Куди вступити на навчання?

Випускники українських ВНЗ, розкажіть про вагу альма-матер. Хочу отримати профільну освіту, але хочеться вибрати ВНЗ, де справді навчають.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ти навчаєшся самостійно. На жаль, знання не передаються статевим шляхом, та їх неможливо насильно передати іншим людям.

Знаннь в універі знайдеш зовсім трошки, це все таке, ні про що. Головне що дає універ, суспільство молодих заряджених людей, це найцінніше що є, такого не знайдеш ніде. Гарний варіант поступити в більш менш престижний універ саме на потрібну спеціальність по комп науках, дизайн, інженерія і т.д. і заїхати в гуртожиток. Не гаяти час на всяку фігню і жити нормальним студентським життям. З людьми що підштовхували вперед ми зустрілись на вечірках, перекурах, спільному перегляді футболу або навіть на кухні. Найважливіше це суспільство, що тримає в тонусі. Хтось надихає, хтось вже пройшов твій майбутній шлях і завжди допоможе порадою. А на сам універ не потрібно забагато приділяти уваги, 1-2 курси і будуй своє майбутнє.

Не впевнена, що зможу так, бо це вже буде друга освіта. Просто хочу профільну.

а хіба заяви не треба було подати до 31 липня? чи це питання з прицілом на наступний рік?

Закінчив ЛНУ ім. І. Франка пару років тому, ф-т Прикладної математики, спец. 113 Прикладна математика. Рекомендую. Дійсно вчать; багато класних викладачів, що працюють у відомих ІТ компаніях; жодного хабара (старосту навіть вигнали за спробу «порішати» і прогули). Нормальний випускник стає таким собі «універсальним солдатом», але звісно з акцентом на наукове програмування (MATLAB і реалізація різних чисельних методів). Є наукові керівники з AI/ML темами курсових або криптографією. На магістратурі є програма подвійного диплому з італійським ВНЗ. Зараз ніби є програми дуальної освіти (щоправда, на іншій спеціальності).

АЛЕ. Треба реально пахати і ходити на більшість пар. На першому курсі голова буде тріщати. Я починав працювати лише з магістратури, на бакалавраті вчився і не відволікався на роботу (хоча одногрупники поєднували з 2-3 курсу).

Отриманих навичок мені цілком вистачило, щоби вступити на безкоштовні курси-стажування СофтСерву, і далі на проект.
Є ще інші спеціальності на факультеті, наприклад кібербезпека, але за них гарантій не даю.
ami.lnu.edu.ua/...​culum-applied-mathematics

жодного хабара

і що навіть право, історію і решту «непрофільного» на 5-му курсі здавав безплатно?)

Права в нас не було, а всілякі філософію, мову, історію, політологію тощо — так, усе власними силами. Сам дивуюся.

А Галина Барабаш викладає, цікава дівчина була ще в 1999-2003?

Не зустрічав такої ніде в розкладах.

new.mmf.lnu.edu.ua/employee/barabash-h-m
А, вона тепер по не математичних факультетах

В он сайт випадку раджу шукати у мільйонниках, можливо, щось більше сподобається ніж IT і можливостей більше.
Також, якщо є можливість, то краще не вчитися українською.

Універ — бізнес або неефективна державна структура, навчатися там має сенс, якщо ти розвиваєшся в середньому або повільнішому темпі, в іншому випадку самоосвіта краще, але самоосвітою можна займатися і скіпаючи універ.
Якщо самій складно, то можна знайти ментора, для гарної дівчини це взагалі не буде проблемою.

Якщо ти дівчина, то ліпше або виїхати з попередньою підготовкою поки є час, або норм курси на цьому ж Доу проходити. Ліпше займись рік самоорганізацією. А для батьків чи якщо ти хлопець поступи в найпростіший із варіантів місцевого коледжу і буде добре якщо ще й стипендію отримаєш. На контракт рекомендую в найбільш крайній випадок.

А за кордоном що порекомендуєте? Я вже працюю в компанії, але хочу мати профільну освіту

Хочу отримати профільну освіту, але хочеться вибрати ВНЗ, де справді навчають.

Навіть у тому самому ВНЗ і факультеті але на різних спеціальностях рівень навчання суттєво відрізняється.
Я б радив орієнтуватись на наявність програм і викладачів які працюють у великих ІТ компаніях.

Наприклад по Львову
lpnu.ua/...​-u-lvivskii-politekhnitsi
lnu.edu.ua/...​ty-navchannia-z-robotoiu

Ще дуже хорошим є Католицький Університет, там круті викладачі по АІ dou.ua/...​lenta/articles/uku-guide
ucu.edu.ua/...​strategichne-partnerstvo

Підписатись на коментарі