у моєму DOU-профілі то вам потрібно підтвердити ваш DOU-профіль

Ми бачимо протилежне

«Ми» це хто?

навчатися дотримуватися норм доцільного спілкування з представниками компанії

Для мене ви анонімний профіль, в мене відсутнє підтвердження, що ви представник компанії ТОВ «Краудсорс ПРО»

Ви є співробітником DOU? Чи працівником іншої компанії?

Я отримав відповідь від ТОВ «Краудсорс ПРО», у відповіді відсутнє підтвердження, що ви представник компаній

Будь ласка гугліть ваші запитання самостійно

Можливо ви задаєте запитання, на яке ніхто не може відповісти, а деякі ваші послідовники взагалі-по загалям пишуть образливі коментарі, втім радимо друже повторно перечитати відповідь від співробітників, спробуйте зрозуміти

самостійно

, прочитайте ще раз. А якщо не вмієте читати, то повертайтесь до школи вчити абетку. На-разі як ми зрозуміли за вашою риторикою developer з вас не який. Бажаємо вам успіхів!

Це ви прийшли в цю тему запитувати про мене та мою кар’єру

В мене відсутні послідовники

Ви вже пишете повну маячню та намагаєтесь мене зачепити, з причин зрозумілих тільки вам, від імені юридично існуючої компанії, безрезультатно

Маячня — якраз ваша стаття, занадто молода та самовпевнена людина яка описує власну підліткову кар’єру називаючи себе сеньйором.
Ми погуглили да прийшли до висновку що сеньйор особа 60-75 років

Навіщо ви продовжуєте мені писати? (Риторичне запитання)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ви пишете від імені компанії, яка юридично існує, ТОВ «Краудсорс ПРО»

Власник компанії має профілі на DOU: Oleksii Syvokhin (/users/oleksii-syvokhin/) та Oleksii Syvokhin (/users/oleksii-syvokhin-1/)

Написав листа на пошту компанії, щоб зрозуміти, чи дійсно ви представляєте компанію, чи в щось своє граєтесь

Дякуємо за ваш зворотній зв’язок! Ви отримали відповідь від нашого співробітника.
Власник(-и) компанії не мають доступу до профілів на які ви посилаєтесь.

Отримав відповідь від ТОВ «Краудсорс ПРО» стосовно вашого DOU-профілю

У відповіді відсутнє підтвердження, що ви є представником компанії ТОВ «Краудсорс ПРО»

У відповіді також відсутнє спростування, що ви є представником компанії ТОВ «Краудсорс ПРО»

Гугліть будь ласка ваші запитання самостійно

На яке саме підтвердження ви очікували? Ви написали електронного листа до служби підтримки клієнтів товариства, тому ваше запитання було недоречним. Якщо вас цікавить відповідь, сформуйте коректний запит на e-mail групи КіберФортеця Краудсорсингової платформи [email protected]
Для отримання відповідного запиту про співробітників компанії

ТОВ «Краудсорс ПРО»

, вам потрібно заповнити анкету-заяву.
Будь-які інші дописи у листуванні, що не вирішують загального запитання будуть ігноровані у цілому!

Досить вже імітувати з себе представника компанії ТОВ «Краудсорс ПРО»

Ви поставили під сумнів те, що я написав у темі, я запропонував вам перевірити цю інформацію самостійно, для цього потрібно лише мати підтверджений DOU-профіль

Ми не отримали від вас жодних підтверджень!

Бо ви можете самостійно це перевірити

Зробіть собі підтверджений DOU-профіль то зможете бачите прив’язки до соціальних мереж у інших підтверджених DOU-профілів

Ми бачимо ваші

прив’язки

yaroslav-podorvanov, при переході не неї видає повідомлення за посиланням www.linkedin.com/404 Цієї сторінки не існує
Перевірте свою URL-адресу або поверніться на головну сторінку LinkedIn. Можливо змінювали URL особистий, тому ваш профіль не надає підтвердження справжності DOU-профіля

Ось пряме посилання www.linkedin.com/in/yaroslav-podorvanov

Якщо ви отримуєте 404 то вас заблокував, таке трапляється дуже рідко, прийміть це

Доступна тільки інформація що Senior Golang Developer Yaroslav Podorvanov 🇺🇦
перебуваючи у Antalya, Türkiye вважаєтся українським ухилянтом=))))

Легально виїхав в Туреччину 23 січня 2022 року, користуюсь ФОП 2+ роки безперервно, цього місяця сплатив податки за 1 квартал 2024 року, доначу на ЗСУ

2 роки та 3 місяці живу в Анталії безвиїзно

Якщо комусь то цікаво то створю тему на DOU та опишу, чому вирішив переїхати в Анталію

(скопіював)

комусь то цікаво то створю тему на DOU та опишу, чому вирішив переїхати в

Можно не пояснювати, казкові персонажі виїхали бо простіше анонімно з безпечного місця КРИЧАТИ як любити Україну, а взяти зброю в руки для них таке саме як постійно ходити у памперсах

Можна любити на словах, а можна ділом показувати своє ставлення

Ось загугліть «DOU» «ReadyToTouch» задонатив

Де журналісти DOU?

Чому розробники, які створюють щось нове самі пишуть про себе? Невже це Україна?

Про це має написати Редакція DOU.

Ярик, дякую тебе за твої старання, що робиш таку велику справу, буду стежити за твоїм проектом і бажаю тобі великого успіху 🙂 !)

У редакції DOU вистачає своїх задач

Й подій по ReadyToTouch мало, робимо в комфортному темпі бо у кожного є робота на повний день

Дякую

А буде функція реакцій на вакансії (звісно анонімні)? Щоб трохи зменшити бар’єр між рекрутерами та кандидатами. І заодно кандидати будуть анонімно подавати сигнали іншим кандидатам про свою думку за вакансію. Наприклад ставити реакції як в телеграмі (вогник, сердечко, какаха, клоун)

Коли я дивився на Djinni, як кандидат, то також хотів багато чого додати, а коли почав розробляти свій сервіс пошуку роботи то зрозумів, що багато чого може відштовхувати рекрутерів від створення вакансії на платформі

Функціонал реакцій на вакансію поки вважаю зайвим

Постав зірочки репозиторіям будь ласка

Крута ідея!
Чи правильно я розумію, що заповнення профілю буде відбуватись лише через форму і без завантаження CV, щоб не засвітити контакти, які зазвичай там вказують?
Чи кандидат опційно зможе відкрити свої контакти для публічного перегляду?

Рекрутер побачить ваш публічний профіль тільки після відгуку на вакансію.

CV це частина контактів тому кандидату потрібно буде завантажити CV на сайт або ж вставити посилання на CV.

Відкриття контактів між кандидатом та рекрутером буде схоже на match з сайтів знайомств.

Якщо рекрутер відкриває свої контакти то кандидат побачить сповіщення

А чому ви вирішили притримуватись саме такої моделі, а не зробити публічний профіль рекрутера відразу з контактами? І тоді давати можливість кандидату відкрити свої контакти у випадку коли ним зацікавились?

Щоб уникнути ситуації коли початківці будуть завалювати рекрутерів листами на пошту

Я запам’ятаю це питання й детальніше опишу в наступних статтях

Так а де сервіс? Лінки тіки на гітхаб

Сервіс ReadyToTouch ще в розробці, анонс для того щоб в майбутніх технічних статтях наводити приклади з розробки цього сервісу

Пройшло 3 роки а дати виходу проекту досі нема...)) «это фиаско братан»

Програмісти пишуть пет проєкти не з метою результату, а заради процесу(:. Сам такий.

це ж безсмисленно... можна комусь написати проект за гроші за цей час...

Радий, що доводите до кінця роботу. Комент скоріше жартівливий був про те, що ми починаємо проєкт, пилимо правильні апішки і авторизації, хоча мабуть для МВП це не так і обов’язково було б. Але ж цікаво(:.

А можна будь ласка розглядати успішність на прикладі українських мемів

Підписатись на коментарі