Біговий клуб у компанії — невдала ідея чи головна мотивація?

У Vilmate LLC вже 4-й рік існує біговий клуб — Vilmate Running club.

Це бенефіт, що на 100 відсотків сплачує компанія, та головне питання — який секрет довгого існування клубу та чому саме біг?

Це активність, що об’єднує людей офлайн та онлайн, — каже CEO Антон Рєзніков. Я сам давно займаюсь триатлоном (зокрема бігом), знаю, який вплив має спорт на життя, тож показую все це на своєму прикладі. Також здоров’я команди — для нас пріоритет. Тому наша мета — просування спорту та здорового способу життя. Це гарна нагода для класного часу разом, нових знайомств, заряду бадьорсті на кожен день. До речі, наш офіс у Харкові повністю обладнаний для тренувань — багато душових, місць, де можна зробити стретчінг після бігу та потім поснідати разом.

Як і будь-де, у часи до ковіду та повномасштабного вторгнення, було багато офлайн-актиностей, та біг не виключення. Тренування разом на стадіоні, участь у змаганнях, пробіжки у парку, а у неділю взагалі завжди Long Run зі сніданком в улюбленому кафе. Зараз, як і у 2020, усі бенефіти переведено в онлайн, але як можливо організувати це у біговому клубі?

Тренування проходять у нашому біговому клубі в онлайн форматі за допомогою додатка TrainingPeaks, — розповідає тренер Chameleon Club Андрій Олійник. Величезний плюс такого формату те, що спортсмен може виконувати своє тренування будь-де, незважаючи на місто чи країну, може сам планувати, коли йому зручніше бігати.

Комунікацію ми ведемо у чаті в Telegram. Ми ділимся своїми результатами тренувань, результатами зі змагань, Long Run, цікавими біговими новинками, подіями, змаганнями.

Чи важко тренуватися? Ну так, звісно! Але той, хто хоче — шукає можливість, а той, хто не хоче, шукає причину. Марафон сам себе не пробіжить!

Ми спитали учасників Vilmate Running Club, які плюси для ниї має клуб, які досягнення вже стигли надбути.

1) Розкажи трошки, як ти вирішила(в) приєднатися до бігового клубу у VILMATE та скільки ти вже в ньому?

2) Що надихає тебе тренуватися?

3) Твої найбільші досягнення.

4) Як в цілому біг змінює твоє життя?

Антон Ілін, Software Developer

1. Мені дуже подобається бігати десь у лісі у таку погоду, коли я зазвичай навіть із дому би не вийшов. Рано вранці зимою чи після дощу. А ще після бігу їжа дуже смачна.

2. З клубом Vilmate я пробіг свої перші 10км там збільшив середній темп десь на 30сек.

3. Біг дає мені більше енергії для повсякденних справ та допомагає краще спати.

Олексій Курськой, DevOps Engineer

1. Я з дитинства займався футболом і баскетболом, тому до спорту ставлюся дуже позитивно, але про біг ніколи не думав — вважав, що це досить нудним видом спорту, вирішив спробувати після запрошення Антона Резнікова та Анни Кумбатової і дуже вдячний їм за це. Вже після перших 2-3 тренувань під керівництвом тренера Андрія Олійника мене затягнуло, я отримав справжній кайф, бігаючи в парку або в лісі, і я зрозумів, що біг — це зовсім не нудно, тому займаюся в клубі з осені 2021 і донині.

2. Підтримка хорошої фізичної форми та здоров’я, я бачу результати своїх тренувань у покращенні витривалості, сили та загальної фізичної підготовки. Якесь відчуття свободи, в момент бігу я забуваю про повсякденні турботи та проблеми. Природа та навколишнє середовище, бігаючи вулицею в парку або в лісі, я маю можливість насолодитися прекрасною природою та навколишнім середовищем. Все це надихає мене на біг і допомагає розслабитися, насолодитися навколишнім світом і приносить мені задоволення.

3. Усі найбільші досягнення у мене ще попереду :) Якщо на початку занять бігом для мене навіть 3км було багато, то зараз це дистанція розминки, тепер я можу легко пробігти 12-15км, готуюся пробігти напівмарафон 21,1км.

4. Загалом біг допоміг мені покращити фізичне здоров’я, підвищив рівень енергії та покращити загальне самопочуття. Він також допомагає мені впоратися зі втомою та покращує настрій, зменшує стрес і тривогу.

Марія Філіпова, QA Manager

1. Одного разу я вийшла на coffee break в офісі, колеги обговорювали розклад перших тренувань. Вирішила сходити за компанію, все одно біг не моє. Зараз вже 2 роки, як я у клубі!

2. Звичайно тренер, який пише — Маша, бачу, що ти не бігала :) Насправді біг викликає фізичне звикання і щоразу важче пропустити пробіжку. А ще можна похвалитися своїм особистим рекордом.

3. Моє головне досягнення, що я продовжую бігати :) Щоразу приходячи на тренування, говорила, що більше ні за що і ніколи не робитиму цього. 12 км та біг взимку при температурі −10. До цього думала, хто ці божевільні люди, що бігають взимку у вітровках.

4. Безперечна дія на здоров’я, виявляється, можна майже не хворіти на простудні захворювання. Біг дисциплінує і вносить певний порядок у дні, після ранкової пробіжки почуваєшся новою людиною і встигнеш зробити більше, ніж зазвичай.

Олена Верещагіна, UI/UX Designer

1. Одного дня нам сказали, що компанія, в якості бонуса, надає можливість тренуватися в біговому клубі. Я вирішила скористатися такою пропозицією, оскільки до цього вже декілька років самостійно більш-менш регулярно бігала, але цікаво було доєднатися саме до клубних тренувань. І от цього літа вже 2 роки як я доєдналась до бігового клубу Chameleon.

2. Не можу сказати, що мене щось конкретне надихає. Мені, скоріш, подобається сам процес тренувань, атмосфера і усвідомлення того факту, що з кожним тренуванням я стаєю трохи сильнішою.

3. Прокидатися на тренування о 6-й ранку стало для мене спочатку справжнім викликом, потім досягненням, а згодом і звичкою) Проте якщо ж говорити про бігові досягнення — це 2 напівмарафони.

4. Наразі можу просто констатувати, що потрапила в бігову залежність і важко уявляю свій тиждень без бігових тренувань. Біг дисциплінує, мотивує, заспокоює і просто робить мене сильнішою. Самісенькі переваги )

Спорт увійшов у моє життя у 2020 році. Мене вмовила наша офіс-менеджер взяти участь у забігу від компанії, бо там не вистачало людей! Я погодилась,і, відверто кажучи, затягнув мене біг тільки тим, шо під час ковіду і карантину, я мала нагоду бачити на свіжому повітрі своїх колег і весело проводити час. І що я вам скажу, скільки було думок передумано під час тренувань, скільки життєвих рішень прийнято, скільки відповідей на складні робочі питання приходило неочікувано, шо навіть лінь поки що не може взяти верхи надо мною. Але дуже намагається! — коментує «спортивну ситуацію» СОО Aнна Кумбатова.

Дуже пишаємося, що нам вдалося започаткувати цю активність та продовжувати це розвивати досі. В цьому є велика заслуга Chameleon.club — спортивного клубу нового формату, з яким ми співпрацюємо. Тож якщо ви надихнулися нашими спортивними успіхами — мерщій залишати заявку на корпоративні тренування!

Далі буде!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пропорція хлопці дівчата однакова
Можна в баню забігати

Если людям нравится, почему бы и нет?

який довгого існування клубу

Слово пропустили, поправте, будь ласка.

Підписатись на коментарі