Генеруємо, дорого: Amazon, Meta, Netflix та інші готові платити до $900 000 тим, хто вміє працювати з АІ

Згідно з даними, отриманими The Wall Street Journal, з початку цього року кількість пропозицій на сайті вакансій Indeed, пов’язаних з генеративним АІ, зросла в чотири рази.

За словами партнера компанії Leathwaite з підбору персоналу Пола Дж. Гройса, на розмір зарплат впливає чиста ринкова економіка: компанії вже зрозуміли, що використання генеративних алгоритмів може підсилити продуктивність команд і якісь продуктів, а от достатньої кількості AI-фахівців ще не з’явилось. «Ми не маємо тисячі додаткових розробників штучного інтелекту, менеджерів з продуктів і всього іншого».

Тому американські компанії пропонують конкурентоспроможні шестизначні зарплати, намагаючись залучити кваліфікованих працівників:

• чемпіон тут Netflix, який минулого місяця запропонував до $900 000 за посаду менеджера продукту, орієнтованого на АІ, — і це на тлі страйків акторів і сценаристів;
  • застосунок для знайомств Hinge наймає віцепрезидента зі штучного інтелекту, який міг би заробляти до $398 000 на рік і розвивав би АІ-стратегію продукту;
  • Amazon опублікував вакансії для старшого менеджера з прикладної науки та генеративного AI з прогнозованим рівнем заробітку до $340 300;
  • Meta опублікувала список вакансій інженера-дослідника генеративного АІ з річною зарплатою $137 000 і прицільно шукає на посаду нещодавніх випускників коледжу;
  • Nvidia опублікувала вакансію для дослідника генеративного АІ рівня джуніора, і обіцяє зарплату від $156 000 до $247 250;
  • та навіть Walmart, яка не є ІТ-компанією, теж вже шукає старшого менеджера для своєї розмовної АІ-платформи, який міг би заробляти від $168 000 до $252 000 на рік.

Можливо, варто задуматися, як забавки з ChatGPT можуть покращити ваш фінансовий стан? 😏 Пишіть в коментарях, як у вас з АІ.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ще трошки про офери, фаанги та зарплати в 500+k, я ось тут колись описав першу частину моїх інтервью 2 роки тому

dou.ua/...​rums/topic/28593/#2182948

була ще друга частина, де я отримав L6 офер від FB, стаф-левел від ще одного фаангу та фаанг-like контори, про які я так і не зібрався написати, а потім почалося повномаштабне вторгнення і писати щось про ітневью у фаанги стало якось не доречно

Meta опублікувала список вакансій інженера-дослідника генеративного АІ з річною зарплатою $137 000
старшого менеджера для своєї розмовної АІ-платформи, який міг би заробляти від $168 000 до $252 000 на рік.

Якщо це зарплати в Україні чи цетральній Європі, то тоді справді топ зарплати=)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

для тих хто каже що великі заплати тільки для менеджерів, я отримав офер від Нетфлікс пару років тому на позицію сеньйора інженера на 550k на рік + бенефіти, усе кеш.

Але ж не для роботи з AI?

якщо б я ще з AI працювати міг, то напевно вони б ще більше мені запропонували, а не ті жебрацькі 550k.

якщо б я ще з AI працювати міг

З ним зможе працювати програміст рівня джуніор, легко. Справа тільки в тому куди його втулити ?

хм, нетфлікс вроді якраз відомий тим що половину пакета акціями насипає, але також відомий одним із самих жирних пакетів, найбільшим у ФААНГів

так і чому не погодився?

Та ні, Нетфлікс якраз відомий тим, що платить повністю готівкою.
На доу була стаття про РПЗ в Нетфліксі.
Цитата зі статті: «Правда ли, что в Netflix одни из самых высоких зарплат в индустрии, и при этом в структуре зарплаты нет акций, только „живые“ деньги?»

нетфлікс вроді якраз відомий тим що половину пакета акціями насипає

ні там кеш. Звісно пан обізян може написати в інтернет що заманеться, навіть суму в пів мільони на рік. Я чув про значно скромніші суми в 300к на рік, що власне топ ринку в самій Долині для найманого працівника (звісно там і мільярдери є, серед венчурних капіталістів та власників і засновників бізнесів). Сам Нетфлікс при чому просто робив кадрову атаку на Google, коротше кажучи планомірно зманював до себе команду youtube. Через трюки Рокфелера з векселями замість зарплатні, багато хто звалив. Це дозволило придбати житло в Долині, що достабіса дорого. Народ инсайд роздає www.youtube.com/watch?v=o0IGGaly338

нетфлікс вроді якраз відомий

нетфлікс як раз і відомий тим що коменсація повністю кешем, бенефіти теж кешем можна взяти. Далі дивись тут www.levels.fyi/...​ftware-engineer/levels/l5

Щось я в цьому світі не розумію. За цю суму легко можна винайняти запросто цілу команду з 30 людей в Україні. Та десь людей 15 в батлтійских країнах, Польщі чи Угорщіні. Та навіть в США запросто в інших локаціях : Нью Йорк, Цинценаті, Бостон дві три людини легко. От нахіба — гроші нема куди дівати? Те саме що і Сан Франциско — Лондон, абсолютно не зрозуміла ціна. Було би ще ясно коли щось військове роблять, чи обслуговують АНБ, тобто секретність. А так просто онлайн кінотеатр та інтернет провайдер. Або це якесь урядове прикриття. А така зарплатня і масові звільнення просто не в’яжуться, хіба це якось HR відділ отримує процент від зарплатні зхайрених і сосе бабки з бюджету компанії.

а, ну все, ти розкрив всесвітній заговір єйчарів. Нетфлікс наймає на ремоутні позиції btw, можна легко з Циницинаті там працювати.

Ну якщо середня зарплатня 115 www.zippia.com/...​senior-software-engineer по деяким даним. А як кажуть мої особисті знайомі із Сан Франциско середня ЗП — 150, і 300 це конкретний топ ринку та така собі мрія, далеко не кожному доступна, то ЗП в пів мільйони яких ще і мало, виглядає казкою. Це вже рівні пілотів чи хірургів вищого класу, чи адвокатів, або власників середнього бізнесу і те далеко не усім так щастить.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вітя, я ж вже давав тут лінку

www.levels.fyi/...​ftware-engineer/levels/l5

ти з чимось там незгодний, чи то підступні ейчари усе понавигадували?

Ну так це дуже сумнівна лінка, яку я прямо кажучи ставлю під великий сумнів. Скажімо за glassdoor вилка зарплат в Netflix 148-246 www.glassdoor.com/...​aries-E11891_D_KO8,25.htm Тобто в принципі середні показники, та кращі за основну масу.

ліл, глассдор це звісне сміттезвалище, не одна з їхніх цифр не відповідає моєму власному досвіту, а от levels.fyi якраз навпаки, дуже близько

не подобається levels, ось тебе ще тимблаінд

netflix offer 450k www.teamblind.com/...​st/Netflix-offer-qpLxZBpP
netflix offer 450k www.teamblind.com/...​er---need-advice-kdgVkGar
netflix offer 550k www.teamblind.com/...​st/Netflix-offer-TUJvONDL
netfilx offer 500k www.teamblind.com/...​st/Netflix-Offer-nBPWY0Ae

і купа ще таких

Ну ви то самі той блайнд читали ? Там чуваки пишуть, що от їм різні страйпи і т.п. надають опціони які сулять нереальні суми грошей, при чому народ там же і коментує, що вам брешуть нема ніяких підтверджень, що опціони не публічних компанії справді коштують тих грошей, та після IPO вис чекає холодний душ та а 4-5 разів меньше ніж вам обіцяли. В цей самий час Netflix пропонує живі гроші, скільки саме не пишуть та вочевидь значно краще за те що є зараз в непублічних компаніях. Власне на блайнді народ пише абсолютно те саме що і тут.

Вітя, що ти верзеш, які ще не публічні команії, яка неведома сила змушує тебе нести усю цю несенітницю, нафга ти взагалі сюди Страйп притягнув коли мова іде про Нетфлікс

ну і звичайно я блаінд читав, ось приклад:

I have recently received an offer from Netflix and they are offering me 500K. I am on a visa and I’d like to have some job security.

ось ще

I have a standing offer from Netflix for a team that I really like. However, due to all the recent layoffs and introduction of levels, the offer is significantly lower than what I was expecting. I am being offered $450k all cash with no bonus, no sign-on for an L5 role.

і ще

Got an offer from Netflix. 400K. Current TC at Amazon is ~ 350K.

ще

2. Netflix:
Senior
TC=~520k base
Los Gatos, CA

ще

Can somebody help me analyze the following two offers?
Netflix, all-cash $500k
Lyft, base: $200k, $25k sign-on and 20k RSUs

А як кажуть мої особисті знайомі із Сан Франциско середня ЗП — 150

Ваші особисті знайомі, якщо вони існують, вас наобманюють.
www.hcd.ca.gov/...​ng/income-limits-2023.pdf

134к на сім’ю з 3 людей класифікується як low income в СФ, можна подаваться на безкоштовне житло і тд з таким. Думаєте програмісти на такому рівні там заробляють? Медіана серед всіх жителів СФ (не тільки програмістів) 175к.

В канадських доларах ? Які дорівнюють 0.75 від американських ? Посилання на канадський державний сайт :) Безліч запитів вам дасть набагато більш приземленні цифри по Сан Франциско про середні $62 000 на рік, що власне дуже не погано якщо порівнювати з іншими штатами, щоправда податків ціни далеко не веселі. Той же Лос Ажелес показує середні 44 тисячі.

Це настільки ж канадський сайт наскільки реальні ваші друзі з сан франциско. Ви хоч силку відкривали? Я можу нагуглити все що завгодно, це офіційні дані від Каліфорнії (перші три слова в документі про це кажуть), які не враховують бонуси і тд. В них реальні дані, а не дані від видуманих друзів.

В мене з levels.fyi було більше 10 оферів різних рівнів і завжди дані співпадали.

Ну так приатачте офери, закрасьте персональні дані і сюди.

Щоб що? Буде що це не медіана, обман, та взагалі в канадських доларах. Я кажу що на левелс ± різниця в 10-15% залежно від певних факторів. Багато датапоінтів включаючи особисті. Take it or leave it.

Ссн ще не дати? Щоб точно повірили. Вже ж навіть кидали посилання на блайнд, там теж всі зговтрились?

Hdc.ca.gov це типу не Канадський домен ? 2. Моїх знайомих ви легко знайдете у мене в контактах. Та і тут вони теж інколи з’являються в різних темах.

Hdc.ca.gov це типу не Канадський домен

ліл, Вітя, видатний спец з усіх без винятнку питаннь про америку, фаанги, зарплати в 500к та таке інше

хоча б вже не ганьбився, а кликнув на лінку яку тебе дали

STATE OF CALIFORNIA — BUSINESS, CONSUMER SERVICES AND HOUSING AGENCY GAVIN NEWSOM, Governor
DEPARTMENT OF HOUSING AND COMMUNITY DEVELOPMENT
DIVISION OF HOUSING POLICY DEVELOPMENT
2020 W. El Camino Avenue, Suite 500
Sacramento, CA 95833
(916) 263-2911 / FAX (916) 263-7453
www.hcd.ca.gov

Ну покажи ті 10 оферів і усі діла, реальних документів. Приватні данні можна замазати. А розповідати казки про мільйоні зарплатні багато розуму не треба. Коли мені колега, якого я знаю більше 10 років, розповідає як пів року влаштувувався в FAANG з сімома раундами інтерв’юю та постійним зубареням алгоритмів літкода, та англійскої, загалом це зайняло пів року. Потім ще два роки в Люксембурзі. Інший з яким ми поряд сиділи, так досі і в Цюріху не знайшлось в Долині місця, а також бажання відпало бо ціна якість — таке собі. Чи народ який поїхав на релокейт в Долину з галерою, та так нікуди з неї і не перейшов бо нема грінки, на яку так 5 роіків і працює за ЗП простого робітника типа в магазині і т.д. і т.п. Чому я маю вірити невідомому чувачку з інтернету який кидає посилання з

ca.gov

та каже що glassdoor — дно ???

Ну покажи ті 10 оферів

ліл зараз я все кинув у почам викладувати персональну інформацію. Take it or leave it, тебе вже тут казали.

Коли мені колега бла-бла-бла

істрії твоїх колег, друзів та їх родичей до мене ніякого відношення не має.

Чому я маю вірити невідомому чувачку з інтернету який кидає посилання з

ca.gov
та каже що glassdoor — дно ???

Вітя, це ж дно, які тебе питання до сайту каліфорнійського уряду, чи там теж усі брешуть? Ну і ссидку на сайт кидав тебе не я, слідкуй за тим кому тут відповідаєш, чи це теж дуже складна для тебе задача

ліл зараз я все кинув у почам викладувати персональну інформацію.

Там усе можна замазати, лише цифру залишити. Так чи інакше, підтверджень нема — вважай брехня. Я так теж можу написати, що заробляю 100 мільйонів на годину і до мене самі усі гроші приносять та просять шоб я взяв, як до Дона Карлеоне, з повагою. Можете мені не вірити жалюгідні ніщеброди.

Вітя, тебе тут ніхто нічого не винний, вважати щось брехнею це твій персональний вибір, тебе тут вже надали достатньо підверджень які з впертістю барана називаєш берехнею. Поясни мені навіщо мені треба ризикувати порушенням NDA для того щоб щось там довести черговому форумному неадеквату як ти?

ca.gov

ca це не канада, а каліфорнія.

134к на сім’ю з 3 людей класифікується як low income в СФ, можна подаваться на безкоштовне житло і тд з таким. Думаєте програмісти на такому рівні там заробляють? Медіана серед всіх жителів СФ (не тільки програмістів) 175к.

Це якась фігня, бо по цьому документу low income, коли, по твоїм словам, можна подаватися на безкоштовне житло, це 134k, а median income 157k. Але ці цифри настільки поряд, що виходить мінімум 30-40% жителів Сан-Франциско живуть за межею бідності у безкоштовному житлі, інакше не вийшла б медіана :)

Більш того, який сенс отримувати умовні 150k і знімати житло, за 3k на місяць, коли при зарплаті в 134k тобі дадуть безкоштовне житло :)

Ну в сан франциско бімодальна як багато де дистрибуція доходів і медіана реально не те що б сильно більше за низький дохід. Приріотизують людей з найменшими доходом, не значить що всі low income отримують. Але деякі люди дуже багато отримують, наприклад найбільший дохід поліцейського був 600к минулого року, досить великий скандал на цю тему був з підозрою на корупцію і зловживання овертайму, але факт залишається фактом.

Але деякі люди дуже багато отримують, наприклад найбільший дохід поліцейського був 600к

Так це тільки означає, що за крайньою межею бідності живе ще більше, ніж 30-40%, інакше не вийде медіана 157k.

Хоча офіційні державні сайти наводять інші цифри
Median household income (in 2021 dollars) — 126k
www.census.gov/...​ocitycalifornia/PST045222

І якщо

найбільший дохід поліцейського був 600к минулого року

То скажи мені, скільки повинні заробляти інші, щоб вийшло 126k медіани? :)

Median != mean

Пофіг,
126k Median означає, по твоїм же словам, що більше половини мешканців Сан-Франциско живе за межею бідності у безкоштовному житлі :)

Хтось, знатно забрехався

Я нічого не зрозумів хто забрехався. Я скинув доку від Каліфорнії і там є дану по сан франциско округу.там є на кожен розмір сімʼї яка медіана доходу. Кожен в категорії low income може податись на різні програми від міста, як безкоштовна ( або по низькій ціні аренда), або купівля житла для низького доходу (low income в опису на сайтах як редфін). Якщо ти подаєшся це не гарантує що отримаєш, розглядають все по певним кейсам. Хз звідки 126к

Хз звідки 126к

Ти не знаєш, що таке статистика сайту census.gov ?

The United States Census Bureau (USCB), officially the Bureau of the Census, is a principal agency of the U.S. Federal Statistical System, responsible for producing data about the American people and economy. The Census Bureau is part of the U.S. Department of Commerce and its director is appointed by the President of the United States

А тому, я вірю даним про 126k, а не якимось PDF-кам з канадського! сайту.

Та мені пофіг, ценсус сказав 126k, це правильне число

з канадського! сайту

Ці ж люди потім пишуть, що LLMs не замінять людей, бо вони галюцинують.

а не якимось PDF-кам з канадського! сайту.

Ще один :)))

Там справді є низка дослідів, що через бульбашку на ринку житла в Сан Франциско 54% жителів справді не мають шансів придбати власне житло за усе життя. 18% зможуть його виплатити за 20 років і лише 28% жителів зможуть придбати власне житло за 10 років. Якшо хтось розрахував по вартості житла income level — тоді воно зійдеться. Ціна вже летить вниз, бо люди звалюють в інші штати, не маючи перспектив і то житло і комерційна нерухомість, що більш вагомо, стоїть пуста. Щодо зарплат по пів мільйона, то там йдеться про стоки які коли наймають кажуть, що ніби то стільки коштують, реально платять 150-210 на рік спеціалістам сініор рівня грошима, що власне велика зарплатня, про це йдеться в блайнді. Нетфлікс та низка інших компаній коли переманює, може надавати сайнин бонус (підйомні), для компенсації втрачених векселів різного типу. Якщо скажімо не пройдеш випробувальний — то ці гроші треба буде повернути, виплативши податок для початку. Середня ЗП по США 62 тисячи на рік, тобто програмісти в долині справді заробляють набагато більше за багато кого, та годі нести про мільйоні зарплатні для інженерів.

та годі нести про мільйоні зарплатні для інженерів

Так там реально є такі зарплати, напевне, є й більші, але який сенс про них писати. Вони доступні одиницям. Писати треба про зарплату, яку 100% зможе отримати нова людина, якщо захоче переїхати.

Це теж саме, якщо я почну говорити про 200k+ у Німеччині + бонуси, а в мене вже двоє знайомих мають такі зарплати в IT. Не сіньйори, в них вищі посади. І в одного повний ремоут :)

Ну по як то кажуть «ін тотал», напевно у певного прошарку принципалів та старших менеджерів є такі. Та бейс, тобто грошима а не векселями, в 200 це вже дуже добре. Векселя майже ніколи не можливо перевести в ту суму в яку їх оцінила сама компанія коли надавала. Звісно стартап може стрельнути і опціон перетвориться на зірваний джек-пот. Що цікаво кажуть що зараз найкращі пропозиції по усьому в Долині надає Grammarly — компанія родом з України. От у них продукт дійсно з використанням ШІ.

Сенс у тому, щоб знати де і за що платять 300к, 500к, 900к, 1кк, 1.5кк дуже великий. Щоб РПЗ знали, що потрібно навчитися робити, щоб отримати таку величезну зарплату. Таким чином РПЗ може як слід підготуватися, щоб переїхати відразу ж на хорошу зарплату.

можна подаваться на безкоштовне житло і тд з таким

І в магазинах безкоштовно товар брати, якщо колір шкіри підходящий )
www.instagram.com/p/Ct4UF—AUDW
www.instagram.com/p/Cv3xhxKtg3J
www.instagram.com/p/Cuwz3eMIMzX

Лутери ще і серп і молот малюють, як чорну кішку. Щоправда попадеться поліції — до суда можуть і не до жити.

А вони ремоутерів лише в США беруть чи з ЮК наприклад також можна?

я хз, гадаю що тільки штати.

Чому відмовились?

були кращі офери

Судячи з вашого профілю, ви в Microsoft давно якимось директором працюєте. Тоді власне 500к на рік ще можна зрозуміти, бо існує і відповідна міра відповідальності.

Він же писав сіньйор інженер 🤔

Сорян, я не знаю звичайних інженерів яки винаймають. Найм у зазвичай привілей мід+ менеджменту, у кого бюджет є в розпорядженні. Теж не знаю таких американців, які мають дурість маючи зарплатну в 10 разів вищу за інші локації закликати до себе конкурентів, які демпінгануть. Навпаки більшість американців якіх я знаю (а мені таких траплялось дуже багато за роки), ті ще скряги за цент будуть воювати коли справа стосується бізнесу (різної благочинності і т.п. це не стосується). Може звісно просто інженер, но тоді це просто жирний троль. А так та же відома Алена С++, стала кликати до себе тільки коли її підвищили до інженерінг менеджера.

це фейк ньюс, ніякого профіля у мене тут немає, директром і в загалі мененжером я ніде ніколи не працював, я усе життя працюю звичайним IC і нічого міняти не збираюся

це за який стек готові стільки платити?

ось тут є статистика включаючи спеціалізацію www.levels.fyi/...​ftware-engineer/levels/l5
стек не важливий, від тебе очукують що ти зможеш перейти на стек на якому працює команда в яку тебе наймають.

Офіційно кажуть стек не важливий, на практиці народ дає інтервью, що коли розуміють — що здійснили помилку найму через стек технологій — PIP, що практично звільнення інколи хтось переживає PIP та і після того за борт на мороз, коли по правилам контори треба когось скороти раз в квартал. Кажуть най розповсюджені : Java, Python, C# та C++. Усі самі розуміють, що сучасні стеки треба роками вчити. І тих 2-3 місяців PIP щоб перейти з беку на фронт чи навпаки при чому зі зміною мови може не вистачити.

ну оп’ять же ш маячня, у нетфлікс про якій тут іде розмово немає квот на PIP, тим більше раз в квартал як ти тут брешеш, твій черговий висер ще одне підтвердження що ти гадки немаєш про що ти тут верзеш.

У нетфліес нема квот ? А нічого що саму HR яка ввела ці квоти скоротили як лоупеоформера :) www.fastcompany.com/...​-ultimately-got-her-fired

ну і де там написано про квоти на піп? Чи ти не розумієш що таке квота взагалі, ото лиш би щось з умним видом зморозити? Я тебе більше скажу, в нетфліксі немає піп, якщо твій менеджер вважає що ти не перформш — тебе звільняють, якщо твій менеджер тебе не звільнив — звільняють менеджера. Ну і як ти гадав, що тебе хтось буде платити 500k за просто так?

Ну і нафга ти постиш якісь ліві ссилки, про це все написано на сайті нетфлікс

jobs.netflix.com/culture

To strengthen our dream team, our managers use a “keeper test” for each of their people: if a team member was leaving for a similar role at another company, would the manager try to keep them? Those who do not pass the keeper test (i.e. their manager would not fight to keep them) are given a generous severance package so we can find someone even better for that position—making an even better dream team. Being on a dream team is the thrill of a professional lifetime, and team members are incredibly supportive of each other. This is why “You make time to help colleagues across Netflix succeed” is a valued behavior.

Які ще квоти на PIP? Звідки ви це взяли ? Контора виставляє на мороз лоу періормерів щоквартально, на це були квоти. Потрапив на PIP — навіть як з нього вийшов з позитивним результатом, вже потрапив в список перших кандидатів на виліт. При чому виставили за двері як лоу перформера саму HR директрису яка це правило і ввела в компанію. Щоправда я прочитав що з кінця того року, Netflix відмінив цю практику і за одно най токсичну політичну річ в індустрії — annual performance review та перейшов на якийсь власний процес на базі 360. Там якщо перечитати, то просто перестали займатись булщітом і дали можливість керівникові самому винаймати, звільняти та підвищувати людей так як йому треба для виконання роботи. Воно і з різними бюрократичними процесами теж саме завжди, всеодно керівник робить усе як йому треба, просто керівники займаються хімією з прохрдними і не прохрдними комітетами як їм треба міняти команду під умови бізнесу тощо. Схоже Netflix якраз прогресивна компанія яка прибирає непотрібне гімно від себе.

Вітя, це ж чергова словесна діарея, навіщо ти засираєш форум лайном?

а що ти мав би робити (або робиш, якщо прийняв офер)?

усе більш-менш стандартне, мав би підтримувати мікро-сервіси якими володіє команда та робити для них нові фічі.

Вау!
Не хочеться заздрити, але так тягне :)

Слава богу що є такі зп, значить демпінгуючі українські сеніори з медіаною 60к на рік (і, наприклад, 70-80к для клієнта) все ще будуть привабливими багато для кого.

Як це працює, українські компанії взагалі ніяких податків не платять зі своїх прибутків? Не говорячи вже, якщо компанія зареєстрована у ЄС або США.

Наймають напряму і платять прямо на доларовий фоп рахунок.

Наймають напряму і платять прямо на доларовий фоп рахунок.

А сама компанія де гроші бере? Якщо гроші були на рахунку компанії, вона платить податки.

А, дійсно, з тих грошей які вона заощадить на заробітній платі їй доведеться сплатити податок на прибуток. Виходить, що найм РПЗ в країнах з меншими податками на оплату праці розробників ПЗ заради економії на зарплатах не має сенсу.

Виходить, що найм РПЗ в країнах з меншими податками на оплату праці розробників ПЗ заради економії на зарплатах не має сенсу.

Так вони наймають не через економію, а через великий вибір в Україні. Навіть у Німеччині зробити компанію тушок хоча б на 1000 людей практично неможливо. Ми зараз шукаємо людей починаючи з 86k+ для самих звичайних айтішників, не сіньйорів, без досвіду роботи (в нас маловідома технологія, навчимо), без німецької! Буквально 5 років тому, такі суми для першої роботи були, навіть близько, неможливі. Зараз, в Німеччині жопа на IT маркеті, зарплати повинні сильно вирости, бо всім потрібні співробітники, а їх немає.

І все одно, приходять такі довбні, що дивуєшся. Питаєш його, хоч якісь навички програмування є? Так, в екселі можу працювати. Про що мені з ним говорити? За рік найняли одну людину, індуса.

це ти якесь гімно написав — на 7к міс в Україні черга буде стояти, в чому проблема оутсерс найняти?

в Україні черга буде стояти, в чому проблема оутсерс найняти?

В нас заборонено працювати з-за меж ЄС. Та й не тільки в нас.

Теж мені проблема! :))) Легко! Я маю коллег які відкрили свої фірми в Данії та Германії — причому ембед спеціалізація. Ви наймете їх, а в них вже віддалено працюють українці — і питання вирішено. І таких варіантів на зараз море.

Я маю коллег які відкрили свої фірми в Данії та Германії — причому ембед спеціалізація. Ви наймете їх, а в них вже віддалено працюють українці — і питання вирішено.

Яким чином це допоможе? Працювати треба в офісі, хоча б 2 дні на тиждень. Можна віддалено якийсь час, але тільки з території Німеччини. З території ЄС максимум 2 тижні поспіль. З-за території ЄС не можна взагалі.

З-за території ЄС не можна взагалі.

Цікаво як тоді працюють галери

Цікаво як тоді працюють галери

Не у всіх країн є обмеження на ремоут
Не у всіх компаній є обмеження на ремоут
Не у всього ПЗ є обмеження на ремоут

Взагалі, офіційно це ніде не казали, звичайно, але вся ця бодяга почалася по всій Німеччині через дії раші. Буквально 2 роки тому я без проблем працював з Києва цілий місяць.

Працювати треба в офісі, хоча б 2 дні на тиждень.

— таких варіантів, коли сеньйор не в змозі віддалено робити свою справу є, но їх небагато і частіш за все це фінальні частини проекту.

Можна віддалено якийсь час, але тільки з території Німеччини. З території ЄС максимум 2 тижні поспіль. З-за території ЄС не можна взагалі.

— за 25 років я багато зустрічав забаганок від роботодавців, але коли треба вирішувати проблему — всі «забаганки» йшли лісом. Тому що: комусь «фішечки» на таксі, а комусь стартшипи будувати.

таких варіантів, коли сеньйор не в змозі віддалено робити свою справу є, но їх небагато і частіш за все це фінальні частини проекту.

Розкажи це зуму, теслі, твіттеру і різним фаангам, вони ж не знають, як правильно працювати.

за 25 років я багато зустрічав забаганок від роботодавців, але коли треба вирішувати проблему — всі «забаганки» йшли лісом. Тому що: комусь «фішечки» на таксі, а комусь стартшипи будувати.

Ти не можеш нічого зробити, коли це національне законодавство для ключових концернів. Ми були змушені звільнити нашого найкращого айтішника в цьому році, бо він працював ремоутом з ЄС більшу частину часу. Тільки тому, що він важливий для проекту, його перенайняли через компанію прокладку, але новачкам таких умов не дають.

Розкажи це зуму, теслі, твіттеру і різним фаангам, вони ж не знають, як правильно працювати.

багатство ніколи не було й не буде ознакою великого розуму — прикладів тому біль ніж дофіга. Якщо використовувати тупу робочу силу — потрібен конвеєр і общага біля цеху, щоб пм-и бухати не давали. Але якщо команда спеців — тут можливі варіанти.

Ти не можеш нічого зробити, коли це національне законодавство для ключових концернів. Ми були змушені звільнити нашого найкращого айтішника в цьому році, бо він працював ремоутом з ЄС більшу частину часу. Тільки тому, що він важливий для проекту, його перенайняли через компанію прокладку, але новачкам таких умов не дають.

тобто варіант для потрібного спеца все ж таки був :) А раз так, то можливо все ще якісь варіанти є, тільки геморні та й рік вже минув, а 1000 не набрали — і тут бизнес сказав своє слово — і слово було «нафіг» :)))

Виходить — чим компанія займається питати не варто.
Якась таємниця

Цікава стаття. От мені ще цікаво, слідуючи за аналогією з .COM, та BlockChain хто реально може показати прибутковість бізнес моделі? По суті ЗП в мільйон долларів на рік для продукта, це та сама накачка грошима стартапів які не показують жодного прибутку, та власне і взагалі сталого продукту чи навіть реалістичної бізнес ідеї не мають, але купляють дорогі сервери та над дорогі крісла з клавіатурами, ще винаймають приміщення офісів які взлетають в ціні в 5 разів. В результаті масове розорення, бульбашка лопаєтьмя і стається криза. На ринку залишається усього декілька компаній зі сталою бізнес моделлю типу: Amazon, EBay та Google. Залізання в АІ усіх підряд, це культ Карго в чистій формі, коли попуаси будують літак із соломи, думаючи що зараз боги як і білим пошлють з неба багато корисних речей, наприклад тушонки — Карго. Та роблять навушників і мікрофони з кокосів і рацію з дерева, щоб викликати духів літака.

Вот тому у тебе і проблеми з інвестуванням, не бачиш далі свого носа. Більше того, повний скептицизма і зради.

Всього лиш кілька фактів і прогнозів:
— обслуговування того же chatgpt коштує 700к в день, що при теперішнім цінам на підписку їм достатньо мати лише 1 млн. юзерів щоб вийти в 0
— вартість серверів буде зменшуватися а їх швидкодія збільшуватися, тому кости обслуговування АІ будуть стрімко падати
— розумність самого АІ зараз росте мало не в геометричній прогресії, тобто його користь буде збільшуватись з кожним роком
— кости на людську робочу силу постійно ростуть і бізнесам така альтернатива як АІ і роботи дуже до вподоби
— АІ навіть в теперішньому сирому вигляді, вже входить в бізнеси і витісняє робочі місця і має величезну конверсію (наприклад 90% тих, хто спробували github copilot (а він ще має відносно малі можливості), не бачать дороги назад)
— гугл, фейсбук, амазон, тесла, також були збитковими багато років, тим не менше їх без проблем завалювали баблом так як розуміли потенціал, зараз ті хто завалювали баблом пожинають плоди

Ну і куди ж без тих, хто виробляє кирки — nvidia, amd, tsmc

В тюльпани свого часу теж багато вкладали, аж до рівня коли цибулина стала коштувати в тричі більше ніж ферма на якій вирощують сам тюльпан. І потім дуже швидко ціна прийшла в норму, залишивши усіх тих, хто як і Леня Голубков, вирішив заробити спекуляцією в дурнях без грошей та з нікому не потрібними цибулинами. А гульдени то тю-тю. Історія каже, що народ так нічому і не навчився за століття. 2. У мене нема жодних проблем з «інвестуванням», не треба мені видумувати проблем яких взагалі нема. Є проблеми в шахраїв витягнути в мене мої гроші та інших людей — от нехай йдуть за російськім пароплавом. Єдине у що зараз вартує інвестувати — ЗСУ.

Ну ти і зрівняв. Якщо вже і приводити аналогію то доткомами. І то, зараз це десь 97-98 рік, тобто бульбашка ще тільки надувається. І потенціал для людства AI має більше ніж Інтернет мав в кінці 90-х.

Є проблеми в шахраїв витягнути в мене мої гроші та інших людей — от нехай йдуть за російськім пароплавом.

Так для тебе навіть індекси і ETF це «шахраї». Навіть брокерів, якщо не помиляюсь, шахраями називав.

Брокер просто посередник на ринку, умовно продавець, який живе з того що бере комісію з продажу. Навіть самий елементарний базис з економіки каже — щоб збільшити прибутки треба позбавитись посередників. Індекси — це векселя, як і ETF — тобто ви надаєте в борг якісь комерційні організації, при чому це не кредит за яким той хто бере в борг, зобов’язаний сплати певний процент, вам пропонується азартна гра де може пощастити, а може і не пощастити. Так обидві теми прямо кажучи трюки. Що є інвестиція — це коли хтось взяв певну суму і вклав її в якесь діло, наприклад відкрив якись кіоск з продажу овочей. Спекуляція та азартні ігри — це не інвестиція. Трюк же під, тепер новою назвою ETF, коли замість зарплати людям «надають акції» придумав батько монополії Джон Рокфелер. За це він мав неприємності вже з американьскої владою, так само як і Біл Гейтс. Чому цей трюк взагалі досі є легальним для мене досі велике питання? Безумовно трюк надає частині компаній конкурентні переваги на ринку праці, коли їм не треба платити вищу зарплату при конкуренції за робочу силу. Потім компанії які цим займаються скорочують людей тисячами, бо вони ним нічого не вартували, вони там самі надали кредит на свій найм, при чому ще і попали бо за умовами їх кредитор має право не розрахуватись.

Трюк же під, тепер новою назвою ETF, коли замість зарплати людям «надають акції» придумав батько монополії Джон Рокфелер

Мені здавалось, що практика стала популярною і показала успіхи після Fairchild Semiconductor. До цього сток опшинз давали тільки топ-менеджерам, не в останню чергу через надзвичайно високі післявоєнні податки на доходи: secfi.com/...​of-employee-stock-options

Це в ІТ. Насправді просто використали старий добрий трюк. Більшість з усіх сучасних бізнес трюків винайшли ще: Рокфелери, Моргани та Родшильди чи в їх часи. Більше за те так званий «positive mind» тобто завжди казати що усе добре, навіть коли все дуже погано і треба щось робити, це теж винахід і вимога Рокфелера. Він звільняв і вимагав звільняти людей, які проявляли сумніви щодо будь яких ідей боса, що власне притаманно будь який диктатурі, це підлабузництво в чистій його формі. Ну тобто заодно і відверто привчав людей брехати. Так само ви напевно відчували і відчуваєте на собі досі постійно ідеї Генрі Форда, кожне покоління не ІТ менеджерів в ІТ намагається будувати конвеєрне виробництво. При чому ще в 60 роки минулого сторіччя IBM було науково з’ясовано, що це не діє від такій формі в ІТ і не може діяти. Та сила бізнес методів і освіти яка базується, саме на дослідах методів роботи американських мільярдерів двох позаминулих століть, дуже велика. Часто це культ Карго в чистій формі. Та як бачимо : Цукерберг, Маск (який наслідує Едісону), Гейтс та низка інших банально використовують методи які використовували їх попередники. І так так само як і в минулі сторіччя, той самий результат — економічна криза, та війна (що правда на іншому континенті як і в минулі два рази). Сподіваюсь усе ж є і послідовники Франкліна Рузвельта. Почав Рузвельт саме з реформи законодавства праці — закона Вагнера 1935. Так це були відверто соціалістичні реформи (до того же просто скомунізжени у СРСР), та якась їх певна кількість напевно потрібна.

P.S. Якраз цікаво як перейти по посиланню, та прочитати, то акції замість грошей крім усього іншого є чистої води ухилянням від сплати податків. Це не ситуація коли людина взяла власні гроші та придбала частку в якись компанії, на пряму чи через фондовий ринок. З усіма виплатами податків щодо цінних паперів, дивідендів тощо. Тут без альтернативно і в позаринковий спосіб кажуть «вкластись» в конкретну компанію. До того же це EFT це в принципі ніякі не акції, це векселя, вони не надають права власності на частку в компанії. При цьому — жодних податків на це не накладається. Таким чином справді дуже дивно, чому така оборутка взагалі є законною і куди дивиться уряд США коли його відверто дурять. Ну і звісно вишенька на торті, це соціальні наслідки. Коли людина нічого не вартує бізнесмену, не потрібно конкурувати в умовах вільної конкуренції, він робить просто усе що хоче. Хоче наймає по 25 тисяч, хоче звільняє одним днем. Всеодно 3 міліони резюме на рік і черга з бажаючих, що власне досягнуто не чесними методами конкуренції. Як це прошляпили американські бюрократи ?

Брокер просто посередник на ринку, умовно продавець, який живе з того що бере комісію з продажу. Навіть самий елементарний базис з економіки каже — щоб збільшити прибутки треба позбавитись посередників.

Правильно, перевести все на блокчейн і смарт контракти. Я давно за це топлю.

Що є інвестиція — це коли хтось взяв певну суму і вклав її в якесь діло, наприклад відкрив якись кіоск з продажу овочей

Така сама спекуляція в твоєму розумінні. Звідки тобі знати скільки людей буде ходити в твій кіоск? А що якщо гіпермаркет побудують біля твого кіоску? А що якщо ракета прилетить? А що якщо світло пропаде на 2 дня і половина товарів зіпсується? А що якщо рекет прийде чи чиновники щоб ти ділився? І т.д., і т.п.

Акції це те саме. Ти купуєш частину якогось бізнесу і надієшся що він буде успішним. Єдина лише відмінність що у випадку ааyt

Трюк же під, тепер новою назвою ETF, коли замість зарплати людям «надають акції» придумав батько монополії Джон Рокфелер

Причому тут ETF — хз. Ну а акції видають не замість зарплати а додатково до зарплати і нічого в цьому поганого немає. Робітники ФААНГів не скаржаться. Єдине де кидають це те, що акції вестяться, і таким чином тримають тебе на роботі, щоб ти не звільнявся інакше втратиш права на акції. Он це скотство, да.

Акції це те саме.

Гра на фондовому ринку — ні. Головна відмінність від кіоску, насправді для купівлі акцій нічого не потрібно робити. Це повна аналогія з грою в рулетку в казино. Більше за те, якщо ви не професійний фінансист, то елементарно не маете знань те доступу до належної інформації щоби взагалі оцінити компанії яки залучують гроші через фондовий ринок. Це може бути компанії які буквально взагалі нічого не роблять, чи роблять те що не має жодного ринкового попиту. Саме таким чином діють фінансові піраміди, коли прибуток забезпечуються лише залученням нових вкладників. Саме за це Бернарда Мейдофф посадили на 150 років. Так і приходимо до парадоксу, коли ціна акцій збиткових компаній росте. Про це вже комедіанти шуткують, хоча не смішно www.youtube.com/watch?v=UsP9GCnT68Q

Гра на фондовому ринку — ні. Головна відмінність від кіоску, насправді для купівлі акцій нічого не потрібно робити. Це повна аналогія з грою в рулетку в казино.

Яка нафіг рулетка? Ви купуєте частину бізнесу яким управляють інші люди. Подобається бізнес, подобається як люди управляють бізнесом — купуєте, не подобається — не купуєте, чи продаєте.

Більше за те, якщо ви не професійний фінансист, то елементарно не маете знань те доступу до належної інформації щоби взагалі оцінити компанії яки залучують гроші через фондовий ринок

Маячню несеш знову. На то вони і публічні компанії і всі фінанси компанії на виду. За будь-яку брехню чи маніпуляцію в звітах SEC їх у всі дири витрахає. Бери аналізуй звіти і роби висновки. Ніяких спеціальних знань для цього не треба і уж точно не треба бути професійним фінансистом.

Так і приходимо до парадоксу, коли ціна акцій збиткових компаній росте.

Ти елементарного поняття не знаєш чому ростуть ціни. Це як говорити: а чому нерухомість росте в місті за 5 років до олімпіади, чому не під час олімпіади? Ну і купуй під час олімпіади, купиш в три рази дорожче у тих, хто купував за 5 років до олімпіади.

Ціна акцій відображає майбутнє компанії а не теперішнє чи минуле. Якщо ти знаєш що через 5 років компанія почне генерувати бабло лопатами, ти купуєш зараз, тому що потім буде пізно. Я так купував ту же Теслу в 2017-2018, і виявився правим, так як розумів що таки майбутнє за EV.

https://dig.watch/updates/openais-fight-rivals-funding-bankruptcy-looms

— вартість серверів буде зменшуватися а їх швидкодія збільшуватися, тому кости обслуговування АІ будуть стрімко падати
— розумність самого АІ зараз росте мало не в геометричній прогресії, тобто його користь буде збільшуватись з кожним роком

ці 2 пункти протилежать один одному

Ну і куди ж без тих, хто виробляє кирки — nvidia, amd, tsmc

ну поки шо кирки виробляє лише нвідіа і на всіх кирок вже не вистачає

P.P.S. Трохи цікавих фактів. Загальна кількість долларів США емітованих ФРС — 37 трильйонів доларів. При цьому загальна вартість нерухомості в США — 210 трильйонів доларів. Тобто ринок нерухомості в США роздутий мінімум в 5.7 разів, ринкова вартість нерухомості набагато вища за можливість людей її купляти. А от ринкова вартість цінних паперів в США 800 трильйонів доларів. Тобто ринкова вартість активів американських компаній перевищує реальні можливості до їх покупки в 21.6 разів. Це якщо брати по мінімуму, бо люди фізично не можуть витрачати усі гроші на щось конкретно, бо мають витрати — як мінімум треба, пити, їсти та одягатись. Це класичний економічний пузир, по принципу тюльпаноманії, який має місце просто зараз. За усіма економічними законами на цих ринках дуже скоро з’явиться криза ліквідності. І погасити її можна буде лише двома шляхами, перший — це значне підвищення ефективності праці людей. Таке відбувалось в історії лише декілька разів, з неолітичною революцією та винайденням землеробства та виробничим хозяйством, винайденням парового двигуна подвійної дії Джейсои Уаттом та промисловою революцією, нафтовою революцією початку 20 сторіччя . Другий метод інфляція — тобто емісія додаткових грошей, що знижує їх вартість в купівельній спроможності, таким чином компенсується ринкова вартість товарів та послуг, але одночасно доводить ситуацію до абсурду і економічного колапсу, гіперінфляції. Зазвичай це робиться що уряд запустив свою руку в карман усіх людей, коли обезцінює їх працю, щоб мати змогу фінансувати видатки і зменшити свій борг накопичений через невідповідність цін (попиту) до реальної пропозиції . Ситуація також може бути взагалі не вирішеною в цілому, тоді починається силовий переділ власності і сфер впливу — тобто війна. Це якраз те до чого призводять фінансові спекуляції на ринку, зі штучним попитом, коли усім раптом знадобилось робити ШІ, не розуміючи — а взагалі навіщо і який з того буде зиск ?

поки ти тут розмірковуєш о високих матеріях, трильйонах доларів в бульбашках — інші люди заробляють мільйони на інвестиціях

При цьому загальна вартість нерухомості в США — 210 трильйонів доларів.

Якщо припустити, що на кожні 2 людини приходиться 1 об’єкт нерухомості, то виходить, що середня вартість одного об’єкта нерухомості в США $1.4 млн, що якось забагато.

Там дуже нерівномірне розподілення ціни. Найдорожче на Гаваях, Вашингтон ДС та Каліфорнії en.wikipedia.org/...​ates_by_median_home_price При цьому скажімо в самій Каліфорнії, велика різниця між десь в лісах на північі штату чи Окланді та з іньшої сторони Орандж Каунті, добрих районів Лос Анджелеса і тим більше Сан Франциско Найдорожча комерційна нерухомість, вона є найдорожчою. Найдорожча нерухомість звісно на Манхеттені.

Найдорожча комерційна нерухомість, вона є найдорожчою.

Нехай в США 100 мільйонів housing units, якщо середня ціна $300k, то загальна ціна 30 трильйонів. Мені важко повірити, що загальна вартість 5.5 млн об’єктів комерційної нерухомості у 6 разів вища, це означало б що середня вартість одного об’єкту $32 млн, а там же 99% це малий бізнес.

В реальності, сумарна вартість комерційної нерухомості значно нижча, ніж приватної, десь 20 трильйонів, що дає приблизну сумарну вартість всієї нерухомості 50 трильйонів + 3-5 трильйонів на державні будівлі.
www.reit.com/...​eal-estate-market-us-2021

В США 140 мільйонів housing units, станом на 2020. Тобто при середній ціні в 300 тисяч, без врахування комерційної нерухомості, загальна ціна дорівнює 42 трильйона Це при тому що усього грошей як таких в долларах існує 37 трильйонів. Тобто це класичний ринковий пузир, коли товар коштує набагато більше ніж переважна кількість потенційних покупців здатні за нього заплатити. Як тоді купляють — кредити, тобто борги. До чого призводять не виплати по іпотечним кредитам ми усі дізнались в 2008. Але найдорожчою є не жила, а комерційна нерухомість. Ринкова вартість компанії, капіталізація, взагалі роздута до абсурдних значень. Їх фізично не можливо продати по наявній ціні. Те з чим ми маємо справу зараз — криза штучної вартості, яка на сам перед веде до відсутності інвестицій в реальний сектор економіки, бо це стає економічно не вигідним.

А якщо порахувати що людська почка коштує 100к, а в кожного їх дві — то вийде знову трильйони які нічим не забезпечені. Алеж не всі продають почку хірургам. І хірургам не потрібно стільки донорів. А ціна така яка є на ринку. Коротше цей розрахунок ні про що. Кількість грошей та активів може відрізнятися в скільки завгодно разів.

І так і ні. Як я вже казав, штучне створення попиту з метою спекуляції + базова основа економічних криз. Тобто ціна починає перевищувати можливості до купівлі і оборутки стають неможливими, нема оборуток нема жодного прибутку, тобто треба скидуваьи ціну і ціна сиплеться лавино образно — це зветься кризою. Найбільша проблема економічних бульбашок — гроші не потрапляють в реальний сектор економіки, а йдуть на спекулятивні інструменти. Якщо ви думаєте, що особисто вас це не стосується — стосується. Реальний сектор економіки, це місце де ви працюєте. Коли там нема грошей — то там нема роботи, відповідно роботи нема саме у вас і грошей нема саме у вас. Так але хтось, хто грав на ринку на пониження, штучно роздмухував попит і т.д. — швидше за усе став казково багатим, по суті за ваш рахунок. Переважна кількість таких махінацій, в стилі Деніала Дрю є офіційно кримінальним злочином. В 2008 занадто багато народу в цьому приймали участь, та цілі інвестиційні банки як Лейман Бразерс та Морган енд Сакс. До того же ринок гріли пустими деревативами з 1985. Однак американська економіка це тягнула як не дивно за рахунок запасу потужності. Далі усе просто вторгнення в Ірак, — зміна ціни на нафту через рішення ОПЕГ, крах американського авто-прому, масові скорочення, і не виплати по іпотечним кредитам — все кінець. Чому при розумінні, що ціна на нафту загубить автопром, флагман американської економіки, при тому, що так вже один раз ставалось — цей автопром за великим рахунком нічого не робив ? Відповідь проста — не мав інвестицій, усі гроші пішли не на розробку та виробництво нових моделей з кращими ККД витратами палива та викидами, вони пішли на спекуляції на ринку деривативів. До цього це було 2003 з кризою .COM і багато разів до того. Шахраї завжди грають на трех рисах людей : невігластво, лінь та жадібність. Тисячоліттями чудово працює.

Вот если бы мы жили в мире где иностранный капитал может покупать акции и дома в США, тогда все что ты написал не имеет никакого смысла... слава богу это не так и акции и дома сша можно покупать только за амеркианские активы, иначе посадят...

Только NSE и NASDAQ это американские биржи и все ведут только в долларах. Кстати всего денег во всех валютах на планете в эквиваленте если округлить 170 триллионов долларов, по разным курсам. При этом есть множество не конвертируемых валют, типа Шилинга Сомали Ленд youtu.be/vUwpQ-eIwLQ?t=225 которые в общем нигде кроме Сомали Ленд больше не котируются. Тоже скажем Сербсикий Динар, Афганский Афгани, Индийская Рупия и т.д. При всем желании за эти деньги вам не продадут ни одной акции с Нью Йоркской фондовой биржи. По этому цена в 800 триллионов долларов является просто несуразной, и все это понимают. Тот же Баффет на неделе скинул акций общей стоимостью в 8 миллиардов, как говорится пока не поздно. Его приятель Бил Гейтс уже давно сбросил почти все свои акции технологичных компаний и вложил в хелскер исследовательские организации. Обвала видимо удается избегать только жестким правительственным регулированием, правительство США уже научено горьким опытом. Поэтому вместо очередного черного четверга просто будет постепенный спад. Так же биржи и миллиардеры всех мастей давят на ; конгрес, президента и ФРС — раскрутить инфляцию.

и что, конвертируешь валюту в баксы, от этого она не пропадает из активов
Вообще это странное утверждение что денежная масса должна покрывать все активы на земле, это из какой школы экономики такое утверждение?

Да из любой. В этом был смысл тюльпаномании 1636–1637 ru.wikipedia.org/wiki/Тюльпаномания. В чем смысл ? Деньги выражают работу людей, впрочем сейчас еще и механизмов т.е. затрачену анергию. Допустим я продаю что-то на рынке и выставляю цену, то чтобы иметь возможность продать — кто то должен обладать деньгами чтобы это купить. Цена формируется из двух факторов, спроса — т.е. желания купить и предложения т.е. желания продать. Самый базовый закон економки открытый английскими экономистами Адамом Смитом и Давидом Рикардо, основоположниками экономики как науки. Но при этом ажиотажный спрос — т.е. желание купить может превышать физическую возможность к удовлетворению т.е. цена не доступна. Если цена не доступна, например потому что несуразна никто не может или не имеет желания по такой цене купить — то сделка не возможна. При искусственном раскручивании спроса уменьшается количество сделок вплоть до уровня наступления экономического колапса, когда желающий продать для того чтобы продать вынужден снизить цену до того уровня когда у него согласны купить. Это и есть спад или же обвал рынка. В целом самый элементарный базис економки.

900 тільки менеджер в нетфлікс
Заголовок не співпадає з статтею

Ігри з ChatGPT дуже далекі від роботи за 900К. Але байт непоганий.

А судячи по статі готові пропонувати до 250к тим хто вміє працювати з АІ. А все що більше — менеджерам. І то, тільки одна вакансія на 900к, інші до 400к.

ДОУ такий ДОУ, скатується в жовту пресу

Потрібні кліки, щоб генерувати реклами мазди(:

Ще й генератора-ножаєва випилили

В нього одну статтю, прибрали просто. Хоча по факту стаття справді вийшла така собі, одна і та сама тема і стиль викладання народу приївся. Ну і звісно через мову почали хейтити і просто тому що народу дуже подобається хейтити. dou.ua/users/vkozhaev/articles

Ну що ж, маємо ситуацію коли людину за банили за мову, в супереч ЄХРМ. Та і взагалі напевно писав і робив те, що не подобалось рекламодавцеві та іншим зацікавленим. Редактори точно могли не випускати матеріал, якщо він хм не подобався та чомусь там не відповідав. Все ж є одне але, інтернет є істотна перевага, сайтів багато. Якщо якийсь лише перепощує і не створює нічого унікального, відправляється десь напрямку чогось типу Google Reader чи MySpace і т.д. Звісно можна ще повторити історію Lavabit, чи мати неприємності які має WikiLeaks.

ножаєва забанили не через мову, а через суспільний запит. А взагалі, я краще процитую його самого: «ета часная кампанія, што хатят, то і дєлают, нє нравіцца — прахаді мімо, гасударства нє нужно»

Ну так так і є. Тепер він виходить просто на прекрасному, може ще на хабр подасця чи ще кудись. Це те саме що і з Дональдом Трампом, його забанили до рішення суду, хочь відверто кажучи було за що, та це не було доведено судом. Що потім сталось із Твіттером ? Крах та вороже поглинання, массові звільнення співробітників, зміна назви на X. Що сталось із Фейсбуком — вихід рекламодавців, ринковий обвал цін акцій, масові скорочення. Так там ще в відверте упередження, бо Марк Цукерберг вклав в виборчу компанію демократів 400 мільйонів доларів. І ніхто нікому не доктор, так могли забанити будь коли і будь чого і навіть взагалі без жодних причин, так написано в угоді. Так і їм в свою чергу ніяких гарантій ринок не надавав. Апріорі капіталізм каже, що будь яка компанія може збанкрутувати з будь якої причини і вони самі собі злобні буратіни та ніхто їм не доктор. Свобода слова і таке інше це усього лише угода між людьми гласна чи не гласна. Альтернатива беремось за мечі та списи і поїхали з’ясовувати відносини старим добрим способом. Мені не подобається хто хтось там щось сказав — дуєль. Так то феодал з дружиною тоді війна. P.S. Взагалі хейт за мовним питанням, це якраз найкраще ІПСО ворога. Усі російско-мовні мають читкий посил, що вони тут люди третього сорту яких дискримінують і з дядей вовой їм буде набагато краще, а право брутальної сили є в будь кого в кого є кинжал. Так само і угорсько мовні, грецько мовні тощо. Звідси і цей «суспільний запит» за цим запитом стоїть кукловод, що дуже вдало тягає за ниточки. P.P.S. Серед багато кого кому не подобається, що писав та робив Кожаєв куди як сильніше не подобається анонімне опитування зарплат і вкладка де можна подивитись ринкову вартість своєї позиції. І вони можуть легко примусити закрити це, чи заставити щоб доступ був по платній підписці, так само брутальною силою. Інакше приїдуть прокурори, заведуть карну справу на Макса і т.д. і т.п. як у нас рейдерство проводится думаю усі в курсі. Після чого DOU стане якимось Xcluster.ua чи чимось подібним. І ніхто протестувати не вийде, не буде ніякого сенсу в тому.

Треба редакції знову закинути тему про гендерну дискримінацію чи щось таке, компенсувати втрати

Тобі не вистачає лицемірства та марнославства ? От берем (сама дівчина нічогого, має значення що вона говорить) Це як вони за дайверсіті, щоб типу в команді було більше людей та більший досвід youtu.be/VvRVf7_j5gQ?t=1521 А от тепер відмотаємо трохи в перед youtu.be/VvRVf7_j5gQ?t=880 Тобто, як я працював багато років на англійські, канадські, німецькі та американські компанії через аутсорс і аутсаф, мій досвід дорівнює 0. Я думаю усе має бути зрозуміло. Це усе формальна хрінь, щоб в суд не подали треба наймати різних людей виключно для статистики, щоб в суд не подали. А так усе як у всіх — бабки правлять світом.

Підписатись на коментарі