Який ноутбук обрати для розробки на Java з фреймворками(Spring і тд)

Займаюсь розробкою веб додатків на Java зі Spring, PostgresSQL, Hibernate

Після поломки старого ноута став вибір перед покупкою нового. Зупинив свій погляд на MacBook Air M2 або MacBook 14 M1Pro.

Дуже багато різних відгуків прочитав і тепер вагаюсь чи вистачить Air M2 для джунівських задач в мінімальній комплектації 8/256 або ж взяти M1Pro, але є проблема що він продається лише не у офіційних ресселерів, а тільки Yabko, Yabloki, iSpace і тому подібних.

Що можете порадити стосовно цього приводу? Чи варто купувати у не офіціалів ? Чи можливо на#%й той Мак і взяти щось інше)?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

нема якогось ноута строго під джаву чи дотнет чи пайтон і тд — є просто під різні задачі.
давно не мав справи з іншими ноутами окрім макбуків, тому порадив би брати макбук чисто через те, що автономність краща і батарея буде довше тримати (а в умовах наближення осені-зими і кончених сусідів для мене це критично)

Люблю макбук, зимою якшо докер підняти і е2е в проекті запустити можна батареї в хаті відключати ^_^

таке можливо хіба на інтел

Як є можливість де поставити — бери десктоп. Писати ентерпрайс на ноуті, таке собі задоволення, не тягнуть мобільні пристрої той же локалстек наприклад, чи докеркомпоус.

можливо на#%й той Мак і взяти щось інше)?

це гарна думка, як на мене.

За тi ж грошi з Dell або НР, ви отримаєте куупу оперативи, яка дууже важлива для розробки на Джавi, тому що Докеру її треба багато.
Ще буде треба добрий монiк, бо з IDE некомфортно працювати, якщо дiагональ менше 20″

Я взяв НР півтора роки тому накануні вторгнення правда десь за 40т але за цей час корпус тріснув, гудить і гріється так шо можна чай кипʼятити. Носив в ремонт нічого тольком не зробили. Аккумулятор тримає десь хвилин 40

— корпус трiснув сам? ноут просто стояв, i корпус трiснув?
— можете навести приклад, який з яблучних ноутiв можна купити за $1500 ?

Нижня частина тріснула. Тепер іноді западає тачпад коли з ним на животі лежу. Корпус поміняти не можливо, їх вже не випускають. Також колись у мене був ноут НР і там петлі зламалися хоча він був із топових на той час

нє ну в мене є знайомий який чхнувши розломив материнку яку тримав в руках навпіл... може комусь і треба металічне бо «руки з жопи» а так то це якийсь крінж)) в мене три ноути каталися по будівництвам бо я на них проєкти на місці робив.. рочків по 5 кожен.. в пилюці, біля всіляких працюючих болгарок та перфораторів.. , на колінці чи на мішку з стєкловатою... утоплені так, залиті ще рідкими будівельними сумішами так.. тріснувші ? НІТ .. (самсунг, леново, і фуджицу єслі шо)

ну то ми ж не порівнюємо товари за 300$ і за 3000$.. але хз.. прям спецом пішов подивився відоси розборок і дроп тестів... хто вам сказав шо там якесь «інше» кріплення ? та сама так би мовити «торсіонка».. і сам зажим металевий походу не у всіх навіть маків .. і так само на 2х — 3х болтіках ... от шо побачив, то пластік тріскає і «йде далі» а люмінтій гнеться одразу «віздє» ... такшо хзхз.. с того шо побачив плюсів то дійсно якщо на нього ненароком сісти., то трошки більше шансів «вижити»... але це ж просто... не сідай на ноутбук )))))

зараз Air M1 16/512 коштує $1400

модель 2020 року?

Не бачу проблеми якщо сильно хочеться мак з таким бюджетом

та нi, не хочеться купувати застарiле. Що з ним буде через 2 роки?
16 гБ це й зараз ледь достатньо.

Вас тільки корпус зацікавив ? Я його нероняв і не бив, просто дешевий пластик.

Купил себе Dell Precision с 64 Гб памяти и 2 ТБ SSD. Пишу на Джава, подымаю все в докер контейнерах. Очень доволен.

Гудит греется? Что по батарее?

Купил с нуля в Штатах. Через полтора года начал гудеть вентилятор. Его поменяли тут в Киеве по гарантии(даже с учетом войны, 3 года гарантия, поменяли даже без перевода в Украину). Батарея держит до 4-х часов. В целом — отличный лептоп (2 кг веса, металлический весь, тест на МакБук проходит).

Забыл сказать, что ноут саппортит 4К и я на нем работаю. Думаю, это тоже прилично сьедает батарею.

Головне ssd

А шо маки есть без ssd ?

16гб оперативки

Докер буде страждати, краще 32 гБ

Столкнулся с проблемой (у коллег М2),что не все Джава библиотеки есть для М2. Под обычным x86 процессором проект собирается, а на М2 -нет. 2 кейса таких было.

Брати не меньше 16Гб оперативно памяті.

У мака вроде есть или была проблема с запуском докера ?

Так, були колись проблеми, ще в 2020 — початок 2021, як тільки М1 зʼявився і ще не все було адаптовано. Зараз всі проблеми вже давно пофікшені (останнім часом не стикався).

Якщо образ буде створено під х86, то в деяких випадках Rosetta не допоможе.

А без перевірки, це виявити неможливо.

Что-то другое вообще не живет от батарейки и греется. Ноуты сравнимого качества будут дороже (Dell XPS/Precision например).

У мене був Asus ROG X Flow 13, недавно взяв собі останній M2 Pro. То шо той жив 4 години від батарейки, шо цей живе, якшо працювати в кількох IDE і мати пару десятків контейнерів запущених.

Але не шумить і не скидає частоти — тут без питань.

Підписатись на коментарі