Що відповів Президент на прохання військових збільшити обсяги мобілізації

Військові просять у Президента можливості збільшити обсяги мобілізації до війська. Влада відповідає, що потрібно навести порядок «в цьому питанні».

Видання ВВС поцікавилось у Президента під час його пресконференції у Києві, чи будуть зміни в процесі мобілізації, її посилення чи прискорення, адже війна триває, наступ триває, у нашому війську є втрати. Володимир Зеленський відповів, що є запит від військових на те, щоб більше мобілізовувати.

Але є й нюанси:

«— Мені здається, що дуже важливо в цьому питанні розуміти, хто це робить і як. Тому питання військкоматів дуже важливе, питання ВЛК (військово-лікарських комісій) дуже важливе, треба пришвидшити процеси, навести порядок, а потім вже починати розмову, щоб збільшувати, як, ким і чим»

Нагадаємо, редакція DOU висвітлювала питання мобілізації в таких матеріалах:

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Фу блін, почитав коменти, як в в гі*но вступив. Шо треба вживати, щоб заходити на форум написати, що війна іде за президента. Невже взагалі нема мозку, щоб не сприймати тупу русняву пропаганду... Пройшло всього півтора року, як арта хріначила по Києву, а в передмістях вбивали і гвалтували. А вже все забулося...

Уже придумав схему як забезпечити більшу мобілізацію: половина депутатів, суддів, прокурорів і всіх топ чиновників іде на нуль цього року. А половина їх міняє наступного. І так до перемоги. Можливо і війна по іншому піде.

DOU редакція, ви тепер філіал є***марафону? Хто вирішує які коменти видаляти?

Ідеальний екзамен для влади. Ніяких великих рерусрів крім бюрократичних та організійних не треба.
не реформували після 2014, ну ок...
не реформували під час війни з 2022, що викликає подив

ну от тепер — питання руба — а зараз зможе влада реформувати?
Військові просять — кого, м’яса?
Чи ефективних бійців? а для цього ж треба не просто «відправити у армію»

ну а як вийде — етап другий вже — а суспільство готове воювати?
чи
«Ефект Крут: про війну і майбутє» censor.net/...​kt_krut_pro_vyinu_mayibut
як наприклад на ДОУ, ще в березні писали — воювати повинні тільки добровольці!

136 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Якщо влада не почне судову та економічну реформи — ми програємо війну. Рано чи пізно. Неофеодалізм(олігархат) має бути подоланий, це екзистенційне питання

Забавляють мене от ці прийомчики — береш якесь погане явище з минулого, додаєш префікс «Нео» і вуаля. Можна ще англосаксів та масонів причепити.
Бо щодо олігархів — будь який великий бізнес рано чи пізно зіштовхується із необхідністю трохи забруднити руки у політиці. Звідси і олігархи. Вони у кожній країні є. Інше питання не ефективність та коррумпованість судів — це справжня проблема. А боротьба із олігархами — популізм щоб замилити цю справжню проблему

А мене забавляють прийомчики типу «корупція є всюди». Так всюди. Також кожен з нас порушував закон. Але є охерена різниця між людиною яка порушила ПДР та маньяком вбивцею.
Можете назвати німецьких олігархів? Або французьких? Або амереканських? От шоб от прям рівня довоєних Ахметова або Коломойського.
Інша річ що під «боротьбою з олігархією» в нас пропихують авторітарізм, і нарід це кушае та просить добавки.
PS якщо «закрити кордони на 3 роки» не феодалізм то що це?

Або амереканських?

Donald Trump
Tucker Carlson
Elon Musk

От шоб от прям рівня довоєних Ахметова або Коломойського.

photo proof

то що це?

проблема этой проблемы в том что сама эта проблема уже на столько что даже имеет собственное название

And you are lynching Negroes (From Wikipedia, the free encyclopedia)

А у вас негров линчуют! (neolurk)

Donald Trump
Tucker Carlson
Elon Musk

Якими загальнонациональними телекомпаніями вони володіють? Який відсоток амереканської економіки контролюють?

Якими загальнонациональними телекомпаніями вони володіють?

Fox

Який відсоток амереканської економіки контролюють?

42

Контроль над twitter чи фейсбуком і їх алгоритмами потужніше будь-якого телеканала впливає на суспільство.

Якраз тут йде плутанина між причиною та наслідками. Порушують закон ж не через те, що існують люди які їх порушують, а через те що їм дозволяють їх порушувати.

Да легко, просто як правило це буде не на рівні конкретних персоналій, а на рівні конкретних системообразуючих корпорацій — політичне лобіювання і коррупція. Єдине, що все ж таки правова система в цих країнах існує і функціонує, тому такого наглого розкрадання державних грошей з ссанням в очі громадянам як в Україні не відбувається. Але це не значить що його зовсім нема, чи нема можливостей обійти існуючи правові обмеження.

Балістичні ракети дальності 500-1000 км, ударні дрони не вистачає клепки виробляти замість мобілізації?
Хоча так, в 1990-2015 «просрали всі полімери».
Коли в росії запрацюють заводи потужністю 30-50 тисяч ударних дронів на місяць, жодних мобіків не вистачить!
Очевидно, що виграє війну той, хто створить армію в 50-100 тисяч операторів дронів, налагодить виробництво від 200 тис до мільйона дронів на місяць.

Ви правда сєо в якійсь компанії?

Він ріелтор. dou.ua/...​rums/topic/31379/#2682860
Це такий підвид таксіста.

Ну справедливості кажучи це все для тилів. На фронті у якості ударних дронів ті ж FPV або мавіки із скидами.
Щодо балістики у фронті то тут точки У теж норм.
Працювати у глиб болот потрібно і гарно було б це робити інтенсивніше. Але фронт ці штуки ніяк не посилює

А що наш може відповісти? Навіть якщо є можливість для нового Мінська- то стане зрозуміло що він про...в купу люду і землі а вибори близько. А так-звідки він знає який у іншого Вована моб резерв. Цього ніхто не знає, включаючи самих Вованів. Ось Ніколай 104 роки тому вважав що резерву ще років на 10 і де він. І в нас так само.

Так вже озвучили, що рашка думає +450к мобілізувати.

Прийшло в спамі, запрошення на раша семінар:

Новые штрафы за неисполнение обязанностей по воинскому учету.
Плановые штрафы на юридических лиц до 400 000 рублей за неуведомленные о гражданах мужского пола, подлежащих первоначальной постановке на воинский учет
Новые штрафы на должностных лиц до 50 000 рублей, на юридических лиц до 400 000 рублей за неоповещение граждан о вызове (повестке) военного комиссариата
...
Рассмотрим:
— Федеральный закон от 14.04.2023 № 127-Ф3: цифровизация в работе военкоматов, портал «Госуслуги»
как способ взаимодействия с военкоматами, реестр воинского учета, электронные повестки.
— Изменения в трудовом законодательстве, предоставление гарантий и компенсаций мобилизованным
 работникам.
і т.д.

так що раша — готується до чергової хвилі мобілізації....

не здивуюсь, якщо наша влада почне тупо копіпастити. бо на своє ж не здатна.
вся бюрократична традиція — так і залишилась незмінною в нас.
але раша може собі дозволити бути неефективною. а ми — ні.

🦉 Невдовзі рф хоче мобілізувати ще 450 000 осіб, — очільник ГУР Кирило Буданов

і в них вийде :(
це буде свіжина в них на наступ наступного року.

а що вийде в нас, буде зрозуміло ближче до кінця цього року.

Доброго ранку.
Юридичні особи забов’язані вести військовий облік (якщо оформлюєшся по КзПП то в тебе обов’язково військовий квиток запитують). Штрафи за порушення також є. Скоріш за все менші ніж на рашці, але по факту і облік є і відповідальність
Доречі, ФОП теж повинен за себе сам звітувати :-) Звісно ніхто не заморочується поки що.
І ці норми ще існують із фіг знає яких мохнатих років, а не нововведення військового стану. Точно до 2014-го оформлявся по КзПП і військовий квиток питали, а коли навчався навіть від технікуму усю группу прям за пар у військомат забрали (але це були 90-ті і робили тоді це чисто для галочки)

В нашу редакцию приходят письма... ©
Эх, аншлаг-аншлаг.

Фу блін, почитав коменти, як в в гі*но вступив. Шо треба вживати, щоб заходити на форум написати, що війна іде за президента. Невже взагалі нема мозку, щоб не сприймати тупу русняву пропаганду... Пройшло всього півтора року, як арта хріначила по Києву, а в передмістях вбивали і гвалтували. А вже все забулося...

Невже взагалі нема мозку, щоб не сприймати тупу русняву пропаганду...

є в них мізки. просто ждунів, «малоросів» у нас набагато більше, аніж то публічно можна говорити.

А вже все забулося...

воно ними і не зналося. в них інша самоідентифікація.
тому — ну десь там курдів вбивали. десь рохінджа. а, десь українців? тю, та постійно ж десь когось вбивають.

Це новина для тебе? Почитай кожну тему, аналогічну цій. Коментарі кругом наративи мають однакові. І адміністрації норм.

Давайте всіх банити, хулі, як кожаєва, хоча він нічого такого не зробив. Так переможемо, тотальна цензура і один марафон

Так переможемо, тотальна цензура і один марафон

Ха, це ж переймання з приводу зменшення кормової бази)

Та нє, ну банить за тупість і зрадо**ство це перебір. Але пальцем на таких вказувати і шеймити — це обов’язково. Хоча бан кожаєва порадував трохи))

Ну тоді не треба і скаржитися. Всім же норм. А цензура — це ж не по-нашому. І кожаєва нехай розбанять. «Нічого ж не зробив такого.»

А його забанили? Не знаєте за що саме?

За розповсюдження рос наративів (дуже активне)

А я думаю чого він такий жирний топік прогавив

Більше по ділу:
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що після звільнення начальників обласних військкоматів, до середини осені в Україні буде проведено цифровізацію Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Це дозволить автоматично обмінюватись інформацією між різними відомствами.

Про це повідомляє «1+1» із посиланням на заяву Резнікова, зроблену на Міжнародному ветеранському форумі у вівторок, 22 серпня.
(кінець цитати)

От і побачимо — чи зможе держава, чи не зможе.

Уже придумав схему як забезпечити більшу мобілізацію: половина депутатів, суддів, прокурорів і всіх топ чиновників іде на нуль цього року. А половина їх міняє наступного. І так до перемоги. Можливо і війна по іншому піде.

Половина з них в танк не влізе.

І можна економити не броніках — їх природня броня рве по класу будь-який бронік.

она действительно от этого по другому пойдет, мы проиграем абсолютно все битвы, в которых они будут участвовать

Популістичний комент. Саме вказані категорії є «непризовними» (до них зараз ще адвокати хочуть долучитись). Якщо почати призивати чиновників, прокурорів та суддів, то Україна як держава просто розвалиться. Чи ви також у радянському ключі вважаєте, що люба куховарка зможе керувати країною?

Щоб навчитись керувати трактором і комбайном потрібно кілька місяців. Для керування країною потрібні роки навчання та десятиріччя досвіду. Тому такий соціальний перекос під час призиву.

Ой, я уявляю і бачу, як наші депутати усердно вчаться, проходять курси Гарварду — «Державне управління»))) Аж піт капає їх обличчя...

Так, більшість у нас не вчаться.
Але знаю декілька депутатів — організаторські здібності там на досить непоганому рівні. Не зважаючи на те, що один з них бандюк який навіть сидів
А такі скіли насправді є далеко не у всіх. Так — їх можна здобути у Гарварді. Ну а можна мабуть у в’язниці як не дивно. Ну Гарварду у нас нема, а в’язниць повно. Яка освіта, такі і управлінці

Ну бубочка не вчився, і якось керує

Він на роялі добре грати вміє.

а це вже питання до виборців, котрим краще х*єм по роялю, аніж дипломований керівник

так а за шо тоді люди воюют?
після війни буде те саме, що могло б бути після захоплення?

Президент буде інший, за те і воюють)
Воюють або ті кого примусили або «урапатріоти» з промитими мізками.
Країна згнила як і рфвія :(

п****ц ти довб***б, країна у нього згнила.

Країна згнила тому що воюють за незалежність ?))

Ти конечна мразь

От тільки не треба брехати, перш за все самому собі. Війна іде не за ім’я презедента, війна іде за можливість інувати. Бо якщо Україна програє її не стане, і тим хто не спітляє буде не просто хєрово буде срака. Чи можливо щось посередені — поки що не бачу такої можливості, далі — хз.
Оскільки спітляти для більшості тут не є великою проблемою це має свій відбиток на відношеня до війни. Але не треба брехати. Ти маєш повне право бути егоістом та думати перш за все про себе. Тим більше як казав президент «я нікому нічого не винен». Але треба це просто визнати. Та не ховатись за тим нібито війна іде просто за ім’я презедента. Це м’яко кажучи не так.

От і не треба брехати самому собі.
Люди вижили і в захопленому Херсоні, і на інших захоплених територій виживають. Отож можливість існувати для більшості не під загрозою.
І в рфіі виживають, між іншим...отже питання вподобань.
Але ми не проводимо референдумів «хто хоче померти за шматок землі» а виконуємо накази пана президента, законні та ні.

Вижити можна навіть в концлагері. І уйгури в Кітаї якось виживають. Більшісь. Але у чому ви не збрехали так це у слові «існувати». Це правда, саме існувати.
Ще раз. Маєте повне право не хотіти вмирати за шматок землі. Маєте повне право поїхати. Але не треба розповідати що єдине що змінеться це ім’я президента. Бо це брехня.

Маєте повне право поїхати.

Непопулярна думка.

Маєте повне право поїхати

та невже?

купа виїхало від лютого 2022. хто начхав на державу як таку і бажав виїхати.
це звісно — дорослі. які не стєнають, а вирішують свої проблеми так як вважають за потрібне.

ну а інфантили чекають чогось. ось зараз держава зайнялася значним ускладненням виїзду без її дозволу. ну, нехай чекають далі і волають на форумах.

Це шо, реклама Шляху?

Як же мене бісить ця гнила позиція — типу, «якщо не шукав / не знайшов кому і як дати хабар за Шлях / інвалідність / непридатність, то значить це ти сам обрав залишатися, сам погодився на бусік незламності».

коли бісить реальність — то треба йти до психотерапевта.
бо вона фіг зміниться, від того що вона когось там бісить.

сам погодився на бусік незламності

погодився сам, чи не сам — ти в бусіку, а інший за кордоном.
бо ти робив одне, а той робив інше.

ніякого фатуму немає, суто наслідок власних дій, чи бездіяльності.
на ці можна вплинути.
елемент везіння — звісно є. в житті він завжди є.

до чого тут — позиція? я написав як воно є, про дійсність.
а якщо людина цього не розуміє, то ій і психотерапевт так, не допоможе.
то вже в голові вава, плутати позицію автора описа, з тим що описується.

про яку пластичність мозку може йти мова, коли той мозок не може прийняти дійсність яка відівсюди, навколого, наочна?
і винуватить то цю дійсність, що вона така, а не яка хочеться, або когось, чи щось, що про неї нагадує?

є люди які беруть на себе відповідальність за власне життя. є що не беруть, але — волають що хтось повинен взяти.

звісно, людина не все може змінити в свому житті самостійно.
але от наприклад:

Поза законом та до початку вторгнення виїхала ще якась кількість людей. Точних даних немає, але я думаю ніхто мене не осудить, якщо я скажу, що не менше ніж 500 000 чоловіків полишили Україну в найскрутніший час нашої сучасної історії.
dou.ua/forums/topic/43104

то питання, чому вони змогли — а ТИ ні? як хтів, і тобі байдуже до державних інтересів, і т.д.
чому вони — робили, а ТИ волаєш а не робиш, те чого жадаєш?

чим допоможе тобі оце волання?

то питання, чому вони змогли — а ТИ ні?

Бо можливості у всіх різні.

У когось не вистачає грошей на хабар воєнкому. У більшості айтішників гроші є, та нема спільних знайомих з воєнкомами, не вистачає вміння домовлятися на слизькі теми, «вирішувати питання» й давати хабарі. Тут на DOU зібрався ледь не єдиний такий соціальний прошарок, що з грошима і без корупційних навичок.

Я розумію що реальність не має нічого спільного зі справедливістю і що війна це не фестиваль рівних можливостей. Просто не треба називати всіх, хто з якихось причин не виїхав, «інфантилами». Це мєрзость.

Бо можливості у всіх різні.

ну так, були, є і будуть різні.
І що?

У когось не вистачає грошей на хабар воєнкому.

так, не вистачає. Світ такий — можливості різні, в тебе немає грошей, а у того є. і купа всього.
Що робити? ну от один із підходів — звертатися до психотерапевта, щоб якось змиритися з цим фактом, і жити далі.

Тут на DOU зібрався ледь не єдиний такий соціальний прошарок, що з грошима і без корупційних навичок.

про це й кажу — інфантили з аутсорсового гетто несподівано для себе опинились в країні якою ніколи не цікавились.
До речі, не всі такі, виїхали і програмісти. Ті що не сиділи за отим величезним парканом. І цікавились а що там, за тим парканом.

Я розумію що реальність не має нічого спільного зі справедливістю

Так.

Просто не треба називати всіх, хто з якихось причин не виїхав, «інфантилами». Це мєрзость.

Мєрзость — це бути половозрелим інфантилом.
Але так, є різні етичні норми. В вас така, сльозлива, в мене — проактивна, відповідальна.

А причин чому людина не змогла виїхати хоча хтіла так, багато. І я не вважаю всіх таких інфантилами.
Всі ми люди — не всемогутні, і маємо слабкості.

Питання — як ми ставимся до цього факту. як інфантили, чи як дорослі люди.

інфантили з аутсорсового гетто несподівано для себе опинились в країні якою ніколи не цікавились.

Тобто, ви стверджуєте, що в Україні всім дорослим людям обов’язково треба мати корупційні навички? Чудова заява, як раз до Дня Незалежності.

я стверждую що між позиціями
мені всі винні, світ не такий як мені хочеться
і
визнання що світ і не буде ніколи такий як тобі хочеться, тому тобі прийдеться діяти — самому, на власний россуд, і — брати відповідальність на себе за свої дії

величезна різниця.

між
неспроможністю перейти від дитячого егоцентризму до зміщення себе з центру всесвіту — теж величезна різниця.

і між воланням — і закликом до дій — теж велика різниця.

а вашу заява — ні до чого.
бо якщо ти законослухняний громадянин — то чого не виконуєш закони про мобілізаційні заходи?
а як начхати тобі на якісь закони держави — то чого б ц не начхати і на інші?

тобто, розберіться спочатку:
ви ЗА виконня законів держави
чи ви ПРОТИ виконання законів держави.

а вибірковість — то пхне лицемір’ям.

так волаючи і пхнуть.
низьки податки їх влаштовували. того й не їхали.
а зараз вже — ой, а я отой паспорт отримав без власної волі, і тому не є громадянином.

Тому між
законослухнаністю і між «та я б і сам заплатив комусь, та от сам не вмію...»
теж велика різниця.

тобто моралізатори частенько — такі ж бажаючи використати корупційні реалії, та просто занадто сцикливі. а зовсім не законослухняні.
інфантили, що з них взяти. і хочуть мимо закону, а не можуть. і моралізаторствують тому. і волають щоб світ навколо змінився на їх забажанки.

до Дня Незалежності.

для інфантилів це нічого не значить. пустий звук.
вони ж не знають що то за день, чого незалежності :)

вони хочуть — здриснути з країни :) а — не можуть.

Тобто, щоб мати і висловлювати якусь свою думку про мораль, людина повинна бути законослухняною на 100%, вчасно оновлювати дані в ТЦК і не дивитися піратські торенти.

А кожен, хто сам не пішов у військоммат 24.02, той є повністю аморальним і беззаконним: грабуй, вбивай, май зв’язки в кримінальному світі, давай хабарі прикордонникам.

Дуже специфічна риторика. У вас родичів серед працівників поліції немає, часом?

На 100% не треба.Таких і не існує.

А от базікати про мораль та справедливість — коли ти жадав би й сам — лицемір’я.

Яке потім ще треба прикривати демагогією, як ви продемонстрували :)

Нажаль, реальність така, що без них буде дуже туго

людина з професії, яку обирають через гнучкість

крім цього — людина ще зав’язана в купі інших стосунків.
і якщо доросла людина здивувалась що вона ще — й громадянин конкретної держави, і не знала нічого про неї — то і є інфантильність.

натякну, що треба застосувати корупцію,

тобто і цього тіпа доросла людина не знала :)
ті що виїхали таким чином — в натяках чомусь не мали потреби. може щось знали про країну більше, нє?

не подобається реальність — відправлю до психіатра

не маю такої влади, когось кудись відправляти :)

просто конфлікт бажань і дійсності — давно відомий людству. тисячі років як.
і зараз типово вирішується походом до психотерапевта. хоча є і інші способи.

можна спробувати звісно і змінити дійсність. але це теж — треба ж знати де живеш, і — діяти, а не просто в форумах волати про «права людини»

нещодавна дививсь сюжет про хлопчиків газетчиків НьюЙорка. Про великий страйк що вони колись вчинили, вважаючи правила — не справедливими. Шана і повага. Дорослі люди!

Ви тут пів дня людям розповідаєте що треба дати комусь на лапу щоб стати знову мобільним?

Нє, я про лицемір’я розповідаю :)
Що якщо ти такий герой, держава не твоя і тобі не потрібна, плював ти на неї, — то що ж тебе зупиняє виїхати?

Чимало ж інших з такою, чи подібною позицією — не зупинило.

Коли один не краде тому що такі в нього моральні правила, а другій не краде, тому що боїться дуже, то

Перший має право казати про мораль. А другий — лицемір, коли тіпа як перший, заявляє що красти не можна.

Я про це.

Одна справа — не хтіти воювати, бо — а хто хоче? Вже купа хлопців з фронту записали такі відео: а я хтів? А я був готовий до війни??

А друга справа тириндіти про «права людини» — собі.

Не в тому гріх щоб ховатися від тцкшників, а в тому що пояснювати це якимись моральними поняттями, пафосно обгрунтовувать і т.і.

Лицемір’я, ханжество, святошество, вважаю топовими гріхами.

Застосуйте це все до себе :)
Тоді б і комента вашого не було б.

Бо ви надавали порад і оцінок яких точно нафік нікому не треба.
Ще й якісь пафосні фу написали.
Вам хто надав звання морального авторітета?

Та ще й таку наївну демагогію пишите :)

От кумедні ці моралізатори, з їх впевніствстю що вони мають якусь «силу в голосі» :)

це ситуація в реалі. як воно є.

Зараз ввп рфії на душу десь як в польщі.

Россия 2022 10079 (впало відносно попереднього значення)
Польша 2022 16705 (виросло відносно попереднього значення)

закордоних паспортів

Як це допоможе? Більшість сидять в країнах де в них захист і будуть сидіти до тих пір, поки йде війна. По цим паспортам не зрозуміло що він не дійсний, його проколюють в паспортних сервісах щоб зробити недійсним фізично.

Зараз солдатам навіть не потрібний автомат на передовій

Неверно. Гляньте видосы хоть с нуля, которые во множестве есть в сети. Увидите, как не нужен автомат.

В УА немає сил щоб протистояти та повністью відбити ворога. Також їх немає і в нато, тому вони сидят як миші.

С Украиной — согласен, с НАТО — нет. Запасов тех же танков, исребителей, ракет и прочих девайсов для истребления хомо сапиенсов там хватает. Проблема НАТО в том, что они аццки боятся эскалации, когда парашка с пересёру запустит ЯО куда полетит. Полетит, скорее всего, мало что и значительная часть будет перехвачена, но даже 1 провтыченная ракета приведёт к колоссальным долговоременным последствиям. По той же причине они боятся привести в действие сценарий с развалом парашки на независимые регионы: неизвестно, к кому в руки попадёт ядерная кнопка. По сути, парашка отыгрывает роль обезьяны с гранатой в ТЦ, полном людей: отобрать гранату тяжело, выстрелить в голову обезьяне — стрёмно, а вдруг кольцо успела вытащить?

Зараз ввп рфії на душу десь як в польщі.

Пруфы в студию? Что-то я в этом сомневаюсь.

В УА як і було до війни як в афріканскьих країнах.

Аналогично.

Анулювання водійських прав, закордоних паспортів, розсилки повісток через інтернет.

Вы не знаете, о чём вещаете. Для того, чтобы была возможность это делать — надо, чтоб значительная часть населения страны была задействована в цифровых сервисах. Сейчас это только Дия. И то, она есть далеко не у всех.
1. Аннулировать в дие что-либо невозможно — это по сути пылесос данных из открытых реестров, в обратную сторону он попросту не работает.
2. Повестка в дие — 3 хаха. Нет возможности доказать, что она получена именно адресатом (даже если предположить, что он настолько туп, что открыл её и прочитал, вместо того, чтобы снести дию, как только увидел уведомление), а не его женой / детьми / ..., которые не сказали ему о факте прочтения. Ни один суд не примет прочитанное уведомление как доказательство вины. Поэтому рассылка таких «повесток» может иметь психологический, но никак не физический эффект.

И вообще, я не могу понять. Почему я на русском опровергаю рашистские нарративы, написанные на украинском? :D

Вы не знаете, о чём вещаете. Для того, чтобы была возможность это делать — надо, чтоб значительная часть населения страны была задействована в цифровых сервисах. Сейчас это только Дия. И то, она есть далеко не у всех.

Це ти не знаєш. Вже от планують отримати доступ до банківських рахунків. Так що чекаємо

Не хотілось би розвіювати ілюзії, але силовики вже мають доступ до вашого банківського рахунку без рішення суду, а якщо ваш контрагент чи контрагент вашого контрагента виявиться агентом Кремля, то ваш рахунок вже зараз заморозять — в новинах десятки таких випадків — у Привата більше, у Моно меньше...

Ну от тепер буде, не прийшов у ТЦК — маєш заблоковані рахунки. З такими темпами введуть вимогу демонструвати облік у ТЦК при купівлі продуктів і бензину. Бо народ перейде у тотальний кеш :)

силовики

То ще ок може, а ТЦК це хто такі щоб мої рахунки блокувати?)

Так от нахіба Шурма розказує про відмову від готівки. Дякую дуже дякую.

Туди ж до купи:

В рамках податкової реформи, яку розробляють представники влади, українцям можуть заборонити платити готівкою за бензин, алкоголь та сигарети.

(src)

Законопроект покажешь?
Или это очередные домыслы?

Ну, это пока в процессе непонятно чего. Там упоминаются госреестры, при чём тут счета?
Номер твоего счёта знает банк, ни один госреестр эту инфу не содержит. Максимум — можно попытаться (не факт, что найти) номер твоего СПД счёта. Счёт физлица (а также их кол-во) в госреестрах не светится. Ну или мне такие реестры неизвестны.

Держава функціонує дещо іншим чином.

ТЦК не буде шукати всі рахунки ухилянта (чи «ухилянта»), більш ймовірно що вони забанить по айпі по ідентифікаційному коду (РНОКПП). Заблокує всі рахунки людини глобально в усіх фінансових установах країни, і а також унеможливить створення нових рахунків.

Механізм блокування вже відпрацьовано, зокрема на прикладі виконавчої служби і єдиного реєстру боржників.

Такой вариант возможен.
Но.
Для реализации необходимо изменить законодательную базу — на текущий момент нет оснований считать «уклониста» должником.
Такого закона на текущий момент нету. И законопроекта такого тоже нету.
Ссылка выше вообще не о том.

Держава функціонує дещо іншим чином.

советская держава (к) (тм)

по результату выходим на интересный прецедент внутреннего конфликта двух советских республик селяви ни чего личного

DOU редакція, ви тепер філіал є***марафону? Хто вирішує які коменти видаляти?

DOU редакція, ви тепер філіал єбломарафону?

Ні, це просто закон сталої кількості «гнойних п...рів» в будь-якій онлайн спільноті і ви зайняли місце вофки-дурника.

Я так розумію ви в свою чергу прийняли роль хунвейбіна. Дуже приємно.

Помічав що видаляють цілу гілку бо якийсь з коментів порушує правила. Один ляпнув під роздачу йдуть усі

Ідеальний екзамен для влади. Ніяких великих рерусрів крім бюрократичних та організійних не треба.
не реформували після 2014, ну ок...
не реформували під час війни з 2022, що викликає подив

ну от тепер — питання руба — а зараз зможе влада реформувати?
Військові просять — кого, м’яса?
Чи ефективних бійців? а для цього ж треба не просто «відправити у армію»

ну а як вийде — етап другий вже — а суспільство готове воювати?
чи
«Ефект Крут: про війну і майбутє» censor.net/...​kt_krut_pro_vyinu_mayibut
як наприклад на ДОУ, ще в березні писали — воювати повинні тільки добровольці!

воювати повинні тільки добровольці!

що тут не так?

Для мене очевидно що будь-який ресурс отриманий задарма (людський чи матеріальний) не буде цінуватись його «віп розпорядником» і не буде використано доцільно. Це база економічної теорії, і це коротке пояснення чому примусової армії не має існувати.

Війна — чимало інший стан суспільств і коли купа отакого що ви написали — не працює.

І якщо велика примусова армія перегамає маленьку добровольну — то в смітник ваші тлумачення «економічної теорії». Бо вони тої ж адекватності як і «вітер це тому ще дерева коливаються».

І ніяка економічна теорія не описує державу, і такє явище як — влада.

Ви взяли не той інструмент, щоб отримати хоч якось адекватний висновок.

Економічна теорія описує матеріальну людську діяльність. Війна така сама економічна діяльність як будь-яка інша. Держава і влада також прекрасно описані економічною теорію, як інструменти неринкового, грабіжницького способу збагачення та перерозподілу матеріальних благ.

А буття людини, а тим більш социума — то не тільки, і навіть не стільки матеріальне. А — культурне.
тому є розділи знання під назвами політологія та соціологія. Тому що економічні теорії не описують ніяк наявні феномени, і не дають засобів редуциювання цих явищ до їх матеріального базіса.

Війна ж — НЕ такий же стан як мир.

А ця конкретна війна ще й екзистенційна за своїми причинами.

Що економіка про це знає? Нічого, бо явища такого типу лежать поза її підходів, та й самої уваги, інтересу.

Увірувати в економічні моделі як остаточні і універсальні істини, то більш дурне, чим вірити в Бога.

Бо сама ця віра буде поза розглядом цього віруючого. Поза його можливостями а значить сліпа — догматична.

Держава ж в економічних теоріях описується так само як людина біологами.
Ви вважаєте такий опис повним?

Те ж що ви навели, як опис, то типово марксиське. Що й не дивно — совок ще довго в нас отруюватиме мізки. Які отак потім з апломбом будуть ізрєкать догмати, і збирати лайкі, голоси виборців, і т. д.

Навіть москалі від нього відмовились, від маркмизму-ленінізму, а от такі грамотні доучани нерідко — вірні віряни :)

Те ж що ви навели, як опис, то типово марксиське. Що й не дивно — совок ще довго в нас отруюватиме мізки.
  • Я: стверджую що право людини розпоряджатись своїм життям та здоров’ям є безумовним та невідчужуваним.
  • Ви: ствержуєте що життям та здоров’ям людей можна примусово пожертвувати заради «більшого блага» держави через війну.
  • Питання: хто тут марксист?

Моє зауваження було до тлумачення терміна держава.

А вказане вами протиріччя між індівідуальними та колективними інтересами — не має вирішення ніде на Землі. Мало того, всюди колективні інтереси вищі за індівідуальні. Така історія людства. Іншої немає. Що там буде в майбутньому, так, не відомо. Але «аргумент з майбутнього» — мовляв зараз повинно бути так, тому що в майбутньому так — демагогія.
До неї відносяться і аргументи — а от якби там сталося так, то там було би сяк.

А далі — я наводив як працює механізм держава. А можна, чи не можна — то знову таки — дискусійне питання. Воно так є, і так було, тому що великі політичні спільноти надають обов’язки — без згоди її членів. Надають їх різними способами одночасно. І — вимагають їх виконання.

Причому, тількі спільнота і може забезпечити реалізацію індівідуальних прав. Але, коли самій спільноті щось загрожує — то вона й вмикає — обов’ язкі для цього випадках. Примусово, як і сам «контракт» був примусовий.

Ваше ж формулювання дилеми нічим не відрізняється і від
— я хочу їсти і тому візьмуть їжу
— колектив тебе покарає бо це — не твоя їжа

І ви пробуєте звинуватити чи то колектив, чи того хто описує такий стан речей.

Моє зауваження було до тлумачення терміна держава.

Я тлумачу державу так само як Бастіа, але ви очевидно взагалі не в темі якщо не можете відрізнити ліберальну критику держави від марсистської.
А от «колективні та національні інтереси» це дійсно інструмент демагогів, колективістів, комуністів, нацистів та інших покручів що відповідають за всі тотальні війни та геноциди останніх століть.

Бастіа

це оцей — Фредері́к Бастіа́ (фр. Frédéric Bastiat; повн. Claude-Frédéric Bastiat, 29 червня 1801, Байонна — 24 грудня 1850, Рим)

Ви очевидно не в курсі, що допостмодерні погляди взагалі ризиково використувати як істини.
Вони вплинули, і впливають, але постмодерн і є їх руйнівна критика.

Це як брати труди алхімікив щоб спростовувати знання хіміків сьогодення.

А от «колективні та національні інтереси»

Це ще з біології. У зграйних тварин так.
І у людей так, вже з дитячого майданчика — дитина привчається до суспільних правил поведінки.

І у самих ліберальних суспільствах ми можемо спостерігати теж саме — диктат аж до самоцензури, до «мыслепреступления».

Методи інши — мета одна — колектив вище, важливіше, а тому індівід буде тим чи іншим чином — примушений виконувати правила НАДперсональні.

ну і про

Це база економічної теорії

Ніякої економічної теоріЇ не існує.
Є купа теоріЙ, які чи описують окремі економічні процеси, і часто взагалі несумісні між собою.

У передмовах до підручників «Історія економічних вчень» зазвичай це написано. Для студентів 1го-2го курсів.

постмодерн і є їх руйнівна критика

🤦🤦‍♀️🙈

Ніякої економічної теоріЇ не існує.

ага, а гравітація це «соціальний конструкт».

То ви просто не в курсі ані постмодерну, ані структури економічного знання.

У сучас. світі Е. т. перетворилася на розгалужену галузь знань, що, з одного боку, стають більш спеціалізов., з ін. — інтенсивно розширюють свої межі, проникаючи в суміжні сфери й частково втрачаючи обриси влас. предмета. Мейнстрім, ін. течії сучас. екон. думки, численні й різноманітні наук. школи, які у багатьох випадках обстоюють протилежні позиції, погляди окремих економістів, що ніколи не збігаються повністю й досить часто розбіжні по суті, — складові заг. теор. поля екон. знань із досить розпливчастими й невизначеними характеристиками. Серед цього різноманіття виділяють три найбільш заг. і впливових напрями: неокласич., кейнсіан. та інституціональний.
esu.com.ua/article-18787

І якщо велика примусова армія перегамає маленьку добровольну

А велика примусова армія це про яку зараз? В будь-якому випадку, у русні буде більша армія, як не крути.

А велика примусова армія це про яку зараз?

про москальску.

В будь-якому випадку, у русні буде більша армія,

саме так. тому й — тільки більш ефективна армія проти них — і може перемогти (що є перемогою — дискусійне питання. але окупація, чи ще якийсь вид втрати незалежності — це точно програш)

але ніяких добровольців не може вистачити у такий війні.

більша армія, як не крути.

ну і про сценарії програшу України я вже висловлювася нещодавно в якоїсь політичній темі.

коротенько, якщо..., якщо..., якщо... то — Україна буде окупована до західнів кордонів.
або оптимістично, як жиріновський казав — «Галичина это не русские земли, не наше. А наше — вернем!»
Тобто Україна може залишитися десь у межах ЗУНР.

тільки більш ефективна армія проти них

Чи може бути більш ефективна армія яка теж воює з під палки, якщо ми кажемо про «воювати будуть всі»? Бо більшою вона не буде чисто математично, кількістью не взяти. Як людей так і техніки.
Єдина надія на техніку, що завдяки якості, вона буде в рази ефективніша ніж російська.

Чи може бути більш ефективна армія яка теж воює з під палки

може.
більшість армій у таких війнах, останні сторіччя воювали «з під палки».
мобілізація, як метод — теж відомий ого давно.
метод — виграшу війни.

так що Україна з лютого 2022 повинна вирішити для себе питання
чи мобілізується-мілітарізується
чи програє.

Які дії влади будуть та «воля народу» — так і буде.

Єдина надія на техніку

техніка не воює без людей.
навіть західна.

кількістью не взяти

«тілько добровольцями» — ще точніший програш.
тому й відразу — кордон чоловікам закрито.

І якщо велика примусова армія перегамає маленьку добровольну

Ну взагалі на початку вторгнення у 22-му русня сильно переважала як по кількісно так і якісно. Відбились. Причому дивишся документалки, наприклад про Сумську ТРО — люди відбивались тим що мають, а навіть калащі мали далеко не всі- мисливські помпи та карабіни що було у господарстві з тим і йшли. Трофеїли техніку і йшли далі.
Так що велика примусова армія ніфіга не перемогла маленьку добровольну, яка була у нас на початку.

Ну взагалі на початку вторгнення у 22-му русня сильно переважала як по кількісно так і якісно.

Планування наступу у стилі бліц-кріг — вийшло не вдалим. Зерг раш провалився.

але історія війн які вела раша імперія частенько така — на перших етапах поразкі, потім повільне нарощування війського потенціалу, реорганізація, і — сунуть.

Так що велика примусова армія ніфіга не перемогла маленьку добровольну, яка була у нас на початку.

Не кажи гоп поки не перескочиш.

Програні/виграні битви — це ще не програна/виграна війна.

Раша мілітарізувалась не один рік. Раша зараз активно запускає військову промисловість. Проблем в них вистачає, але
на мою думку — про україньске суспільство + влада можна повторити слова що казали десь у 2016 — «для кого війна не почалась у 2014ому вона не почнеться ніколи»
Тобто на зараз — немає розуміння що це — війна. вона так і «не почалася». це видко навіть по тому що лайкають на доу у таких темах.

ЗСУ зробили та й роблять те що можуть, і дивують.
Але у тривалий війні тільки армія не може вистояти.
Тривала війна це іспит як владі, так і суспільству. І от в.+с. — провалюють цей іспит. На мою думку.

P.S.
О, Тишкевіч каже те ж що й я:
«Якщо Україна не стане ефективною державою, байдуже, якою буде Росія. Окупувати Україну вона зможе за 10-15 років», — політолог Ігар Тишкевич

Згоден!

Я як побачив тези Зеленского з брифінгу то вже реготнув не раз.

реготнув

Здається у тебе тут зайва літера «т»

По просьбам трудящихся...

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Не зовсім зрозуміло, що їм зараз заважає мобілізовувати стільки, скільки заманеться

Так зараз же незаконно. От виберуть правильних воєнкомів і буде законно.

Ну, я не знаю, кого це зупиняє зараз. Законно-незаконно, а плани виконувати потрібно

А воювати тоді кому? Можливо на вашу думку треба державу віддати?

Ні, треба гребти всіх підряд незалежно від їх бажання, сімейних обставин і стану здоровʼя — так точно переможемо

Для того щоб було кому воювати, ьреба розуміння навіщо воювати. У більшої частини ДОУ цього розуміння немає.

У частини доучан не було й немає навіть уявлення про країну де живуть. Аутсорсове гетто. Але тепер з-за забору щось летить, викликає неприємності, і ці інфантили пробують пояснити собі що ж це сталося з їх світом рожевих поні

«Сташно вийти за латешечкою на безлактозному, воєнком лютує за вікном» та «Краще б вже здалися й жили під руснею, я б вже нарешті видалив цю зло***чу українську розкладку, бо з двома розкладками жити набагато легше».
В них соціум та держава вкладаються в рамки найближчого Сільпо та Дії у смартфоні.

У тех кто получал 200-400$ понимания за что они собственно воюют — еще меньше, а это подавляющая часть страны. И я уже молчу за тех кто ездил на заработки в рф, но случайно оказался в Украине зимой, на «каникулах».

треба ж показати шо призидент дартанʼян.

Підписатись на коментарі