Покажіть ваші книжкові полиці

Друзі, а як щодо ваших книжкових шаф? Упевнені, ви маєте чимало літератури з професійної сфери. Або й навіть цілу поличку! Чи є у вас власні особливі способи організації книжок? Можливо, улюблені видавництва? Діліться фотографіями :)

📸 Щоб додати фото, завантажте його на Imgur і вставте посилання (на сам файл) у свій коментар.

Чи є у вас на поличках IT-література?

53%
29%
18%
266 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

кілька років тому зібрав усе у велику коробку від телевізора, і відніс у найближчу бібліотеку...
розпочалася ера fb2, pdf, djvu, epub
спочатку на ноутбуці... в телефоні ніколи не читаю...
а зараз вже є нормальні легкі планшети за доступною ціною... казка )

може колись і куплю паперові, але це будуть точно не художні,
можливо, довідники якісь чи підручники

Це там у вас Мартін і Макконел замасковані під книжки про мистецтво? Дуже потужно, моя повага.

це основна шафа. дві верхні полки в три рядки, нижні — в два. книги А4 сюди не вміщаються, хіба горизонтально. тому була замовлена тумба (нижче)

тумба з великими книгами. сподівалась, що сюди все влізе, але ні))) Анні Лейбовіц не влізла) )

полка над робочим столом. Анні, обкладена всяким, щоб не вигорали сторінки, робочі книги (крім тих що на столі)), книги на продаж — стосик справа

книги на даху шафи, які треба буде поставити на полки, коли буде більше місця

Если не секрет, предпочтение открытым полкам (большинство на фото) чем вызвано? Закрытые ( застеклённые) имхо несколько практичнее (хотя выбор, конечно, из готового меньше).

«Во-первых, это красиво»

чем практичнее? дверцы туда-сюда открывать или стекло двигать, если стекло по направляющим — лишний риск повредить книги. риск разбить стекло, опять же. ну пыли меньше, и вся практичность.

Пыли меньше. А так обычно глубина шкафа обычно позволяет не ставить их впритык к дверце.
Но согласна, что вкусовщина, поэтому было интересно послушать аргументы.

все так рівненько, приємно дивитись)

99% прочитаних мною книг були у цифрі. Не скирдував їх останні 15 років, бо 6 раз за цей час переїжджав, два рази поспіхом («дякувати» самі знаєте кому). У папері почав купляти тільки комікси починаючи з минулого року, бо у цифрі їх читати «не ті відчуття» й на додачу підтримати українськомовні видання.

мойо почтеніє :) там за кріслом справа внизу аудіотехніка? :)

нижні полиці завалені всілякими авто-мото-вело-фото запчастинами і в очікуванні наступних книжок на їх місце

Дуже ламповий куток для читання

Тільки нещодавно почав купляти книги в паперовому вигляді, суто за для підтримки україномовного перекладу, наразі є книга програмування мовою Java, 3 книги дядюшки Боба (чистий код, чистий кодер та чиста архітектура) ну і head first патерни проєктування

і як вам переклад дядьки Боба?

нещодавно почав купляти книги

Так
Туалетний папір зараз розкіш

На жаль немає жодної книги в папері, так вийшло, що міняв місце проживання часто в житті і це непрактично.
Але мрію на старості зібрати колекцію мого золотого чтива в папері переважно для антуражу. На книжкові полиці приємно дивитись

Люблю покупать книги по айти, справочник по си шарпу перечитываю каждый год и есть еще несколько полезных книг. Некоторое устарели, их хотелось бы заменить на новые.

Пан діло каже — власність купи речей дуууже лишає не тільки мобільності, а й свободи мислення.

В умовах стабільності (іноді трапляється) зручно щоб книжки були перед очима. Виходить щось типу дашборду цікавих речей які читав. Дає більше тригерів для творчих ідей і т.п. Зараз читаю книжку з бібліотеки і планую купити її, щоб стояла і була під рукою.

В цьому і суть домашньої бібліотеки, що можна взяти книжки і щось там швиденько полистати-згадати, зачепити сусідню главу, потім книжку поруч, потім книжку по темі поруч, яку ще не читав. Це в тому числі і «інструмент». Можливо застарілий занадто классичний, але кому як.

коли це паперові книги заважали електронним)

Професійна і художня література є, але не бачу сенсу її купувати друковану. А друкована манга/комікси то для дущі. Нажаль Українською цього дуже мало із того що дійсно може мене зачепити. Конкретно на цій поличці україномовні тільки Сага, Привид Київа та Тарас Бульба

Раджу: тільки я візьму новий рівень

Зберігаю частину книжок в 7, 17 і 23-літрових лотках

У мене руки не підіймаються книжки в коробки складати. Зручно, мабуть, але на полиці гарніше

Мені здається, що в коробках вони краще зберігаються :) Ну і ті полиці що є (металеві) не дуже підходять щоб на них зберігати книжки без коробок.

Але частина книжок, особливо нових чи непрочитаних ще лежить на столі купками

Які гарні пташки у вас, захоплюєтесь цією темою?

Це малюнки художника Ігор Землянських
www.facebook.com/izemlyanskykh
мені подобається його творчість.

Дятли — також пташки. Доречі, на двох окремих картинах не дятли.

«Колонію» вже подужали? У мене поки лежить і думаю, ще рік-два чекатиме своєї черги )

Син вже подужав (більшість паперових книжок я купляю для нього).

Дружині замовив аудіоверсію:
abuk.com.ua/catalog/books/4013

Якщо хтось у родині цікавиться птахами, то може зацікавити ця книга www.vikhola.com/...​/atamas-ptashyna-istoriya

а книгу, придбану в абук, можна слухати деінде окрім їх апки?

Мабуть ні, але можна слухати в апках на iOS, iPadOS, MacOS M1 і Android.

Це вже для топіка «Покажіть полиці вашого холодильника» :)

Звісно, невеликі чисті банки теж буває зберігаємо в 17-літрових лотках.

Підписатись на коментарі