ChatGPT написав документацію і статтю для моєї нової ReactJs бібліотеки
Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Вступ
Привіт, всім! Я нещодавно випустив нову бібліотеку для React.js під назвою «React SVG Sprite Generator». І хоча я завжди був захоплений кодуванням, мені не завжди подобається процес написання документації та маркетингових статей. Але цього разу я був не просто здивований, а шокований можливостями сучасних технологій!
Що тут за магія?
Я подумав, чому б не використати технологію для цієї цілі? І тут на допомогу прийшов GPT-4 від OpenAI. Те, що відбулось пізніше, вразило мене.
Джерело: Лише Код
Так, ви правильно прочитали. Я надав GPT-4 лише код моєї бібліотеки. Ніяких додаткових описів, ніяких керівництв. Лише чистий, сировий код.
Результати, які перевершили всі мої очікування
Я не просто отримав згенеровану статтю, я отримав статтю, що відповідає всім можливим стандартам! Від інструкцій по встановленню до розширеного опису як користуватися бібліотекою, і навіть додавши унікальні функції, які моя бібліотека пропонує.
Спочатку я не міг повірити своїм очам. Як це можливо? Як машина може так точно зрозуміти не тільки функціональність коду, але й його потенційну цінність для розробників?
Далі спробую продовжити без допомоги штучного інтелекуту
Вибачте, не втримався. Початок цієї статті теж сгенерував штучний інтелект. Це якась рекурсія ))
Спочатку я спробував сгенерувати документацію. Вийшло настільки гарно, що я вирішив на основі цієї документації сгенерувати статтю для цієї бібліотеки. Хотів вже викласти її, але потім подумав, що цікавіше буде поділитися цим лайфхаком. Тобто ви вже на третьому етапі рекурсії.
Звісно, перед тим, як публікувати сгенерований текст, я його перечитую, і якщо є незначні помилки — підправляю. А якщо він не відповідає моїй думці, то я ставлю йому більш точне технічне завдання.
На захист програмістів скажу, що саму JS-бібліотеку ChatGPT не зміг сгенерувати, хоча значно допоміг. Відповіді були більш правильними, ніж я знаходив в Google і Stack Overflow.
А текст ChatGPT пише набагато краще за мене.
Ось, перевірте, як він сгенерував документацію:
Там є не тільки опис, але й приклади вхідних даних і, увага, приклади вихідних даних. Тобто ChatGPT по коду програми сгенерував приклад вихідних даних. Це вражає!
Статтю на українській мові я ще не викладав, але виклав статтю на англійській:
Streamline SVG Sprites in Your React Applications
Здивувало, що ChatGPT додав переваги моєї бібліотеки, яких би я сам і не додумався додавати.
Тобто для мене, як для не дуже начитаної і небалакучої людини, яка не дуже знає різні мови, ChatGPT дуже допоміг.
Як думаєте, викладати сгенеровану статтю саме про бібліотеку? Чи, знаючи, що вона сгенерована, вже не буде цікаво її читати?
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів