Проект, який не вдалось створити

Автор повернувся через 4 роки. Але не знайшов свій пост, тому створюю новий. Виглядав так:

«Мені 24 роки, у мене є ідея грандіозного IT-проекту, але майже немає навичок в програмуванні і мало вільного часу. Мені доводиться працювати вантажником, щоб себе забезпечувати і крім того, що це важка робота, яку я ненавиджу, мені...»

Дякую вам усім за відповіді.

Я й так припускав, що знаю відповіді на запитання, які ставив, просто хотів ще раз переконатися в цьому і відчути себе важливим, що мої питання обговорюють, а не лише вони в голові. І отримавши відповіді, я пішов намагатися втілювати свої ідеї.

Читав книжки, у тому числі «Бережливий стартап», але вирішив, що проект має бути некомерційним.

Змінив кілька робіт вантажником, перш ніж зміг накопичити грошей і поїхати до Польщі 2020 року. Там працював і намагався розпочати бізнес, щоб профінансувати втілення своїх ідей у ​​некомерційному проекті, але не вистачило ентузіазму і я повернувся в Україну 2021 року і все витратив. Знову робота без ентузіазму і за місяць до війни знову поїхала до Польщі. Вступив у Кракові вчитися на програміста та аналітика даних, але не вистачило часу на навчання та ентузіазму, тому що все доводилося робити на самоті і незатишній обстановці, серед вічно п’яних сусідів по поверху, без спілкування і без чіткого уявлення про мою мету. Спеціальність мала дуже мало, не більше 5% тем, спільних із моїми ідеями. І я припинив навчання через кілька місяців і пішов на акторські курси, щоб більше спілкуватися та навчитися бути серед людей, бо довго жив на самоті. Тому не (так сильно) соромлюся тепер говорити про мої ідеї та розповідав уже про них на сцені. Але нікому не було справи..

І зараз, після акторських курсів, я думаю, чи варто повернутися до університету, але тепер спілкуватися з кожним із студентів? Зрештою, немає навіть чіткого розуміння, що являє собою цей проект. Хоч тепер є Chatgpt. Думаю відновитися до університету, але навряд чи я знайду там однодумців, тож вирішив відновити цю тему у розпачі. А навіщо все це потрібне? Це потрібно навіть не знаю, навіщо, не заради грошей, а просто щоб чимось зайнятися, бо мені нудно не можу жити спокійно.

Я думаю якщо ви всі писатимете багато всього тоді я швидше зрозумію, чого я взагалі хочу і рухатимуся далі. Будемо разом, сподіваюсь. Але ці чотири роки не пройшли даремно — життя не має сенсу і цей проект не має сенсу, він просто щоб згаяти час і для розваги.

Бізнес та проекти з університетом загнулися через те, що потрібно було онлайн все це робити, або на самоті, але мені подобаються дружні посиденьки. Крім того навчання в університеті, це весь час, наприклад, поділ бінарних чисел в стовпчик, вивчення архітектури древніх процесорів, але мені це не до душі, якщо займатися тільки цим. Я хочу, щоб це займало 1 ± x % мого часу.

Не люблю комерційні проекти, тому не ображайтеся, будь ласка.

Гаразд, анекдоти, сміх і гріх для мене, тільки давайте сміятися разом, Stand Up, Sit Down.

Суть проекту полягає в менеджер завдань та взагалі все в одному. Якщо нічого не вийде, вдасться бодай зрозуміти, що нічого не вийшло і чому.

Якщо це хороша ідея, то потрібне обговорення та співтовариство якесь, бо я один напевно не зможу зробити нічого.

Бажаєте, я створю окрему тему для обговорення деталей проекту. У мене багато довгих списків, але якщо тут напишу, тоді буде занадто багато тексту.

Всім дякую і гарного настрою ;)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зараз я хочу обговорити, щоб краще зрозуміти, чого я хочу, а не намагатися робити, і тим більше не намагатися когось «запрягти». Думаю, це надто важко буде реалізувати.

Суть проекту: «можна грабувати коровани...»
Ідея з’явилася з мого неробства. Тепер я розумію, що навіть не можу пояснити, в чому суть проекту і це вже прогрес. По-перше карта думок: що потрібно зробити і для якої мети у вигляді об’єктного графа. Впорядковувати всю інформацію, яку отримує людина з усіх джерел чи то інтернет, чи навколишній світ так, щоб її можна було легко відшукати. Система підтримки ухвалення рішень на всіх рівнях. Розумний помічник. Коли ідея виникла, тоді ще не було chatgpt. І багато інших дрібниць, об’єднаних в одне ціле. Менеджер завдань, у який не потрібно вводити вручну все, що користувач хоче зробити, а який автоматично аналізує спосіб життя і всі дані на телефоні користувача і сам висуває рекомендації: що робити зараз, що робити потім. Подібно до того, як чат gpt прискорює пошук інформації за неясним запитом користувача, так і суть мого проекту полягає в прискоренні можливостей діяти. Як Google Maps позбавляє необхідності шукати кіоск, де купити карти і просто Google пошук позбавляє необхідності шукати бібліотеку. Такий перебіг моїх думок. Щоб із цим зробити? Можливо хтось це вже зробив, або намагався, але не вийшло?

Колись у мене дійсно були думки зробити проект комерційним, але зараз я прагну швидше поділитися ідеями. Зрозуміло, що ідеї не цінують, бо головне — реалізація, а багатьом головне заробити гроші, і для мене теж це було головним довгий час. Ну а зараз я бачу, що з огляду на мою психологію, мій характер я так нічого не доб’юся, то хоча б може бути комусь це буде корисно, поки я живий. Це наївно так гадати, я знаю, але що ще я можу зробити, коли за 28 років нічого не зробив?

«все для всіх» це так не працює. Для більш ефективного бутстрапу ідей рекомендую Почитати ’запитай свою маму’ та ’ бережливий стартап’. В ідеалі трохи попрацювати продукт/прожект менеджером

Вибачте, але від цього поста відчуття якогось наїбалова.

Якщо це хороша ідея, то потрібне обговорення та співтовариство якесь, бо я один напевно не зможу зробити нічого.
Бізнес та проекти з університетом загнулися через те, що потрібно було онлайн все це робити, або на самоті, але мені подобаються дружні посиденьки.
після акторських курсів

У мене складається враження, наче людина, якій за майндсетом взагалі не підходить програмування, хоче знайти програмістів-волонтерів, які все зроблять не РАЗОМ, а ЗАМІСТЬ цієї людини.

Якщо ви вже пишете про колективну роботу — опишіть свої навички. Що саме ви зможете робити для проекту окрім того, щоб описати ідею і роздавати всім задачі? Я не кажу, що вам обов’язково також писати код. Але якщо ви екстраверт і любите спілкування — може з вас вийде хороший сейлз чи людина, що залучає інвесторів. Бо поки це виглядає не дуже заманливо особисто для мене, як для розробника.

Якщо що — ось оригінальний пост: dou.ua/forums/topic/28235

А по темі — спробували — круто, навіть якщо не вийшло. Бо у будь-якому випадку Ви отримали нові знання, навички, розуміння «як робити не треба» тощо. В науці теж не всі експерименти є успішними.

так і не зрозумів, що за проект та для чого
Стандартна проблема коли гуманітарії (судячи з кількості бла-бла-бла) беруться за програмування.

Це якраз коли програмісти беруться щось пояснювати таке стається. Моя дружина досі не може зрозуміти над чим я працюю.
А от грамотний гуманітарій повинен чітко та зрозуміло описувати свої ідеї

Головне у розробці проектів — показати MVP і як можна раніше. Потенційним користувачам та інвесторам не цікаво читати. Їм цікаво потицяти.
Причому MVP часто переписується по 10 разів бо ваша первинна гіпотеза дуже часто не вірна, адже вигадали її опираючись на власний досвід або досвід знайомих. Але люди побачивши апку скажуть — так цікаво, але ось це мені не зручно, а ось це не правильно, а ще хотілося б мати от це.
Тому MVP зроблена на колінках у якомусь конструкторі, яка може навіть глючити та видавати мокові данні (тобто працювати без беку) краще за 1000 найкрутіших презентацій та статей.

Ідея це ніщо, головне реалізація. І навіть при ідеальній реалізації має співпасти куча інших факторів щоб стартап злетів. Тому сміливо пиши що ти хотів зробити і як воно мало працювати.

Для прикладу про ідею, перша криптовалюта це не біткоін а eCash, створений ще на початку 90-их. Самий принцип був описаний ще у 80-тих.

Тому не парся що в тебе не злетів твій стартап. Загугли що таке «5 чому», і слідуючи цій техніці напиши на папері нащо тобі твій стартап. Можливо побачиш що є інші способи досягнути того що ти насправді хочеш.

да но нет, некоторые идеи все же гениальны в своей сфере особенно если это впервые придумано а не усовершенствование. но самая сложная работа — это реализация, да

Підписатись на коментарі