Поєднання польського JDG з UoP в одній особі — ваш досвід

Доброго дня, шановна спільното DOU.

Мій кейс доволі простий — до виїзду з України я працював розробником на ФОП, як мабуть 99% девів в Україні, потім виїхав в Польщу. В Україні завдяки ФОП та Remote можна брати 2 чи 2 з половиною чи дехто навіть 3 фулл тайм проєкти.

І тут постає питання: Чи суміщаєте різні формі праці (JDG та UoP), які є податкові пільги? Напевно ZUS сплачений за UoP можна якось врахувати і не сплачувати в JDG?

Або навіть 2 контракти по JDG і 1 UoP — тоді податки зовсім не такі страшні виходять

Дуже цікаво, у кого який досвід :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Автор, то ти почав працювати UoP+JDG чи всі проекти через JDG?

Розглянь бізнес інкубатор.
Тобто в тебе основна робота буде UoP, через інкубатор буде UoD (без зус), ніякого геммору з податками і документами.
Єдине що податки високі, навіть при знижці на авторське право податок буде 26% після 60к$.

Тому якщо

можна брати 2 чи 2 з половиною чи дехто навіть 3 фулл тайм проєкти.

То, ІМХО, краще на всіх роботах працювати через JDG

які є податкові пільги? Напевно ZUS сплачений за UoP можна якось врахувати і не сплачувати в JDG?

poradnikprzedsiebiorcy.pl/...​dzialalnosc-a-skladki-zus

Składka zdrowotna (частина zus) треба платити по jdg навіть якщо працюєш по UoP.
І якщо відкрите jdg, то на карту побиту можна подаватись лише по підприємницької діяльності (jdg), по роботі не можна.

то на карту побиту можна подаватись лише по підприємницької діяльності (jdg)

чи відомо про когось, хто вже отримав карту побиту на руки саме за цим пунктом? якщо так, то скільки фактично часу зайняло на розгляд заяви?

Відомо про знайомого. Подав 02.04, отримав 29.06 на рік.

Ого, де це так швидко? Я у Варшаві подав 22.05, запросили ось на отримання 05.01

Краків, по JDG, видали на 3 роки. Подав поштою 4 квітня, через тиждень дослав виправлення формальних помилок — долучив переклади англомовних контрактів присяжним перекладачем та нотаріально завірені копії польськомовних документів замість звичайних. До речі, щоб зробити нотаріально посвідчені копії англомовних контрактів які мав тільки у формі непідписаного електроним підписом PDF — зробив «Нотаріальний акт огляду файла» в якому був указаний md5 hash PDF файла й додатком № 1 він сам. Закон дає 2 місяці на розгляд, децізія о зезволенні датована 1-м червня, але лист з нею прийшов ще на три тижні пізніше. Після цього 2 місяці робили пластік, запросили SMS-ем записатися на отримання 7-го серпня. Читав, що в інших воєводствах все сильно по різному, гірше всього зі строками у Вроцлаві, затримки більше року з чергами з минулих років.

Ого, переклад контракту коштує не мало, наскільки я бачив.

Можна спробувати їх не долучати, але якщо вже долучив як я — то треба саме присяжний переклад, бо без нього це błąd formalny :(

Якщо не секрет, то де ви читали про черги в різних воєводствах? Зараз обираю для життя Катовіце або Познань, тому було би цікаво дізнатись як там зі строками.

Підписатись на коментарі