Аналіз публічної інформації про компанії Anadea, Anahoret, Tensorway та Krononsoft

Привіт, вже вкотре нагадую про важливість перевірки юридичної інформації про роботодавців згідно інструкції бо інакше ризикуєте влипнути у проблеми.
Цього разу проаналізуємо публічну інформацію про компанії Anadea, Anahoret, Tensorway та Krononsoft, як ці компанії пов’язані, Krononsoft зареєстрована в білорусі та має відкриту вакансію Lead Generator.
Аналізую компанію Anadea із-за наявності вакансій з Golang.

Передісторія

Рекрутерка з Anadea запропонувала в LinkedIn розглянути вакансію Go Developer, по-перше насторожила відсутність інформації про проєкт тому почав розпитувати про опис проєкту, винагороду та юридичну інформацію.
Проєкт: беттінг.
Моє запитання:
Відправте будь ласка посилання на юридичну інформацію про компанію Anadea

Відповідь рекрутерки:

Законодавчо доступ до юридичної інформації є конфіденційним

По-друге насторожила інформація з профілю компанії Anadea на DOU:

Компанія народилася 17 грудня 2000 року.
Якщо подобається працювати в колективі найкращих у своїй справі, то це до нас.

Компанія пише про найкращих, а рекрутерка пропонує Senior-у вакансію рівня Middle з винагородою меншою за медіану.

Аналіз публічної інформації про компанію Anadea

Я очікую знайти компанію з датою реєстрації 2000 року.
На сторінці anadea.info/privacy-terms знайшов юридичну інформацію Anadea Inc.:
Status: Active
State: Nevada
State ID: E0150532015-5
Date Filed: Wednesday, March 25, 2015

Стандартний пошук в гуглі згідно інструкції на наявність в українських реєстрах:

Торговельна марка Anadea відсутня.
За іменами власників Anadea Inc. знаходжу в українському реєстрі компанію:
Дата реєстрації: 22.11.2004

Від Anadea до Anahoret та назад

У Anahoret відсутній профіль на DOU, але знайшов тему «Отчет о мини-конференции Anadea Inc» зі згадкою сайту anahoret.com.
whois.com/whois/anahoret.com:
Registered On: 2000-10-03

Сайт anahoret.com перенаправляє на anahoret.es тому варто шукати в естонських реєстрах:

Знаходжу юридичну інформацію про ANADEA OÜ:

Code: 14446627
Status: Entered into the register
Date of first entry: 12.03.18

У ANADEA OÜ такі ж власники що й у Anadea Inc. та ТОВ «АНАХОРЕТ».

Від Anadea до білоруської компанії Krononsoft

Діяльність компанії відображається в LinkedIn-профілях співробітників.

Прикладу коли компанія робить ребрендинг то частина фахівців залишається працювати у OldCompanyName, частина звільняється й переходить в NewCompanyName,
а частина працює в обох компаніях одночасно.
Або ж компанія запускає новий проєкт й тоді фахівці в LinkedIn-профілях вказують CompanyName та ProjectName.
Або ж це сервісна компанія й тоді фахівці в LinkedIn-профілях вказують OutsourceCompanyName та ClientCompanyName.

Якщо пошукати фахівців Anadea в LinkedIn то:

• Є 12 білоруських фахівців, які перейшли в жовтні-грудні 2022 року з Anadea в Krononsoft
  • Є 2 білоруських фахівці, які одночасно працюють в Anadea та Tensorway
  • Є 8 українських фахівців, які одночасно працюють в Anadea та Tensorway

Krononsoft

Тепер коли ми маємо список назв компаній то комбінацій для пошуку вже більше:

Знаходимо юридичну інформацію про реєстрацію компанії в білорусі ООО «Крононсофт»:

Status: Active
Registration number: 590733376
Incorporation Date: 27 Aug 2014

Профіль резидента білоруського ПВТ ЧУП «Анахорет».

Список сайтів:

В білоруських реєстрах прихована інформація про власників ТАА «Кронансофт» тому відповідь рекрутера «Законодавчо доступ до юридичної інформації є конфіденційним» може означати що профілем українського рекрутера користується колега з білорусі.

Знайдена юридична інформація

1. ТОВ «АНАХОРЕТ», Україна
  2. ANADEA OÜ, Естонія
  3. Anadea Inc., США
  4. Anahoret SL, Іспанія
  5. ТАА «Кронансофт», білорусь

Соціальні мережі

В профілі Anadea на FB та в профілі Anadea в LinkedIn відсутні згадки про російсько-українську війну тому цікаво скільки податків платять в білоруський бюджет.

Епілог

Перевіряйте юридичну інформацію про компанії.
Вибирайте роботодавців які працюють на перемогу України.
👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

С эпилога столо начать

Цікаве дослідження. Єдине, що не зрозумів як домен сайту в Іспанії (.es) спонукав до пошуку інформації про компанії в Естонії.

Сайт anahoret.com перенаправляє на anahoret.es тому варто шукати в естонських реєстрах

Дякую що уважно прочитали

Щоб стаття була цікавішою то додаю такі моменти навмисно

Багато українських компаній зареєстровані в Естонії тому загуглив через ExampleCompanyName OÜ
Є компанії, які відкрито пишуть про реєстрацію в Естонію, таким симпатизую зазвичай із-за відкритості
Є компанії, які приховують то таких аналізую на наявність сумнівної діяльності

Є компанії, які приховують

Багато компаній мають дофіга юридичних осіб будь де. В Естонії, доречі, мають майже всі. Бо якщо не вести діяльність це нічого їм не коштує. А заводять або під конкретного клієнта бо йому так зручніше, або взагалі на усіляк випадок — їсти воно не просе.
Рекрутери усих юридичних ньюансів цих точно можуть не знати тому і не кажуть. Тому я б на це не звертав особливої уваги.

Важливо щоб рекрутер надав юридичну інформацію тільки про одну компанію з якою кандидат буде підписувати договір

Все одно не пояснює логіку шукати власників іспанського сайту в Естонії, плюс зв’язок між одними і другими? Якщо в Естонії є фірма з аналогічною назвою, це ще не доводить що саме вони мають той сайт в Іспанії :/

Я шукаю в естонських реєстрах за замовчуванням

Також порівнював власників, щоб переконатись, що естонська компанія ANADEA OÜ має зв’язок з іспанською компанією Anahoret SL

Вибирайте роботодавців які працюють на перемогу України.

З Туреччини, напевно, видніше хто на перемогу працює а хто ні. Можна статтю накатати і інших життю повчити

З задоволенням обміняюсь з вами квитанціями за серпень 2023 року

Готові?

Обновленими даними в ТЦК не хочеш обмінятися?

Тільки квитанціями можу обмінятись check.gov.ua

Доречі, на цьому сервісі і квитанції від банків можна чекати? Я думав тільки чеки електронних РРО

Якщо у вас є квитанція то її можна перевірити через check.gov.ua, це може бути ваша квитанція завантажена з застосунку банку або ж квитанція зі звіту від волонтера

А ось якщо ви відправили гроші на монобанку то відсутня можливість побачити квитанцію в застосунку тому відсутня можливість перевірити через check.gov.ua
Перевірити монобанку поки може лише отримувач

Дичина якась творится з людьми. Я б ні за що нікому не побажав у 35 років боятися грому (хто в Україні зрозуміє).
Нащо хейтятити тих хто виїхав? Ну чувак в безпеці, допомогає ЗСУ та трохи комьюніті. Красава.
Чи заздрю? Певною мірою так. Чи хочу щоб він опинився на моєму місці? Упаси Боже

Дякую за підтримку яка мотивує продовжувати

З задоволенням обміняюсь з вами квитанціями

Оце сильна відповідь.

Ярославе, не ведись на весь цей хейт. Усі краще за тебе знають, як тобі жити, поки у тебе все добре. Але у будь-якій складній ситуації ти будеш нікому не потрібен.

Якщо хтось так хоче, щоб ти не донатив з Туреччини, а воював в Україні, я би йому запропонував вже зараз підписати всі документи, що він компенсує майбутні донати, купляє тобі спорядження та бере на себе всю фінансову відповідальність за можливі майбутні наслідки його порад до кінця життя.

І пишуть же ці хейтери далеко не з бліндажу.

Дякую за підтримку!

Я спокійно до цього ставлюсь бо ці коментарі піднімають тему вверх то більше фахівців, як я думаю, почнуть цікавитись юридичною інформацією про компанію в яку працевлаштовуються

Можливо то й був такий коментар, щоб привернути увагу

Підписатись на коментарі