Куди вступити на навчання?

Випускники українських ВНЗ, розкажіть про вашу альма-матер. Хочу отримати профільну освіту, але хочеться вибрати ВНЗ, де справді навчають.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо бакалаврат, то кубік, якщо магістратура, то OMSCS. Рекомендую ознайомитись: dou.ua/forums/topic/51705 )

Якщо вам для кар’єри, то краще дивіться на американські програми, Harvard, MIT, etc.

Хочу отримати профільну освіту, але хочеться вибрати ВНЗ, де справді навчають.

Ти навчаєшся самостійно, ніхто тебе не навчить. Можна ± розмовляти о програмі, о деяких вправах, ... Не так давно чув на подскасті, що вибор школи на заході дає 1%, а платні школи виграють більше за рахунок правил відбору. Простіше кажучи, відібрали талановитих, потам хвалимся тим, як вони знають екзамени.

Наш студент став членом галузевої експертної ради dpu.edu.ua/...​haluzevoi-ekspertnoi-rady. Приходь в Державний податковий університет.

Ти навчаєшся самостійно. На жаль, знання не передаються статевим шляхом, та їх неможливо насильно передати іншим людям.

Знаннь в універі знайдеш зовсім трошки, це все таке, ні про що. Головне що дає універ, суспільство молодих заряджених людей, це найцінніше що є, такого не знайдеш ніде. Гарний варіант поступити в більш менш престижний універ саме на потрібну спеціальність по комп науках, дизайн, інженерія і т.д. і заїхати в гуртожиток. Не гаяти час на всяку фігню і жити нормальним студентським життям. З людьми що підштовхували вперед ми зустрілись на вечірках, перекурах, спільному перегляді футболу або навіть на кухні. Найважливіше це суспільство, що тримає в тонусі. Хтось надихає, хтось вже пройшов твій майбутній шлях і завжди допоможе порадою. А на сам універ не потрібно забагато приділяти уваги, 1-2 курси і будуй своє майбутнє.

Не впевнена, що зможу так, бо це вже буде друга освіта. Просто хочу профільну.

а хіба заяви не треба було подати до 31 липня? чи це питання з прицілом на наступний рік?

Закінчив ЛНУ ім. І. Франка пару років тому, ф-т Прикладної математики, спец. 113 Прикладна математика. Рекомендую. Дійсно вчать; багато класних викладачів, що працюють у відомих ІТ компаніях; жодного хабара (старосту навіть вигнали за спробу «порішати» і прогули). Нормальний випускник стає таким собі «універсальним солдатом», але звісно з акцентом на наукове програмування (MATLAB і реалізація різних чисельних методів). Є наукові керівники з AI/ML темами курсових або криптографією. На магістратурі є програма подвійного диплому з італійським ВНЗ. Зараз ніби є програми дуальної освіти (щоправда, на іншій спеціальності).

АЛЕ. Треба реально пахати і ходити на більшість пар. На першому курсі голова буде тріщати. Я починав працювати лише з магістратури, на бакалавраті вчився і не відволікався на роботу (хоча одногрупники поєднували з 2-3 курсу).

Отриманих навичок мені цілком вистачило, щоби вступити на безкоштовні курси-стажування СофтСерву, і далі на проект.
Є ще інші спеціальності на факультеті, наприклад кібербезпека, але за них гарантій не даю.
ami.lnu.edu.ua/...​culum-applied-mathematics

жодного хабара

і що навіть право, історію і решту «непрофільного» на 5-му курсі здавав безплатно?)

Права в нас не було, а всілякі філософію, мову, історію, політологію тощо — так, усе власними силами. Сам дивуюся.

А Галина Барабаш викладає, цікава дівчина була ще в 1999-2003?

Не зустрічав такої ніде в розкладах.

new.mmf.lnu.edu.ua/employee/barabash-h-m
А, вона тепер по не математичних факультетах

В он сайт випадку раджу шукати у мільйонниках, можливо, щось більше сподобається ніж IT і можливостей більше.
Також, якщо є можливість, то краще не вчитися українською.

Універ — бізнес або неефективна державна структура, навчатися там має сенс, якщо ти розвиваєшся в середньому або повільнішому темпі, в іншому випадку самоосвіта краще, але самоосвітою можна займатися і скіпаючи універ.
Якщо самій складно, то можна знайти ментора, для гарної дівчини це взагалі не буде проблемою.

Якщо ти дівчина, то ліпше або виїхати з попередньою підготовкою поки є час, або норм курси на цьому ж Доу проходити. Ліпше займись рік самоорганізацією. А для батьків чи якщо ти хлопець поступи в найпростіший із варіантів місцевого коледжу і буде добре якщо ще й стипендію отримаєш. На контракт рекомендую в найбільш крайній випадок.

А за кордоном що порекомендуєте? Я вже працюю в компанії, але хочу мати профільну освіту

Хочу отримати профільну освіту, але хочеться вибрати ВНЗ, де справді навчають.

Навіть у тому самому ВНЗ і факультеті але на різних спеціальностях рівень навчання суттєво відрізняється.
Я б радив орієнтуватись на наявність програм і викладачів які працюють у великих ІТ компаніях.

Наприклад по Львову
lpnu.ua/...​-u-lvivskii-politekhnitsi
lnu.edu.ua/...​ty-navchannia-z-robotoiu

Ще дуже хорошим є Католицький Університет, там круті викладачі по АІ dou.ua/...​lenta/articles/uku-guide
ucu.edu.ua/...​strategichne-partnerstvo

Підписатись на коментарі