Як покроково розпочати кар’єру на фрілансі: 5 кроків для успішного старту новачкам

Початок кар’єри фрілансера — це захоплюючий і прибутковий шлях, який вимагає ретельної підготовки та стратегії від кожного початківця у сфері фрілансу. Звісно, варто зазначити, що цей шлях може бути успішним не для всіх, хто бажає спробувати його подолати, але варто, якщо дійсно маєте бажання.

Нижче я навів 5 кроків, які допоможуть вам покроково розпочати кар’єру на платформах для фрілансу.

Крок 1: навчайтеся

Вчіться...

Вивчайте...

Отримуйте знання...

Протягом всього життя ми чуємо від оточуючих нас людей про те, що навчання є важливим. В даному випадку це дійсно так.

Першим кроком, якщо ви новачок на фрілансі та хочете бути корисним замовникам, вам потрібно розуміти, в чому саме ви можете бути експертом: SEO, налаштування реклами в Instagram / Facebook, веб-розробка сайтів, дизайн, створення обкладинок для YouTube-відео тощо.

Визначтеся з цим, навчіться певним навичкам і переходьте до наступного кроку!

Крок 2: створіть власне портфоліо

Однак... З чого почати?

Думки з цього приводу можуть відрізнятися. І це нормально. Дехто радить почати з безкоштовних замовлень, інші навпаки рекомендують одразу брати платні.

На моєму власному прикладі, моє перше замовлення було з оплатою, але варто зазначити, що я взяв його не на фріланс-платформі, а шляхом контакту з місцевим рестораном у моєму рідному місті за допомогою телефонного дзвінка. Я запропонував їм мою послугу — розробку веб-сайту.

Рекомендую виконати п’ять замовлень і мати у своєму арсеналі п’ять дійсно якісних кейсів для майбутніх презентацій перед потенційними клієнтами.

Крок 3: почніть пошук клієнтів

Один з головних пунктів у нашому списку — це пошук клієнтів. Тут необхідно робити все можливе. Іншими словами, «стукати у всі двері».

Де можна знайти клієнтів (приклад):

• в TikTok
  • в Instagram / Facebook
  • на фріланс-платформах

Крок 4: «качайте» соціальні мережі

Особистий бренд у соціальних мережах відіграє не менш важливу роль, тому розвивайте його, адже інакше ніхто про вас не дізнається.

Крок 5: не будьте як всі

Важлива навичка — вміння привернути увагу клієнта під час переговорів. Кожному з нас важливо навчитися ефективно продавати свої послуги, адже без цього можна залишитися без замовлень.

Висновок

Стати фрілансером — це просто. Стати фрілансером, якого хочуть бачити всі, для співпраці — складніше. Це щоденна та наполеглива праця над собою.

Дійте, працюйте, аналізуйте, робіть правильні кроки, а головне — робіть їх ефективно.

Слава Україні!

Автор: Дмитро Мовчанюк

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як намалювати сову джпг

Де можна знайти клієнтів (приклад):
в TikTok
в Instagram / Facebook
Автор Маркетолог в ТОВ «РадникЮА»

Причина і наслідок)

Поради із серії «щоб не померти з голоду — їжте їжу».

Навіть ці поради для новачків можуть бути поштовхом для них на фрілансі.

Контент на який ми заслужили...

Будь-який контент може бути корисний, тим паче для новачків

Підписатись на коментарі