Порадьте єдиноборство для самозахисту

Порадьте толкову секцію (з нормальними тренерами) з боротьби в Києві. Можливо, хтось нещодавно досліджував це питання або займався десь? Також чим саме порадили б займатись?

Цікавить не спортивні, а саме прикладні для умовно вуличного бою, де правила не діють. Хотілось б щось змішане, де одночасно й ударна техніка відпрацьовується, й борцовська. Поки з того, що зацікавило це джиу-джитсу, але є певні сумніви, щодо її практичності в умовах вулиці. Також самбо, айкідо, рукопашний бій.

Буду вдячний за будь-які поради.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Один самотній Кожаєв десь плаче не маючи змоги написати про ножовий бій

Легка атлетика, конкретніше — біг на середні дистанції. І це без шуток. Немає класного єдиноборства проти хоча б двох нападників, а на вулиці це ще й ножі, бутилки, кастети.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Рукопашка,текквандо,панкратион,тайский бок кун-фу

Ніяке
З найближчого та найкориснішого — ножовий бій (Ножаєви малчать!).
З менш корисного — боротьба, бокс, або самбо (перше і друге разом). На вулиці може допомогти, а може і ні, 50/50. На рівні десь КМС допоможе, якщо якийсь сироїд набухається і почне стрибати на тебе.

Взагалі, я б сказав так:
— Якщо ти здоровий лось, то іди на боротьбу (але ударну техніку не забувай відпрацьовувати)
— Якщо ти легкий та сухий лось, то іди на бокс (але кидки та партер не забувай)
— Можна піти на ММА, та вивчити усе у комплексі (або ніхуя толком, як пощастить)
— Усе це прокатить проти інших сироїдів, та для підняття самооцінки і впевненості у собі
— У реальній бійці скоріш за все заноскують натовпом, присунуть ножа або пристрелять
— Якщо це грабіжники/гопники/інші «справжні» злочинці — отримаєш трубою по голові ззаду
— Дуже важлива психологічна підготовка, ніякі прийоми не допоможуть, якщо коліна підгинаються від страху. Де її отримати — я хз

Велика проблема з будь-яким двобоєм у вуличній бійці — це непередбачуваність.

Непередбачувана кількість нападників (навійть якщо зацепився з одним, прилетить від його друга ззаду, який взагалі типу «глядачем» був). Непередбачуване навколишнє середовище — нема гарантії, що поки ти будеш кататися по підлозі, супротивнику під руку не попаде пляшка, яка через секунду буде у тебе в спині стирчати). Непередбачуваний рівень супротивника — він може бути теж КМС, і по «незручному» для тебе двобою. Вулична бійка не має правил, це банальність, але супротивник, який має досвід таких бійок, буде використовувати на свою користь усі заборонені прийоми, які зможе. І дуже важко цьому протидіяти, якщо ти звик битися за правилами. Буде бити по яйцям, буде кусати і пускати кров, засовувати пальці в очі і так далі.

Тому, звісно, тренування корисні, але не дадуть ніяких гарантій, що в конкретній ситуації ти себе захистиш.

Ну тоді то, звісно, інша справа. Мені просто хочеться застерегти людей, які думають, що якщо вони добре бʼються на рингу, то і на вулиці так само буде.

Вы все правильно говорите, но ножевой бой имеет потенциал большой крови для обороняющейся стороны, даже в случае подготовленности. Вроде бы программисты должны учится теорверу и понимать, что нужно резать вероятности вреда для себя, а не людей.

Например: не бухать, не употреблять наркотики, заниматься физической формой, не шляться по мутным местам, не шляться самому, жить в пусть более дорогом, но безопасном месте, оценивать ситуацию до того как ее невозможно остановить без потерь и т.д. И 99% конфликтов вам не грозит, а тот 1% потенциальных драк будут с людьми, которые уважают правила и в случае вашего поражения, не станут прыгать у вас на голове.

Вы все правильно говорите, но ножевой бой имеет потенциал большой крови для обороняющейся стороны

Якщо нападник хоче крові — то він спробує її отримати, ваша задача — цьому завадити, і ніж — один з найефективніших способів. Не варто сподіватися на те, що якщо ви будете з кулаками — то і нападник буде теж чесно з кулаками.

На рахунок іншого — повністю згоден. Найкраща бійка — та, що не відбулася.

Якщо нападник хоче крові — то він спробує її отримати

Было бы не плохо, если бы люди делились своим опытом реальных ситуаций. Вот сколько вы знаете таких случаев, когда человек почему-то обезумел и хочет вашей крови без причины?

Сколько я ситуаций видел, обычно это конфликты по причине, или в крайнем случае банальность «кошелек или жизнь». А боятся все почему-то каких-то кровожадных маньяков, которых очень трудно встретить, если не искать специально.

Вот сколько вы знаете таких случаев, когда человек почему-то обезумел и хочет вашей крови без причины?

А, зрозумів, ви мали на увазі, що обороняючись ножем, можна когось вбити випадково.

Це можливо, але наскільки я розумію, ножовий бій для самозахисту — це про нанесення декількох різаних ран (не колотих у печінку, звісно :) ), після чого нападник не буде мати можливості продовжувати бій.

А так — кулаком вбити ризик не менший, кидком, якщо ти на вулиці — теж.

Турнік, біг, паркур. Бажаючих напасти на здорового (не жирного) чувака сильно зменшиться.

Зате збільшиться кількість воєнкомів, які хочуть залучити такого чувака до лав зсу. Зараз кращий самозахист- маскування під немічного інваліда

кращий самозахист- маскування під немічного інваліда

кращий самозахист — це закритися в квартирі та закривати таски в джирі, поки кур’єр доставляє їжу та продукти (гуляти трохи можна, але недалеко від квартири і в знайомих місцях)
ось в такому випадку точно воєнкоми не зловлять, але такий стиль життя не всім підійде
я так десь місяць протягнув на початку, а потім забив, бо так здуріти можна
але знайомий в сусідньому під’їзді так уже півтора року живе вигулюючи тільки собаку і йому норм

Ну все одно ж кудись треба інколи ходити. Можна ще купити форму і надіятись що ніхто не буде зупиняти «свого».

Ну все одно ж кудись треба інколи ходити

ну ось я про це і кажу, що мій знайомий тільки собаку вигулює і йому норм так жити, бо повістку отримати складно, коли ти в своїй квартирі сидиш, а це зараз головне для нього
я так не зміг і «переховуюся» тільки коли активна хвиля мобілізації, а так навіть в інші міста їжджу, але тільки поїздом, бо з тими блок-постами коли як пощастить

знайомого чувака так поплавило, що він гуляє тікі на даху багатоповерхівки

Мандрую країною. Бував навіть на самому заході у двох метрах від кордону де зупиняють для перевірки документів на кожному кроці. Жодного разу повістки не мав. А хтось отримує при спробі сміття винести. Тут на вдачу.

хтось отримує при спробі сміття винести.

Буквально вчора мусив автостопом добиратись.
Зупинився один (цивільні вибачте всрались) , ЗСУшник, який підвіз на.... блок пост 😜
Сказав он там, метрів 100 станьте, може хтось підвезе...
Ще годину там голосував, no luck....
Повернувся на блок-пост.
Все, що почув там, то «добрий вечір», причому привітався перший....
Але таксі приїхати та забрати мене — то «та ви що, ми туди не поїдем...» 😎

www.facebook.com/...​bisclubkyiv/?locale=ru_RU

Це не просто Айкідо, воно прикладне! Всі техніки змінені так, щоб працювали у житті, а не просто гарно виглядали

Те що там у відосах показано, як раз «гра у піддавки».
Причому на семінарах теж чомусь таке показують.

Бо є інші відоси, де майстрів айкі-до «укладують» за 5 секунд.

Як спорт — то хороше, як бійка, на жаль ні.

P. S. Man у синьому кімоно вірогідно вирубить 1-2х на вулиці якщо щось, але його учень (у білому), не вірю 😎

Запишиь ко мне на ножевой бой, сделаю из тебя мужика меня Кожаев попросил это запостить

да, у Чак Нориса есть пижама с портретом Кожаева

боюсь полиция заинтересуется

Піти на крав магу його ще називають jewdo :), 2-3 короночки поставити на автоматизм, типу пахового удару, робота колінами-ліктями, усі ці вуличні махачи частіше на середній дистанції, а тут відразу перехід на close fight і якщо все швидко відбувається то супротивник не встигає реагувати. За рік можливо напрацювати техніку

youtu.be/...​YGnCc?si=a1Gtidrq-3A4hXbM

Та кажись ок виглядає.
Щоб камера у пабі знімала постановку нафіга воно?
Хоча, вірити нічому не можна 😂

твоя крав мага обернется, что окажется в жопе нога, от подсрачника.

не давайте советов, если не испытали это лично, а только по фейковым роликам в интернете, кто-то же реально может поверить.

не знав що у мій пакет за інтернет входить вимога питати дозвіл у якогось кацап-сенсею з доу

с таким подходом к общению конечно нужно учить крав магу, иначе ботинок в заднице будет оказываться регулярно.

Типова кацапська фіксація на дупі та проекції, швидко ти потік

Иди сразу на секретные техники армейского спецназа

на крав маге не ставят нормлаьно удары, посмотрите видео как они бьют, это нет. На крав мага дают уличные экстренные ситуации на каждой тренировке, что не менее важно, не растеряться и мгновенно знать что делать так же важно как и бить (в теории)

А удары ставить надо в боксы разные и рукопашки

це дуже залежить від центру та інструктора, знав одного у Київі, от він техниці удару приделяв час, як кмс по кіку я заценив

учитывая что в такие области обычно идут преподавать спортики с опытом в других единобороств — логично, а был бы борцом в прошлом — давал бы чуток борцовской базы. Но сферический крав мага в вакууме — последнее место куда идти ставить удар стоит (разве что айкидо на последнем месте)

Він загинув на жаль, ще у 2014 в атошці

займався в дитинсті 6 років «Кудо». Звісно, що кожна жаба хвалить своє болото, проте, за час навчання та після ці знання прийшлось застосовувати (нажаль). І боротьба, і ударна техніка, і різні семінари. Цікаво)

Був десь відос, де Діліан Вайт вийшов на MMA бій і миттєво нокаутував суперника в MMA-шних рукавичках.
Суперник, що правда, якийсь ноунейм. Ну але факт залишається фактом.

Усі чомусь думають, що є 2 варіанти розвитку подій: швидкий нокаут або потім порсання на підлозі.
А те, що суперника «поведе» від вдалої двійки, хоч він і залишиться на ногах, — і його можна тоді добивати; чи хай вже потім бореться, а боесер йому ліктів в потилицю накидає.
Такий варіант чомусь не розглядається.

Ну, так це все ж таки спорт, а не каліцтво) бороду не накачаєш, як і ніс)
А вид спорту — жорсткий та фул контакт, що на вулиці буде тільки +. Заборон немає, боротьба є, лікті, голова, больові, придушення є. Так чому ні?

Тут зараз немає діалогу, а тільки монолог, де у вас мета — шукати негатив, ще й не дуже аргументований(на мій суб’єктивний погляд). У мене, навіть, за все своє життя жодного разу не виникало думки про великий шолом і що ти може в реальному житті промахнутись.... Буду потім казати про цей спіч та саду голову :)
А вихватити в пластиковий шолом з ліктя чи ноги — я б не рекомендував.
Ваша думка, як і моя, має право на існування. Тільки теорія і практика відрізняється, нажаль.

Сходи на тренування до Кожаєва, якщо фізично підтягнутий, а якщо ні, то підтягнути фізуху і потім піти на ножі до Вови

Ходити на секцію де вас будуть бити щоб вас потім не били.
Ну така собі логіка.
Статистика каже, що БМ у більшості випадків не має відношення до самозахисту. Це може бути цікавим зайняттям само по собі, але самозахист це комплекс мір в який двоєчка чи кидок з прогином точно не входять, бо банально потрібують дуже багато часу на досягнення відповідного рівня техніки, після якого можна буде застосувати їх не тільки на якомусь п’яному тілі. Та головне це відсутність на вулице будь якого розділення по ваговим категоріям, по кількості учасників уявного спарингу, і правил як поняття.
Помірковані майстри БМ кажуть що кращій захист це балон, біг, та тривожна кнопка на телефоні. Тренери з Крав-мага додають сюди керування конфліктною ситуацією та планування маршрутів.
Також слід враховувати совкове, правове поле України яке в плані самозахисту написано для безправних тварин і рабів. На жаль, навіть після деяких змін, судова практика доводить, що в Україні захищати себе, себе дорожче. См. справу Сергія Стерненко. Якби він ходив до того на секцію ножового бою, та писав би про це в інтернеті то давно б вже сидів, бо не зважаючи на явну необхідність самооборони, довести, що він не готувався захищати себе за допомогою ножа було б вкрай важко, а це в Україні заборонено і є кримінальним злочином. І загалом, статті КК про необхідну самооборону відкривають широке поле для маніпуляцій і сумнівних трактувань.
Тому самозахист в Україні це складно, і це точно не про БМ.
Але мати гарний фізичний стан, та впевнену поставу, це саме по собі непоганий перк від заняття будь яким спортом, включаючи БМ.
Я б сказав так — будь яка секція в якої вам розкажуть як викликати поліцію в конфліктної ситуації, підходить для прокачки навичок самооборони.

Альберт, так что лучше: пятеро судят или шестеро несут?

А можна всіх подивитися?
Насправді це типова, ватна маніпуляція, типу ситуація без вибору. Там ще є про два стільця. І правильна відповідь така сама, візьму піки гострені та... — Краще бути здоровим та заможнім. Але це ніяк не убезпечує всіх нас від тих сумних шістьох.
Статистика каже, що 99.99 смертей які можна віднести до кримінальних це наслідки вживання алкогольних напоїв. Переважно вдома. Переважно з друзями та родичами. Де там простір для навичок самозахисту чи синій пояс по BJJ, чи десять років ножового бою?
Готуватися до спарингу на вулиці, а в вашому питанні до вбивства на вулиці, це якось тупо. Це ніби готуватися до зустрічі з акулою, забуваючи, що від комарів та свійських тварин помирає в мільйони разів більше людей.
Статистика каже що здоровий спосіб життя також приблизно в мільйон разів корисніший для самозахисту ніж вміння зі зв’язаними руками вбити людину олівцем.

Я всё-таки задал конкретный вопрос. Вот идёте Вы по улице, а навстречув Вам потенциальный президент Республики, имеющий намерение забрать Ваши шапку, часы и кошелёк, и ещё мобильный телефон в придачу. Ваш выбор: пятеро судят или шестеро несут? Кстати, если б кое-кто сделал выбор в сторону пятеро судят в 70-е, то может многих проблем у нас сейчас не было.

Так я вам конкретно на ваше конкретне питання і відповів.
Це тупе питання, рівня умоглядного експерименту. Особисто я не готуюсь до таких екстремальних умов, якщо на тлі війни їх взагалі ще можна вважати екстремальними.
З мого життєвого досвіду, в абсолютно мірні часи, я міг потенційно загинути кілька десятків разів, від банального потоптання, до кумедних випадків на виробництві, та екзотики з ведмедями. Також маю деякий досвід пов’язаний з тим про що ви пишите. В моєму житті рівень реальної небезпеки в мірних умовах я б порівняв з цим як 100:1. І це враховуючи що я в юності знав як носити непомітно арматуру в куртці. Гадаю, в більшості рівень побутової небезпеки для життя складає десь 1000:1 порівняно з кримінальними ситуаціями.
Просто подивиться на всі причини передчасної смерті людей в світі. Якщо побачите там криміногенні ситуації то ви дуже наполеглива людина бо вони там у самому кінці величезного переліку.
Статистика каже що сучасна людина скоріше скоїть самогубство ніж помре від вигаданої вами ситуації. Приблизно втричі частіше. Тобто, курси захисту від самогубства втричі корисніші ніж секція BJJ
Якщо вам все ж таки пощастить і ви зустрінете когось кому конче потрібна буде ваша шапка, годинник, гаманець та мобільний телефон, то просто віддайте. Бо це скоріше за все буде сновидіння.

Что-то статистика грабежей и разбоев говорит об обратном, как и количество потенциальных президентов Республики. Которые если не убьют, то усадять в инвалидное кресло. Так что лучше, пусть пятеро судят :-)

«Якщо самураю треба використати меч один раз в житті, це вартує носити його з собою постійно.»
Я гуляв на Оболоні з малою дитиною, коли до мене докопався «місцевий авторитет» напідпитку, бо йому не сподобалась наша українська. На моє прохання:"друже, йди додому" (пряма мова) була відповідь одразу:"Да ти знаєш хто я, да мои люди подьедут и тебя с твоим детьонишем увезут в лес." Коли я повернувся спиною і пішов з дитиною від нього, він наздогнав і дьорнув за рукав. Звісно, одразу він сів на землю і секунд 30 не зміг зрозуміти, що сталося. Цього часу нам вистачило, щоб піти звідти швидко.
До чого я веду. Якщо у вас ще не було подібних ситуацій — це не факт, що їх і надалі не буде. Наша гра в «мирна нація, люди, давайте розмовляти» вже себе показала, що краще мати важелі (травмат, ніж, бойовий досвід) і їх не використовувати, ніж бути пацифістом.

Добре що все так закінчилося, але як на мене то це хоча і емоційний але не дуже переконливий епізод.
Загалом, я не маю нічого проти того що людина займається БМ, це цілком нормально, особливо якщо стало в пригоді. Я переважно про те що той меч у більшості випадків не допоможе, а іноді може примусити переоцінити свої сили і прийняти невірне рішення. Головне що згідно статистики школа екстремального водіння чи плавання може бути в тисячі разів більш виправданим зайняттям з точки зору самозахисту.
Просто описана вами ситуація вона надто вже зачіпає щось з наших стовбурових клітин і тому вона здається такою важливою. А куди крутити кермо в заносі, ні.
— Дана Уйат, чому ви стали тренером, а не боксером.
— Ну одного разу я побачив боксера з наслідками багатьох ударів по голові...

Останній пункт цікавий
Не судитись за нанесене ножове поранення?

А щодо 1 пункту — а якщо все-таки догонять?

— Віддати що маєш, потім завітати до гопніка з друзями, повернути своє і моральну компенсацію зверху (було не зі мною на щастя, але неодноразово, місто маленьке і знайти когось легко)

Вареник. А зуби тобі хто вибив?
Вєнік. Зуби — то ***ня. Я того казла знайшов. Вечором прихожу, так легенько двері відчиняю носаком. В хаті його радіхони сидять. Я зразу сокиру в стіл:"Ось-ось-о тобі!" Питаю:"Де ваш казьол?"
Шурон. А вони?
Вєнік. Та нічого. Я взяв діньгами.
xD

Справа Стерненко дуже заполітизована. Ну і там є нюанс. Якщо не помиляюся, то він наздогнав втікаючого нападника і дорізав його вже після того, як той перестав нападати. Якщо гарно почитати КК, і не тільки доречі український, то можна знайти пояснення, що якщо нападник перестав нападати, то подальше його вбивство це вже перевищення самозахисту. Тобто якщо нападник тікає, не можна його наздоганяти і вбивати. Можна дзвонити в поліцію. І це в багатьох країнах тієї ж Європи.

Я маю сумнів, що ви аналізували КК «багатьох країн Європи» з цього питання.
Принаймні КК України, а саме стаття 36 КК написана таким чином, що порушує статтю 27 Конституції України, ну тобто керуючись нею неможливо себе захищати, про що свідчить судова практика, та багато коментарів від юристів.
Гадаю, що якби Сергій Стерненко не був політичним діячем на той час, то суд України посадив би його не зважаючи на те скільки разів на нього нападали, скільки людей і чи були вони озброєні.

Чому ні? Інформація відкрита, її легко знайти. Тут насправді більше питання не в законі, а в його виконанні. Тобто закон в нас є, але мусора та суд його трактують так, як їм це потрібно. І ми це бачимо на всьому.
Щодо Стерненка, то там і напад не просто так був, і все інше далеко. Тому його справу не можна брати як приклад. Так само як наприклад справу Пашинського, коли він стріляв на заправці

Якщо закон можна трактувати як завгодно то це не закон.
Згідно 36 статті, якщо читати її прямо, людина під час нападу на неї групи озброєних людей, мусить діяти виключно холоднокровно, виважено і помірковано. Будь які дії в стані афекту будуть трактуватися на користь групи озброєних нападників, з великою імовірністю висування обвинувачення тому на кого напали. Це майже дослівне.

Переїздить в юрисдикцію де ви заходите в свій склад — крадуть. Ви ввімкнули світло — крадуть. Бачите — не діти, гукаєте — йдіть на.... — а вони визвіряються ( бо ви один а їх 5) 8 пострілів — 5 кадаврів. Потім трати на засіб, швабру, у відділок зранку зайти чи все записали. Все. Або не хочете їхать — робіть юрисдикцію тут.

З фізпідготовки — загальна підготовка з упором на біг. І п’яничку якогось вмовите і у серйозних ситуаціях допоможе.

Треба вміти не бути там, де треба дратись. Не жити там, менше ходити, де можна зустріти неприємності, вміти морозитись і тікати, знати небезпечні ситуації, оцінювати і уникати. Це — найефективніший самозахист. Махач ВКРАЙ рідко правильне рішення. Я б повідвідував щось, де саме на це упор, без махачу. Із кримінальною статистикою ітп. А не як загалом — ну от ви опинились у такій ситуації, тут ми можемо вдарити так і так. Як опинився? Хто реально мій опонент? Шо мені буде, після того, як я вдарю, як там потім ситуація буде розвиватися?

Купіть перцевий балончик і навчіться його використовувати. Якщо у вас його нема — ви не про самозахист, а про щось інше.

Різні бойові танці — це прикольно, але не треба переоцінювати їх вагу для самозахисту, на них варто ходити, тому що це прикольно і не так нудно, як тупо качалка.

А якщо череп проломлять, тому що непогано намагався опиратись і відповідь не розрахують? А якщо нарвешся зайвий раз не на того, через самовпевненість? Доганяти і ухилятись від балончика — не дуже зручно. І краще відтренувати раптове заливання того, хто доганяє, ніж навіть двієчку. Гарантій нема ніколи. Але ефективніше збільшувати шанс втекти, ніж шанс відбитись.

Те, що ви шукаєте — Крав Мага. Але я все ж рекомендував би муай тай. І приділяйте багато часу фізухі, бо вона рішає. Та й з броніком бігати буде легше.

Крав Мага

Я коли дивився відоси про неї, здалось, шо це не самозахист, це методика «як вбити, чи покалічити» 🤔

Цікаво, а що ви вкладаєте у поняття самозахист?

Нейтралізувати.
А покалічити то собі дорожче.
Хоча бувало так, шо бажав коліна поламати 😎

А як ви думаєте проходить нейтралізація?
Як мінімум больовий шок на певний час, або пошкодження, що не дозволять противнику далі нападати.

Угу.
Стара радянська повість «Принцип карате»

Здається читав.

Оффтоп (але не зовсім): ви помітили, що Кожаєв пропав?)
Осстанній коммент від 15го (але це не рахуючи блог, який видалили/видалив)

Невже образився на те, що його забулили за російськомовний блог?)
Прям важко повірити, що Кожаєв настільки образився, що кинув улюбленний ДОУ

Дався вам Кожаєв 😂
Людина, яка просто займається джіу джітсу.
Але чи він приймає участь у вуличних бійках — невідомо.
ІМХО, що ні, бо то зашквар + ще можна у лікарню попасти.
А без практики саме у таких бійках на 90% спортсмен програє. 🙄

шукайте навчальний центр. бити навчать. ну і підшукаєте нормальне місце служби

Поки з того, що зацікавило це джиу-джитсу, але є певні сумніви, щодо її практичності в умовах вулиці.

Якщо на вулиці бити людей то це може погано закінчитись)
Зі свого досвіду, чим більше ти займаєшся «самозахистом» тим більша ймовірність що ти сам почнеш конфлікт бо хтось шумить, бухий чи ще щось.
От впаде невдало якесь бидло, а тобі потім в кращому випадку в тюрмі сидіти (якщо це буде не синок якогось прокурора і т.п.)

ІМХО, якщо ти хочеш підвищити свою безпеку то краще переїхати в нормальний район/місто/країну і не ходити самому по сумнівних районах.

Стакан холодной воды. Если раньше не занимался — любой нормальный тренер будет для начала учить ходить. Потом работать на зеркало. И так пару месяцев. Мешок, лапы, затем спарринги уже где то через месяца эдак три. Те кто рассказывают про волшебные методики спецназа — п...луны. Всё идёт от наработки. Да кто то быстрее, кто то медленнее но физиологию не хакнешь.
Из наиболее прикладного для улицы — бокс или тай ( ввиду работы локтями и коленями). Удары ногами имеют большой рычаг и немного большую дистанцию. То убогое вырожденство которое у нас продают под видом ММА и борьбы, где в обнимку ползают двое по полу на улице не катит — от второго с ноги в голову зафкутболят и все. Карате и прочее — опять таки вырождаются, потому что руки на груди и по голове не бьют.

Те кто рассказывают про волшебные методики спецназа — п...луны.

Что ж ты так по живому режешь xD Тут главное чтобы тренер в камуфляж нарядился, сразу +100 к эффективности

Те кто рассказывают про волшебные методики спецназа

в боксі — вимагають не бити нижче пояса, по потилиці, та інше
в боротьбі — взагалі забороняють бити
а саме в бойових, а не спортивних системах — навпаки робиться акцент на ураження найбільш чутливих частин тіла,
навіть в федерації Крав Мага ніхто не будет вчити учнів вбивати загостреним олівцем, на відміну від курса того ж Крав Мага в ЦАГАЛ

Якщо тебе планують вбити — конкретно тебе і конкретно вбити, то тобі не допоможе і пістолет. Якщо розмова йде про драку на вулиці, то банальна двійка в підборіддя покладе середньостатистичного чувака. Але це має бути швидко, і бити треба першому, якщо бачиш що ситуація вже переходить рамки. Так, в боксі є багато заборон, тому в довгій ситуації він не дуже підходить. Тай гарний тим, що в ньому є робота в клінчі та удари колінами/ліктями. Якщо твій супротивник не спортсмен, мало хто встане після удара коліном. Вбивати не потрібно. Потрібно відправити в нокаут. А для цього підійде спортивна підготовка. Сильним лоукіком можна посадити на дупу людину, яка важить на 15-20 кг більше за тебе. І потім він за тобою бігати не зможе. Так само і пробити по печінці коліном.

спринт на 200 метрів!
Просто навчись стартувати без попереджень, різко і в іншому напрямку.

Здравствуйте. Бег — хороший способ самозащиты, но как определить, от кого ты имеешь право убегать?

Якщо попереджувального пострілу не чути — то можна бігти.

Обов’язково доводити до попереджувального вистрілу? Наскільки я розумію, якщо він був, то це вже вчинено опір з моєї сторони, чи не так?

Як невчасно Кожаєва забанали ) ото іронія

P.S. по темі — боксу достатньо. Але краще поставити удар і потім лише не втрачати навички, бо спарінги — для голови шкідливо

Як невчасно Кожаєва забанали

Ну, він згадував про участь та перемогу у чемпіонаті .
А коли я став гуглити, щось знайшов, спитав його чи це ті змагання, він дивно відповів, щось про те, що інфи про це нема ще , і взагалі то ще не завершилось...
То ж вірогідно, що він чемпіон а-ля Ван Дамм 🤔, про якого теж, якщо гуглити, то нічого конкретно і нема

Ну на самозахисті всеж певно знається

На рівні тренувань у залі — однозначно знається.

спитав його чи це ті змагання, він дивно відповів, щось про те, що інфи про це нема ще , і взагалі то ще не завершилось...

Є інфа:

www.volynnews.com/...​tu-svitu-z-dzhyu-dzhytsu
www.cjjif.org/...​eng/results/wc22rez45.pdf

О, а на той момент навіть іфу про змагання не знайшов

краще поставити удар і потім лише не втрачати навички

А можеш трошки детальніше:
1. Чи працює там «ефект велосипеду», типу один раз навчився, і навички не втратяться вже?
2. Чи є насправді таке поняття як «поставити удар»? От наприклад прийду я до тренера і скажу, що я хочу «просто поставити удар» — він зрозуміє нормально і запропонує програму тренування?
П.С. Це якщо займався і шариш, звичайно.

Я займався, але «не шарю» чи є таке поняття в тренерів. Таке поняття точно є серед пересічних людей. І до того, як його поставлять і після — це дві різні речі, по техніці. Звісно що нокаутувати на вулиці можна і без поставленого удару, якщо маєш фізичні дані.

Я займався

Ну, от тобі удар «ставили»?

Таке поняття точно є серед пересічних людей

Дивись, мене цікавить сама можливість короткотривалого (N місяців) тренувального циклу по боксу, який буде являти собою тільки «постановку удару» (ОФП, кардіо, силові — то окремо). Про нокаутуючи удари мова не йде — просто треба навчитися бити як пацан, та і все.
Тому я і цікавлюсь чи є таке в реальному житті, а не як бросайенс чи хибні уявлення пересічних людей. Це як люди приходять до залу і кажуть тренеру: «Я дрищ 56 кг, але не хочу стати «перекачаним» (це ж так легко, ага), тому важке не треба мені тягати, я хочу бути «просто в тонусі» і «трошки підкачаним як бред пітт» або «тільки біцепс збільшити». Тренер може тільки крінжанути і спробувати пояснити, що так не буває, що тобі треба масу нарощувати, без цього ніяк і т.ін.
Трошки сумбурно пишу, але може зрозумієш.

Ну, от тобі удар «ставили»?

так, вчили як правильно бити

Трошки сумбурно пишу, але може зрозумієш.

я ходив на бокс дуже давно, — зараз певно багато чого змінилося, але я поставив би гроші на те, що як прийдеш і зал і скажеш, що тобі треба саме поставити удар — тебе зрозуміють і запропонують курс чи щось типу того.

Зовсім без спарингів звісно щось втрачається, адже люди не стоятимуть на вулиці, як груша висить — можна і провалюватись без роботи ніг і корпусу. Можеш подивитися, як майстерно Усік бив Дюбуа для розуміння.

P.S. люди, які кажуть, що муай тай — це навіть краще боксу для вулиці — праві. Попадалося десь в YT відео, де Андрю Тейт на прикладах пояснював, чому саме муай тай — топ для вулиці.

Проте я хз скільки піде часу на опанування муай тай. Я б для себе не витрачав багато часу на маханину в залі, — мені то не цікаво. Для себе я більше полюбляю інші види спорту. А от бокс — швидко і практично.

Влізу зі своїм 5ма копійками. Останні 2 роки займаюсь муай тай.
1. «Ефект велосипеду» працює дуже обмежено, бо щоб битись на рингу чи (краще не варто) десь іще треба бути в хорошій фізичній формі.
2. «Поставити удар» це трохи дурня. В тому сенсі, що це про те щоб коли б’єш мішок чи людину не пошкодити руки\ноги. І правильно переносити вагу тіла щоб удар був сильним. Тут «ефект велосипеду» біль-менш спрацює. Але щоб якісно контролювати силу і швидкість удару все ж необхідно бути в формі.
Все це початкові і окремі і дещо окремі від бійки як такої речі. Бо не принципо вмієш ти правильно бити чи ні якщо не можеш влучити туди куди цілився. Люди як правило не люблять коли їх б’ють і тому рухаються, блокують удари і б’ють у відповіть. Будь-яке бойове мистецтво буть то бокс, муай тай чи кікбоксинг (можна ще звичайну греко-римську боротьбу сюди додати) це в першу чергу про те як захиститись самому і подолоти захист суперника. Тут «ефект велосипеду» працює значно менше, бо знову таки має бути фізична форма і досвід — одне без іншого працює фігово.
Щодо самозахисту — курси самозахисту як правило дурня, бо там зазвичай немає спарингів тобто ніяких гарантій, що вийде застосувати всі ці «знання» поза залом немає і бути не може. Те саме стосується всіх не контактних чи напівконтактних видів спорту. Просто кажучи якщо немає спарингів тобто ситуацій де жива людина буде намагатись вдарити тебе по голові\тілу, то і навчитись як поводитись в такій ситуації не вийде.
І найсумніше — жоден спорт чи (тим паче) секція з самооборони не навчить як захищатись у всіх можливих ситуаціях, які можуть виникнути під час бійки на вулиці. Це треба розуміти. Але контактний спорт навчить не боятись ударів, ефективному захисту від ударів і як бити самому. Також дасть фізичну форму. Ну і це весело і цікаво.
Секцій з муай тай, боксу і кікбоксингу насправді повно хороших. Я займаюсь в ЕБШ в Києві.

Дуже дякую за інфу.
Там я тому чолу вже писав: кардіо-силові — то окремо, тому про необхідність ОФП і бути в формі — це розумію.
З ударом просто хочу «ґєштальт закрити» типу — не про самооборону навіть.

Боксер програє борцю — тому хотілось більш комплексний

странные у вас наблюдение. Я в своей жизни видел около сотни уличных драк, и почти все они заканчиваются возней в партере. Только совсем уж тело вырубали с двоечки, как в фильмах.

видел около сотни уличных драк

)))) перше правило бійцівського клубу: «не розмовляти про бійцівский клуб на уроках, щоб вчителі не здогадались»

около сотни уличных драк, и почти все они заканчиваются возней в партере

Скільки з них були між боксером і...?
Може то прості люди бились, без підготовки?

Насколько я вижу то тема этой ветки это ответ на

Боксер програє борцю — тому хотілось більш комплексний

Где вы написали свой опыт

Я з 90-их памятаю царство боксерів якраз.
а 90% зіткнень закінчувались швидкою двоєчкою з тої чи іншої сторони.

К этому я поделился своим, что подобных ситуаций в основной массе в виде 90% замечено не было. а как раз все сводилось к борьбе на земле. Это если мы говорим про драку, а не гоп-стоп.

Если касаться темы самозащиты, то тут уже. высказались умные люди, и добавить нечего. Не нужно жить или находится в месте, где часто выставляют на гоп-стоп. Никакое карате и дзюдо не поможет, если вас решат ограбить. С ходу зальют глаза, и дальше махайте своими культяпками сколько влезет.

Заходиш на чужий район, до тебе доколупуються толпою, шаблонна розмова і ось тебе уже місять.

Таких шакалов я не встречал, только слышал.

І як виживальник в ті часи

Возможно в этом была беда. В такой ситуации нужно вести себя как лев среди гиен, не влезать в драку, но ни в коем случае не давать слабину. Тут больше тренировать морально волевые.

Если мы рассмотрим ваш сценарий за основной для самообороны, то тут конечно лучше всего как раз подходит

Не нужно жить или находится в месте, где часто выставляют на гоп-стоп.

людям почему-то не заходят умные решения по типу

Просто живи в правильному місті.

только оказавшись в больнице n-раз они поймут, что и как нужно было делать.

У вуличної драці вам, як борцю, не треба в партері проводити больовий. Ваше завдання — швидко та, бажано, дуже болісно, кинути опонента на підлогу, та перейти до наступного. Боксеру має дуже пощастити, щоб він с удару відправив в нокдаун супернику

Пан займався боксом, дзюдо та айкідо, а також приймав участь у вуличних «змаганнях» наприкінці 90, початку 00. Також пан в певний час мав коло спілкування з «іноземних спеціалістів», і має уявлення про професійний зріз серед них.
Але якщо вам здається, що у пана недостатньо знань чи він теоретик, пан не наполягає, залишайтесь при своєму

Что боксер может протовопоставить проходу в ноги, как говорил Пэдди Пимблет, боксерская стойка это приглашение к тейкдауну

Хоспаді, ну що ж ви кажете таке! Ви хоч раз бачили як веде себе в драці дзюдоїст чи вольник? Яке бросатися в ноги

Мені друг-дзюдоїст розповідав про бійки з часів юності — це кидки о підлогу, типу головне схопити суперника вдало.

Так тут мова, якщо суперників декілька. Інші не будуть чекати. Ти кинеш одного і зі спини іншиц стукне тебе. І все

Якщо суперників декілька і вони не задохлики, і ти не розрядник, то шансів біля нуля в битися — тільки тікати, або якісь сторонні важкі предмети використувави (не ніж)

Якщо обидва досвідчені і знають що роблять я б на боксера грошей не поставив. Бо якщо якимось чином одразу не відправить борця в нокаут, то бійка обов’язково перейде в партер без варіантів. Від цього досить важко захиститись якщо ти вмієш тільки бокс. Та і люди, які нічого не вміють теж мають тенденцію до переходу в «партер». Ну тобто будуть намагатись якось збити з ніг, штовхнути і використовувати інші «прийоми», які в боксі в принципі заборонені.

На ринзі — можливо статистика буде на користь борців, на вулиці — значно більше шансів в боксера, ніж в борця.

Откуда такое наблюдение? Наиболее «объективно» оценить кто у кого выиграет/проиграет, на мой взгляд, посмотреть какими видами спорта занимались те, что выступают в ММА. В целом соглашусь с первым комментарием что для большинства ситуаций занятий боксом хватит

Найбільш об’єктивно оцінити вуличні бійки можна тільки по вуличним бійкам.

Ну, то есть, объективно никак, чистая субъективщина обоснованная на личном опыте. Я согласен. Можно еще посмотреть видосики типа боксер против борца.. объективность тоже такая себе. Мма взял как пример чисто из-за того что туда может пойти представитель любого боевого искусства.

> В ММА бій іде один на один

Этот поинт я не понял, разве топикстартер где-то указывал что сражаться одновременно с несколькими собирается или вариантов уличных драк один на один по каким-то причинам не стало?

Кажуть, що за послідовні проросійські наративи в коментах.

Та тут російськомовних чимало є. Якось дивно, якщо так

Тобто модерацію стаття на російській проходить, а тоді автора банять?

Здається в твіті від доу написали що за російску мову.

це якась аргументація рівня російських ЗМІ, в яких бідних русскіх притісняють мовою
таке ніби ніхто не знає за що забанили цього прихильника руzzкого міра

Під роснаративами мається на увазі безумовна підтримка росмови.

так правильно ж написали

Ще питання є?

його забанили не за публікацію російською мовою, а за ПРОСУВАННЯ російської (війна за російську в коментарях, русскіє гарада на украінє, мова нікаму не нужна і т.д.) що є безумовним російським наративом
ти розберись з аргументацією, бо, повторюсь, звучиш як російські ЗМІ виставляючи інформацію про невинних русскіх під вигідним тобі кутом

тобі не подобаються факти

та ти сам ці факти вигадав
ДОУ чітко написало, що його забанили за поширення російських наративів — це факт
як результат вони заборонили публікувати статті кацапською мовою для всіх, щоб уникнути надалі таких ситуацій — факт

а ти хитро перефразував, що бідного Владіміра ущемили і забанили за російську мову, змовчавши про просування російських наративів — не треба так

Без усіляких пояснень і викривлень.

ти свою альтернативну версію вигадав і ще щось про 1984 пишеш 🤦‍♂️

Володимира Кожаєва забанили за поширення роснаративів

здавалося б все чітко написано, але...

«безумовну підтримку росмови»

правильно, я ж уже писав, що це і є російськими наративами
його забанили не за російську мову, а за просування російської мови в статтях, коментарях
тобі про це навіть інші люди писали, що російські статті були не тільки у Владіміра, а забанили чомусь Владіміра
включивши логіку можна було б дійти якогось висновку, але хай буде по-твоєму — «руzzкого Vладіміра ущемили на украіне і забанили за статтю російською мовою»

можеш в яндекс такий заголовок відправити

Вишиватники

міг би зразу написати, щоб на тебе дурачка час не тратили
бувай

Гермес за Цирком, якщо в Києві, вже не пам’ятаю вулицю, чи то Дмитрівська, хз. Там був тренер Федір Миколайович. Міг навчити як фізично так і психологічно. Спробуй

Ооо дякую — подивився. Це бойове самбо і рукопашний бій — цікаво. Займались в нього?

так, бойове самбо і так займався, хоч і не довго

Найнебезпечніші люди — бігуни. Якщо він слабший за тебе — його не наздоженеш, якщо сильніший — від нього не втечеш.

Також самбо, рукопашний бій

Я думав, що вже пройшли часи, коли на вулиці знадобилися б такі навички

Також чим саме порадили б займатись?

Ніколи не займався бойовими мистецтвами і якщо немає бажання цим займатися, то гіпотетична вулична бійка з алкашами/наркоманами/etc не варта цього
Замість бойових мистецтв я б пішов в тренажерний зал, попрацював над формою, над силою та кардіо
Це дасть як покращене фізичне самопочуття, естетичне задоволення собою і буде тим служити алконаркоманам маркером, що ти ходиш в зал, а значить відчуття сили в тебе є
З технікою, звісно, не все так добре, але зазвичай вона і не сильно потрібна, якщо проти тебе звичайний алкодегенерат, бо вони людей візуально оцінюють, а якщо це буде КМС з бойових мистецтв, то навіть техніка не допоможе, бо головне досвід, а в нього його значно більше

А у вас є в запасі років так 5 мінімум щоб чомусь навчитись? Інакше може спрацювати в іншу сторону, коли через самовпевненість люди потім в лікарню відправлялись, думаючи що майстри бойових мистецтв через рік-два, хоча краще було просто втікати.
Найкраща драка та якої не сталося.
Якщо обирати щось по фану то напевно бжж, сам займався, в цілому подобалось, але закинув через те що деякі травми виникли. Лікті, колена та шия там повинні бути здоровими.

Ось про бжж і думав, але там акцент на заломи/броски/захвати. Як це спрацює в умовах декількох суперників? А де займались? Це Київ? Буду вдячний за рекомендацію

В Києві є ronin dojo, тренер Стас. Основна боротьба в партері, треба це розуміти

Усі історії нападів які я чув це нападали з підтишка, або били чимось по голові або обризкували балончиком і поки жертва дизорієнтована грабували та убігали.
Тут наврядчи щось допоможе якщо грабіжник не повний йолоп та не побіжить на тебе у відкриту (трапляється, але рідко)
А випадки коли знадобляться навички рукопашного бою це вуличні розборки. Але камон — скільки мені років щоб в щось подібне встрягати.

Вони здебільшого просто на переляк беруть. Змальовують жертву яка швидше за усе забоїться та усе відасть, далі зчиняють наїзд та жертва усе сама відасть взагалі без жодної драки. Через це частіше грабують жінок. А коли гопники бачать, що можна і по морді вихватити або десь людне місце, поліція поряд, то не лізуть. Засідка з балончіком чи щось подібне, це коли вже людину «пасуть», десь від відділеня банку чи обмінки наприклад, або крамниці є наводчик який сидить і дивиться хто піде з сумками з сирами по 500 і т.п.

Я жив у такому райончику де тільки із засад і нападали. Алкашня та шантропа місцева проти здорової людини, яка може навіть спортом не займатись просто не бухати нічого не зробить. Тому тільки засади.
А так фізичну силу не доводилось використовувати. Був навіть шокер та флобер але їми тільки собак лякав.

Рекомендую Крав Мага. Там суто прикладні речі

Иди на бокс и не парься, тренеров толковых в Киеве дофига. У борьбы на улице травмоопасность куда выше. А так двойку в бороду ближейшему и сразу по тапкам

Если не падать в ноги, а например, бросить с прогиба, с одного движение вывести с равновесия или просто подсечку на ногу, то травмоопасность этого куда ниже и нет риска что человек упадёт, ударится головой об бордюр и будут у тебя проблемы :)

В это время от подельников получишь раз пять ногами по почкам, а то и в голову. А если ещё ножи есть или кастеты вообще плохо дело будет. Это все приемы для полиции, когда надо заламать, отобрать нож и т.п.. Все рассчитано на типичную для полиции и спец подразделений ситуацию — противник точно меньше тебя и слабее. Супротив 5 гопников на улице так себе стратегия. Окажется что зря обнимался с потными мужиками на тренировке. На улице обычно надо быстро обезвредить того кто на стрёме мешает отходу и бежать. Ещё лучше иметь с собой перцовый баллончик, он очень может пригодится и от собак. Удар в пах, колено, голень с носка ногой, открытой ладонью в нос и т.д. Есть целая куча разных секций по уличной самообороне, думаю найти особо сложностей нет почти в любом городе.

Більше того, ризик боксеру зламати свою власну руку під час удару вищий, ніж борцю травмуватися, зробивши те що Ви описали.
А от щодо травмування суперника, то борець, кинувши суперника об асфальт, може травмувати його дужче, ніж боксер поставленим ударом.

Більше того, ризик боксеру зламати свою власну руку під час удару вищий, ніж борцю травмуватися, зробивши те що Ви описали.

Ну где-то в зале/на ринге при этом без перчаток и бинтов да, может быть больше. А в условной подворотне что для того, что для другого сразу слишком много внешних факторов.

А от щодо травмування суперника, то борець, кинувши суперника об асфальт, може травмувати його дужче, ніж боксер поставленим ударом.

От удара проблема не в самом ударе, а в том, что люди при падении очень любят биться головой об бордюры/асфальты и очень плохо это переносят)

вывести с равновесия
нет риска что человек упадёт, ударится головой об бордюр

Ну это сомнительно)

Бокс — чисто ударный и учат работать только руками

В большинстве случаев у тебя времени на один удар как раз рукой и есть. Дальше надо бежать из опасной ситуации. Удары ногами используют в основном боксеры на ринге. Бокс как состоявшаяся система начал преподаваться как раз как система самообороны джентльмена на улице, потому как в Лондоне оных часто грабили. В отличие от чисто милицейских видов типа Дзюдо или Самбо, тренировка идёт как раз на обман реакции противника накаутирующие точные удары в уязвимые области тела и т.п. Тоже Кикбоксинг, Тайский бокс, Карате, Ушу и т.п. Все это разрабатывалось как раз для само обороны.

основном боксеры на ринге

кикбоксеры

А тебе для самозащиты или для гачи-качалки?
В целом Виктор чуть ниже полностью прав. Как ты и сам писал:

де правила не діють

Так что если ты начнешь бороться и бодаться то есть неилюзорные шансы получить по затылку или просто перо

Я не думаю, что это удачная мотивация начинать заниматься спортивным единоборством. Для самообороны лучше пистолет. Ну или носок с монетами хотя бы))

самообороны лучше
пистолет

В колах любителів зброї на це є жарт «Головне мушку спилити». :-)

Ну первое — нужен пистолет. Второе — нужно уметь и рискнуть его применить. Одно дело, когда ушел от удара, нанес свой удар или заломал. А другое дело, когда тебе нужно успеть достать ствол, в надежде, что противник испугается. А, если не испугается, то стрелять из него с дальнейшими юридическими последствиями

Газовий баллон + дуже швидкі ноги

Один самотній Кожаєв десь плаче не маючи змоги написати про ножовий бій

Один самотній Кожаєв

зате у вільний від форуму час зможе зайнятися питанням релокації в Грузію, щоб не допустити там тотальної русофобії
в Україні цю війну він, схоже, програв, якщо його навіть тут забанили

Кожаєва забанили? Щось в лісі здохло.

на прекрасному айті навіть стаття про це є

Колись займався вільною боротьбою, потім боксом, потім просто в качалку довгий час ходив і зараз вже майже рік ММА. Як на мене, це найефективніше, як в плані тренувань так і власне під час потенційної бійки.
Ще тайський бокс прикольна тема, хоча там елементів боротьби нема.

Походи спочатку на індивідуальні тренування аби тобі техніку поставили.

Невеличкий пристрій для відстрілу гумових набоїв. Зазвичай достатньо одного вигляду. Тільки не показувати поліції, а то він дуже схожий на шось, чим не є, як і набої.
Можна і газові балончики, але краще затерти маркування. Ну і відповідно прочитати інструкцію користувача.
Загалом хороша фізична форма, головна задача імобілізувати супротивника. Все інше звичайно принесе задоволення, але може викликати проблеми з законом.
В принципі більшість драк на вулиці нагадує якийсь танець двох рагулів, так що я навіть не знаю, чи треба оце все айкідо.
В принципі ряд цікавих людей зараз возить з собою рушниці у чохлі, але як на мене, малоймовірно що ти зможеш нею щось встигнути зробити без довгої підготовки.

то він дуже схожий на шось, чим не є,

А чим має бути пристрій для відстрілу гумових набоїв? Ти в курсі що для покупки самих набоїв навіть дозвіл потрібен і якщо знайдуть буде багато запитань.

За це в нас строк буде до 5 років, як поліція знайде.

за официально зарегистрированный, на то что вы являетесь дружинником не будет, но нюанс нужно сдать отстрелянные гильзы при регистрации. Т.е. куда попало лучше не стрелять и лучше даже вообще не пользоваться

Чув що до вторгнення ксива журналіста коштувала десь до 20к грн (тебе реєстрували у якомусь богом забутому ЗМІ і давали посвідчення тому все якби легально).

Значить повільно біг.

що робити в такому випадку? Ті, хто вже погнався і догнав, будуть більш агресивними

Це якийсь синдром европкйського політика — не хотіти розізлити агресора ще більше )))

P.S. дати по зубах, як дожене. Це буде несподіванкою від людини, що тікала. Ну і людина, що розізлилася, хибить частіше.

Мне кажется на улице эффективны савват, тайский бокс, кикбоксинг, но там элементов борьбы нет, чисто ударная техника. Все три травмоопасны по нисходящей от саввата до кикбоксинга.

А когда к тебе последний раз докапывались на улице? И так чтоб все дошло до драки? У меня за последние 15 лет ни одного случая не было, а для остального хватит и перцового балончика

Тут смотря как жить и где/когда ходить. Некоторые из драк почти не вылезают

Ну и потом — это спорт (физ. подготовка, как никак), тренировки ну и полезное занятие

бывают непредвиденные конфликты с быдлом в разных ситуациях и не только на улице. Меня, например, подрезал и чуть не сбил велосипедист на тротуаре и еле успел отдернуть свою 2кг собаку, чтоб ее не раздавило. На мое замечание смотреть куда едишь, быдло начало качать права и переросло в драку. Тупая случайность

Это чтоб от мобилизации на улице отбиваться?

Займатися єдиноборствами для самозахисту не ефективно, оскільки для самозахисту ефективні ті єдиноборства, в яких є спаринги, а під час спарингів за багато років тренувань, які потрібні щоб навчитися за себе постояти, травм буде більше, ніж було б у гіпотетичний ситуації, в якій потрібно себе захищати. Більше того, якщо після багатьох років спарингів потрапити в ситуацію, в якій потрібно себе захищати, а нападник буде з ножем, або нападників буде більше одного, або нападник буде майстром спорту — буде дуже шкода, що так довго і наполегливо займався ненависними єдиноборствами, травмувався на спарингах з єдиною метою — захистити себе, а коли дійшло до справи, мета не була досягнута.
Для самозахисту більш ефективно підвищувати свій професійний рівень, більше заробляти і переселятися кудись, де захистом мешканців займається охорона житлового комплексу.
А щоб обрати для себе вид спорту, то варто його обирати не з огляду на його застосовність для самозахисту, а з огляду на власні уподобання — єдиноборства теж можуть подобатися, бувають люди яким навіть спаринги подобаються.

переселятися кудись, де захистом мешканців займається охорона житлового комплексу

очікував, що в пораді буде не охорона комплексу, а поліція

Мається на увазі, що охорона закритого житлового комплексу стоїть на прохідній і не пускає на його територію всіляких особистостей сумнівного вигляду, а оренда або вартість покупки житла достатньо дорога, щоб сумнівні особистості там не могли поселитися.

Я зрозумів. Але можна піти ще далі і уявити ситуацію, коли немає закритих житлових комплексів, рівень захисту, який надає поліція — достатній, рівень преступності — малий

Туди зараз прикордонники не випускають. Але великі заробітки можуть дозволити утримувати в таких місцях дівчину.

Так, звичайно. Але бувають ситуацію, коли уникнути бійки можливості немає. І боротись з певною професійною підготовкою, і без неї вже буде різниця. Хоча б для того, щоб мати можливість піти. Або коли йдеш з кимось, хто бігає не так швидко (з дівчиною на каблуках, як приклад).

Тому і цікавить саме прикладне, щоб можна було використати як у боротьбі 1 на 1, так і 1 проти декількох. Бо якщо це борцовський вид спорту, то доки будеш займатись 1, то інші стукнути.

Щодо ножа, то тут більшість скаже, що краще не випробовувати долю і втекти, яким би майстром спорту ти не був. Але повернемось до того пункту, що втекти не маєш можливості. Було б непогано знайти такий, де пропрацьовується це все

бувають ситуацію, коли уникнути бійки можливості немає

Зазвичай є місця, де ймовірність виникнення таких ситуацій дуже низька, і місця, де ймовірність виникнення таких ситуацій значно вища. Більші доходи дозволяють більше проводити часу в місцях, де ймовірність виникнення таких ситуацій менша, і звести до мінімуму відвідування місць, де ймовірність виникнення таких ситуацій більша.

коли йдеш з кимось, хто бігає не так швидко (з дівчиною на каблуках, як приклад

З дівчиною також дуже бажано не відвідувати місця, в яких висока ймовірність виникнення ситуацій, які потребують застосування навиків самозахисту.

цікавить саме прикладне, щоб можна було використати як у боротьбі 1 на 1, так і 1 проти декількох
Щодо ножа, то тут більшість скаже, що краще не випробовувати долю і втекти, яким би майстром спорту ти не був. Але повернемось до того пункту, що втекти не маєш можливості. Було б непогано знайти такий, де пропрацьовується це все

Таке враження, що Вам хочеться це зробити, поставити собі виклик перемогти на вулиці, спершу одного, потім кількох, а потім ще й з ножем. Потім перемогти нападника, озброєного битою, шматком труби, цеглиною.
В такому випадку можу лише порадити шукати секції, де є регулярні спаринги, оскільки відпрацювання лише прийомів навряд чи допоможе. Виглядає так, що заняття історичним фехтуванням це саме те, що Вам потрібне — з мечем або сокирою можна і від ножа відбитися, і від бити, і навіть від цеглини, та носити з собою весь час меч, сокиру, кольчугу та шолом не дуже зручно.
Якщо бажання весь час ходити в кольчузі і з мечем немає, то найбільш підходящими виглядають заняття зі змішаних бойових мистецтв. В одній великій компанії, в якій я працював, певний час була спортивна програма — безкоштовні групові заняття з тренером за рахунок компанії. Той тренер вів групу mma та групу рукопашного, в групі mma регулярно були спаринги, в групі рукопашного вчили відбирати ножі. То якось на бійця з групи mma в метро напав чоловік з ножем, і бійцю вдалося того чоловіка роззброїти, хоча відбирати ножі він не тренувався. Та підозрюю, що якби нападник з ножем володів ножем більш майстерно, відібрати ножа було б значно важче.

бувають ситуацію, коли уникнути бійки можливості немає

Неочевидна річ — вам не треба вигравати бійку. Вигравання бійки — не KPI! Вам треба максимальне зменшення кількості програних бійок за проміжок часу, без некомфортного обмеження вашого життя. І тут вміння уникати ситуацій — набагато ефективніше навчання мордобою.

Бажання ствердитись тим, що наб’єте комусь морду — треба давити. Заробляйте гроші, зваблюйте дівок, допомагайте ЗСУ, купляйте однушки при метро на здачу, вигравайте хакатони, майте гарну спортивну форму — цим пишатись треба.

а ше можна виглядати як бомжара, неголений без мабіли або з ч-б нокією,
ефективно працює. Люди самі відходять
Одяг драний в останній день на секонді за копійки набрати і попрати
В реалі маскування це класна недооціненна річ

Або в костюмі ніндзя пересуватися дахами будинків.

А за что Кожаева забанили? За плохое поведение?

Ваш «герой» все. Ха ха
P s Іноді теж такі думки навіює, хоча себе як руського не ідентифікую. Але розумію що це у рамках держави та суспільства погано. Лише щоб закінчилось, відкрили кордони і свалити. Бо ні в якому крім знищення усього руського варіанті тут жити не можна. Нажаль.

Ну диктатура це зло. Сам би банив.
Треба лагідно так, іноді матом, але лагідно (мабуть мем тільки що вигадав).
Головне показати альтернативу і розкрити очі. Наприклад більшість російськомовних чомусь впевнені що російська домінуюча в Україні. От чому ніхто просто не подорожує країною щоб війти із цієї інформаційної бульбашки. Або не цікавиться історією. Просто відкрити вікіпедію та полистати. Навіть російськомовну — там не зважаючи на «неоднозначні» наратив всеодно все на поверхні валяється.

чомусь впевнені що російська домінуюча в Україні

ІМХО бо вони з міст мільйонників.
А там є видимість що «всі» парусскі, отже то усюди так.

До речі, ВПО з Харкова чи Херсона, яких я зустрічаю, вони все так же парусскі, і ще буває права качають.
Отака херня. :(

и ты должен уважать их мнение

Не, коли вони возбухають, мовляв «не нравицца — валите», я не поважаю(тиму).
😂

ВПО з Харкова

в основному так, але позитивні зміни теж є
в захист Харкова варто все-таки врахувати і його національний склад, а станом на 2001 рік там було 30+% русні + ще багато ментальної русні
логічно, що значна частина цієї етнічної + ментальної русні так і не асимілювалася, але статистику українцям Харкова псує добряче і створює негативний образ

Херсона

Херсон якось не можу поставити в один ряд, бо дуже багато переселенців звідти і доти більш-менш українську знали, а зараз повністю перейшли
це завжди була найбільш проукраїнська область на півдні

а зараз повністю перейшли

Можливо, і це добре.
Просто тих, кого зустрічав , ті не перейшли.

Але я не засуджую «не перейшли», бо їх право розмовляти як бажають.

Я про возбухають на україномовних.

Если это не так

ета ні так

то почему в 2019 году президентом стал русскоязычный не-патриот

бо голосували на за Зе, а проти По

Треба лагідно так, іноді матом, але лагідно

лагідно не завжди вийде
за головну мету я б ставив дерусифікацію дітей і молодого покоління, бо це майбутнє України, а тому в цій категорії ніякої лагідності
старша категорія 25-45 дерусифікується сама собою, бо це суспільно активне населення, а значить без української мови в суспільстві, де роzійська моветон, вони все одно не обійдуться, а тому треба просто стежити за дотриманням закону про мову, щоб не з’являлися нові малоросії зі своїми неписаними правилами
ну і старе покоління 50/60+ я б залишив без змін, бо найчастіше там уже термінальна стадія зросійщеності, з якою боротися важко, а сенсу особливого нема

Наприклад більшість російськомовних чомусь впевнені що російська домінуюча в Україні

це нормально
бо зазвичай зросійщені українці живуть в інформаційній бульбашці, створеній кремлем, а тому, що там скажуть, в те і повірять — а-ля 146% України російськомовні, навіть у Львові польською спілкуються, треба російську державну, а пасматрітє на Швейцарію, бла бла бла

Просто відкрити вікіпедію та полистати

це треба аналізувати якусь інформацію, заставити свій атрофований мозок працювати, а для чого, якщо в роснявій методичні вже все розписано — «скока язіков в Швейцаріі, а Бельгіі, а Канадє, так может не в язіке праблєма, а???»

Диктатура говорите. Вам пожалуй будет интересно как в соседней Румынии, Чаушеску выплачивал государственный долг (кстати выплатил) — электричество было на два часа в день и то только в городах, в селах пару раз в неделю, ибо нефиг, дорого надо топливо импортировать и т.д. Это было уже в 70-80е года прошлого века. У простого народа пока не снесло крышу и диктатор вместе с супругой получили очередь из автомата, стоял главный вопрос — что будем кушать и завтрак, обед или ужин будет сегодня. Чеше одного раза в день румыну было кушать не положено. Медицина с медикаментами и т.п. это вообще для избранных, детская смертность на уровне средних веков и т.д. Вот примерно цена диктатуры.

Нынешняя борьба в Украине с русскими и русским языком напоминает мне как в совке боролись с «Голосом Америки»

бандерівці, сер

Кстати, «Степан Андреевич» — это твое настоящее имя или ты так с Бандеры стебешься?

радий, що ти зацінив
на те і розрахунок

Нынешняя борьба в Украине с русскими и русским языком напоминает мне как в совке боролись с «Голосом Америки»
бандерівці, сер

давай без режиму дурачка

Нет, я не заценил. Я с уважением отношусь к Бандере и мне не нравится твой стёб.

та що ж ти цим дурачком так любиш прикидатись

це у вас роснявих совкодрочерів нова тактика чи що?

Краще ніж MMA поки нічого не придумали. Але щоб дійти до якогось рівня в ММА треба час. Вприндципі якщо це проти людей які взагалі нічого не вміють то декілька інтенсивних місяців боксу (зі спарингами звісно) вистачить. Але якщо попадеться якийсь борець, то бокс не допоможе.

По секціях хз, але можна просто знайти спаринг партнера і з ним займатись у зручний час в спортзалі в якому є ринг.
Головне це розуміння, що без спарингів не буде результату. Якщо ціль — це результат, то спаринги мають бути кожне тренування.

В любому випадку рекомендую купити норм спорядження:
— ММА рукавиці
— Капа (обов’язково)
— Щитки на ноги
— Шолом з перегородкою, який закриває ніс (бажано)

Секцій дуже багато розвелось зараз. І хз які нормальні, які ні. Щодо просто знайти спаринг партнера, то також непоганий варіант, але тут може бути відсутня норм техніка, отримання додаткових ушкоджень через неправильне виконання

Частково з вами погоджуюсь. Але якщо мати норм захист (шолом, щитки, капа, норм рукавиці) то можна уникнути більшості травм. На рахунок норм техніки, то це дійсно може бути проблемою, але якщо постійно дивитись відео по техніці, відпрацьовувати на мішку і лапах, а також постійно використовувати це в спарингу, то скоріше за все техніка буде в межах норми. Звісно для цього необхідно приділити багато зусиль, а також взяти на себе відповідальність (в не перекладати її на тренера).

Забув про мушлю (ракушку), при ударі в пах ой як рятує

Краще ніж MMA

MMA це взагалі система правил в змаганнях. При чому їх ще є безліч підвидів, найвідоміший UFC. В так званих «боях без правил», насправді безліч правил, судді та рефері. Ніякої системи методів та приймів — єдиноборства MMA з себе не мають. За правилами MMA змагається ціла купа спортсменів різних стилів від Кікбоксінга і Ушу до Дзюдо та Самбо.

Не погоджуюсь.

Майже всі змагання по ММА одинакові. Є винятки на рахунок колін (по лежачому супернику. UFC заборонено, One FC дозволено) але в основному це досить універсальний набір правил. Є навіть всесвітня федерація ММА, а також її філія в Україні: mma.org.ua

На рахунок того що змагаються різні спортсмени, це правда, але вони всі дотреновують те чого не вистачає (борець буде тренувати ударку, ударник — боротьбу). Я не знаю ні одного сучасного бійця ММА, який прийшов з інших бойових мистецтв, не тренував інші аспекти ММА і переміг хоча б одному бою. Це ще один доказ що ММА — це бойове мистецтво. Щоб бути успішним потрібно вміти використовувати як боротьбу, так і ударку.

Насправді є чіткий набір технік, які потрібно освоїти щоб бути успішним (бокс, кікбокс або муай тай, вільна боротьба і бразильське джиу джицу). Те що є якісь зали ММА які не вчать якийсь аспект це можливо, але це питання до тренера, або самого бійця.

Дивіться, сама назва — Mixed Martial Arts, буквально в перекладі змішані стилі. UFC організували в 1993 де змагались спортсмени за правилами цієї організації, більшість з яких представляли з початку бразильське Джиу-Джитсу, що у свою чергу походить з Японії як система рукопашного бою самураїв, зі зброєю і без. Дзюдо та Айкидо так само походять з Джиу-Джитсу. Айкидо розроблялась як система сомо оборони на вулиці, на базі відповідного комплексу прийомів з Джиу-Джитсу. Дзюдо — як вид змагального спорту. Те що зараз називають MMA швидше має назву шу рестлінга, чи просто рестлінга. Середи тих хто виступає, є спортсмени мало не усіх відомих стилів.

Середи тих хто виступає, є спортсмени мало не усіх відомих стилів.

это уже давно не так.
Вначале, первые 10 лет — да, можно было наблюдать огромное разнообразие и разные очень специфические приемы и удары к определенным стилям.

А потом — все, со временем появилась база, когда пришлось отсеять все неэфективные удары и приемы которые в мма из-за широкого спектра разрешенных вещей плохо или негативно работали. И появилось ММА как отдельный вид спорта и методология к подготовке бойцов.

Где сейчас лиото мачиды с красивым карате (как пример), нету их

Ну он что бы я был фанатом, но иногда следил за боями в шестиграннике. Всеравно там есть ярко выраженные борцы и явно выраженные ударники. А так там каких приемов только нет от Дзюдо до Тайского бокса.

да, разделение на борцух и ударников явно есть, два метода добиться цели, этим и прикольно ЮФС

Легка атлетика, конкретніше — біг на середні дистанції. І це без шуток. Немає класного єдиноборства проти хоча б двох нападників, а на вулиці це ще й ножі, бутилки, кастети.

Іноді не втечеш. То що помирати тоді одразу чи поборотись? Шанси то зростають з підготовкою

Кажу ж якщо ви підозрюєте що точно буде зустріч що не втечеш....то йдіть у спецназ тощо — і навчать, і корочка буде. Один недолік — можуть по здоров’ю не взяти.

Якшо дали побігти, а не хтось зайшов із заду — а хтось з переду, ще двоє по боках.

класика — 4, ще по-приколу з шокерами-кастетами, (бо бутилка збочення а пляшка — битовуха)

А якщо ти з дівчиною\дружиною?
«Біжи! І пам’ятай: гарних дівчат багато, а ти у мами один!»

А якщо ти з дівчиною\дружиною?

То такси вызови

Айкидо это не единобороство)) Самбо это рашистская тема. Наши пытаются уже дистанцироваться от направления.
ММА чем-то не устраивает? Могу посоветовать зал на контрактовой

Самбо это рашистская тема

Скорее Японско-Советская на 75% это Дзюдо, по анализу самих японцев. Остальные приемы брались из разных единоборств кавказки народов, в основном из Дагестана. Это скорее полицейкая система подготовки.

Підписатись на коментарі