Аналіз зловмисного програмного забезпечення
Доброго ранку, спільното. Підкажіть будь ласка, чи хтось з программістів, або взагалі аітівців стикався із проблемою зловмисних программ? Я вже декілька років страждаю від них і не можу знати антивірус, щоб їх вилікувати. Хтось каже, що то можуть бути лише глюки в программному забезпеченні, але я в це не вірю. Можливо якісь дірки у OS Windows.
У мене видно, що система переписана таким чином, що зі старту раняться якісь скрипти. Здається, що потім вже і антивірус працює таким чином, що не може знайти зловмисного кода. Хоча є якісь программи, які встановились самі, деякі процеси неможливо завершити. Назви цих процесів дуже сумнівні і також видно сервіси, яким не можна змінити тип запуску. В повсякденному житті воно може показувати чорний екран, коли потрібен доступ до банкінгу. Або ж видно якісь дії, наприклад, курор миші ворушиться без моєї участі. Забагато процессів відкривається для однієї вкладки у браузері. Англійська версія видає сповіщення по-руzzкі. У встановленному Chrome відкривається якийсь untrusted frame. І таке інше. Ще були якісь коннекшени до сайтів мілітарі в штатах.
Чи хтось в Україні може проаналізувати цю систему та попередити її розповсюдження? Я вже декілька міст оббігала, але ніхто таким не займається.
Дякую.
34 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів