Допоможіть підібрати зарядну станцію для котла

Всім привіт! Можливо хтось стикався з неможливістю використання зарядних станцій з газовими котлами які потребують заземлення (чи ноль, точно невпевнений) для контролю полумя. Я пробував підключити мій Anker PowerHouse 521 до старого котла (tiger proterm пише на корпусі) — циркуляційний насос запускаються, але полумя через пару секунд гасне. Може хтось може порадити зарядну станцію чи інвертор які можна з такими котлами використовувати?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Котел не запускається бо він хоче бачити «нуль». Докладно розповідаю як подати котлу нуль в цьому відео: youtu.be/-e1Ud5SPA2M

Якщо взяти Зарядна станція Anker PowerHouse 757, буде котел працювати чи треба щось докуповувати?

Та люба підійде. Головне зробити йому ноль. Зєднати одну із фаз із заземленням через резистор або 1кОм або на прму із землею.

Ось тут розповідаюсь, як підключити будь-яку станцію, взявши нуль з системи www.youtube.com/watch?v=CN-OTHA_m8Q. Але насправді краще взяти безперебійник, щоб перемикання було автоматичне. А ще краще поставити інвертор з автоматичнім перемиканням на весь будинок 🙂

Заземлення взяти з розетки

Якщо бути точнішим — то занулення

Не треба зарядна станція,
для котла потрібен ДБЖ з зовнішнім аккумом

якщо то квартира та питання шуму актуально раджу ось такий phantom-energy.com.ua/goods/ups-0512-0-5kvt
він працює як зі свинцем, так і з літієм та є абсолютно безшумним

Volt Polska ось такий чи потужніший тоді можна буде і акумулятор 100ah взяти перевірено особисто — є «білі» їх не беріть там якась мутна схема включення того інвертора спалити легко www.motoblok.biz/...​800-w-12230v-500800w.html

+1

У Volt Polska — чудова сінусоїда. Вони будь-яке чутливе реактивне навантаження запускають.

Можна купити прямо в Польщі з доставкою, наприклад, NPShopping або Meest Express.
allegro.pl/...​800-e-12-230v-13310670909
або одразу із акумом allegro.pl/...​mulator-100ah-12425475507

От саме цю модель не рекомендував би — там якась мутна схема «правильного включення» ... А воно нам треба ? Воно нам не треба ...

А можна подробніше? Саме ці моделі 1000 і 800 використовую вже рік без будь-яких нарікань :)

Якщо я правильно памятаю з того відео де його так красиво закоротили і спалили — там важливий порядок ввімкнення і не можна вмикати без акуми, типу інвертор і пристрій в цілому якось вмикаються окрем. Ота синя кнопка на морді явно лишня на цьому святі життя ... Тому я вибрав той варіант що навів в посиланні — у мене є кому натицяти там кнопки коли мене немає вдома ;) Тому мені треба було варіант без всяких там «варіантів»
Радий що у вас все працює...

Та нічого там складного немає. А до інвертора, який під’єднаний до мережі ні до якого не можна на ходу під’єднувати чи від’єднувати акумулятор :)

Вимикач там вимикає пристрій від мережі. Синя кнопка відключає акумулятор.

Я той «щасливчик», хто при першому ввімкненні зміг спалити свій Volt Polska Sinus pro 500e. Порядок дій був такий :

• підключив акумулятор до UPS
  • під’єднав UPS до мережі
  • ніякого навантаження до UPS не підлючав
  • перемикач «Mains On/Off» перевів в положення «Mains On» (великий червоний перемикач на передній панелі)
  • увімкнув інвертор (синя кругла кнопка) — одразу ж відвувся хлопок і з’яиввся запах «підпаленої» електроніки

Згідно інструкція порядок першого включення має бути таким :

• підключити акумулятор до UPS
  • під’єднати UPS до мережі
  • увімкнути інвертор (синя кругла кнопка)
  • перемикач «Mains On/Off» перевести в положення «Mains On» (великий червоний перемикач на передній панелі)
  • під’єднати навантаження до UPS

Мені повезло і інвертор відремонтували по гарантії. Далі я вирішив не випробовувати долю і вмикаю UPS так, як прописано в інструкції (окремого алгоритму включення UPS для усіх інших запусків після першого інструкція не надає).

Так що, не покладайтеся виключно на ваш особистий досвід і завжди уважно читайте інструкцію перед початком експлуатації будь-якої техніки.

Сподіваюсь, цей відгук зможе вберегти хоча б один інвертор :)

Порядок підключення до мережі і інвертора не має мати значення. Я грався цими кнопками багато разів.
Думаю, це дійсно міг бути бракований екземпляр або була попутана полярність підключення акума (хоча захист від цього теж заявлений).

Інструкція з оф. сайту регламентує порядок включення інвертора при першому запуску : Instrukcjaobsługi SINUS PRO E EN — Pobierz (1.47M) (секція FIRST TIME START-UP). Полярність підключення акамулятора була коректна.
Так що в моєму випадку або дійсно був дефект, або порядок першого включення, все ж таки, має значення.

А-а-а-а!

Оце Вам тупо «повезло», саме 500E Plus — єдина модель цього ряду, де порядок підключення має значення :-D

imgur.com/a/FzFBRHL

Тож, мій досвід нерелевантний — я брав моделі 800 і 1000.

www.youtube.com/watch?v=-OKbXMRxjHw
отут не дуже гарні відгуки про цей апарат.

є аналоги Logic power, але у мене такий чудово відпрацював 5 місяців точно.
та все одно це краще ніж зарядна станція

зрозумів, дякую!
LogicPower LPM-PSW-1500VA отакий в якості аналога для котла нормально буде?

навіть занадто. споживання котла до 150 Вт, а тут 1050вт

дякую, там ще є схожий але на 300Вт, відповідно той має краще підійти.

Якщо для котла, то краще брати 300 вт, 1500 буде швидше розряджати акум, так мені в магазі рекомендували. Якщо вам котел, роутер, пару ноутів, плазма, тоді треба рахувати і брати потужніший.

Вам забули сказати в магазині, що кожний ббп може потягнути в зарядці тільки «свій» акумулятор- про це пише прямо інструкції: наприклад Volt Polska 1000VA рекомендований акумулятор 60Ah-100Ah, тобто до 300 ват ви 100Ah підключити можете- а от коли він спробує його зарядити можуть бути «нюанси» ...

Ну чого ви так вирішили, все мені розповіли. Agm акум треба заряджати током 0.1 від ємності, в мене 100ah, струм зарядки 10А якраз підтримується LogicPower на 300 вт.

Працює із 100Ah нормально бпж на 300 і заряжає добре

для котла я брав безперебійник плюс аккум на 100 Ah — пікдлючив і забув. зарадні станції не будуть працювати в режимі безперебійника і потребують постйного контролю

Якщо мені не зраджує склероз то в інструкції до екофлоу англійським по білому написано, що не можна використовувати ДБЖ і відмовляють в гарантії ... Щось я таке читав в групі офіційній на мордокнизі ...

Та наче можна, там просто затримка переключення bypass/мережа. Буду тестити)

«Товаришу прапорщик можна подивитися телевізор
Подивитися можна — вмикати ні ...»
Це просто якогось чорта не гарантійний випадок, як писав народ на мордокнизі — нахіба тоді цей функціонал якщо ним не можна користуватися питання не до мене ...

Купив батькам bluetti eb3a — нормально газовий котел працює пару годин.

Для того, що б у ком’юніті не склалося хибного враження, варто уточнити, що є фазо-чутливі котли. І не всі фазо-чутливі котли можуть коректно працювати з зарядними станціями / генераторами, т.я. таким котлам потрібен «0» від міської мережі.
Якщо ж комусь не повезло і саме їх модель фазо-чутливого котла не працює з зарядною станцією / генератором, то є такий компромісний варіант як занулення (!= заземлення) одного з виводів зарядної станції. Але цей варіант пов’язаний з певними ризиками.

Цей варіант вимагає хитрого «крос-кабелю» живлення всесвітньо відомої фірми «Сам пан склєпав» і є така народна прикмета що то до покупки нової зарядної станції — тому я би не став смикати бога за гм ... бороду і таки купив зразу залізку зі наскрізним нулем ...

У мене стоїть дбж kemot+аккум.
Котел теж протерм

А взагалі, у магазинах навіть фільтр є «для котла»
epicentrk.ua/...​p-dlya-kotlov-otopleniya

epicentrk.ua/...​p-dlya-kotlov-otopleniya — там пише що тільки працює 10 — 15 хв
Я на зиму вибираю шоб 2 — 3 години працювало))

У вас щось типу такого — logicpower.ua/...​_QqSmkrt6jMaArqxEALw_wcB
Скільки на ній котел працює без світла?
І який у вас акум? гелевий?

Приблизно — так, щось таке
Акум — agm, на 150аг

а скільки приблизно годин працював котел з акумом на 150аг?

Теоретично близько 18годин.
Потужність котла за паспортом — 100вт. 150аг = 1800 втг

у мене із 100аг батареєю і включенням котла на 30-40 хв через кожні 1,5-2 години батарея витягнула більше доби. ви ж не постійно котла будете тримати включеним. прогрів і дати час охолонути батареям. єдине що градус води в системі підняти до 70

В мене LogicPower на 300вт з чистою синусоїдою + 100 ah agm, цього вистачало точно на 8 годин роботи, далі не розряджав, а вмикав генератор. Котел димохідний, турбіни нема.

які потребують заземлення (чи ноль, точно невпевнений) для контролю полумя

Це називається «наскрізний нуль», шукайте по цьому словосполученню. Із особистого досвіду — LogicPower із чистою синусоїдою багато в кого працює без проблем, в тому числі на котлах. Моделей в них багато, підбирайте за власними можливостями.

Чи варто для них брати мультигелеву батерею? Котел на кухні, я знаю що свинцеві батереї не можна в житловому приміщені ставити, незнаю як щодо тих мультигелевих?

я знаю що свинцеві батереї не можна в житловому приміщені ставити

Х#ячити ракетами по житлових будинках теж не можна, але... В минулому році багато хто ставив свинцеві батареї в кімнатах, і всі живі. Сучасні (необслуговувані) свинцеві акумулятори + адекватні зарядні пристрої (а не «закипіло — вирубай») == я б не заморочувався з гелевими.

Усі бояться типу виділяє водень. Насправді так — виділяється але в основному на кінцевій стадії зарядки і не багато. Щоб щось вибухнуло треба їх поставити у невеликому замкнутому приміщенні без вентиляції і дуже багато.
Єдина як на мене проблема — довго зарази заряджаються. Компенсується кількістю акумів бо воно дешеве

мультигелеву

Не варто, це маркетологічний булщит.

Просто гелеві несумісні по режимам з AGM, важать і коштують кратно більше, і крім зворотної сумісності з існуючими системами не мають жодного сенсу, їх ніша повністю потіснена LeFePO4.

якщо є можливість то варто купити дбж на літієвому акумуляторі

Свинець не любить глибоких розрядів, шукайте акум з позначкою Deep Cycle. В мене минулу зиму Volt Polska 500W + AGM Ventura 80Ah живили й котел й світло під час вимкнень. Ніяких нарікань, акум продав навесні з повною ємністю, хоча висаджував часто майже в нуль

Характеристики чого, котла? tiger proterm пише на корпусі — більше там нічого немає

Нажаль він схований у меблевій ніші, а на корпусі нічого непише
Але це однокімнатна квартира, 40 кв. Думаю стоїть непотужний.

Типовий квартирний котел містить насос, турбінку, електророзпалювач і плату управління. Максимум все це споживає 100-120 Вт, зазвичай навіть менше.

на однокімнатну ставлять або 18 або 24квт, тут треба виходити із розрухунку витрат енергії на роботу, у таких котлах це приблизно 110-130вт на годину, в залежності від потужності насоса

Підписатись на коментарі