Battle Royal або армійське КТЗ. Збір для Віктора Черніявського
Вітаю шановне панство. Мене звати Віктор. Я Java/DevOps Engineer. З початку вторгнення служив капеланом від ГО. Здійснив 11 місій на передову. Тричі в Бахмут, Соледар та інші гарячі точки України. Наразі проходжу службу у війську пілотом FPV Камікадзе. В моїй крайній статті на DOU, я розповідаю, чому я добровільно мобілізувався до війська, хоча вже служив капеланом.
В мене є свій Телеграм канал, де е я публикую бойові фото-відео, та свої думки. Підписуйтесь. Завжди можна відписатись, якщо не сподобається контент.
Сьогодні поділюся з вами переказом та моїм враженнями від КТЗ (Контрольне тестове завдання) і як нам вдалося перемогти абсолютно усіх. Офіцерів, інструкторів та особовий склад «ворожої сторони».
Це важка вправа, з окремим планом виконання, з багатокілометровим маршем в повному екипі, з мінними загородженнями , засідками, і так далі. Після маршу ти знаходишся три дні та дві ночі в полі. За кожним закріплена своя роль.
Нашому підрозділу «нарізали» задачу побудувати блокпост та обороняти його від штурмових груп супротивника.
Так сталося, що ми замість тактики часто копали окопи та будували бліндажі. Тому досвіду в цьому в нас багато.
Спілкуючись з військовими я давно зрозумів, що народ любить перебільшити свої звитяги, не менше ніж рибаки на риболовлі.
Офіцер котрого я «завалив» першим при штурмі, казав мені колись, що жодному потоку курсантів не вдалося їх перемогти...
Ще тоді я запропонував йому перевірити нас.
В перший день ми пройшли той марш, розбили табір, накопали спостережних пунктів, та розставили чергових. З їжі був добовий сухпай військовослужбовця, котрий я не їв. Суп прокис під час маршу, а горохова та квасолева каша, то просто не моє.
З озброєння в нас були страйкбольні гранати (шумлять та розкидають горіх) та автомати без БК(навіть без холостих, тому замість пострілів ми мали робити «піу-піу»; як в дитинстві)
Спати було доволі холодно, а комарі кусали пекельно.
Мені не давало спокою, те що ми маємо чекати, поки нас почнуть штурмувати, тому я вирішив сформувати ДРГ з побратимом та посестрою , підкрастися до ворожого штабу і закидати їх гранатами та так само тихо повернутися додому. Ми вирушили вночі. Нам було потрібно пройти непомітно близько кілометра.
Прокравшись до штабу на відстань кидка гранати, ми атакували їх та повернулись непоміченими додому.
Але то був не кінець. Ця рота була пихата, завжди вважала себе вище за нас. Вони засмутились і в 23.30 почали штурм наших позицій. Так само з страйкбольними гранатами та «піу-піу». Умовні бойові дії продовжувались близько години. Вони зайшли з двох сторін. Зі сторони дороги та посадки.
Безрезультатно. Штурм ми відбили і більше нас не турбували. Нажаль участі в відбитті штурму я не приймав, бо чергував на спостережному пункті в кукурудзі. Вже зранку один з інструкторів повідомив мені, що цей штурм був відповіддю за напад на штаб.
Наступний день та ніч мали стати вирішальними. Тому що тоді на нас планувався основний штурм. Ми подивилися на те, що можно було покращити, обладнали додаткові спостережені пункти, з обох сторін дороги.
День провели у стрільбах на іншому полігоні, з окопу по мішенях (на цей раз з реальними набоями) і почали готуватись до ночі.
Десь під вечір до нас прилетів ворожий дрон, котрий почав скидати страйкбольні гранати на наші позиції. Ось тоді я засумував, що моє обладнання залишилось вдома. Інакше б вони сильно пошкодували за те, що взагалі відправили до нас дрона. Але треба було воювати з тим, що було в наявності.
До нас приїхав перевіряючий, і наказав розтягнути табір по посадці. Це було одне з ключових рішень, котре допомогло нам перемогти. Ми натягли розтяжки та пішли відпочивати.
В 4 ранку на нас висунулась ворожа розвідка. Треба віддати їм належне. Частину наших пасток вони знайшли, але на інших «підірвалися».
Також наші хлопці на блокпосту «поклали лицем в підлогу» двох хлопців з дружнього підрозділу. Прямо посеред дороги. Все як в житті. Погана комунікація часто призводить до «френдлі фаєра».
В 7 ранку я прокинувся від воплю «Тривога», котрий прокричав мій побратим перед тим, як його «умовно знешкодили».
До ворога було до 10 метрів. То була пара офіцерів, котрі повзли до наших позицій. Нас врятували хащі, тому що на такій відстані ще не було видно мене та двох моїх побратимів. Я викотився зі свого спальника вже з гранатою в руках, «знешкодив» першого офіцера, добивши його «піу-піу», другий був вбитий хлопцями на спостережному пункті.
Це була лише диверсійна група. Настоящій екшн почався у 8 ранку коли їх основні сили видвинулись на наші позиції. Їх головною помилкою було те, що вони вирішили кинути на нас усіх одразу зі сторони дороги. Тим самим вони підписали собі вирок. Першими вибули їх інструктора. Сержанти з бойовим досвідом.
Інші були «знешкоджені» нашими хлопцями, на спостережних пунктах, не добігши до нашої сторони дороги. Я зайшов їм з правого флангу, «вибив» гранатою та «піу-піу» залишок з чотирьох опонентів.
Аналізуючи бій можу сказати, що тут було багато везіння. Бій приймало десь 15 людей проти 40. Вирішальним було, то де ми розмістились і як вони заходили. Якщо б наш побратим не прокричав тривога, офіцери зайшли би в тил і знешкодили б більшу частину спавших воїнів.
Як каже наш інструктор — завжди перемагає той, хто більше всіх копає.
Вот такий получився наш Battle Royal. Не даремно грався я раніше в PUBG Mobile.
На реальному полі бою все буде гучніше, страшніше і небезпечніше. Нажаль життя в нас тільки одне, якщо загинеш, зіграти знову не вдасться.
Дякую що дочитали до кінця
Підписуйтесь на мій канал.
А я продовжую свій збір на дрони камікадзе та обладнання. Долучайтеся.
Збір на Дрони Камікадзе
Наразі FPV дрони-камікадзе я закуповую силами своїх друзів та ком’юніті. Їх вартість від 12 до 20 тис. гривень за штуку. Кожен донат від 16К і більше надає право назвати дрон будь яким наданим вами імʼям. Можете залишити бажану назву в комментах до статті або написати мені в LinkedIn.
Банка для дронів та обладнання
Картка банки — 5375411207408282
PayPal — itstud87(AT)gmail(DOT)com
Збір на спорядження
В мене персонально є потреба в C.A.T турнікетах, набоях 5.56, плитоносці зі швидкоскидом (моя вже не підходить), коліматорі Aimpoint зі швидкозʼємом та РПС.
Банка на снарягу
Картка банки — 5375 4112 0667 0981
PayPal — itstud87(AT)gmail(DOT)com
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів