Моя боротьба з вигоранням або «як вийти з ІТ?»

Вітаю, після 9 років програмування на python та трохи мікроконтролерів на С++, я вирішив спробувати щось принципово нове.

У вільний час було цікаво проектувати у fusion360 корпуси для різних хобійних проектів, якісь кріплення, перехідники і тому подібне.

Коли програмування мене остаточно виснажило (особливо останній проект, привіт аутсорс), вирішив нарешті розібратись як працювати з металом та зварювати його, без роботи з деревом теж не обійшлось. Також стались деякі неприємні події у житті, які мене того життя майже не лишили (ракета в будинок не прилетіла, але наслідки схожі), ще й русня приперлась нас вбивати, тому мабуть я і наважився спробувати інший напрямок.

До вашої уваги стіл спроектований з нуля

робоча поверхня 920×500мм
кріпиться на стіну
дерево липа
дизайн робив самостійно

Можливо ви собі теж бажаєте такий стіл?

Для відповідей на будь які питання запрошую всіх у коментарі

👍ПодобаєтьсяСподобалось21
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як взагалі люди вивозять працювати за столами з шириною столешниці <1000мм? Куди ви діваєте ноги, сидячи за столами шириною півметра і прикручених до стіни?

В мене верстак (саме для роботи сидячи) 800 мм, і під ним ще добряче напхано скринь і коробок. Ноги влазять :) А ось дотягнутись до панелі управління якоїсь залізяки, що встановлена попід стіночкою, вже іноді складно. Древні совіцькі (і не тільки) вимірювальні прилади були в глибоких корпусах — там проблеми немає, а от якщо сучасні пласкі — до них вже треба тягнутися. Ну або недовикористовувати площу верстака.

Граю на фортепіано та вивчаю теорію музики останні чотири роки.

Також стались деякі неприємні події у житті, які мене того життя майже не лишили (ракета в будинок не прилетіла, але наслідки схожі), ще й русня приперлась нас вбивати, тому мабуть я і наважився спробувати інший напрямок

рекомендую напрямок — армія
там багато різних професій, платять вчасно і часу на вигорання там немає

окрім буквального вигорання*

Ось так взяти і послати під 3 чорти усе програмування, то почати щось стугати чи стати байкером можна, коли немає сімії там неповнолітніх дітей.

Розводься і проблеми зникнуть 😂

Не можна, бо вона ж потім півквартири відіжме та ще й аліменти їй платити!

Хосподи і тут діти та дружини в усьому винні.
В мене двоє неповнолітніх дітей.
При бажані катаюсь на мотоциклі чи стругаю дошки.
Беріть приклад.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Не не, ключовий момент це звалити з іт.
Якщо продовжувати працбвати в іт та стругати дошки, то це не рахується.

арт-зварювання це прикольна тема, коли з металобрухту робиться мистецтво.

Знайома ситуація.
Мене років з 5 тому на столярку потягнуло. Накупив купу інструменту, навіть сам зробив східці вдома на другий поверх (якщо бути чесним то зібрав з напівфабрикатів з епіцентру), думав робити двері сам, але потім зрозумів що для того ще треба купити інструменту десь на 10кує, впав в депресію та зрозумів що мені треба мотоцикл і я взагалі байкер, а не Папа Карло.
Зараз поки шо граюсь мотоциклом. Цікаво чи надовго вистачить.
До речі, кутники Топекс, як і весь їхній інструмент то лайно. Кутник дуже швидко втрачає прямий вугол і його потрібно регулювати.

ще треба купити інструменту десь на 10кує

Та начебто не настільки все страшно, почати з циркулярки, фрезера (router) та максимально використовувати готові компоненти (вже струганіі дошки, меблеві щити тощо). От місця для деревообробки потрібно дофігіща...

До речі, кутники Топекс, як і весь їхній інструмент то лайно

Є таке. На жаль, з деревообробних марок інструменту навряд чи щось пораджу, бо сам не в курсі. Може хіба Stanley.

Та начебто не настільки все страшно, почати з циркулярки, фрезера (router) та максимально використовувати готові компоненти (вже струганіі дошки, меблеві щити тощо).

Та ні, то не справжня столярка. То щось трішки глибше, ніж напиляти ДСП в Віярі та зробити з того якийсь шкаф. Я то якось пройшов і не цікавою Навіщо пиляти та присаджувати те ДСП руками, якщо в тому ж Віярі можна зробити креслення, отримати готові деталі та з них зібрати що тобі треба. Такий собі конструктор для дорослих хлопчиків.
Справжня столярка це коли з власноруч спиляної акації нарізав дощок, три роки сушив їх в гаражі, а потім зробив з того всього стола.
І там вже фрезеру та настільної циркулярки (наприклад тієї ж Макіта 2704) вже не вистачить.
Там треба фуганок+рейсмус+циркулярка з чавуними столами, потужним двигуном і оцім усім щоб можна було дошку 50 мм довести до пристойного вигляду, потім з неї наклеїти щитів, а тоді вже щось робити, згідно своєї задумки.
І от погравшись з усілякими тими щитами, я зрозумів що задоволення воно приносить ну трошки більше, ніж збирання купленого шкафу з ДСП і потрібно щось масштабніше. Але прикинувши то все, вирішив що воно мені не треба.

Справжня столярка це коли з власноруч спиляної акації нарізав дощок, три роки сушив їх в гаражі, а потім зробив з того всього стола.

Ну якщо так підходити — тоді звичайно, треба сурйозне обладнання і ще більше місця. (Я теж не проти ливарного цеху, термічки та невеличкого пневмомолота :))

Зараз поки шо граюсь мотоциклом. Цікаво чи надовго вистачить

надолго
можно заниматся стантом, мотоджимханой, кроссом
можно сменить класс мотоцикла дорожник на кросс, кросс на классику, классику на круизер
ну и мот очень хорошо расслабляет мозги, особенно если не ездить по пробкам где нужна концентрация и холодная голова, трасса либо свободный город

надолго
можно заниматся стантом, мотоджимханой, кроссом
можно сменить класс мотоцикла дорожник на кросс, кросс на классику, классику на круизер
ну и мот очень хорошо расслабляет мозги, особенно если не ездить по пробкам где нужна концентрация и холодная голова, трасса либо свободный город

Я то вже застарий для того всього да і часу і бажання світчитися між різними напрямками немає, тому відразу купив собі Харлі-Девідсон. Бо то ж шум дороги, сталеве сердце, легенда мотопрому та усе оце.
І так, по пробкам їду як на авто, між рядами не стрибаю. Не для того я собі мотоцикла купував, щоб кудись поспішати. Да й мотоцикл такий, що дуже не пострибаєш на ньому. Хай молоді стрибають та з задрощами дивляться на мій справжній залізний мотоцикл).
Загалом мотоцикл то класна штука щоб розвіятися та забути на якийсь час з повсякденні проблеми.

Я то вже застарий для того всього

в мотошколе где я бывал — самому старому ученику было что-то около 60+
в мото нет возраста как по мне. если весело заниматься кроссом — то будет весело и в 70, главное кости не повредить после падения ))

І так, по пробкам їду як на авто, між рядами не стрибаю. Не для того я собі мотоцикла купував, щоб кудись поспішати

ну на харлеях люди не торопятся, это да

в мото нет возраста как по мне. если весело заниматься кроссом — то будет весело и в 70, главное кости не повредить после падения ))

Є тут вік.
Я в 16 років хотів Яву. Ближче к 40, коли зрозумів що я байкер, для Яви чи чогось схожого (наприклад Хонда СВ400) я вже застарий і буду якось по дебільному на тому мотоциклі виглядати і треба купляти щось таке, щоб було видно що їде поважна людина, а не якійсь піонер.

ну на харлеях люди не торопятся, это да

Ну то виключно через те що харлі то здоровий та поганокерований трактор. Маневрувати на ньому не те що страшно, а просто незручно (бо в нього при повороті задня та передні частини живуть своїми окремими життями). Простіше тошнити собі в потоці, як на машині та насолоджуватись канонічним пердінням в-твіну.

отой куточок стирчить пiд столешницею щоб зручно колiном в’єбатися? або дитинi — лобом.

То щоб яйця чухати.

Актуальніше канабіс, правда ліцензія потрібна.

Можливо ви собі теж бажаєте такий стіл?

Ні, навіщо? Купив в тому році 3 стола: 2 собі статичних, 1 дівчині з електропід’йомом.
Кришки (доречі 148×80, а не 92×50) лежать на рамі, рама ногами на підлозі стоїть.
Звісно шваброю не потреш так легко, а у підвішеного, але й бурити купу дірок в стіні не треба.

Цікаво, як плющить і клинить людей з досвідом роботи 20+ років?

В мене досвід роботи 20+ років. Не плющить і не клинить :)

Просто прокрастиную, тоді менше плющить :)

А чому має плющити?

Сидять в дома не бачачи сонячного світла і людей, беруть три говнопроекта на фрілансі параллельно щоб потім хвастатися тут своїми 7к-10к, працюють по 10-12 годин в день, у відпуск роками не ходять так як треба робити бабло, а потім дивуються звідки вигорання береться.

Алгоритм.
1. 3-5 років попрацювати за 7к
2. Жити так як звичайний пересічний (ну за 1.5к у місяць максимум. Насправді, якщо є житло, можна і на 1к жити. Хамон просто не вживати 😂)
3. Потім можна відпочивати, наскирдувавши попередньо грошей, або перейти у менш інтенсивне рабство.

3-5 років попрацювати за 7к
перейти у менш інтенсивне рабство.

Коли в мене було 3.5к$, я працював більше ніж коли в мене було 5к$.
Коли перейшов на 7к+$, стало ще менше роботи.
Тому ЗП не повязана з напрягом, швидше навпаки, чим вона більше тим більше тебк цінують і менше напрягають.

щоб потім хвастатися тут своїми 7к-10к,

Не завидуй що тут зайчики мають більше за тебе в ельфії

Та якось норм; плющило десь в 10 пару разів, а в 20+ на диво все вогонь

щоб не клинило треба мати хоббі яке не про програмування
я людей пізжу залізними палками( ака HEMA , це прямо приємно -особливо якщо вдаєтся зробити це так щоб самому рога не посшибали )

останнє на шо я б дивився після роботи перед монітором ., то це на сварку )))) а так то гарнюній типу лофт )) єдине шо липа то «липа» спинкою стільця мона промяти.. а там де 1 слід ., через 5 рочків буде дафіга... наступний раз подивіться в сторону бука., дешиво і сердито..

наступний раз подивіться в сторону бука

А бук хіба не крутить від зміни вологості, як скажений?

Не сильно, якщо клеєний, але його дійсно краще використовувати для виробів які експлуатуються у сухих приміщеннях

не так). будь який сорт деревини крутить від вологості. з простою залежністтю: чим дерево твердіше тим сильніше крутить. Але вже давно придумали грунтовки та всілякі ЛКМ шоп цьому запобігти. Ну і так, клеєна дошка менш вразлива до цього.хоч і зі своїми нюансами(є там певний «ліміт» деформації після якого вона тупо розсипається... ) інше питання коли виріб завжди в дуже вологому місці.. тоді бук ніззя ., бо згниє (тому і дешевий) , а тре наприклад модрину або дуб з твердих,ну або якісь хвойні смолянисті якшо мона м’яке

якщо бук захистити лаком чи масло віск, наче ж після цього він вже не має змоги тягнути вологу в себе?

лак вигадали саме для цього а не для краси. тільки в сучасних умовах спочатку грунтують (шоп забило пори) а потім лакують шоп виключити доступ вологи з повітря. а от масло імхо це фігня ... гарно виглядає., але тре оновлювати, і не дає захисту від мікро подряпин деревини.

Брехня. Оті всі масла то забавка для тих, у кого грощі кишеню жмуть чи зайнятися нічим. Професіонали використовують лак.

Останній досвід моєї роботи з буком — школа, де, щоб зробити нещасний дерев’яний косинець, треба було йти в ліс, відпилювати шмат колоди, тягти його в школьну майстерню і дві чверті шкребти тупими шкільними ж рубанками... Тому, схоже, і не працюю зараз з деревом — дитяча травма :)

Не одразу зрозумів шо це не про той бук. А так довго думав що там у ЗРК може крутитися від вологості.

там того зварювання 5-10хв у найкращому випадку, до того ж є маска
решта часу це розмітити, порізати, посвердлити, зашліфувати
зварювати найцікавіше, але це 10% часу

Крутезний стіл! Обов’язково продовжуйте)
У нас з вами схожа доля — я також працюю з Python і також 9+ років в ІТ. Нещодавно почав працювати з деревом, але в основному роблю арт-об’єкти з мінімальною функціональністю. Починаю також задумуватися про роботу з металом і тому таке питання — розкажіть будь ласка як ви починали розбиратися у зварюванні, обирати обладнання і т.д.? Якісь досвідчені знайомі допомогли чи все з інтернету?

розкажіть будь ласка як ви починали розбиратися у зварюванні, обирати обладнання

А можна і я пораджу? Подивіться chipmaker.com.ua — це український форум залізячників, там купа тем по різним напрямкам металообробки, плюс тематична барахолка.

є майстерні де обладнання спільне, там є люди з досвідом, які підкажуть зазвичай, я в хаклабі буваю переважно
можемо кооперуватись, бо з деревом шось поки не дуже виходить))

Очень классная идея, так как под столом легко сможет убрать робот-пылесос.
Из потенциальных проблем я вижу невозможность установки у окна, а если и получится там установить, то доступ к окну будет усложнен (вдруг помыть нужно).
В любом случае выглядит круто :)

так, основна ідея перенести все що можливо на стіни, це спростити собі життя під час прибирання

тем кто «выгорает» надо просто сменить профессию. пойти например поработать курьером в супермаркете или типа тго. после пары месяцев не айтишного заработка выгорание как рукой снимет.
Вообще люди которыее выгорают в ИТ просто ошиблись профессией. Человек ддля которого эта професия призвание а не просто зарплата не выгорит никогда.
Даже если надоест рутинное прорамирование по работчим проектам всегда можно найти что то интересное какой то опенсорс проект освоить какие то новые технологии и так далее.
Понятно что если пришел в професию чисто ради зарплаты то надо быть готовым заниматся нудной неинтересной работой.

Я з вами згоден, але частково. Бо окрім тих, хто реально в ІТ пішов лише за баблом і буде вигоряти у кожній компанії на кожному проєкті, є й інша категорія людей, яким професія подобається, але просто не пощастило з проєктом/менеджером/колегами/замовником.
У мене був подібний досвід у 2018, коли я вигорів саме від проєкту і менеджера. З тих пір не змінюючи професію та навіть мову програмування — не вигорав ні разу. Варто було лише змінити місце роботи.

Більшість проектів, які дають робити на галері — нудні і геморнi.
Щоб було і весело, і за гарні гроші
це велика рідкість. Треба шукати способи оптимізувати роботу — шукати інструментарії, методи роботи, аж до написання власних бібліотек, і так далі, що скоротить рутину. а це може робити тільки той, хто захоплений цією професією.
я приміром витрачаю час і зусилля на той же код у два-три рази менше ніж десять років тому. просто вже є набір готових кубиків-напрацювань з яких швидко копіпастом робиш роботу за півдня і просто не встигає набриднути

гарний підхід, нажаль він не працює коли треба інтегрувати чергове маловідоме апі чи платіжку

Значить, вам не трапився проект, де весь день багфікс у легасі моноліті.

всякое бывало но это э не каждый раз.
и монолит это езе не самое худшее. худщее — зарустил полд отладчиком и вылавливаешь косяки.

хуже всего как раз зоопарк библиотек и сервисов где еще надо выяснить какой из них выдает ошиибку особенно если ошибка зависит от того в какой последовательности сервисы сработали
Хайп вокруг микросервисов улегся не спроста

в аутсорсі шось дуже часто не щастить з проектами, це нажаль мій досвід, останній проект в цьому сенсі був вирішальним

а если вечно устаешь от того, что не можешь оторваться от работы т.к. она сильно затягиает то шо делать ?

затягивает значит интерено. выгорание когда осточертело и не хочется ничего делать

треба себе змушувати, бо перепрацьовувати то кредит під великі відсотки

де опція працювати парт тайм? — її немає
фуллтайм то мені вже занадто, бо хочу окрім роботи насолоджуватись реальним життям, грошей мені і від парт тайму вистачить, або знайти цікавий проект, але з цим чомусь все складно, аутсорс я взагалі не вважаю що там є цікаві проекти, бо в аутсорс віддають як раз не дуже цікаві або легасі

Человек ддля которого эта професия призвание а не просто зарплата не выгорит никогда.

Займаюсь програмуванням років з 14-16, вигорів на попередній роботі.

На це впливають різноманітні зовнішні та внутрішні фактори, а не «прізваніє». Можливо, без «прізванія» навіть менше шансів вигоріти — людина точно знає для чого вона сюди йде.

Вигоряння зазвичай починається з натхнення, як не дивно.

Це круто щось робити своїми руками. Але нажаль у нас в країні багато на цьому не заробиш, а за кордон продавати геморно. Як хоббі прикольно. Теж вчусь щось поварити у гаражі — поки фігня виходить, але шкафчик для сигналки зробив у гараж.
А так радив би поєднати скіли щось майструвати руками із мікроконтроллерами і спробувати будувати дрони. Для початку можна зайнятись ремонтом мавіків — дуже зараз актуально і хлопці там творять дива оживляючі у гівно розхуярені на полі бою тушки.

я теж не вважаю себе крутим зварювальником, цікаво подивитись що у вас вийшло

у мене також є підозра що треба шукати замовників в США, цей квест в процесі проходження

як поєднати з мікроконтроллерами є певні ідеї, а от моїх скілів для ремонту дронів навряд буде достатньо, спроектувати якісь кріплення ще можу, чи якийсь дріт припаяти або невеличку схему

Та можна заробити і багато, якщо руки прямі і є талант. Наприклад, перила для сходів коштують ~700 баксів за метр, а там якраз і зварювання і робота з деревом.
Схоже у автора руки прямі, бо зварювальні шви я бачив і набагато гірші.

700 баксів це ж з матеріалами та можливо із монтажем. Скільки виходить сама робота за годину з урахуванням амортизації купи інструментів, які коштують дорожче макбука?
Я щось впевнений що програмістом зароблю більше

Поняття не маю, мені просто перила треба))) Треба брати ексель і рахувати.
Перила це приклад, варити можна багато чого і ціни будуть достатньо різними.

Це щось вірусне, бо я теж хочу навчитись в зварювання на 12 році роботи. Та і деякі мої колеги. Характерна хвороба для людей, що мають справу з С, С++ і різним залізом.

Це щось вірусне

Ага, у мене ще двоє знайомих таких :-)
Мабуть причина у сильно різному із програмуванням експірієнсі. Я колись полюбляв паяти але це сидіння за столом дуже схоже на програмування. Та і чим складніший пристрій тим більше програмування і менше роботи руцями.
А тут — болгарка, сверлильний станок, сварка. Все брутально і щось нове.
Правда треба для цього майстерня бо в квартирі або щось спалиш або дружина приб’є :-)
О ідея для стартапу — такі чоловічі клуби майстерні де можна прийти щось посверлити та поварити. Думаю попит точно буде

так, треба майстерня, в квартирі взагали не варіант
такі чоловічі клуби давно існують, гугліть хаклаб Київ, день відкритих дверей кожну середу о 19:00
там все максимально брутально, необхідне обладнання є

А тут — болгарка, сверлильний станок, сварка. Все брутально і щось нове.

А далі будуть токарний і фрезерний, проходили вже :)

Правда треба для цього майстерня

Гараж треба. Тільки окремий, без машини — суто під майстерню.

Що це за перила такі, 700 за метр ? Наскільки я знаю — найдорожчі — ковані, не ті що варені з китайських елементів, ціна ~300 за квадрат.

Але нажаль у нас в країні багато на цьому не заробиш, а за кордон продавати геморно

Наш сусід, який нам меблі збирав, у середньому заробляє 3к.
Інша сусідка, яка робить та продає випічку заробляє близько 2к.
Знайомий масажист за місяць заробляє близько 2к.

Велика помилка думати, що, крім айти, ніде грошей немає.

Не айтішники скуповують елітну нерухомість у Києві та за його межами, та катаються на елітних авто по Києву.

все вірно, не тільки в іт є гроші

мені 2-3к було б достатньо навіть в іт, якщо десь є варіант працювати 4 дні на тиждень чи парт тайм, але гнучкість нашого іт закінчується після співбесіди, бо все що хоче компанія це продати твою дупу замовнику на фуллтайм, бо там найбільша маржа

Йди у фріланс. Якщо не переборщувати із замовленями то цілком можливо 2-3к парт тайм і навіть менше 4 дня на тиждень

я там був, проекти ще гірші ніж в аутсорс

Це круто щось робити своїми руками. Але нажаль у нас в країні багато на цьому не заробиш, а за кордон продавати геморно

Заробиш ще й як. Знайомий тата цим займається, навіть свою пилораму відкрив. Замовлень у нього на пів року вперед — двері, вікна, сходи. Не сказав би що він живе краще за сінйора, але достатньо заробляє.

Інше діло, що це вам не кнопочки в офісі натискати, пити смузі і їсти печеньки. Він явно більше 8 годин паше, паше фізично, має відрізаний палець. Так що як хобі може і піде, а вот в якості роботи — не так вже й багато варіантів кращих за ІТ.

Він явно більше 8 годин паше, паше фізично, має відрізаний палець

Вважаю, що раз працює більш 8 годин — то це йому доставляє задоволення і домой він повертається щасливий та з збереженим ментальним ресурсом для своєї родини.

А у якому стані повертається домой айтішник після 8+ годин чистого кодингу?

А у якому стані повертається домой айтішник після 8+ годин чистого кодингу?

Теж щасливий тільки з усіма пальцями. Якщо ж людині не подобається робота — нафіг вона туди йшла?
Я ще з дитинства мріяв програмувати — так усі хотіли там лікарями, пожежниками а я програмістом і це в 90-х коли ще ніхто не знав хто це такі. Зараз мрія здійснилась і я задоволений на усі 100

навіть свою пилораму відкрив

Тобто це ще й бізнес з найманими працівниками? Чи сам виключно працює?

Для арт обєкту замало арту, для функціонального елементу замало функціональності..

дуже влучно все описали, тут як раз спроба знайти середину, бо більше арту зведе функіональність до нуля і навпаки

Для арт обєкту замало арту

Спірно :) news.artnet.com/...​basel-miami-beach-1722516

митець так побачив

Не вистачає тільки підйомного механізму. А дизайн прикольний, мені подобається

а які розміри для вас комфортні? бо у мене чим більший стіл тим більший на ньому безлад =)

стіна витримає (підібрати правильний анкер), також збільшити товщину дерева
головне не лягати на той стіл

Так у цьому весь прикол великих столів.

навряд він буде достатньо порожнім для цього))
але якщо сильно хочеться, то хімічний анкер витримує до 500 кг

В мене в мікромайстерні є верстачок, зроблений за схожим принципом. Ніякої краси, брутальна функціональність — упори з квадратної труби-сороковки на анкерах і три аркуші 21мм ОСБ зверху. На верстак навалено кілограм під 200 залізяччя, іноді ще й доводиться залазити самому (ще плюс майже 100 кг). Геть і не шевелиться.

хочу побачити, є фото?

Там особливо немає на що дивитись :) Три кронштейни ось такого типу epicentrk.ua/...​lennyy-250×400-belyy.html , тільки не з листового металу, а з квадратної труби (сам не варив, бо не вмію, купував готові) — два по краях, один посередині (але й довжина верстаку 210 см — від стінки до стінки). Зверху три однакових шмата ОСБ 21 мм, зклеєних між собою ПВА, лист 5мм гуми (дурне рішення, краще металом перекрити — колись перероблю). Торець прикритий 3мм кутом з нержавійки.

Ось тут фото шматочка цього стола 5+ років тому, коли він ще не був настільки завалений залізом: d12v7f11gifc2b.cloudfront.net/...​jRmYmRkNTdjZTAwOTXMUNzQAA

якщо вам знадобиться щось спроектувати та потім зварити — звертайтесь

У мене стіл десь 1300×700. Але взагалі із предметів прямо зараз на ньому 1. Ноут на підставці. 2. Монік 3. Клава 4. Миш 5.Килимок для міші 6. Навушники (зазвичай на мені) 7. Телефон
Не люблю коли на робочому столі взагалі є щось не пов’язане з роботою

О це я розумію «дія сіті „порішає“» 😅
А взагалі круто! Успіху та наснаги побороти перші тропи. Хто зна, вірогідно всі там будемо 🫠

дякую, час покаже, може іт настільки очиститься що знову стане привабливим))

Ваш досвід надихає, з айтішними грошима реально можна пробувати себе у різних сферах, але чомусь багато прагне створювати айтішні продукти, де фінансування недостатнє.

дякую, поки що є фінансова подушка для спробувати
кожен замовлений стіл продовжує підписку «-1 python сінйор на джині» =)

думав над цим, але не придумав нажаль як це реалізувати
дивився у бік рельсових направляючих, які використовують у великих чпк фрезерах
можливо наступну версію так і зроблю

Можете спробувати купити стіл з електрорегулюванням і відреверсити його. Коли свій купував, то не знайшов, щоб можна було 1 контролером змінювати висоту декількох, що потрібно з >2 моніторами 32′ .

дивився у бік рельсових направляючих, які використовують у великих чпк фрезерах

Великі рейки, та ще й з каретками, коштують, як крило від літака, та й не впевнений, що тут вони взагалі треба. Подивіться, як зроблений механізм, наприклад, тут: tehnotable.com/...​vannyam-vysoty-tehnotable — класична «труба в трубі» та не менш класична пара «упорний гвинт — гайка» всередині.

Але я б звернув увагу на механізм «ножиць» — autocomplete.com.ua/...​_equipment/scissor_lifts Виглядає прикольніше :)

дуже дякую, цікаво

дерево липа

Наскільки я пам’ятаю — липа досить м’яка порода, навіть м’якше сосни. Чому обрали саме липу?

Так, липа досить мʼяка, за планом на столі будуть тільки клавіатура та миша, решта буде на стіні (навіть пк), ноутбук та монітор на кронштейнах

Чому саме липа? Сподобався малюнок, думаю ще дуб спробувати

Підписатись на коментарі