Казки дитинства. Проєкт з 9-річним прокатом
Привіт 🖖
Мене звати Андрій, я є автором мобільного застосунку «Казки дитинства». Аби не відволікатись від основної теми допису, залишу ось тут посилання, де Ви можете дізнатись трошки історії про проєкт 😉
---------------------------------------
Про що цей допис?
Я шукаю людину чи группу людей, які були б готові перейняти в мене цей проєкт, займатись його подальшою підтримкою та розвитком. В ідеалі — люди з батьківським досвідом та знанням Flutter.
І я звертаюсь до DOU комьюніті з проханням допомогти мені знайти таких людей 🙏
Чому?
Я почав писати цей проєкт майже 9 років тому. Все почалось з примітивного android додатку і 20 народних казок, які зберігались в .txt файликах.
Цей проєкт довго був для мене полігоном, де я вчився, експериментував, і потрошки ріс як девелопер. Разом з цим росла і кількість користувачів.
Зараз це Flutter застосунок. Понад 200 казок, 140+ з яких в аудіо форматі, народні та авторські. І все це безкоштовно і без реклами, з ідейних міркувань та принципової позиції. Нещодавно я виклав все у відкритий доступ.
Але якщо бути чесним, то я просто втомився тягнути цей проєкт.
Він для мене — як ще одна маленька дитина, яка потребує часу та уваги.
Він ріс і розвивався разом зі мною. Я радий, що я пройшов цей шлях.
Але зараз я хочу приділяти більше часу своїм справжнім дітям, та деяким іншим проєктам.
Показники проєкту
В кількох словах опишу поточну ситуацію.
- завантажень на android — 55k+
- завантажень на ios — 10k+
- DAU (daily active users) коливається в районі
500-600 - середній час в застосунку на сесію користувача — 5 хвилин
- user retention на 40й день —
8-9% - середня оцінка від користувачів — 4.9
- затрати на рекламу чи розкрутку — 0.0
Емоційна складова
Я дуже довго відкладав цей допис. З багатьох причин. Пройдусь по кількох з них.
- Зважаючи на історію цього проєкту та його вік, мені буквально дуже важко йти на такий крок. Бо він став для мене рідним, частиною мене. Частиною мого життя та досвіду. А тепер його треба відпустити.
- В мене був і є страх, що без мене і моєї уваги проєкт просто помре. А цього явно не хочеться.
Холодний розрахунок підказує, що проєкт точно помре, якщо я просто перестану над ним працювати. Але якщо спробую знайти людей, які продовжать справу, то його шанси вижити будуть точно більшими за 0.
Проте логіка та емоції не завжди товаришують... ) - Я раніше ніколи не писав дописів на DOU, але часто чув, що періодично в коментарі залітають токсичні люди. З усіма витікаючими.
Останнє, що б мені хотілось робити — сперечатись чи виправдовуватись, відчуваючи за щось сором чи провину. - Для мене було важким кроком викласти весь код застосунку у вільний доступ. Причини класичні: мені страшно, що люди подумають 😅 Інстринкт самозванця ж ніхто не відміняв.
Я дуже самокритично ставлюсь до себе та своєї роботи. В коді присутньо багато дивних рішень, деякі з них просто жахливі, деякі не дуже. І все це треба виставити на показ...
А зважаючи на пункт вище — то це ризики прийняти душ з гівна у вигляді «дотепних» коментарів.
Незважаючи на все вище описане, я тут, і пишу цей допис 😊
Очікування
Тут певно найскладніше. В мене є кілька принципових моментів, які б я хотів зберегти:
- проєкт і його продукт має залишатись абсолютно безкоштовним, без реклами чи інтеграцій
- місія проєкту: доступність хорошого контенту для батьків та дітей, українською мовою, в зручному форматі
- проєкт залишається у відкритому доступі
- рівні права для людей, які бажють додати свої твори (казки, аудіо, малюнки, переклади, музику)
- повага до авторського права
Як мінімум на певний час, я хочу зберегти за собою роль в новій команді, наглядового характеру. Для того аби пересвідчитись в чесних намірах людей.
Як варіант, був би радий передати проєкт котромусь з українських видавництв, якщо звісно їм таке цікаво в принципі. В такому випадку можна було б підписати якісь папери.
Це звісно не єдині очікування, проте певно основні. Якщо щось забув, то додам щойно згадаю 😅
---------------------------------------
Найцікавіше
Якщо Ви й досі тут, читаєте цей допис, то знайте — я Вам вдячний вже тільки за це!
Після всього вище сказаного написаного, я більш ніж відкритий до обговорень, ідей та пропозицій (якщо такі звісно будуть), які б допомогли мені знайти хороше рішення!
Якщо раптом Ви знайєте когось, кому ця авантюра була б цікава, будь ласка, поділіться з ним цим дописом!
Дякую Вам 🙏
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів