Програміст з Google заробляє $150 000 на рік, працюючи пару годин на день
Герой публікації розповідає, що він завжди починає тиждень з написання «основної частини» коду для будь-якого завдання. Це допомагає йому забезпечити продуктивність та підтримувати високу якість роботи протягом тижня. Його робочий день починається приблизно о 9 годині ранку після того, як він прокидається, приймає душ та готує сніданок. Потім він працює на Google до 11 ранку або середини дня. Решту дня Девон відводить для свого стартапу.
Незважаючи на те, що він витрачає мало часу на роботу в Google, розробник вірить, що ця тактика допомагає йому зберегти ефективність і досягти успіху. Він не підтримує думку про те, що лише напружена робота може привести до високих результатів. Для ілюстрації своєї точки зору, він наводить приклади колег, які можуть працювати довше, але не завжди досягають значущих досягнень у кар’єрному рості.
Такі історії, як у нього, не є унікальними. Інший програміст у свої 22 роки також зміг знайти баланс між двома роботами та працювати менше 30 годин на тиждень, — повідомляє Insider. Розробник вважає, що це можливо завдяки низькому навантаженню на одній з робіт і бажанню заробити більше.
А ви так змогли б в українських реаліях?
52 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯ тоже люблю в начале спринта все сделать, а потом отдыхать))
тема не взетіла
тому ти вирішив підняти її беззмістовним коментом? ;)
Як аналогічний speedcoder & secret rock star — не бачу в цьому чогось надто незвичного. Роки участі у змаганнях з програмування на швидкість допомогли розвинути навички вирішувати робочі задачі у декілька разів швидше за середніх колег. Але якщо я буду робити в2-3 рази більше тасок за звичайного сеніора — мені будуть платити не середні 5к, а 10-15к? Питання, звісно, риторичне.
От і виходить, що практично єдиний варіант — це приховувати свою «справжню силу» і «витрачати» на таски стільки часу, скільки й інші люди, а насправді — робити все набагато швидше, а у вільний час займатися власними справами. Додаткова іронія в тому, що часто ці «власні справи» ще більше прокачують тебе як професіонала, ти ще більше віддаляєшся від «середнього розробника» і тобі все важче приховувати свою справжню швидкість роботи.
#rock_star_hard_life
І VS (чи аналог) в тебе працює швидше за інших коллег, і аптейти щотижневі?
В консультанти пора :-)
Швидше на форум ЧСВ-шників ;)
Так тут саме те місце
А консультантське ремесло якраз і покаже — чи самооцінка співпадає з реальністю, чи на форум ЧСВ-ників самраз ;-)
Молодець, з’їж печеньку.
Ще розкажи що у тебе ніколи ІДЕ-шка не глючить, зовнішні сервіси завжди працюють як задокументовано і не падають, не потрібно спілкуватись з тімкою.
Та все він правильно написав, треба рівнятись на середній темп по тімці і бути трохи вище середнього.
Або впахувати нормально якщо є перспектива стали лідом
Він про інше пише. Ти можеш бути супер-розумним і девелопити всі таски за 5 хвилин на день. Але, якщо вранці тобі треба встановити апдейти, зробити get latest, компільнути, синхронізувати базу, а при цьому сама система не працює з незалежних від тебе причин, то ти тільки півдня будеш ці проблеми вирішувати. Ні про яку годину роботи на день не може бути й мови з сучасними глючними системами. Таке буває тільки у світі з розовими понями і Кенами, де все і завжди працює.
Думаю що в тебе досвід тільки у великих проектах, де куча команд, є код написаний ще 10 років тому, є пленіг , грумінги, рестро, і куча інших мітингів та інших «ентерпрайз» штук.
Я в основному на таких проектах і працюю, але раз працював на «вмираючому» стартапі, де було починаючи з 3 і до 0 девів. За ± рік я знав вже всю функціональність і код, під кінець другого року я робив 1 коміт (1 тікет) в день, і це мені займало (включно з інвестігейшином)1-2 години в день в середньому. Тестів не було, деплой на прод кілька хвилин. 2-3 рази на тиждень по 30хв.
Мітинги були
cd $workdir
git fetch dev
git merge dev
$compiler_path $compile_command $proj_file
//хз що за апдейти, але я думаю десь має бути якийсь інсталлер
wget $updateUrl $updateDir
exec $updateDir+’\installerName’
//знову таки хз що таке синхронізувати базу, тому
docker pull test_db_image:latest
docker run test_db_image
>> shedule@7am
Якщо щось впало — «System n is not working, i am blocked with Jira-XXX, will take tech debt task which we agreed that need to be done month ago» в чат, ти вже по перше зранку ідентифікував проблему, тобто для менеджменту вже пару годин попрацював, а також можеш брати таску без залежностей, над якоб і працюєш спокійно звичайний проміжок часу.
Якщо мітиш в ліди — то замість чіллової нікому не потрібної таски пишеш «I’ve created IT-XXX task for the it department to fix the issue and will try to help them»
І потім на другій команді помилка, якої ти ніколи в житті не бачив :)
Так, треба інвестувати час. Програмісти взагалі люблять автоматизовувати таску на 10 секунд два тижні) Мені простіше автоматизувати, ніж
ручками щоранку. Якщо воно стабільне і сучасне, то проблем нема. Якщо ні — намагаєшся продати менеджменту стабільність та сучасність. Для прокачки краще, ніж писати н+1 круд
может он говорит тоже быстро
І слухає також швидко))
Plot twist: насправді уся команда пінає хєр, й тільки один програміст додумався називати це надздібностями.
Насправді я не знаю контексту, може ви ї є той самий рокстар, але з досвіду можу сказати що частіше за все люди які швидко закривають таски — гівнокодять. Або як варіант ще — дуже-дуже однообразна робота, це не для всіх. Але це так — жарти й здогадки.
Чому тоді не піти в МААНГ чи аналоги?10-15, а всі 50-60 на місяць.
www.levels.fyi/...vel=Senior Engineer (III
Є навіть схожі за вимогами компанії, що наймають ремоут. Можливо, матимете не
так там же впахувати треба мабуть, а не
в фаангах так, якраз і ваші скіли там пригодяться.
хоча якщо у вас пріорітетах прокачувати власні проекти то мабуть можна залишатися секретним
Тому що колеги так само роблять, хіба що не стартап пилять, а реддіт читають, ютюбчик дивляться, соцмережі гортають.
Поки компанії платять за час а не за зроблену роботу — так і буде.
Година на день? Зазвичай це взагалі самий мінімум який витрачається на різні стендапи, мітинги, грумінги, заповнення тасок та звітів і іншу не пов`язану безпосередньо з програмуванням фігню. І Google там не вийняток. Так що п***ить сер як дише.
То просто молодша посада, де таски аля «посунути батон на два пікселі» і мінорний багфіксинг.
тому що традиційний жовтий заголовок від ДОУ.
Реальність пів дня:
Ну ось на мітинги й ходить.
Решту роботи аутсорсить до Китаю чи Індії за 1/3 вiд зп. Це і є його стартап.
А тим часом хлопчик з Китаю заробляє в три разів більше, працюючи в два рази менше.
#ЗавждиЄАзіатЯкийЗробитьЦеКращеЗаТебе
#АзіатМаминоїПодруги
В Калифорнии 90к люди от велфера получают. А тут 150к минус налоги, ну ок.
Якщо це був жарт, варто використовувати тег *іронія* — www.cdss.ca.gov/...info/faq/faqsprogram.html
Я об этом знаю только из этого видео
youtube.com/watch?v=...i=Hfn6J94HW1KeZuEd&t=1120
Там это описано с начала до20-ой минуты детально.
Эта сумма на household с нюансами, детьми, тещами и там указано от 70к до 90к в год, и при этом по сути это после налогов.
3 роки сидів синьором на полубенчі, часто навіть чотирьох годин на працював. Теж було23-25 років. Зараз тімлід, іноді впахую шо кінь. Бувають різні компанії, проєкти і різні ситуації в житті, це нормально.
Я вважаю хлопець — молодець.
У 20 років працює в Гугл. Це по-перше.
По-друге, щоб тут не казали ті, хто заздрять — працює і ще йому платять 150к в рік за це, спробуйте так ще влаштуватися. 🙈 щоб стільки платили, капав досвід у Гугл, та ше кілька годин на день.
По-третє, у нього є плани і власний стартап. Хіба так у багатьох?
А то набігли, стебуться та обісцінюють :)
Що роблять? Обісцінюють?))))
все вірно: і обісцяти хочуть і обезцінити
на виході
😁
Не ну а че он обісцюнює мои 5 лет потраченные на универ? =)) Я в 24 только выпустился, а он читер спидранер мимо миссии прошел так что я его мамку того =)
целый час? новичок видимо!
і головне пам’ятати що все можливо коли ти п@#диш :)
ухилянт
У контракторів так
Особливо тих кого взяли для попилу бюджету.
Я 6 місяців майже нічого не робив
До 11 ранку в нього одні тільки статус мітинги будуть :)
Де тут баланс? Чувак сидить тупо цілий день за компом, впевнений, що сидить до самої ночі.
До 11 ранку в нього одні тільки статус мітинги будуть :)
Не факт, хоч і не в гуглі, але теж big tech, в нас лише один статус кол на тиждень на 15 хв і один спрінт план/ревю на тиждень на годину. Це все.
Митинги здорового человека. Дейли апдейты по необходимости спокойно в слаке даются.
А зміст від щоденних апдейтів взагалі? Двічі на тиждень їх дати — більше, ніж достатньо. Скільки не працював в командах з дейлі мітингами, всюди було однаково — працюю над тікет XYZ-123 і так кожного дня.
Для себе впринципі визначив ред флег ще в 2021 році — якщо в команді більше, ніж 2 год запланованних мітингів на тиждень — проходжу мимо, інакше в команді щось не так з процесами або мікроменеджмент.
Те ж саме. Після того як попрацював в команді в 10+ розробників (а більше зазвичай і не бува), де на тиждень у нас було максимум1.5-2 години колів в сумі, я тепер на кожній співбесіді питаю за середній час колів на тиждень. Але нажаль половина навіть відповісти не може :D Зараз от попав в команду (правда всього 4 людини), де взагалі 5 хвилин кол на тиждень. І ВАУ — цього вистачає.
Це означає, що структурування задач не настільки детальне, як нормально.2-3 днів це перешкода швидкому плануванню.
Задачі довше
Номер тікету міг бути різним кожного дня, не в тому суть.
А я теж не про номери, а про суть робіт. Хоча вони таки повинні проєцуватись на номери, для зручности обліку...