Estimate та time-tracking в невеликій команді
Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Привіт спільнота!
Хочу отримати ідеї, поради для організації процесу оцінення, виконання, репорту попроєктних задач у невеликий команді розробників.
Ситуація:
Є невилика команда розробників, яка працює попроєктно над створенням сайтів (wp) та аплікейшинів (react).
Наразі процес слідуючий:
- Приходить клієнт із ідеєю (хочу сайт по такому дизайну, хочу сайт на цю тему, хочу аплікейшин для цього)
- Скоуп розбивається на невеликі частини і оцінюється погодинно лід девелопером і затверджується цей час із розробником котрий буде працювати над цим (може бути 2 або 3 розробника)
- Естімейт із попереднього кроку надається клієнту на узгодження
- Починається фаза розробки і кожен розробник трекає час витрачений на кожен таск
Приклад оцінення скоупу (таски по яких буде працювати розробник із годинами): planning 5h, project setup 12h, feature 1 6h, feature 2 24h, qa 10h, tests 12h, delivery 4h, feedback 6h, maintenance 8h.
Важлива річ що потрібно мати метрику ефективності розробника (kpi)
Одним із правильних рішень було б використання відносних одиниць вимірювання, але клієнт хоче одразу знати суму офферу і мати естімейт щоб знати дедлайн.
Із вище наведеної інформації слідуючі запитання:
- Яка нормальна межа в робочих годинах в такій ситуації? 160 годин тут не працює, оскільки розробник не робот щоб працювати із 10 по 6 над задачею, та і ще є інші задачі на протязі дня, дейлі мітинги, комунікація, інвестігейт. Також години кодування розробника ніяк не можуть бути 8 годин.
- Як розробнику репортити час кожного дня? Що вкладати в репорт?
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів