Кандидат відгукнувся на 439 вакансій за місяць з однаковим текстом. Чи ефективно це?

Сьогодні Djinni опублікували аналітику щодо відгуків на вакансії в липні, і цікавим став окремий кейс:

Рекордсмен за відгуками — Senior Java Developer, який відгукнувся на 439 вакансій однаковим текстом: «зацікавила вакансія, давайте спілкуватись».

Як думаєте, чи отримав він багато зворотнього зв’язку від рекрутерів?
Краще кастомізувати текст чи й так піде? Що ви пишете в супровідному до резюме листі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Тобто нікого не обурює шо djinni опублікував персональну переписку і ще й намагається на цьому піариться?

Ну і що? Якщо так спам робить HR, то це норма, якщо кандидат, то ні?

раз зказали А то кажіть і Б — чи був у нього підтвержений найм та на яку зп

Закон про персональні дані, нє? Навіть якщо ви маєте доступ до переписки (а вже зрозуміло, що маєте), я б на вашому місці не розповідав про це на кожному кроці.

Схоже, він автоматизував відправку відгуків на на кожну нову вакансію, яка відповідає заданим критеріям.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Кандидат відгукнувся на 439 вакансій за місяць з однаковим текстом. Чи ефективно це?

сенйор жаба пікапер

джині монетизувати тему, макс. 10 контактів в день, решта ВІП підписка за бабки

Стаття 163. Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер

1. Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер, -

караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або щодо державних чи громадських діячів, журналіста, або вчинені службовою особою, або з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Не знаю як з джавою, але якби був потрібен тестувальник, то людину, що обійшла рейт ліміти і капчі, автоматизувала розсилку відповідей і можливо навіть наступні етапи діалогу, я б узяв.

Коли бачишь скільки людей подалися на вакансії десь з WWR або remote.ok то так чи інакше приходиш до висновку що інакше там ніяк не пробитися. Навіть якщо маєш ідеальній скілсет для вакансій і навіть в бізнес домені шариш то є ну дуже висока імовірність що твоє резюме навіть не прочитають.

Тільки там по 1-2 вакансії в день, й то не кожен день, й то це по цілій категорії «бекенд» чи «інженер». Причому там 1000+ відгуків. Для порівняння на джині в категорії Java було по 2-10 нових на день, кількість відгуків не більше 30 на день, не більше 100 взагалом на вакансію. Куди слати ці 439 резюме не ясно )

За усім обговоренням пропустили головний месадж новини. Існує 439 вакансій на Senior Java. Зараз на DOU усього 107 Java вакансій будь якої кваліфікації, від джуніора до архітекта на усю Україну. З них 5+ років досвіду тільки 51 вакансія.

Зараз на DOU усього 107 Java вакансій

на ДОУ чи на джинні? бо в топіку наче саме про джинні

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Пошук роботи то скіл.
Чувак буде мати 20 інтервью та 10 оферів, може нормально торгуватися.
Оскільки у наших роботодавців скіл найму також не дуже високий, то коврове бомбардування поки що працює.
Після цієї статті рекрутерів завалить настільки, що доведеться писати окремий текст під вакансію.
Потім якийсь сеньор автоматизує написання через чатжпт, збере вершки, доу випустить статтю, чат-жпт тексти будуть ігнорувати (наразі кажуть, що це так на американському ринку).
Потім ще один сеньор вигадає ще один хак, і доу про то також напише, всі почнуть так робити і воно перестане працювати.
Для платформи: викладати стратегії на загал добре для короткострокового хайпу, але знижує довіру до ресурсу.

Щось ти відстав, джуни опанували те чатжпт ще в кінці зими. Звичайно же, згенерований текст видно однарзу, навіть якщо спробувати згенерувати коротке персоналізоване речення.

GPTZero, все думав, коли ти до AGI доростеш

Та я здивований як джуни не опанували сталкінг за рекрутерами ще. Найм захочеш — і не те зробиш:)
Я в курсі, в відосах про найм в першому світі вже вчать як трохи зафакапити cover letter від чатжпт, щоб пройшло скрінінг.
То на доу синьор, що відгукнувся на трохи вакансій, то

цікавим став окремий кейс

Закон про персональні дані, нє? Навіть якщо ви маєте доступ до переписки (а вже зрозуміло, що маєте), я б на вашому місці не розповідав про це на кожному кроці.

Ну чого так упереджено? Може 439 компаній пожалілися в сапорт на того сіньора, а потім виявилося що там ще й текст однаковий.

Все одно не розумію. Сапорт не повинен розголошувати, хто і на кого жаліється. Це не робота сапорта. Вони могли б забанити чувака, але розголошувати, що він і кому говорив — це провтик. Я б на місці модератора Доу Комьюніті готувався б до цікавої розмови з Максом, і паралельно гуглив би, як правильно вибачатися перед кастомером.

Вибачте, пожалілися на що? Що на їх вакансії відгукуються кандидати?
Жах, який жах

Переписка з рекрутером, не є персональними данними. Це не серія та номер паспорту, чи податковий код, чи тим більше медична карта з результатами УЗІ. Взагалі майте на увазі, що будь яка переписка з ректрутером буде поширюватись між HR відділами різних компанії зі швидкістю сарафанного радіо. Дівчата працюють на ринку фактично як і будь які продавці чи брокери, обмінюються інформацією, продають пере-продають тощо. Тим більше, що ви не в курсі хто власне писав просто якийсь Senior. Якщо ви вважаєте таку переписку комерційною таємницею, то наприклад роботодавці вважають вилку зарплат комерційною таємницею, та є «анонімне» опитування тут на DOU, по якому можна дізнатись ринкову ціну. При чому за статистикою доволі достовірно. Це ринок і його учасники не дадуть запросто себе на ньому кидати.

Ну це ж була персональна переписка через приватні повідомлення. Не не паркані ж він це написав, і не на форумі, коли одразу зрозуміло, що багато хто читатиме.

Тобто нікого не обурює шо djinni опублікував персональну переписку і ще й намагається на цьому піариться?

Погано не те, що чувак розіслав привіти. Погано те, що про це пишуть на доу, і не розуміють, в чому тут проблема.

Гутен вечір, Шановне панство! Маю питання, хтось може «допомогти» може порадою, як ПРАВИЛЬНО шукати роботу у Німеччині. На поточний момент маю лише резюме. Чи дійсно потрібен супроводний лист (напрямок — Database developer), чи варто зв’язатися з клієнтами, щоб надали Feedback? Знання німецькоі — А1. Пошук вакансій майже нічого не дає, з 20 поцизій маю відповідь лише на 3-4 (відмова, без деталей), складається враження що треба постійно робити «попінгуй» (яка ситуація, може є питання чи що не так, щоб можна було виправити резюме)

Між іншим можна залити на GitHub свій OpenSource проект. У них там є контора, яка сканує ті проекти штучним інтелектом якимось чином робить матчь. Після чого з тобою зв’язується ректрутер з Берліну та каже, що штучний інтелект проаналізував твій проект на GitHub і зробив висновок, що ти чудово підходиш на вакансію їх клієнтів в Берліні :))) При чому «клієнти» справді дивились код, та робили якісь висновки. Щоправда забули врахувати, що елементарі німецька та купа речей з візами і іншими релокаціями має суттєве значення, крім просто код якій підходить для проекту.

Шляпен таг :)

Да писать нада и конкретно в ту компанию и под конкретную позицию если вы пишете cover letter.
Фидбек скорее всево вам мало кто даст или напишут какуюнибуть толерантнонейтральнонепонятную хрень вроде вы такой волшебный волшебник но мы тут пошукали и нашли волшебнее вас.... скорее всего из страны рекрутера :)))
Надо качать язык до В2-С1 чтобы вы могли поддержать смолток или дишкутирен на собесе :)))
Немцы любят дишкутирен даже больше чем арбайтен :)

Ну и 20 позиций это вообще ниочем для Дойчлянда... тут народ может по полгода-год искать работу....для немцев работник это винтик в системе и отношение часто такое же

Если нацелились на конкретную компанию ищите земляков и пишите им в социалках.... возможно вас зареферят и вы получить возможность себя показать на собесе....
тут как в бывшем совке да и в Украине тоже.... е@аный блат решает все :)))

Даже до войны никто особо активно не зазывал к себе.... а сейчас типа кризиц.... некоторые прямо так и пишут в дескрипшене и этим пользуются..... ищут дурней фигачить за невнятные гроши и печеньки :(

ну и погуглите сами на тему как чо тут надо делать.... как то же вы стали разрабом :)))

З мого досвіду:
1. Кастомний текст не має ніякого сенсу — його не читають. Дуже прикро, коли ти вичитав вакансію, подивився що там треба по скілам й описав як саме ти можеш бути корисним, витратив час, а цей відгук світиться непрочитаним.
2. Зараз ринок — лоторея. Не мають _значного_ впливу ні тенічни скіли (при умові що вони достатні), ні софт-скіли, ні моніторинг нових вакансії (підвищує шанси, але все одно рекрутер може почати відбирати починаючи з останніх повідомлень по часу, а не «хто перший»), ні-чо-го. Тому подавати 400 резюме — найкращий спосіб.
3. Це відноситься й до тестових завдань. Замість них краще подати ще резюме й попасти на технічні співбесіди. Є компанії які взагалі роблять «фул-дей» як етап відбору — таких одразу нахєр. Співвідношення затрачених зусиль на шанс отримати офер дуже погане.
4. Трохи офтоп, але по тому яку зп пропонують компанії — вилки зп впали, але ще не дно. А ось кандидати демпингують страшно — 4К за 20 років досвіду — вже реальність.

Народ почав писати скріпти. Треба нейронну мережу натренувати, щоб працював як алго-трейдінг.

Редакція ДОУ читає переписки кандидатів з роботодавцями? Шок!

Всі ділові переписки краще вважати публічними, хай то LinkedIn або Djinni

Крім NDA та персональних даних, та і вони лекго потечуть з базами кандидатів тощо. Під спілкування з рекрутерами має сенс завести окрему сім картку.

Згоден. В privacy джина я не знайшов шось типу «ми можемо копатися у ваших переписках і використовувати їх на свій розсуд». Хз, якби я копався в листуванні користувачів свого сервісу то хоча б не кричав про це публічно, якось це не ок, як на мене(.

djinni.co/terms-of-use

Основних правил спілкування всього три:
  • ...
  • не надсилайте нерелевантні пропозиції (спам) та все що не стосується пошуку роботи
  • листування з рекрутерами на djinni приватне, не поширюйте його на сторонніх ресурсах

t.me/djinni_official/1086:

Рекордсмен — Senior Java Developer, який відгукнувся на 439 вакансій однаковим текстом: «зацікавила вакансія, давайте спілкуватись». Як думаєте, це робочий підхід, чи варто кастомізувати повідомлення до кожної вакансії і писати, чому саме ви?

Запитаю в чаті Djinni чи давав добро фахівець

Не поширено жодної приватної інформації. Просто цікавий факт, що хтось пішов в креативний бізнес підхід в питанні пошуку роботи, написавши та проранивши якимось чином скрипт.

Написано, що саме ЛИСТУВАННЯ приватне.

Не ну чисто лист Наполеона до Жозефіни про мінет і як він не може дочекатись повернення з чергової військової кампанії, по любому. Це супроводжуючий допис до бізнес кореспонденції яка йде на сайті пошуку роботи. До тото же ми взагалі не знаємо між ким і ким. Чи для вас сюрприз, що скажімо Gmail може сканувати, що у вас там в пошті. А раптом вам треба рекламувати презервативи ? Якщо ні — підіть почитайте угоду про надання вам послуг на безкоштовній основі.

Це ж

Djinni

. Сервіс, що не працює зі статистикою і дивиться за тим, які саме дії в призводить до більшої кількісті укладених угод та більшу сумму угоди, тобто коєфіцієнт конверсії — динозавр, який вимре.

ні, перевірила чи не чат жпт бот чи реальний дев

А якщо всі дадуть відповідь то потім як з цим всім розібратись?)
Не думаю що це профітно, я зазвичай в залежності від кількості вакансій відбираю собі 10-20 і по кожніій окремо проходжусь, перевіряю бекграунд компанії, дивлюсь чи були на неї негативні відгуки, сортую по привабливості для себе. А потім вже роблю якісь персоналізовані відгуки.

Якщо потрібно перебрати пів тисячі компаній, я би подумав за автоматизацію. Тут якась дуже проста математична модель може спрацювати. А далі бот ассистент спілкується з лідами, коли є вихлоп скажімо по таблиці крітерієв по більшості позицій добре, та запрошують на співбесіду программа автоматично переключає на тебе. Власне так можна взагалі з будь якими холодними продажами. Єдина біда, коли бот HR почне спілкуватись з ботом кандидатом www.youtube.com/watch?v=IWIusSdn1e4

сортую по привабливості для себе

Робите це в Excel?

З мого досвіду, кастомізувати відгук ефективно якщо його читає наймаючий менеджер, який власне є автором опису вакансії і може приблизно оцінити наскільки той чи інший досвід відповідає вимогам. Наприклад, якщо пишеш відгук на Upwork, часто варто в ньому дати зрозуміти потенційному работодавцю, як саме ти зрозумів задачу і які бачиш шляхи її вирішення. Це покращує шанс на співбесіду. В умовах, коли відгуки читає людина, єдине завдання якої — заскедулити скрінінг, а бекграунду щоб оцінити твій досвід чи знання вона все одно не має, текст відгуку має мало значення. А на Джині, наприклад, останнім часом відбувається здебільшого саме так. Тому найєфективнішою тактикою виглядає автоматична відповідь на всі вакансії, що підходять під формальні критерії. Нажаль.

В умовах, коли відгуки читає людина, єдине завдання якої — заскедулити скрінінг, а бекграунду щоб оцінити твій досвід чи знання вона все одно не має, текст відгуку має мало значення.

шкода, що Ви дозволяєте собі оцінювати роботу спеціалістів, в якій не маєте досвіду.

Якщо людина має невеликий досвід [не є технічним рекрутером в цьому домені тощо] в рекрутингу, і/або не приймає рішення про відсіювання кандидатів за етапом CV review, і/або має місце велика кількість відгуків, то частіше трапляється так, що рекрутмент спеціаліст має подати всі заявки на розгляд менеджерам. І вже менеджери по скрінам «супровідного листа» та посиланням на CV й інші ресурси відбирає, з ким провести пре-скрін для «уточнити, чи то людина до нас» і далі рухатися на технічну.
Тому частіше, Вас відсіює менеджер.

Коли спеціаліст постійно відгукується на нерелеванті вакансії компанії без пояснення «що він тут робить», то ведмежа послуга самому собі не на сьогодні, так на завтра.

А знецінення роботи іншого — то дійсно чудовий приклад наявності софт скілів.

Вибачте, а де я писав, що варто відгукуватися на нерелевантні вакансії? Мова йшла про доцільність кастомізувати відгук. Тобто писати текст відгука різний для різних вакансій. :)

Вибачте, а де я вказала, що Ви

писав, що варто відгукуватися на нерелевантні вакансії

?

Дякую, що звернули увагу на основні думки, викладені у відповіді до Вашого коментаря.

Коли спеціаліст постійно відгукується на нерелеванті вакансії компанії без пояснення «що він тут робить», то ведмежа послуга самому собі не на сьогодні, так на завтра.

Ось це. Вибачте, дуже важко з цього текста з’ясувати, які думки основні, а які другорядні. Принаймні мені, важко.

ps

наймаючий менеджер, який власне є автором опису вакансії

феєрична ідеалізація менеджерів, особливо, коли в більшості випадків опис вакансії береться з бази, бо або «Вася до себе два роки тому когось також шукав», або «все рівно ніхто тих описів не читає, беремо те, що постили минулого разу».
В нас, на жаль, культура написання описів вакансій в такому ж приблизно стані, як і написання CV кандидатами: місцями круто й з душею, бо тобі з тією людиною працювати (і твоїй команді, яку збирав, і з ким хочеш і далі працювати), а місцями таке, що соромно згадати.

Де ви побачили ідеалізацію? Я просто зазначив, що є два способи відбору.
1. Скрінінг призначається тупо всім, хто відгукнувся на вакансію. Або першим N кандидатам.
2. Хтось (хто вважає, що може оцінити CV/відгук) спочатку читає це, а потім каже, кому варто призначити скрінінг.
В другому випадку теоретично існує можливість, що кастомізований текст відгуку підвищить шанси отримати запрошення на скрінінг. В першому немає навіть натяку на таку можливість. Треба писати будь-який відгук якомога швидше. Нажаль, у більшості випадків доводиться мати справу з першою ситуацією.

439 раз він знайшов позицію, ввів текст і клікнув Apply. Якщо на одну позицію було витрачено 30 секунд, то він клікав 4 години! Це ж наскільки зараз проблема з роботою.

Beginners often have low APM counts, typically below 50. Professional e-athletes in South Korea usually have average APM scores around 350, but often exceed the 450 mark during intense battle sequences. Notable gamers with over 400 average APM include Lee Jae-Dong. Park Sung-Joon is noted for the record APM of 818.
en.wikipedia.org/wiki/Actions_per_minute

Навряд чи там немає перевірки на людину, інакше були б тисячі спамерів

Сучасний Image Recognition вирішує captcha краще за людину. Сам скрипт пускається з пулу маленьких віртуалок на AWS, GCP чи Azure. Треба було друзям просунути їх товар на інтернет платформі, був зроблений такий бот нет він успішно виконав задачу обійшовши захисні алгоритми, від накруток. Результат — друзі купили батькам будинок за містом, після того як потрапили в першу сторінку. От такий алго — SEO.

Сучасний Image Recognition вирішує captcha краще за людину

Певно саме тому GitHub додав капчу де треба знайти 3 кубики сума яких складає, наприклад, 15. При цьому зображення у форматі аля 144p, кубики мають різні кольори, є 6 варіантів де треба їх знайти, а часу на це максимум 10 секунд. Я бляха разів 10 пробував і так і не зміг пройти капчу...

Якщо честно, немае)
Шукаю зараз роботу, пингувати джині набридло вже через неділю, тому написав бота.
По захисту там може бути макс щось по кількості запросів на хвилину але я зробив щоб повідомлення не частіше раз 30сек вядсилались томі взагалі топ.

Інще питання що робити відповіді через чатЖПТ нема сенсу, так як рекрутери навтільки однакові тести викладцють, що чат генеруе майже однакові відповіді

Або скажімо на Selenium написав скрипт, який на генерував не слабе навантаження на систему і це помітили адміни в логах :)

взагалі нічого не пишу, навіть резюме не атачу, просто жму Apply
є три підтверджених найма на Джині

Недавно теж шукав роботу — був у топ три на джині по своїй спеціалізації декілька тижнів, теж писав пару слів. Хоча знайшов на ДОУ, дому підтвердженим наймом на джинні похвастатись не зможу :)

Там наче зараз треба мінімум 50 символів написати перед apply

чом би ні , москітний метод

А що тут не так? Людина проявила зацікавленість. Якщо його профаіл підходе під вакансію то hh може розпочати спілкування. Хвала Богові що в нас не має цього трешу з кавер летер де треба цілий твір писати, як на заході.

А я замовив його в пакеті рерайту резюме, тепер атачу де є філд для цього.
Хочуть кавер-леттер — хай читають оту простиню копірайтингу.

Можна більш детальніше? Що це за пакет такий?

www.topcv.com/cv-writing — по-моєму правий купляв.
Рекомендувати не можу, здається що якась лажа, а не сервіс.

він подавався не тільки на вакансії java dev, бо відгукнувся і на product owner з резюме java dev)

Звідки певні що то той самий?

той самий текст) вірогідність, що був ще один такий самий — мінімальна)

Ну в рекрутерів теж іноді скрипти глючать, скільки я уже отримував пропозицій Джава девелопера на ентерпрайз при тому, що я Андроїд розробник. :)

Коли шукав роботу, відгукуюсь приблизно із таким самим текстом.

раз зказали А то кажіть і Б — чи був у нього підтвержений найм та на яку зп

Цілком))) Я впевнений, що він вже отримав оффер і не один.

сам так робив, чудово спрацювало
зміг «войти в айті» за тиждень

Так, в нього є шанс, якщо він не одружений;) (якась hr-ка може підібрати).

Одружений знайомий фахівець фліртує в переписках тому будь обачніше якщо захочеш такого

Ну і що? Якщо так спам робить HR, то це норма, якщо кандидат, то ні?

Самий прикол — прочитав правила джині. Вони забороняють таке робити рекрутерам, а кандидатам ні.
Тобто чувак нічого не порушив

Схоже, він автоматизував відправку відгуків на на кожну нову вакансію, яка відповідає заданим критеріям.

Чим відрізняється від спам розсилки рекрутерів, яка не так давно мала місце? Тут хоч коротко і ясно, а не сільський креатив з заміною імені в зверненні

Ага, тільки ті спам розсилки іноді на гендер не звертали уваги)
Бувало і «Шановна, Сергій» і «Зацікавив ваш досвід Go девелопера» (а я DevOps)

Підписатись на коментарі