Zoom повертає працівників в офіси

Zoom, що став синонімом віддаленої роботи під час пандемії, повертає персонал в офіс, — повідомляє BBC.

Компанія заявила, що вважає «структурований гібридний підхід» найефективнішим, і люди, які живуть у межах 50 миль (80 км) від офісу, повинні працювати в офісі принаймні двічі на тиждень. Проте працівники до певної міри зберігають можливість працювати вдома.

Раніше Zoom заявляв, що співробітники зможуть працювати віддалено нескінченно довго. Нова політика буде введена в дію в серпні та вересні за розкладом, який залежить від країни. Це надасть компанії «кращі можливості для використання наших власних технологій, продовження інновацій та підтримки наших глобальних клієнтів».

Zoom також повідомив, що продовжить «наймати найкращих талантів, незалежно від місця розташування». На кінець січня в компанії працювало близько 8400 людей, більше половини з яких проживали в США.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Remote: Office Not Required, Jason Fried David Heinemeier Hansson

«Росія Удальонка тут назавжди!» казали вони :)

Але процес пішов :) Будь-які свободи починались з невеликих поступок. Якихось 5(-6-7-...) років тому великі компанії навіть гібридний формат пропонували хіба що як виключення і то не всім, а зараз вже масово готові на нього в якості компромісу порівняно з повним ремоутом. Так, зараз маятник качнувся в зворотній бік, якусь кількість піплу великі компанії в офіси звісно загонять (бо є аргументи, матеріальні в першу чергу). Але в таких питаннях головне «в двері ногу вставити», далі буде...

«На кінець січня в компанії працювало близько 8400 людей»

Еффективне управління такою кількістю людей на ремоуті це надскладна задача, тому логічно, що якщо вони хочуть рости далі їм треба підвищувати еффективність.

Наприклад у нас команда з 14 людей, і я знаю, що як мініму троє єблують і контролювати їх дуже важко.
Так потенційно в Zoom можуть недопрацьовувати через ремоут близко 1000+ людей, що нереально багато.

Якщо ти маєш невелику і вмотивовану команду, то еффективно працювати на ремоуті повністю реально :)

Так чого ви цих трьох не звільните?

1) це не в моїх обовʼязках
2) вони європейці, а там звільнити людину це не так як у нас :)
3) знайти заміну в тих локаціях де компанія веде найм не так просто
4) ми завжди стараємось витягувати співробітників, раніше ж вони нормально працювали

Я тут більше писав за ефект масштабу, чим більше у тебе людей тим важче їх контролювати на ремоуті

то хай ці двоє і ходять в офіс і один контролер)))

2) вони європейці, а там звільнити людину це не так як у нас :)

І що зміниться за їх наявності в офісі? Можна буде особисто голову зрубати чи що?

чим більше у тебе людей тим важче їх контролювати на ремоуті

«на ремоуті» тут зайве.

Офіс хіба може вирішити проблему другої (третьої) роботи. А єблувати можна і в офісі і то так нормально.

ми завжди стараємось витягувати співробітників, раніше ж вони нормально працювали

Можливо це у них просто WLB, і працюють вони у темпі компанії, а це ви просто перепрацьовуєте :)

Наприклад у нас команда з 14 людей, і я знаю, що як мініму троє єблують і контролювати їх дуже важко.

Заздриш? :)

Я люблю свою роботу, мені подобається те що я роблю. Чому мені заздрити людині яка не любить те, що робить?

Я люблю свою роботу, мені подобається те що я роблю.

Добре, що є люди, які люблять працювати і працюють за мене, а то як би я дивився Гру престолів

Добре, що є люди, які люблять працювати і працюють за мене, а то як би я дивився Гру престолів

А потім німці скиглять що підприємства переносять на Схід.

А потім німці скиглять що підприємства переносять на Схід.

Навпаки, всі ключові підприємства зараз у Німеччину переносять, зокрема заводи по виробництву чіпів і акумуляторів для авто.

Бачте, та людина, власне, любить те, що вона робить, а саме імітувати бурну діяльність. З ваших слів виходить, що вона вдало то робить. А тому й питання доречне: чи є заздрість до цієї успішної людини?

Важко зрозуміти яким чином ці люди на мітингу почнуть працювати, або в чому різниця чи сидять всі в одному приміщенні чи ні. Проблема контролю у вас є що так що так, всі ці люди не працюють над одним продуктом я майже на 100% певен якщо десь 10% залучені до розробки основного продукту це вже доволі круто.

троє єблують

яке гарне нове слово! Я думаю, якщо їх вигнати в офіс, то вони просто «єблуватимуть» в офісі біля кулера, питимуть каву, ходитимуть на перекур, а потім ще будуть набухуватись по п’ятницям, і так 90% часу. Так хоч вдома сидять, нікого не відволікають.

а як же “eat your own dog food”...

Навіщо співробітникам Zoom повертатися до офісу, якщо у співробітників Zoom є Zoom? 🤪

Щоб протестувати ліміт максимального числа учасників в Zoom

вони таким чином дійсно знецінюють власний же продукт

Це квінтесенція маразму, який насправді не маразм — а лише підтвердження того що каже Ілон Маск. Вихід в офіси робиться лише з метою врятувати ринкову ціну на будівлі. Хоча ІМХО, я все ще за працю в офісі принаймні пару днів на тиждень.

Я сьогодні вперше за рік заїхав до офісу, і то було досить печально. Натовп new starters тиняється туди сюди, не знають що їм робити. Старички та авторитети сидять по домам та кодять. А молодь не розуміє, що до чого :( їм треба щоб показали «на пальцях». Таке от враження

і то було досить печально. Натовп new starters тиняється туди сюди, не знають що їм робити.

Ну то есть бизнес процессы интеграции персонала не настроены. Нормальной интеграции, делиться знаниями и так далее — нет. Для офисных конечно же виноват удаленный режим работы, а не из вон рук плохо настроенные бизнес процессы ...

Я работаю удалено с 1998 года. Но я понимаю, когда надо поделиться знаниями, так сказать, лицом к лицу. Не все могут удаленно понять сложные схемы :)

а на справді ти нічого не розумієш. Є частина людей, які чудово, продуктивно працюють віддалено, а частина тупо розслабляєтся і сачкує (не умисно, просто отак себе зорганізувати не можуть), а от в офісі працюють норм. а ще є молодняк, яким потрібно багато спілкування щоб зрозуміти що до чого... не всі люди однакові

В офісі безліч методів сачкувати, яби сказав їх там навіть значно більше. Ще сам пам’ятаю як особисто бігав по кухнях та пінпонгах шукаючи до задівався дев з моєї команди, бо мене менеджмент і клієнт парафінять «коли, коли, very important». Та якщо казати відверто, то я би назвав найбільшим недоліком видаленки — незліченна кількість мітингів, інколи доходить до того, що 1 година на день перерви. Коли люди мають працювати за цими мітингами — для мене величезне питання ? Чому це стається, у мене теж є чітка відповідь вже зараз, нема можливості до відряджень к клієнту. Більша частина, якщо не переважна, питань які менеджмент намагається з’ясувати на цих мітингах — стосується саме клієнта, але тягнуть усіх кого можуть. Так переговори з клієнтами справді набагато ефективніше проводити в одній кімнаті з ними, так само ставити задачі команді теж краще в одній кімнаті. Чи потрібно для цього 100% саму бути в будівлі офісу — однозначно ні. Тим не меньше, я за те щоб усеж ходити в офіс принаймні 3 дні на тиждень.

Ждемо нового ковіду :)

Якщо ставлення до екології та спосіб життя людства не змінися — то наступна пандемія, лише справа часу. Інші хвороби можуть бути куди більш небезпечними ніж SARS-COVID-19.

Причем тут экология, если корона — это утечка из китайской лаборатории

При том что урбанистика позволяет любой заразе распространятся с огромной скоростью. Всего за не только месяцев пандемия охватила всю планету и унесла несколько миллионов жизней. Мы очень много потребляем, с большим избытком, много ездим, живём очень скупчено, буквально как муравьи или термиты. Все это происходить в основном за счёт енергоресурсов в подавляющем большинстве полученных из ископаемого топлива. Эпидемии как раз природный механизм регулирования популяций таких вредителей.

Так можно натянуть, что лучевая болезнь от ЯО у миллиона человек, это из за скученности. Как бы да, но как бы изначально причина эпидемии не в скученности, а в том что кто-то в лаборатории создал вирус

Для начала для этого должны быть доказательства. Заявления Fox News таковыми не являются. Официально ВОЗ считает вирус природным, носитель летучие мыши которых ряд китайцев употребляет в пищу. Ну а в целом, не так уже и важно откуда пошла зараза, если она сумела так распространится, причем в самом Китае принимались строжайшие карантинные меры и всей планете было известно несколько месяцев, что Китай ведёт экстренные меры по борьбе с тогда ещё эпидемией. Кто то им помог или сидели руки протирали в злорадстве — пускай дохнут косоглазые, нам же лучше ? Специально споры или заряженных насекомых с самолётов не разбрасывали по территории в огромных количествах, чтобы гарантировать заражение. Причем в мире ещё куча патогенов, скажем Ебола. С ними тоже не особо чего делают.

Як би там не було, тільки масштабна епідемія зможе кардинально покращити екологію. Наприклад −500 лямів людей — це уже астрономічні суми невикинотуго і зекономлених ресурсів, які ці шкіряні мішки використали би за своє життя.

Південна Корея відклала послаблення обмежень через спалах COVID-19
www.pravda.com.ua/news/2023/08/8/7414630

Підписатись на коментарі