Менеджери сумніваються в доцільності повернення в офіси, — дослідження

Більшість менеджерів почувають сумнів щодо рішення повернути працівників в офіси, як свідчать результати опитування Envoy та Hanover Research.

Згідно зі звітом, більшість із 1150 респондентів з США, виразили побоювання, що рішення про повернення до звичного режиму роботи може бути поспішним.

Однією з основних проблем, з якою стикаються керівники, є відсутність узгодженого розкладу роботи працівників. Відвідуваність офісу відрізняється від дня до дня і навіть від часу до часу. Це ускладнює планування ресурсів та оптимізацію внутрішньої організації.

А ви за роботу з дому чи офісу? Чому?

Як хочете працювати?

63%
6%
30%
1%
👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Офіс один на місто, коворкінгів багато. Я за роботу з коворкінгу. Мені подобається мати окреме робоче місце де я не відволікаюся і дисципліновано працюю. Команда хай буде хоч по всьому світу.

Мені подобається мати окреме робоче місце де я не відволікаюся і дисципліновано працюю.

Можете навіть попросити окрему камеру:
dou.ua/...​reative-campus-softserve

У нас в Aspose удаленка с 2005 года. Но ничто не мешает вам самостоятельно создать уютный домашний офис, где все есть и где вам можно настроиться на работу.

Віддалено звичайно, бо є ризик бути запакованим в бусик незламності.

Я розумію, навіщо в офісі бути людям, які працюють з іншими людьми — все ж таки живе спілкування більш повноцінне ніж онлайн, з точки зору передачі настрою (ще додається мова тіла та інші штуки, які вебка слабо передає). Але нащо в офісі сидіти технічним спеціалістам, для яких інші люди — це навпаки відволікаючий фактор, а концентруватися найкраще наодинці?

Це всеодно що влаштовувати шаховий турнір і рок-концерт в одному приміщенні — рок-музикантам і відвідувачам буде пофіг на шахістів, а от шахісти будуть ненавидіти всіх навколо.

Не всі технарі с синдромом Аспергера чи іншим соціофобним розладом. Зазвичай це такі ж прості люди.

Вам платять за час проведений на роботі а не за виконанні завдання. Не треба впрягатися так сильно і вигоряти. Розслабтесь )

Так соціалізм у всій красі, обязаловочка та дупогодини, аще на галери гонять :-)

потому что такое сидение самим целесообразно лишь для спецов высокого уровня. которые вещи в себе. а для всех прочих требуецца передача знаний, контроль, и так далее. надеюсь, вы не будете отрицать, что объяснить лично примерно в 100500 раз проще, чем удаленно. в конце концов, лично можно дать подзатыльник, а заочно — нет.

лично можно дать подзатыльник, а заочно — нет.

Треба прокачувати скіли ремоут-затріщин ;)

встроенная в кресло тулза для ремоут-пенделя
выдается вместе с рабочим лептопом и обязательна к установке

для продуктивної роботи (за умови відсутності повномасштабної війни та понівеченої інфраструктури) — офіси скоріше не потрібні. тут погоджусь із більшістю думок, викладених в коментарях.
вийнятки, певно, якийсь Embedded, де навіть якщо можна запустити віддалено, все ще треба фізично доставити, під’єднати, тощо.

втім зараз, за моїм досвідом, наявність облаштованого місця в місті, де є можливість працювати, спуститись до бомбосховища, та, навіть, залишитись на ніч, якщо більше нема де — необхідність. за останнє особливо дякую певним компаніям, що перетворилися на тимчасові хаби і прихистки на початку повномасштабного вторгнення.

чудово, якщо вдалося за цей час зробити/облаштувати повністю автономні місця роботи та проживання, та я думаю, що далеко не всі спеціалісти в українському IT мали й мають таку можливість.

Можливо я б погодився зустрічатись з командою в офісі пару днів на тиждень/місяць, але наразі це неможливо. Вся проектна команда в принципі знаходиться не в Україні, який сенс бути в офісі?

Зі своїх 13 років кодингу тільки 3 працював гібридно, частину робочого дня в офісі (бо 8 годин там стирчати сенсу не бачив). Ще й офіс був відносно нічого — здоровенна квартира з кімнатами замість опенспейсів.
Плюсів особливо не знайшов, ну крім сирів/ковбас/хлібу/печива/цукерок безлім (сам собі все теж купував час від часу, а там прям перманентно в наявності і свіже).

Офіс потрібен лише якщо хочешь втекти здому від дружини та дітей, або потеревенети, явно не для роботи.
Але найголовніше що ремоут дає можливість обирати компанії по всьому світу, а не лише офіси що тобі доступні з твоїм комьютом.

Офіси залишаться здебільшого як приємна плюбшка для тих хто соціально активний. В цілому ж офіс для того щоб працювати за компом який привіз з собою це просто цирк якийсь :-)
Ти торохтиш годину в одну сторону щод посидіти зі совїм ноутом, п**ц якийсь :-)

втекти здому від дружини та дітей

В одного свiжого понаїха дружина пару разiв на тиждень приходить в офiс чоловiка бо дома нудно)

для того щоб працювати за компом який привіз з собою це просто цирк якийсь

Так, оце таскання лаптопiв — дич

Так, оце таскання лаптопiв — дич

Діч, а який вихід? :(((
Я вже отак мабуть років 15 їх тягаю. Але правда і вдома і в офісі завжди док ін станція.

в однiй конторi лаптоп — то був тiльки проксi на стацiонарник, код тримати на лаптопах не дозволялося

пам’ятаю ще дуже давно працював якось в одній компанії, де параноя безпеки зайшла так далеко, що навіть інтернет на комп’ютері з сорцами не дозволявся.
Тому щоб погугліти якийсь метод чи ще щось треба було іти на інший поверх до спеціального компьютера з інтернетом. Сидів на листочку виписував все що треба б погугліти, і ходив так батчами до інтернету.

Мати 2 девайси, один на роботі а інший вдома — не варіант?

ні, тому що робочі ноути — робочі. В тому плані, що навіть корпоративний впн на домашній комп не встановиш. Хіба щоб робота давала корпоративні десктоп + лаптоп для дома з якого підключатися до десктопа в офісі, але такого не зустрічав.
Плюс як зі десктопом в офісі ходити в мітінг руми?
UPD: зрозумів, маєш на увазі мати 2 корпоративні лептопи? Теж мабуть мало хто погодиться, коли один лептоп по $3к. Плюс у податкової тут завжди свої погляди на те як компанія забезпечує працівників комп’ютерами.

В тому плані, що навіть корпоративний впн на домашній комп не встановиш.

В нас це можливо, але гемор досить великий. На корпоративному лептопі одразу все працює, впн прямо там вбудований, тому для мене працювати зі свого компа дома — не варіант.

Чому не дають два лептопи, тим більше компанія отримує їх практично даром від HP, загадка.

Особисто я люблю відео з жінками переглядати під час роботи і це просто життєва необхідність!

Класно допомагає переключитись, а секс взагалі насичує мозок киснем, я люблю провести час з дружиною, якщо дитина дозволяє ))))

Я тільки не зрозумів, ви в офісі любите відео переглядати щоб вдома дружина не бачила? :)

Може в нього немає дружини.

Знавав чувака із 3-ма дітьми, який на роботі зачинявся в толкані та дивився серіальчики(просто серіальчики, не 18+) без навушників

переглядати поруч із жінками (скільки їх в пана?) чи з жінками в екрані?

Аж цікаво, яке це відчуття

Якщо опенспейс, то дуже фігові відчуття:
— постійний галдьож заважає концентрації
— війни за температуру кондиціонерів, освітлення, відкриті-закриті жалюзі і вікна
— кожної зими сопляки розносять грип по офісу
— весь спектр запахів від нечистоплотних колег (особливо від велосипедистів)
— гівняні монітори/периферія, столи чи стільці
— в разі відсутності приточно-витяжної вентиляції, в другій половині дня в повітрі буде >2000ppm CO2, що сильно впливає на когнітивні здібності (ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/ehp.1104789)

а как же социализация, общение с коллегами, перетирание сплетней, обсуждение начальства на перекуре, бесплатные корпоративные обеды с мака?)

Все правда, але з плюсів
— є з ким побухати з самого ранку
— соціалізація. І хто б що не говорив «та після троботи я кудись йду», це не те саме. + можна працювати з друзями (я так переходив на проект і за собою перетягував людей), і можна теніс пограти, пивко, щосб своє мутити і це все в робочий час
— дівчата яким цікава не твоя зарплата
— хз як стартувати проект ремоутно. Оті всі пленінги на кілька днів, обговорення фіч. Онлайн це зовсім не те

— хз як стартувати проект ремоутно. Оті всі пленінги на кілька днів, обговорення фіч. Онлайн це зовсім не те

Так а что не так? Берешь шареную борду и в итоге всё равно что в реале. Особенно если все участники не зажлобили 20 баксов на микрофоны)

Та навіть краще, свій комп поруч, можна підєднатись та поашрити скрін свій з програмою що потрібна, код, можна зробити запис, легко допомагати новачкам, бо можна не тільки чужий код дивитись та казати куди тикати а і переключити на свій та показати як має бути. Скільки памятаю то в офісі одн хрін всю конектяться з робочих місць.
Якщо прийти у мітинг рум то в тебе нема нічого, навіть тікет не відкриєш та не почитаеш, а бо його буде читати пм.

чисто умови для роботи вдома як правило будуть краще.
Але проблема для багатьох
а) організувати себе до цієї роботи, не відволікатися
б) не випадати із робочих процесів і шерінга інформації, особливо коли не всі на ремоуті.
с) не втратити персональний конекшн з колегами, який допомогає співпрацювати і робить саму роботу більш цікавою і приємною.
д) адаптуватися в новій компанії, завести потрібний нетворкінг, потрібні знання.

Вирішується налагодженими процесами та орієнтацією на результат. Я про ІТ, і буде все профіт, перевірено вже не один раз.

В теорії то понятно, але на практиці компаній в яких це дійсно добре виходить максимум 10%. І зовсім інші вимоги к рівню співробітників.

Та які 10, не нест маячню, увесь наш іт сидить на ремоуті. По світу також повно ремоут команд, хоч і не повністью всі працівники.

Та під час пандемії всі 100% сиділи на ремоуті. Це ж не значить що у всіх вдалося налагодити такі процеси і працювати краще ніж раніше. більшість компаній в результаті вже повернулися як мінімум на гібридну модель.

Останній поінт найжахливіший, памятаю офіс в котрому після 2 дня все що міг робити це пересилувати себе щоб не заснути за компом, хоч там був опенспейс та галас. Це при тому що я був молодше 30-ти та регулярно 3 на тиждень, робив кардіо тренування (плава по техніці)

після 2 дня все що міг робити це пересилувати себе щоб не заснути за компом

Ситуація один в один. Я спочатку подумав, що у мене з головою щось не в порядку. Згодом колеги поміряли CO2 і ми почали регулярно провітрювати приміщення — сонливість зникла відразу ж.
Адміністрація тоді так і не встановила приточку — були відмазки типу «офіс орендований і власник не дає дозволу на встановлення». Зате гребців допаковували все щільніше і щільніше, замість оренди додаткової площі.

ми почали регулярно провітрювати приміщення — сонливість зникла відразу ж.

ЦЕ добре коли вікна відкриваються. В сучасних БЦ воно не завжди так.

поэтому в нормальном офисе есть приточная вентиляция, и в принципе окна открываются рано утром только уборщицами, а в жлобоковоркингах без приточки, понятно, что страдать бегать открывать окно иначе умрете в духоте или трещать башка будет постоянно

У нас пе відкривались вікна, дякувати богу я знайшов швидко іншу роботу і втік з того дніща, проблема не тільку у офісі була а у прибабаному менджменту.

була така ж проблема ще в Києві. Крім того що скляний офіс «класа А+» не забезпечував нормальної теплоізоляції на сонячній стороні, і влітку там просто був ад типу 27-29 градусів в кімнаті. Трошки допомогли світловідбиваюча плівка на вікна + встановлення додаткового промислового кондиціонера в кімнаті.
Але навіть коли переїхали в іншу кімнату з тіньової сторони після 14-15 годин завжди страждав від головних болей, прямо до того що продуктивність знижувалась майже до нуля. Чисто із-за недостатьного кислороду. Це звичайно просто жесть умови )

Це все характерно для типового українського бидло-офіса, особливо коли апартаменти нашвидкуруч перетворюють в офіс.

В нормальних конторах нічого із цього немає. Зате є холодильники забиті печеньками і снеками, а в ФААНГах взагалі повноцінне харчування і ресторани, є зручні софи куди можна влягтися з ноутом в куточку.

Хіба що галдьож є, но тут персонально, особисто для мене він як білий шум, навпаки розслабляє, як в аеропорту. Набагато краще ніж коли маленька кімната де розмову двох чоловік чути чи коли сімейні рядом шуплять. В любому випадку, є workaround для тих кому не подобається — наушники з шумодавом.

Так не весь же день. Просто від’єднав ноут від док станції і пішов в мягкий уголок полежати. Особливо добре під час мітингів.

— кожної зими сопляки розносять грип по офісу

Окремi чудики все ще таскають тряпочнi намордники влiтку

Хріново, якийсь старий пердун постійно вимикає кондюк

Молодий пердун не може витримати спеку?🤔

під час війни скоріш за все ніхто не буде ходити в офіси, а після війни може щось і поміняється

В Україні, де ІТшники поховалися по криївках, думаю ідея повертатися в офіси виникне не скоро. Тим більше що офіс — це зайві витрати і запрошення для «маскі-шоу».
Як не дивно — під час війни кадрова база ІТ компаній значно покращилася. Адже більшість ІТшників, які переїхали з великих міст:
— на 99% захищені від ворожих влучань
— не залежать від інфраструктури (власний колодязь, опалення)
— мають великий ресурс автономної роботи (акумулятори, генератори, старлінк)
— мешкають на природі з мінімумом шуму та стресу
І головне: тепер вони можуть працювати на кого завгодно. Відповідно і компанії можуть наймати кого завгодно по усій Україні, не зважаючи на наявність свого офісу.
Що до США та Європи — як вони збираються виправдовуватися перед Гретой Тунберг якщо знову примусять мільйони людей кожен день їздити в офіс на машинах? Як тільки виникне ідея аби компанії платили за викиди та витрати природних ресурсів, завдяки яким їх співробітники їздять на роботу (і це додатково до витрат на сам офіс) — так відразу усі скажуть що вони «зелені» — і офіси перетворять на оранжереї.

Думаю питання вартує поставити не так ? Не де конкретно — а на кого, як і скільки та скільки про цьому заробляти. Є хороші офісні умови і погані домашні умови і навпаки.

Ну підловив) Що скажеш тут)

To cow or to the king
That is the question

Бібліотеки теж буває норм. Якщо хочеться не сидіти з дому.

Все залежить від конкретних умов конкретної людини (наявність місця для домашнього офісу / дітей / ремонт в тебе / ремонт в сусідів).
Я думаю, що ідеальний варіант — це опція «якщо хочеш — можеш приїхати» з онлайн бронюванням місць.

Повернення в офіси потрібне тільки власникам комерційної і житлової нерухомості.

Підписатись на коментарі