Meta звільнятиме працівників, які не хочуть працювати в офісі

Meta запроваджує більш суворий режим роботи в офісі, повідомляє Insider. Керівник відділу кадрів Лорі Голер повідомила працівникам, що порушення вимоги про роботу три дні на тиждень в офісі можуть призвести до звільнення.

«Як і у випадку з іншими політиками компанії, повторні порушення можуть призвести до дисциплінарних стягнень, аж до зниження рейтингу ефективності й, зрештою, до звільнення, якщо не буде вжито заходів».

У червні Meta оголосила, що відтепер більшість співробітників мають працювати в офісі щонайменше три дні на тиждень. Це правило набуває чинності 5 вересня.

Також у записці описуються способи, якими компанія буде контролювати працівників. Наприклад, вони повинні будуть користуватись внутрішнім продуктом під назвою «Status Tool», щоб шерити з компанією своє заплановане місце роботи.

«У найближчій перспективі наш фокус на особистій присутності спрямований на підтримку сильного, цінного досвіду для людей, які вирішили працювати з офісу», — сказав представник Meta в заяві, надісланій SFGATE.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для тих, хто не читає далі заголовка — ця ініціатива стосується тільки onsite робітників. Якщо не хочеш ходити в офіс, то можна трансфернутись в full remote і далі веслати з дому

Текст: регулярне забивання на офіс це порушення політки компанії, які можуть призвести до дисциплінарних стягнень, які можуть призвести до зниження рейтингу ефективності, що в кінці може призвести до звільнення

Заголовк: Мета буде звільняти працівників які не хочуть працювати в офісі

ДОУ такий доу, з кожним днем заголовки все жовтіші та жовтіші

Головне питання, а чи йде тут мова про розробників???

Це ж вони наймають назад тих, кого вже звільняли до того? Яка цікава політика у компанії — ганяти людей туди-сюди.

Так вони наймають на меншу зарплату, писали ж тут вже, на форумі

Як і у випадку з іншими політиками компанії

політиками -> правилами

Meta, традиційно, в авангарді зашкварного руху.

Не зовсім. У тих хто не хоче ходити в офіс є не дуже добра альтернатива, сидіти дома та дивитись як чашка кави яка коштувала долар — тепер коштує 7 доларів, а банк де він тримав гроші — лопнув. Зате він постійно work from home. Теж підозрюю, що офіс Facebook в який туристів водили, далеко не таке вже і погане місце. Явно не опенспейс галерний де черга в туалет, таргани, жара, шум-гул та нічим дихати.

Навпаки, люди переїхали із пекла під назвою Каліфорнія у більш адекватні штати, а зараз їм пропонують повертатися назад, звичайно люди проти.

пекла під назвою Каліфорнія

ох, це сильно.

Якщо в вашому місті є райони знаходитися в яких небезпечно для життя, то ваше місто но є нормальним, тримаю в курсі.

Багато кому не подобається по багатьом причинам. Як я розумію головна причина — для більшості, дуже дорого. Хоча судячи з усього так в рази краше по економіці ніж мало не будь де, крім Нью Йорка та Нью Джерсі при чому не на повній террітторії усіх штатів, як власне і в самій Каліфорнії. Власне те саме — що Київ в Україні. З точки зору роботи як такої — то краще ніж там її в ІТ по усьому світу просто не існує, для інженера це як похід в Дісней Ленд для дитини.

Ну та правильно. Будемо вважажати що роботодавець лох і буде далі платити космічні зп, а ми будемо дешево жити у більш адекватних штатах.

А в чому тут «лоховство»? Орендувати квартиру у дешевшому місті, а не сарай по оверпрайсу і не витрачати 3 години в день на дорогу до роботи = бути лохом?

Почитай уважніше мій комент😉

Я взагалі в більш дешевій країні живу, лох здається не проти, але ринок усе вирішить.

для тих хто не хоче ходити в офіс є альтернатива

After 18 months, and with positive performance reviews, workers can apply to be fully remote.

це з тексту

Мета знає, що вдома всі порнуху дивляться і в ігри грають, а працюють 2 години на день :)

І ще у фейсбуку сидять :)))))))

Status Tool

Судячі по назві шерити ця штука може не тільки заплановане місце роботи.

Це тайм трекер. І якшо порівнювати тайм трекер, чи офіс — особисто я ходитиму в офіс. Пішов в туалет — штраф, заманався сидіти треба ноги розім’яти — штраф і т.д. Ну і просто ходити в офіс, якщо він хороший, це нормальний ритм життя. А не стендап в домашньому халаті не голеним з балкону. Звісно є ситуація коли нема результату, та вона може бути легко в тих хто постійно щось там робить, та на виході або не те або не так і треба переробляти.

Ну якщо обирати між тайм трекером і офісом. То так — вибір очевидний.
Але бувають і тайм тренери в офісах. Та взагалі я особисто обрав ні те і не інше — мій вибір власний офіс де я сиджу один в кабінеті а не ці опенспейси де ти цілий день терпиш сморід чоботів сусіда, або намагаєшся не відволікатись коли тестувальниці товпою голосно обговорюють якусь хрінь.

Тут залишається лише цитувати Алішера Моргерштерна : «Я не могу устроится на работу, Но я могу нанять вас на работу. Благо, бабла у меня дохера».

Коли є десь якись чудак на букву М, так він хочь на ремоуті хочь в офісі, нема жодної різниці. Звісно мотивація таким чином, коли вхід/вихід під підпис за дозволом керівника, тобто військова дисципліна напевно чудова для армії. Програміста скільки не заставляй, краще думати він не буде, від того, що його краще «контролюють». Зазвичай краще контролюють — перетворюється на краще заважають. Знову таки давно у ви відомий факт, ще з дослідів IBM зроблених в 60 роки.

Це не тайм трекер. Того, що ви описали (трекер або офіс, штрафи) в Мета нема.

Не думаю, що це якось вплине на якість продуктів Meta, як були гівном, таким і залишаться, а люди, які це гівно тримають на плаву підуть з роботи, бо особистий комфорт- це найголовніше в роботі.

бо особистий комфорт- це найголовніше в роботі.

Я думав х2-х3 зп стосовно ринку це головне. Комфорт особистий це після роботи.

Шо там за цацки оці x2-x3 по ринку дають шоб заради них платити дискомфортом на роботі.

При чому тут цацки? Я про зарплату

Так я питаю, які цацки купує 2х-3х зп по ринку, що заради них я маю платити дискомфортом на роботі

Зайди на амазон.ком, пошукай що можеш собі купити

Я можу купити собі все, тільки гроші дайте. Інша справа — чи захочу я це собі купувати настільки щоб жопу рвать на роботі.

Так ви і не «цільова аудиторія» для рекрутерів і керівництва фаангів значить(:. Судячи з процесу найму, проблем з кількістю кандидатів у них не було і зараз тим більше нема, тому вводять правила, які захочуть.

І загалом робота це є робота. В більшості людей вона не комфортна, так часто ще й небезпечна.
А тут айтішним цацам бачите в офіс важко ходити.

Якщо тебе не влаштовують походи в офіс за навіть велику зп, значить тобі гроші мабуть не сильно то і потрібні

Правильно, мені потрібні не гроші а хороше життя. Якщо я можу досягнути його меншими грошима та зусиллями — ну то зашибєнно.

Так там же ж facebook платить наче стандартну ЗП по Каліфорнії.

По ФААНГАХ може і стандартну, але не всі ж там працюють

підуть з роботи

Це станеться тільки коли і їх поглине Ілон Маск, напевно over Mark’s dead body. Власне як це сталось із Twitter. Зараз звісно не та ситуація щоб так запросто крутити носом, коли є робота на 150-200 к бейсом. Треба врахувати, що в таку контору в принципі доволі важко влаштуватись, претендентів в рази більше ніж вакансій.

Так у Маска трудова дисципліна ще більш драконівська, 40 годин в офісі на тиждень )

Так і що ? Я 13 років з 15 про працював виключно в офісі. В офісі супер легко можна клеїти дурня, фліртувати з : тестувальницями, офіс менеджеринями , чи дизайнерками на кухні, грати в пін понг чи XBox, малювати бурну діяльність займатись відписками, переписами, мітинг дрівен девелопментом з купою нікому не потрібних нарад і т.п. Було якось в нас ціла команда DBA з сініорів та лідів, пів року сиділа на бенчі і цим і займалась. Їх по звільняли коли потрапили директору на очі, що вирішив пройтись по офісу а не просто з мерседеса в кабінет і назад. А вже через тиждень після цього особисто я шукав DBA на проект, довелось в Пітері брати (ще до 14 року було). Короче офіс жодним чином від бардака не захищає. Там зазвичай щось із системою керування не так, коли скажімо великі бенчі. Ті самі : Керніган, Річі та Томсон з Bel Labs написали С та Unix від скуки, нікому до них не було справи, а їм було влом ходити на інший поверх до компьютера на якому можна було пограти в комп’ютерну гру типа Galaxy. Один колега був в мене, в нульові працював в Укртелекомі, казав приблизно та сама ситуація. Раз на місяць щось треба було зробити, увесь інший час — займався самоосвітою, програмував для вебу на Java та Oracle читав книжки.

Написав раб галерний...

сподіваюсь у 18 років ви теж були мідлом галерним

Перепрошую. Куди фейсбуку до галери з мідлами у 18 років😎

Не обмежуйте світ вашою «ограниченностью»

Він гребе на дрібній шхуні.

Зато зарплатня хоч і не Netflix, та усе одно набагато краща за будь що в Україні. Та і в цілому, хтось же пише і React і PyTorch і низку усього. Напевно в такій здоровезній організації все значно дужче залежить від того в якому конкретно ти офісі теріторіально і в який команді.

Підписатись на коментарі