Шукаю інформацію по РЕБ і дронах

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до DefTech спільноти!

Більшість хлопців з якими я працюю в ЗСУ мають проблеми як з російськими дронами (FPV, Mavic, Лансети) так і з тим що ворожі РЕБ працюють і хлопці постійно втрачають дорогі дрони.
Тож прохання поділитись профільними тг каналами, форумами, контактами людей котрі стикаються з такими ж проблемами і які вони знаходять вирішення.

Я звісно не розраховую на якісь приватні канали чи супер секретну інформацію, але хотілось би зібрати до купи більш менш відкриту інформацію.

Підписуйтеся на WhatsApp-канал DefTech спільноти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Почнемо з простого: хто ви?

це такий собi арестович вiйськового зв’язку та РЕБ. Типу наш, але- нi.

Але ж він на фронті працює з нашими людьми (навідміну від Арестовича, який просто балабол)? Що ви маєте на увазі під «наш, але ні»?

Цей майданчик не для таких обговорень.

тобто майданичик цілком підходить для того, щоб вкинути лопату лайна, але чомусь не підходить щоби пояснити «за лайно» ? Безвідносно флеша чи арестовича — свої твердження добре було би обґрунтовувати

Розумiння флеша про РЕБ — це задавити сигнал сингалом, тобто:
фiксуємо частоту випромiнювання, давимо цю частоту. Це ламерство.
Флеш не бумбум в РЕБ, його «окопний реб» для локального застосування по 50 ватт — це маяк для РЕР, який вже вартувал життiв, але флеш навiть близько не розумiє чому все так погано працює, або йому це не треба.
Йому це не треба тому що вiн пройдисвiт, який росiйською мовою на росiйському телеграмi намотує двiж навколо себе. Сервера ТГ фiксують номера телефонiв, IP адреси.
Маючи працюючий росiйський оператор зв’язку Київстар, а також, деякi прокацапськi мережi iнтернет зв’язку, не важко трекати тих, хто користується порадами флеша, а також, сiтку контактiв тих людей, їх локацiю.

Першу частину матиму на увазі, дякую. А от друга частина, як на мене, притягнута за вуха.

Розумiння флеша про РЕБ — це задавити сигнал сингалом, тобто:
фiксуємо частоту випромiнювання, давимо цю частоту. Це ламерство.

Може я не в темі звичайно, але хіба існують інші варіанти? Крім задавити сигнал хіба що ще підмішати в нього інші дані, спадає на думку. Але найпростіше то просто задавити.

Безвідносно флеша чи арестовича

можете рацiонально пояснити, чому в арестовича все ОК?
з огляду на це вiдео, наприклад (ну i взагалi, вiн вже багато наговорив)

не можу, бо арестовича дивився іноді перші тижні і загалом вважаю його просто цивільною особою, до висловлює свої власні думки. Тому ні апеляцію до арестовича як до авторитета ні гімняяшки у бік арестовича як до неавторитету я не підтримую. Приватна особа, котра має право казати те, що їй здається правильним. Якщо у словаї є ознаки злочину — тегайте сбу. А якщо просто не подобаються слова — штош, оно на півночі є сусід, який забороняє слова, робіть як він

єбааа, 2005 рік. Ну тоді треба заодно згадати, що візитка яроша приймали участь у придністровському сепаратизмі. І хмельницького, що братався.

От, до речі, цікаво — у кількох останніх більш-менеш офіційних відео з роботою fpv камікадзів сигнал втрачається за пару десятків метрів до техніки (суб’єктивно здається, що ще з пів секунди мало би бути відео). Це якісь глушилки, чи воно так і має бути?

Якщо включити логіку то буде зрозуміло чому так. Сигнал іде з затримкою. От в момент влучання зв’язок втрачається і останні секунди фізично не встигають відправитись до оператора.

ну у фпв дронів з аналоговим сигналом затримка мізерна. І на попередніх відео дрон майже в прямому ефірі влітав у всяку техніку. А на останніх картинка губилася значно раніше.

може різні моделі дронів і відповідно різні затримки

У дешевих тільки аналоговий відіо лінк- дрон коштує 350$ та і аналоговий «сніг» на відео замість цифрових артефактів говорить сам за себе. Тобто можна дивитися і вороже відео на приймачі.

На яких попередніх відео? Я на всіх відео бачив такий ефект.
Аналоговий сигнал? Він точно аналоговий?

цифра по іншому «розсипається» у випадку поганого сигналу. Ну і аналог, напевне, дешевший і логічніший в дроні-камікадзі. З відео точно пам’ятаю заліт в якусь вантажівку з ваєнними. інших так і не згадаю, просто раніше не виникало у мене питань «чому зв’язок втрачається раніше». А от тепер виникло.

Странно у вас логика работает. Связь в таком случае тоже должна с задержкой терятся, после того как придут последние кадры с видео.

Странно у вас логика работает.

Дрон не на Марсі і ніхто навіть би не здогадався говорити про затримку розповсюдження радіохвиль. Затримка в отримані фреймів за камери, обробки, буферизації з стисненням кодеком і відправці...

Він і рухається там зі швидкістю 1.5 метра в день. Маю надію, що на Марсі немає обмежень швидкості.

Там нет лага «заметного глазу» по времени.

Сумніваюсь, їм тоді неможливо керувати з таким лагом. Може спеціально, щоб не бачити кого конкретно воно вбиває. Бо, наприклад були і відео, де можно розрізнити і здивоване обличчя пасажира у машині, який знімає то на телефон.

Земля кругла, сигнал губиться за горизонтом. До речі, у момент втрати керування примітивні дрони доволі часто різко змінюють траекторію й бавовна відбувається десь в стороні (і в нас, і у рсн).

Причин декілька:
— дрон знижується і сигнал через це слабне (вирішується ретранслятором в повітрі)
— буферізація відео перед відправкою. достатньо одної секунди буфера, щоб ти не бачив влучання.
— персональні засоби РЕБ безпосередньо на об’єкті атаки.

Хм, РЕБ на танках, бмп і навіть банальних буханках з орками?

Русня вже почала серійне виробництво «індивідуальних постановщиків поміх» — корбочки, які ставлять прямо на бронетехніку і це начебто має захищати їх від фпв-дронів.
Щодо буханок та іншого — дивись пп.1-2

Бо відео дешеве аналогове за 15$ транслюється на високій частоті окремо від каналу управління, часто аж 5.8ггц (більша частота, менша проникність), тому як коптер ниряє до землі то і відео втрачається. Тому тут або цифра, або нижче частота, або як на мене ідеальний і дешевий варіант ретранслятор на дроні підтримки/розвідувальному, щоб була пряма видимість.

Сигнал в низині не дістає, через природі перешкоди. Тому всі ганяються за ретрансляторами чи багато говорять про системи захоплення цілі.

Підписатись на коментарі