Україна може зробити запити на екстрадицію для військовозобов’язаних, які незаконно виїхали з України

Люди, які давали хабарі й підробляли документи, будуть покарані.

В Україні взялися за перевірку військово-лікарських комісій. На це знадобиться більше ніж рік часу.

Про це в ефірі телемарафону сказав народний депутат Давид Арахамія.

Неможливо «дотягнутися» до всіх

Як зазначив нардеп, попередній аналіз буде здійснено досить швидко. Він може зайняти лише декілька місяців. Якщо хтось корумпував посадову особу, то згідно з нашим законодавством відповідальність несуть обидві сторони. В цьому контексті багато роботи буде у правоохоронних органів, які мають згідно з Кримінально-процесуальним кодексом все правильно оформити, легалізувати докази й висувати обвинувачення.

«Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно з законами за давання хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації», — пояснив Арахамія.

Інше питання полягає в тому, яким чином притягати людей, які вже виїхали. До них дотягнутися прямо зараз у правоохоронців немає можливості, але згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом у нас зараз дуже посилились напрямок міжнародно-правової допомоги.

Тож в будь-якій фактично (окрім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", — підсумував нардеп.

ТСН

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Казки для хом’яків від недошляхти, яка відчула власну безкарність. Ніхто не буде здійснювати екстрадицію в країну у стані війни + ніхто не буде жертвувати власними інтересами (віддавати якісний людський ресурс) заради бажань купки клептократів

Головне у процесі слідства не вийти самим на себе))

знову армія як місце відбування покарань :-/

Вже бачу як вся поліція Копенгагена, покинувши всі справи, ганяється за умовним Петром Фердищенком, щоб витратити купу часу і грошей на якусь екстрадицію невідомо на якій підставі. А ФБР разом з NYPD просто на низькому старті.
Краще б цей дурник мовчав. Хоч не виглядав би скоморохом.

199 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

UPD: Масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів з-за кордону не буде — постпред президента

Представник президента у парламенті Федір Веніславський запевнив, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону не буде.

Джерело: Веніславський в ефірі «Радіо Свобода»

Пряма мова: «З точки зору юридичної процедури масової екстрадиції громадян немає. Кримінальна відповідальність має персоналізований, індивідуальний характер.
Відповідно з кожного факту необхідно звертатися і надавати відповідні документи про те, що особа переховується від органів досудового розслідування, суду і лише після цього можна задіяти процедуру екстрадиції. Але з огляду на правила, європейські правові стандарти, які регламентують діяльність і судових органів, і правоохоронних — це може бути оскаржено в суді Болгарії, Польщі чи Румунії. І остаточне рішення буде за судом.

Тому звичайно це дуже непроста процедура і будемо думати, як її зробити більш гнучкою. Але це потребує ретельних аналізів і дискусій».

www.pravda.com.ua/news/2023/09/5/7418542

Те саме чмо, яке пропонувало за неповернення впродовж двох тижнів під час дії воєнного стану давати десятку :-)

Ну хоч когось попустило. Мабуть пацани вчасно не підвезли речовин

Те саме чмо, яке подало законопроєкт про відміну відстрочки від мобілізації для студентів 30+, які здобувають «непотрібну» чи «неправильну» освіту.

Є такі кловани, Веніславський, Мазурашу...

Яка там екстрадиція, коли не можуть з елементарним локально розібратись?
У мене кейс був, що платіж в 1650грн полетів, як виявилось, не військовому а шахраю.
Думаю, зараз я форму кіберполіції заповню зі скрінами, та й елементарно розберуться.
В результаті вони скинули «діло» патрульним по місцю прописки, які зазвичай їздять ДТП оформлюють, ті подзвонили та питали «куди коли приїхати щоб я їм заяву написав» -_-

забий, у кіберполіції інші заняття — наприклад когось кришувати і мутити бабло)
їм пофіг, що в інеті є шахраї і якісь там заяви пишуть про правопорушення
PS: я навіть заяву написав, але вона за півтора року так і не отримала якось продовження, а по телефону почався пінг-понг і на тому все

By ściągnąć takich mężczyzn do kraju, Ukraina musi wydać wobec każdego z nich międzynarodowy list gończy.
Z informacji, które „Rzeczpospolita” otrzymała ze Straży Granicznej, wynika, że Polska na mocy porozumienia z Ukrainą już wydala obywateli tego kraju, którzy trudnią się przemytem nielegalnych imigrantów do Europy

Не читайте заголовків. Доки прокуратура України не відкриє на вас справу і не передасть в міжнародну систему (інтерпол???) то вас ніхто не троне.
Як приклад подаються бариги, що возять нелегальних імігрантів. Скоріше за все з Білоруського кордону.

так, ловлять періодично українських дуриків які погоджуються попрацювати «водієм» на аномально високе винагородження..

www.pravda.com.ua/news/2023/09/4/7418335

Ну вони вже змінили заголовок, і виявляється Польша видає переправлял, цікаво їх в інтерпол подавали ?

Ні, бо вони порушують на территорії Польщі. А потім їх депортують. Скоріше це мається на увазі.

У цьому контексті згадано, кого Польща вже видворяла у минулому відповідно до домовленостей з Києвом.

Говориться в статті, теоретично все одно можливо

Глянув, що Польша готова видавати, але є одне «АЛЕ», а саме: «Україна має видати міжнародний ордер на арешт для таких людей» :D

Пишуть що ВЖЕ видає

Так, видає. Правда:
Згідно з інформацією, яку «Rzeczpospolita» отримала від Прикордонної служби, Польща, згідно з угодою з Україною, вже видворила громадян цієї країни, які переправляють нелегалів до Європи.

Ну майже те саме.
Ось повний переклад статті: imgur.com/a/XkXkWfW

Винен, прочитав тільки заголовок. Поляцкі ЗМІ бачу так само хайпують як наші🤦‍♂️

Це ж классика для будь-якого ЗМІ будь якої країни — найважливіше не в заголовку, а в кінці статті дрібним шрифтом :-)

а в такому ордері мабуть потрібно навести якісь незаперечні докази «незаконності перетину кордону»..

Так незаконний перетин кордону це адміністративка.
В ордері треба навести незаперечні докази коррупції чи шахрайства. Бо навіть ухилення від служби згідно договору про правову допомогу між Польщею і Україною не вважається підставою для видачі.

думаю на цьому етапі все і встане.. бо спамити інтерпол (чи кого там) фігнею типу «ось цей лікар видав справку за гроші, тому ми видаємо ордери на всіх 1000 чоловік які отримували тут справки» їх швидко в системі забанять

При тому що в інтерполі всього 7000 в базі :D

Тож в будь-якій фактично (окрім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", — підсумував нардеп.

Цьому депутату потрібно почитати що таке екстрадиція і коли її не будуть робити. Тут як мінімум
— Потрібно мати договір про взаємну правову допомогу між Україною та іншою країною
— Суд у державі, де людину затримали з верогідністю 99% заблокує екстрадицію, бо після екстрадиції є загроза життю людини, а отже суд заблокує таку дію.

А ще відповідно до договорів про правову допомогу з більшістю країн (візьмемо наприклад Польщу) є список пунктів, коли видача неможлива. І там є пункти:
1) особа, щодо якої подано клопотання про видачу, користується в цій державі правом притулку
2) злочин полягає виключно у порушенні військових обов’язків

Тобто звинуватити у ухиленні від мобілізації і попросити видачу неможливо :)

І тим, хто має тимчасовий захист взагалі боятися нема чого )
А тим, хто не має — єдине що загрожує — звинувачення у підробленні документів, якщо людина їх якось підробила, і зможуть якимось магічним чином довести із-за кордону, що ці документи підроблені. Тобто зробити якось повторну влк за кордоном :)
І у все це треба вкластися за два роки, бо використання підроблених документів — це кримінальний проступок, по якому термін давності два роки.

так, доречі забув що у Інтерполі з по моєму 2017 року діє положення про refugee і щодо них екстрадиції немає.

звинувачення у підробленні документів

Якщо документ був у базі даних, значить не підроблений🤷‍♂️
Бо якщо у базі не було то за кордон не випустили б. Хоча можливо якась частка підроблених і є

А до Арахамії взагали доходить що на данний момент Україна залежить від своїх громадян за кордоном набагато більше ніж вони від неї? Що може краще їх не злити, бо насліки можуть бути вкрай непиємними. І це ще м’яко кажучі.

Україна залежить від своїх громадян за кордоном

яким чином ?

Он себе что-то придумал и верит в это, вот таким

Таким же чином як і навпаки.
Одні посилають якісь крихти в економіку, а інша видає паспорти. В цілому, наче всі корисні, але щоб не прям так дуже.

Одні посилають якісь крихти в економіку

цікава думка, з мого оточення, з людей з ким стикався за кордоном — ніхто не допомагає, нічим. КОжер живе своїм життям та за рахунок соціальної підтримки, роботи за кордоном.

а інша видає паспорти

Ну як би це обов’язок.

Ну я поповнюю свою картку буває, купую щось в укр магазинах з доставкою нп, доначу, не часто, але все ж таки. Звісно це все крихти по відношенню до того на скільки я впливаю на економіку Польщі, але сказати що взагалі ніяк не можна.

А обов’язок то так, але могли б і не видавати. Їдьте в Україну отримувати)

Ваш випадок складно назвати

Україна залежить від своїх громадян

Так, це внесок, не заперечую, але вислів був занадто голосним як на мене.

цікава думка, з мого оточення, з людей з ким стикався за кордоном — ніхто не допомагає, нічим.

Шкода, що у вас таке оточення.

Хоче ні, маю вибачитись, така ситуація склалась у теперешньому оточенні. Того року був у одній балканській країні, там завдяки дуже потужній роботі Консула та Посольства України збирали дуже потужну допомогу. Це зараз — останні трохи більше пів року опинився в зовсім інщій ситуації, де дип. представництво працює зовсім по іншому і інша ситуація, тому має вибачитись. Не все так погано було.

Допомога Україні дуже залежить від позиції яку займають ці громадани. Точніше від позиції яку вони займуть якщо їх зроблять ворогами. Не теба наживати собі ворогів на рівному місці — це завжди херова ідея. Якщо людина поїхала це не робить її ворогом, то хай краще так і залишаєтся.

ворог — це не те саме що порушник закону.

Допомога Україні дуже залежить від позиції яку займають ці громадани.

Як пов’язана допомога Україні і позиції тих громадян ? З мого досвіду декілька сот чоловіків, які поїхали з України не законним шляхом, нічим державі не допомагають, працюють собі, для своїх інтересів.

PS всю ця ситуацію як на мене потрібно розглядати з іншого боку, але це моє особисте. Ваша позиція як і Арахамії, СБУ з моєю не співпадає, але знову — це моє, особисте.

99.9% тих, з ким зтикався закордоном — ні.

ну тоді і фіг з ними, лиш би не несли шкоду своїми рішеннями для тих, хто живе в Україні

Про «декілька сот» ніхто б і рота не відкрив. Бо це просто ніщо. Якщо вже почали про це з кожного утюга то раунок скоріш за все йде на десятки тисяч, може навіть 100+ тисяч. Якщо ви не розумієте як ці люди можуть вплинути на допомогу Україні, ну вибачте давати прямі підказки не буду.

Єдине що вони можуть — відправитись на фронт, а вони цього не хочуть. Іншої допомоги немає.

НАвіть не намагався вгадувати, кажу що бачу або з чим особисто зтикався.

Працюють собі для своїх інтересів? Ти бач яка сволота!

Не потрібно перекручувати.

Це було б правдою якби ці українські громадяни мали право голосу і їх було б реально багато, хоча б 5% від електорату в якійсь конкретній країні.
Але ні. Їх не багато і вони не мають виборчих прав, а також не є політично активними.
Вони не можуть зробити забастовку, перекриття вулиць чи чогось подібного.

Вийти 2-3 рази на мітинг за півтора роки(а дехто навіть цього не зробив) це НЕ прояв хоч якоїсь позиції.
Не видавайте бажане за дійсне.

Це вже не кажучи про те, що багато хто із біженців дуже навіть підтримає подібне рішення. Наприклад, мати з дітьми виїхала, а чоловік в Україні або навіть в ЗСУ, в той же час вона бачить як на сусідній вулиці живе нелегал який виїхав за хабар або переплив Тису чи його вивезли в бебібоксі чи замість запаски до авто.
Підозрюю, така жінка не буде аж надто прихильною до такої категорії.

Те, чого Арахамія мабуть не розуміє, що в Європі трішки інший підхід до людей. Розуміють що це основний ресурс, а не нафта, газ чи віра та мова. Тому якщо людина платить податки в місцевий бюджет, то ніхто її нікуди не видасть.

А якщо не платить, а навпаки сидить на місцевих дотаціях?

Ну ще порушувати міжнародне законодавство, особливо стосовно біженців та осіб під тимчасовим захистом собі дорожче. Тому все життя і потерпали від напливів із близького сходу

Я сумніваюсь, що здорові чоловіки, що втікли від мобілізації, сидять на дотаціях. Якщо такі і є, то це одиничні випадки.
На дотаціях сідять ті, хто не може (або не дуже хоче) по якимось причинам працювати — матері з дітьми, пенсіонери, люди з обмеженними можливостями...

Усіх міряти по собі і по своїм етичним принципам — це помилка. Навіщо працювати, якщо і так платять?

До війни у всіх було на слуху як депутати-міліонери отримували від держави допомогу для оплати проживання, а судді та прокурори, не зважаючи на володіння ними маєтків Пшонка-стайл, отримували компенсацію за проїзд у транспорті та безкоштовне лікування. Це те що на слуху. Багато випадків були просто на фоні — один знайомий отримував субсідію на свою квартиру і картку киянина на безкоштовний проїзд завдяки тому, що його батько колишній чиновник з СБУ, хоча їх родини зовсім не бідна — володіє готельним бізнесом та має власні маршрутки в Києві та інших містах України.

Як почалась війна, то відразу отримування европейських дотацій було поставлене на поток — чув про сотні випадків. Коли я втікав на Західну, від росіян, котрі були у мене вже на порозі (в Ірпені), то мені запропонували зняти квартиру від молодого чоловіка-програміста у Франковську, який втік в Европу і вже отримував там гроші, але хотів також заробити на біженцях. А знайомі моєї дружини з Риги розповідали, що у хвилі біженців з України, яку вони безкоштовно поселили до дорогих готелів і всією Латвією скидувались їм на закупку одягу та засобів гігієни, було підозріло багато молодих хлопців без дітей, але чомусь з дорогими автівками.

матері з дітьми, пенсіонери, люди з обмеженними можливостями...

Такі також є. Але протилежний приклад — колишня колега моєї дружини — повністью здорова жінка, без дітей. Вона нам періодично дзвонить і бідкається як їй там погано і далі цитата: «Когда же эти муки наконец-то закончатся. Уже нет сил терпеть эти ужасы войны». Щоб якось відволіктись від думок про Україну, вони цілими днями гуляє по паркам, по вулицям старого міста та ходить на екскурсії в гори. Звісно вона там ці 1,5 року не працює і навіть не навчається — бо дуже великий стрес, через хвилювання за долю України. Останнім часом їй там стало ще гірше, бо місцева влада виселила її з дорогої квартири і пересилила у гуртожиток, а також зменшили гроші, які видають на руки. А ще її змушують під погрозами зняти з дотації ходити на безкоштовні курси німецької, на яких вона все одно нічого не розуміє. Хоч вона то народилась в Німеччині і в школі вивчала німецьку, але вже все давно забула, а зараз 1,5 року стресу через жахи війни і вона кожного дня думками з нами — коротше їй не до навчання...

Не всі звісно такі. Ось мій родич (сісадмін), який перевіз у Польщу свою родину, як раз такий як ми — жодного разу не звернувся за допомогою і не попросив жодного злотого допомоги, хоча при відсутності заказів був змушений піти працювати вантажником на складі, а його дружина (викладач київського університету) пішла посудомийкою. На відміну від програміста з першого прикладу, їм немає чого здавати в оренду біженцям — в їх будинок ще в лютому потрапила ракета і їм зараз банально немає куди вертатись...

чи віра та мова

Якось в грузинів відрізняється віра, та особливо мова

Тому якщо людина платить податки в місцевий бюджет, то ніхто її нікуди не видасть.

Інколи не хочуть платити
www.pravda.com.ua/news/2023/08/21/7416440

Позор те що, хотять що б вони платили чи те що вони не хотять платити ?

Те що вони не хочуть платити. 300 євро це ніфіга в тій країні.

А вони туди їхали не щоб сидіти і платити

Та все він розуміє, це заява не для людей за кордоном.

Якщо чесно я взагалі не розумію для кого ця заява. У чому її користь або мета?

на мою думку 1) показати, що вони активно щось роблять з незаконним виїздом 2) показати тим, хто думає купити справку та виїхати, що ми вас все одно повернемо. В обох випадках це розраховано на людей, які не дуже звикли думати, яких я думаю дуже багато і це основна аудиторія слуг.

ви знаєте когось, в кого основна аудиторія — це розумні люди?

Таких нема, нема сенсу орієнтуватися на меншість.

Арестович себе так позиціонує. Робіть з цією інформацією що хочете

У него с этим есть нерешаемая проблема, он себя позиционирует как для умных при этом не отказываясь от глупых и для последних это выглядит непонятно из-за постоянных переключений туда-сюда под разные группы, когда он конкретно выделяет что следующие слова будут для опреленной группы появляются обиженки, ведь глупые себя таковыми не считают. И все становится ещё хуже

Розумна людина буде дивитись Арестовіча? Шоби що? Ну поки його з ОП не турнули через нього часто зливали те що вголос казати не хотіли але треба було якось довести, та і то забагато від себе ніс. Що там зараз сзухати — хз.

Я не казав дивитись
Питали хто орієнтується на розумних
Це відповідь
Робіть з цим що хочете, але мене не питайте що ви хочете хотіти

Это не тот, что поддерживал движение против оранжевых революций?
Арестович — для тех, кто не особо разумный, но очень хочет себя таким считать.

Вкид на рівні заяви експерта Нежданчикова про те, що кримський міст можна знищити, якщо влучити по ньому в момент проходження там ешелону з БК.
Отаким пальцем неба в умовах війни, коли одних розслідувань злочинів русні на роки вперед усім слідчим органам. Ну або можна якихось непокірних блогерів прижучити, бо з Шарієм точно домовилися.

А ще на відміну від Арестовича ця людина має реальну владу і дещо з цієї ху*ні таки можуть реалізувати.

Ну із останнього:
«Є в наших нормативно-правових документах термін — придатний або умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий припис у своїх документах, можуть використовуватися», — розповів Данілов.

Сказано, зроблено ua.korrespondent.net/...​tsii-obmezheno-prydatnykh

Вам дадуть другу вищу, військову 🤣

За 2-3 тижні, без втрати якості

Я так розумію, це буде не C++

Законопроєкт сьогодні зареєстрований. Причому, мова не тільки про другу вищу, але про «непослідовну» освіту також (наприклад, здобуття вишки через кілька років після закінчення коледжу).

Швидко працюють :)

Декілька місяців назад дивився круте інтерв’ю з освітянами, так кількість магістрів/аспірантів в Україні в 2022-2023 рекордно виросла.

Це ж добре для університетів.

Я общался с преподавателями нескольких киевских ВУЗов — везде в этом году недобор и сокращение преподавательского штата.

ти диви, непослідовно вирішив освіту здобувати, неправильно живеш
Зараз будемо тебе вчити як треба :D

Презумпція ухилянта: «а докажи що не ухилянт»

Конституції

Не на часі.

протирічить Конституції:

Якій статті?

Хто першим кричить — тримай корупціонера ?

Бабульки вірять. Вже сьогодні в дворі чув «от молодець Зеленський, так їх...»
Тому такі вкиди тупі, — але свою справу роблять, вибори скоро, як-не-як :)

Страшніше не те, що вірять, а те, що вважають ці речі правильними.

Страшніше те що вони мають виборче право

Ну что вы на человека накинулись? Может он просто любознательный. Хочет узнать как звучит «пошел на хер» на разных европейских языках.

Вже бачу як вся поліція Копенгагена, покинувши всі справи, ганяється за умовним Петром Фердищенком, щоб витратити купу часу і грошей на якусь екстрадицію невідомо на якій підставі. А ФБР разом з NYPD просто на низькому старті.
Краще б цей дурник мовчав. Хоч не виглядав би скоморохом.

На початку вересня 1939 року ще до падіння Варшави було підписано угоду між Польщею та Францією про мобілізацію людей польської національності та формування бойових частин з них безпосередньо у Франції. Згідно з польсько-французькою угодою від 9 вересня 1939 р. поляки мали бути мобілізовані на території Франції, починаючи з 28 років.

Загальний перепис показав присутність 129 тис. осіб, які підходять під цю категорію. За результатами перепису, Центральне військове бюро розробило проект військової служби, який проводився з 17 по 20 жовтня 1939 р. Умови Франції щодо збереження поляків у військовій промисловості (в основному в гірничодобувній промисловості та металургії) відповідно З положеннями, що стосуються французької мови, означало, що чисельність чоловіків в ордені армії скоротилася зі 129 тисяч до 60 тисяч осіб.

З 60 тис. осіб польської еміграції до Франції понад 50,5 тис. було призвано до лав польської армії. З них 1000 добровольців, які вступили на службу у вересні 1939 р., 49 тис. призовників і резервістів, викликаних Центральним бюро призовної війська, і близько 500 добровольців ВМС, відібраних КБР з ряду військовозобов’язаних Народився в 1920 і 1921 роках. Призовники та резервісти французької польської громади становили 5/8 польської армії у Франції.

Військовослужбовці з еміграції складали щонайменше 80% особового складу 1-ї гренадерської дивізії, 2-ї піхотної стрілецької бригади, окремої стрілецької бригади Подгал, 3-ї піхотної дивізії та 10-ї бронетанкової бригади.

На завершення можна сказати, що польська еміграція у Франції була перевірена на приналежність до Польщі. Чи може бути так з Україною? З грамотним підходом і управлінськими рішеннями — однозначно. Чи буде так під час нашої обмеженої великої війни? ні. Але у випадку з ТМВ, про який йшлося раніше, такий шанс не можна упустити. Бо часу більше не буде у справах біженців.

«...Грамотного подхода и управленческих решений...»

В Украине, не было — нет — и не предвидится в обозримом будущем.

Чувак, що ти несеш? Франція оголосила Німеччині війну 3 вересня 1939 року. Зараз війн не оголошують, називаючи це інакше, але перебуваючи в стані війни де факто, проте вся західна стратегія направлена на те, щоб цього не робити. І з якого б це дива порівнювати ці дії ситуації?

Коли Україна вичерпає мобрезерв(2 лями максимум), звідки людей далі брати?

Якщо Україна вичерпає мобрезерв, Україна програла.

Взагалі, якщо розраховувати тільки на кількість, вже можна йти на мирні переговори. Бо у русні математично більше.

нема в нас 2 млн мобрезерву. щоб стільки «свіжака» в військах отримати... це треба буде етапувати десятками тисяч до лінії зіткнення.

хоч воно в теорії і не є чимось неможливим, проте воно не є тим, що Польщі вигідно

На момент коли приймуть всі потрібні норми — вже нікого буде там мобілізовувати, тому це більше як фантазії

Вы ж понимаете кто целевая аудитория таких заявлений? Это люди, которые думают выехать дав взятку, но ещё колеблются. Они им говорят мол вы заплатите N $, а мы все равно вас вернем, выезжать бесполезно. В то же время довольно существенная часть людей поверят в то, что процесс принудительного возврата действительно возможен и откинут идею выезда.

Та ні. Люди які мають і фінанси і зв’язки для таких справ трохи обізнані. А заяви ці для рядових проретаріїв, які сами б виїхали але не можуть і відчувають несправедливість. От і раді слухати казочки від «сильної влади» яка зараз покаже усім кузьквну мать.
Я розумію що це цирк для електрорату, але закони заради популіських дій порушувались вже не одноразово. І це напрягає

З плюсів, не все залежить в данній ситуації від фантазій влади.

Коли була попередня заява скільки людей її постило з айті? Мені людей 7 кидали посилання на новину. Скільки тут було обговорення цієї заяви? В цій темі зараз купа коментарів. Людей це турбує, частина людей вірить, що примусове повернення можливе.

Нова кринжатина телемарафону

Якщо доводять відповідні органи, що було скоєно злочин, то всі імена і прізвища всіх цих лікарів будуть обовʼязково відомо. З прізвищами тих, хто отримав від них таку «допомогу», — Данілов.

На скільки пам’ятаю згідно процесуального кодексу заборонено публікувати імена фігурантів кримінальних справ.
Та і із етичної точки зору це совкові методи з дошкою позору.

Та що ви докопалися, ну маркетологи зясували, що зараз є запит на боротьбу з корупцією, та відпрацьовують. Не переймайтеся, він не дурень і сам розуміє, що це не можливо.
Коли вже айтівці почнуть брати хабарі, а то як не рідні — немає навіть такої категорії!
zn.ua/...​23-05-10_13-27-05 (2).jpg

брати хабарі,

Добре, каюсь. Колись працював адміном і вимагав у одного дядьки пиво щоб відкрити на роботі порносайти

Внести до Best practice!

так Данілов родився в совку, логічно, що такі методи і буде використовувати

Ветеринар, вчитель історії — International Man of Mystery.
Була якась країна де до влади дорвалися непрофільні спеціалісти — дзюдоїст, оленяр, мебляр, гіснастка, диригент.

а скільки пам’ятаю згідно процесуального кодексу заборонено публікувати імена фігурантів кримінальних справ.

Якщо що, то за рік до війни Зеленский зхотів призначити нового суддю Конституційного суду замість тодішнього голови КСУ. І майже це зробив..
А ти тут про процесуальний кодекс..

Херня якась, чесно.)
А люди, які через поля бігли, і митники кришували, а люди, які виїхали через «Шлях», а люди (посли), які з Америки не повернулись?
Хоч одного посла звільнили?

Більше схоже на чергову сторі, якою хочуть нагодувати людей, які не хочуть йти воювати, чи вже досить довго воюють без ротацій.

Бо нікого з вище згаданих не можна притягнути до відповідальності. А тут хоч якийсь шанс є, типу підробка документів.

Це вже було, ще на початку повномасштабного вторгнення фоткали типів, які перебігали через ліси, а потім такса зросла з 5 до 15 :)
Але казали, що їх ніхто не повертав, просто пофоткали і ті собі далі побігли

Ну, якщо вже втік, то не повертали. Є стаття на ББС. Румуни дають прихисток, ставлять штамп в паспорт і вперед, вільна людина вільної країни. Але в березні ДПСУ казали що всіх-всіх повертають, не розбігайтесь!

А тих хто зловили, ну план треба ж виконувати. А дехто і взагалі помер (втонув, замерз).

Зеленський звісно ніколи не прочитає цей коментар, але все одно:
Якщо у тебе в країні мільйони людей скоюють кримінальні правопорушення, то може щось не так з країною та її законами? Як то кажуть, почни з себе, пане президенте.

Чергове шоу для жертв телемарафону

Скажіть, воно дурне чи прикидається? Договір між *назва країни* та Україною про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах

Стаття 61 Відмова про видачу
1. Видача не відбувається, якщо:
1) особа, щодо якої подано клопотання про видачу, є
громадянином запитуваної Договірної Сторони або яка користується у
цій державі правом притулку;
7) злочин полягає виключно у порушенні військових обов’язків;

можливо трактуватиметься таким чином, що злочин полягатиме у користуванні завідомо підробленими документами

Ну це треба буде довести. Хіба що лікарі підуть на угоду зі слідством. Але чи всі лікарі підуть на угоду зі слідством? А інакше довести неможливо.

Добросердечне визнання полегшує совість, але подовжує строк.

Доказать фейковость справки возможно только 1 способом: провести независимую ВЛК, которая подтвердит или опровергнет изначальный диагноз. Даже если врач расскажет, что справка фейковая — это есть основание для экспертизы, но не для обвинения. Поскольку для проведения ВЛК необходимо человека притащить в страну, а сам он туда не поедет, то доказательств не будет. Имеем замкнутый круг. Соответственно, открыть-то дело можно, а вот закрыть — низзя.

Допустимо, у Миколи є висновок лікаря, що у нього гемангіома Мавсисяна, і на її основі він непридатний до служби. Людина з дружиною та дітьми поїхала, наприклад, до Польщі.
Ці клоуни справді думають, що:

1. Лікар буде свідчити проти себе, говорячи, що він дав Миколі підробний висновок?
2. Микола прийде на лікарське обстеження, щоб там виявилося, що у нього немає хвороби?

А без цих двох кроків довести, що Микола зник на основі підробного висновку, неможливо. Та й не зобов’язаний Микола розбиратися у всіх цих лікарських тонкощах. Йому поставили діагноз — він повірив, без будь-якого злого наміру. А що не лікує свою хворобу — так дурень і грошей немає.

Конституція у нас вже на паузі. Тепер і презумпцію невинуватості хочуть на паузу поставити?

сказав народний депутат Давид Арахамія

Як казали на Донбасі, п-бол гірше п-раса.

в донецке пацан сказал пацан сделал. а в киеве это два разных пацана

Ну... Незаконність перетину кордону може визнати лише суд. Для цього треба довести хабар, та посадити того, хто його отримав. Або довести підробку документів, що теж велике питання. Навіть якщо є скани на кордоні, важко довести, що це не підлог, та вони зроблені відповідно процедури, незрозуміло, який це доказ для суду.

Тому це роздування щік, на яке не треба звертати увагу.

А таких розслідувань треба провести десятки тисяч. І це ми кажемо про ВЛК.
А що казати про ліс? Там адмінка.
Про шлях? Там взагалі я навіть не знаю яка стаття, це костиль якийсь не підкріпленний законом.
Про псевдо-студентів? Там все в білу.
Фіктивні браки з інвалідами.

Це десятки, якщо не сотні тисяч справ з сумівними доказами чи взагалі сумнівними статтями за які можна притягнути.

Можливо він це робив розраховуючи на якийсь ефект, який ми не розуміємо.

Головне у процесі слідства не вийти самим на себе))

Офіс простих рішень знов пропонує просте рішення. Цей популізм невиліковний.

знову армія як місце відбування покарань :-/

А там вони чарівним чином перетворюються на героїв і штурмують меншою кількістю піхоти ніж у ворога і перемагають і не помирають і платити не потрібно, бо він же злочинець і взагалі там не повинен був бути...

А потім будуть дивуватись, коли виявиться що вони здали інформацію про місцерозташування командира, бо той не так щось сказав або перейшли на сторону ворога

Це яким ідіотом треба бути

Та правильно. Нехай мудаки, бомжі, наркомани і злодії продовжують свій рід, а нормальні люди гинуть.

Якщо гинути для вас норма — то чому не в окопі? Чому на форумі доу? Багато задонатили?

Ваша фантазія хвора і веде вас лише в одне місце — на цвинтар. Хотіти жити — нормально. Єдина країна де це не так — рашка

Якісь такі цікаві придумані висновки🤦‍♂️

А з кого має складатись якщо 99.9% коментаторів на ДОУ не спішать в окопи?

Якщо ви хочете щоб замість вас гинули «гірші шари суспільства», то ви гірші ніж усі інші. Ви — лицемір

Ну от для влади ми всі гірші шари суспільства якщо розібратися. З чого ти взяв що порушник комендантської години наприклад буде здавти позиції, а «доброволець» з «бусика незламності» не буде здавати?

Жарти жартами, але дніпровський нападник на копів краще б до Криму на катері з ССО катався, ніж ламати носи дівчатам і їсти кулі.

Нахера таке бидло в ССО?

Буквально пряма цитата з «Аквариума» Віктора Суворова. Підполковник розвідки капітану — «Есть в тебе, Суворов, что-то порочное. Не пытайся ето скрыть» ©
Це не окопна рутина, сесійність характеру роботи ССО зменшує вплив його бзиків.

от якось стикаючись з ССО і рештою спецпідрозділів маю сказати, що середній рівень інтелігентності там мʼяко кажучі неможливо порівняти з цим дніпровським восьмибітним довб***бом

В мене якесь дежавю. Це ж вже було, і не один раз.
Правда далі марафону не зайшло.

Подоляк каже: купуйте білі квитки і їдьте
Арахамія каже: всіх хто купив білі квитки екстрадуємо

Це який діагноз?

Де подоляк таке казав?

Про діагноз: їдьте і не повертайтесь кнутом та пряником

На марафоні, там де він сидить 24/7 байки травить

streamable.com/59uo5b

многоходівочька©!

То він буде робити перевірки чи пускати воду в Крим? чи він ще не визначився?

В Україні можуть мобілізувати обмежено придатних до служби чоловіків, — Данилов

В ефірі телемарафону секретар РНБО наголосив, що систему визначення придатності до служби змінять найближчим часом.

💬 «Є в наших нормативно-правових документах термін — підходящий або умовно підходящий. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий розпорядження у своїх документах, можуть використовуватися», — сказав він.

Данилов наголосив, що питання потрібно вирішити для того, щоб не було неправильного трактування цієї норми.

Що він несе? Якщо є карта хворіб, де все описано і є посади для обмежено-придатних. Шапіто якесь.

Они просто хотят перекроить соот. документы и получить официальное право посылать всех на ноль, приписав что-то вроде «в ситуации критической обстановки»

А яка різниця, якщо і до цього так робили? Що зміниться?

Я звичайно просто віщаю з дивану, але гадаю що якщо (коли) вступимо в ЄС, то ті, кого відправили на нуль незаконно, зможуть нормально судитися. Якщо не в Україні, то в ЄС. А якщо вступимо до ЄС, то їх суд стоїть вище за наш, в плані таких питань (по факту я хз). Тож таким чином намагаються уникнути штрафів у майбутньому. Але повторюсь, я диванник.

Тепер буде офіційно. Хоча не знаю навіщо, наче хтось за це був покараний.

Ой, за час вторгнення що вони тільки не несли. Зараз все що кажуть ці налякані розвідданними про 450к руських треба ділити на 10. Ось коли вильється щось у реальні законопроекти тоді будемо дивитись і робити висновки.
Зараз то балачки для марафону

Шарія вже повернули?)

Ви, можливо, здивуєтеся, але так.
Іспанія дала добро на екстрадицію Шарія i попросила прямий запит з боку української сторони на екстрадицiю. На що Українська сторона згiдно публичним даним такого запиту не надала.
Пiсля чого Шарiя вiдпустили, а справу закрили.

«Новых слушаний не будет, пока украинская сторона не направит запрос об экстрадиции», — заявили в учреждении.

Там отметили, что Шарий остался на свободе, но у блогера забрали паспорт, и он обязан не покидать территорию Испании.

Ранее в этот день Служба безопасности Украины сообщила, что еще 4 мая правоохранительные органы Испании задержали Шария.

Представитель президента Украины в Конституционном суде Федор Вениславский, в свою очередь, заявил, что Шария будут судить на родине.

По его словам, блогер «точно попадет на территорию Украины и будет передан в руки правосудия».

Так він же новий паспорт зробив :D

«Загубили» запит
Тільки він виїхав з Іспанії ще до цього

Тільки він виїхав з Іспанії ще до цього

Нещодавно десь в iнтернетi відео його було з Барселони, де вiн стебався з того, що він нібито втік з Іспанії.

Тобто, по факту, все ж таки, ні.

Ну на папері екстрадували, справа закрита. Перемога.

Тобто, по факту, все ж таки, ні.

По факту бiльшiсть людей — не Шарiй, запити на них губитися десь по дорозi не будуть (чи будуть розглянутi такi запити — питання окреме).

Только вот беда: на Шария была заведена уголовка насчёт растления несовершеннолетней (если ничё не путаю). Поэтому его подали в международный розыск и таки поймали, патамуша он не прятался. А вот на то большинство людей можно завести уголовку разве что за подделку документов, а это основанием для подачи в международный розыск не является.
Проблемка... :D

це просто така наркоманська бізнес ідея.
Завозимо ухилянтів-втікачів. Трясемо перед ними кірзаками і онучами.
Ухилянти тремтячими руками лізуть в ничку і купують справки по другому разу. На цей раз з водяними знаками і красівою голограмою з мікі-маусом.
Аааа, тікають...
A few moments later — робимо нову ітерацію.

Не... Кто их и как завезёт? Нет правовых оснований для этого. Это у себя в стране зеля сотоварищи может любую хуйню творить, в норм странах, где присутствует верховенство права, ему никто подыграть не сможет.

.

Казки для хом’яків від недошляхти, яка відчула власну безкарність. Ніхто не буде здійснювати екстрадицію в країну у стані війни + ніхто не буде жертвувати власними інтересами (віддавати якісний людський ресурс) заради бажань купки клептократів

Ніхто не буде здійснювати екстрадицію в країну у стані війни + ніхто не буде жертвувати власними інтересами (віддавати якісний людський ресурс)

це дурня точно такого ж рівня, як і заяви Арахамії

Екстардиція взагалі це дуже клопітка проблема. Зазвичай потрібні залізобетонні докази якихось тяжких злочинів (корупція, наприклад, не підійде) щоб навіть натяку не могло бути на політичну вмотивованість переслідування.

Як ще вони планують повертати тих хто виїхав?
Погрожувати новачком?

Думаю це вплив наближення виборів, треба відлякувати нелояльних громадян.
Моделювання бажаної явки.

От навіщо представник корумпованої партії це пише?

У держслужбовців є можливість на території України вирішувати питання з корупціонерами в партії «Слуга Народу», є можливість притягнули до відповідальності міністра Резнікова за яйця по 17 гривень, але чомусь держслужбовці вже вкотре хочуть звалити вину на громадян які виїхали

Легально виїхав в Туреччину 23 січня 2022 року

Легально виїхав в Туреччину 23 січня 2022 року

за 1.5 роки не засумували за батьківщиною?

Я тільки фізично знаходжусь в Туреччині, а повсякденне спілкування таке ж як було в Україні

проснувся з ранку та й вареник з’їв...
на хлiб шмат сала положив...
у снi я бачив шир українських полiв...

Душой я с вами, на каторге в Сибири, а телом, к сожалению, здесь, в Цюрихе в гостинице.. Ленин

От навіщо представник корумпованої партії це пише?

Чи бувають інші партії?

За історію людства ще не бувало. Питання в рівні корумпованості. В Римській республіці яка народилась в революції, корупція дійшла і довела до того — що солдати вирішили, що імператор Цезар буде набагато краще за корумпований Сенат. Народ був не дуже проти, бо корумповані патриції та верхівка плебеїв справді усіх дістала, особливо легіонерів які воювали і ризикували власним життям натомість отримували жебрацьку старість — а їх майно забирали собі ті самі патриції, ще і знущались з них. При цьому верхівці діставались казкові статки, про які рядовому римлянену годі було і мріяти. Зовсім нещодавно орда фашистів під призиви Дональда Трампа із флагом конфедерації взяла штурмом Капітолій. На Фокс Ньюс цілими днями фактично звинувачують демократів в корупції, сам Трамп написав, що підрахунок голосів було підтасовано підкупом і реднеки йому повірили. Напевно були підстави, просто так люди не йдуть на такі радикальні вчинки, які потенційно небезпечні для життя.

Там інше. Вони думали що їм це зійде з рук, і пішли в атаку. А коли почали стріляти, то раптово усі забули нащо шли і взагалі вони нєпрічом і внє палітікі

Підписатись на коментарі