Чим завершилась історія з Unit Group

Привіт, щоб уникнути більшість проблем, пов’язаних з наймом, достатньо оминати рекрутингові агенції, перевіряти юридичну інформацію про компанію, наявність власників у реєстрі корупціонерів та реєстрі боржників аліментів.

Розповім про початок історії з компанією Unit Group та агенцією MoveUp Recruitment Agency, чому історія набула розголосу та як завершилась.

Початок історії

Переповім цю історію, якщо ви її пропустили.

В листопаді 2022 року рекрутерка Sofia (копія в web.archive.org) з української агенції MoveUp запропонувала Олександру вакансію на Djinni, Олександр поцікавився чи працює агенція в московії та білорусі, рекрутерка проігнорувала це питання.

Олександр пошукав більше інформації про агенцію, оформив у відгук (копія в web.archive.org) та створив тему «Цікава історія однієї „української“ рекрутингової агенції» (копія в web.archive.org).

Реакція агенції на відгук

Ось посилання на сам відгук (копія в web.archive.org), а я виділю цікаві цитати з першої відповіді на відгук:

Власник Unit Group зробив та робить чимало для українців та України загалом.
Софія Ейман громадянка Ізраїлю та проживає в Ізраїлі більше 4х років
Ми проти будь-якої агресії та підтримуємо Україну. Але ми також проти будь-якого прояву націоналізму і чи не важливо спрямований він проти українців, росіян, євреїв тощо.
На даний момент ми розцінюємо ваш відгук як наклеп, а так само розпалювання міжнаціональної ворожнечі, [...]. Тому у вас є 24 години принести публічні вибачення та прибрати ваш пост.

До обговорення відгуку приєднався й сам власник Unit Group Adam Beck тому розглянемо цитати з його відповіді:

Я владелец холдинга Unit Group
Как и было сказано компания Moveup зарегистрирована в Украине и является украинским юр лицом.
Посему Ваше заявление является клеветой и наветом.

Рекомендую почитати саме копію відгуку на web.archive.org.

Чий Крим?

Адам провалив відповідь на перевірочне питання про Крим:
Это риторический вопрос который задают не очень умные люди когда им нечего сказать.
Я уверен что сделал для Украины и победы Украины больше чем господин ясуворов вы и все другие лайкнувшие его лживые пост.

Продовження історії

Історію встигли перепублікувати на dev.ua.

Паралельно з дискусією до відгуку відбувалась дискусія у темі на форумі.

Працівники MoveUp та Unit Group почали суперечити один одному:

MoveUp has never had or is currently having any business activities in Russia or Belarus.
До войны мы иногда сотрудничали с разработчиками которые находятся в этих странах. После 24го прекратили.

А також відгук фахівця з Мінська спростовує слова Адама:

Откликнулся на вакансию в Джине. Пообщались. Общение было приятное, процессы на затягивались, быстро отвечали на все мои вопросы. Прошел все этапы собеседования, принял оффер. Всем доволен. Рекомендую.

Legal department

Адам разів п’ять продублював свій коментар з цитатою про legal department:
This would be my last public statement on the matter here. We will also no longer respond to any future comments on this matter, as from now on its being handled by our legal department which currently works on cease-and-desist letters for Oleksandr and one of his followers, Ярослав Характерник due to his harmful and unfounded statements calling Ukrainians to avoid working with our company

Завершення історії

Десь після 1 червня Адам видалив свої відповіді до відгуку, видалив свої коментарі з форуму та видалив свій профіль з DOU.
Але вся ця інформація збережена у копіях:

Агенція MoveUp та компанія Unit Group продовжують наймати на Djinni.

Юридична інформація

Знайшов юридичну інформацію про агенцію в Україні:

Знайшов юридичну інформацію про компанії в Ізраїлі:

Епілог

Є компанії які фінансово підтримують Україну та звітують про це, а є компанії які на словах розповідають про підтримку без жодного тому підтвердження.
👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Тому у вас є 24 години принести публічні вибачення та прибрати ваш пост.

Ого, а цей етап цирку я пропустив. Цікаво чим вони погрожували :-)

З відповіді:

Тому у вас є 24 години принести публічні вибачення та прибрати ваш пост.
В іншому випадку ми звернемося до адміністрації DOU і, якщо потрібно, до інших відповідних інстанцій.

І про ізраїльскі компанії Адама Бека — теж цікаво.

en.checkid.co.il/...​UP LTD -EPgKaYo-514175132

Unit Group Ltd. \ UNIT GROUP LTD — 514175132
...
Last annual report (submitted) 2017
...
Company Changes
The essence of change Change Date
Liquidation of a company 21-11-2019
------------

Опачкі! Так немає ніякої ізраїльскої компанії Unity Group Ltd! Вона ліквідована ще в 2019 році, за 3 роки до того, як Адам Бек тут всім розказував, який він крутий бізнесмен і яка у нього потужна ця Unity Group.

І Alexa Software Services Ltd. теж останній раз подавала річний звіт в 2017 році.

А що сталось-то?

І головне, дуже цікавить, хто ж саме зараз стоїть за Unit Group і агенцією Move Up?

Yana Kuryliuk, поясніть, як ви працюєте HR менеджером в Unit Group, яка була ліквідована ще в 2019-му році?

І що там із «наклепом», де вже ваші зубасті юристи? Щось вони затримуються в дорозі :(

Коли відкрив це відео вперше то мало 112 переглядів, а зараз 177

Ріст +50%, може навіть ютуб почне рекомендувати

Дякую, Ярославе, за чудову підсумкову статтю.

Можу тільки додати, що згідно даних опенадабота, Алекс Бек не є власником ТОВ Мув Ап ще з початку 2021 року. Тобто, або компанія дійсно продана і Бек тут чомусь захищав інтереси агенції, якою не володіє, або ж з якоюсь (зазвичай незаконною) метою компанію перереєстрували на «Фунта».
Судячи з даних про нового власника, вона — класичний «Фунт»: opendatabot.ua/p/5GXS400
Вона є бенефіциаром і власником десятків ТОВ-ок із рандомними назвами і абсолютно різними родами діяльності. А ще вона є одночасно директором підприємств, розташованих в Києві, Одесі, Львовї, Харкові. Видатна підприємниця :)

Ще цікавий запис: наприкінці 2021 року в компанії мали проести ПОЗАПЛАНОВУ перевірку законності працевлатувань на підприємстві. Але статус перевірки так і залишився «не проведено»: youcontrol.com.ua/...​or/?id=27892289&tb=checks
Доволі дивна обставина...

А мене насторожує статус компанії UNIT GROUP LTD:

Company status Voluntarily eliminated
Last annual report (submitted) 2017
Доволі дивна обставина...

Нічого дивного. І можливо навіть коррупція тут не до чого (адже за звичай у випадках коррупційних схем перевірки проходять але безрезультатно).
У мене знайома працювала у податковій — зазвичай це значить що компанію тупо не можуть знайти. Розповідала мені смішну історію — їдуть за юр адресою на перевірку а там кладовище і на цьому кладовищі по документам тусять з десяток ТОВ.
Та ще з повномашстабним вторгненням перевірки заморозили і тільки зараз поновили. Так що все ще по переду

Раз вже підняли тему корупції то чи варто писати про Kraken Leads та UPSTARS нову тему? Історії для написання теми є.

Ось-ось! Я не стверджую, але цілком можливо, що це і є наша ситуація — контора зарєстрована десь на кладовищі :)

Підписатись на коментарі