Хочу створити Інститут з дослідження ШІ

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Я впевнений що людина може створити будь що, якщо може це уявити. Пам’ятаєте з чого почалась подорож на місяць? З роману Жуля Верна. Та зараз не про це. Як дитина я мрію створити робота зі справжнім ШІ, живу заради цієї ідеї. Яким би ти розумним не був математиком чи фізиком чи будь ким, завжди буде людина яка запропонує тобі рішення про яке ти навіть і не думав. Маю мету зібрати команду однодумців, якщо буде команда то фінансування можна знайти. Знаеш програмування? Цікавишся фізикою чи будь якими іншими науками? Є ідеї як зробити щось що люди ще не винайшли? Напиши на [email protected] і ми створимо інститут з дослідження ШІ в Україні.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

гарна ідея для офісу простих рішень, пишить зелемському

Яка мета цього інстітуту? Потрібні гроші на залізо, чи доступ до хмар. Дослідження забирають багато часу і можуть бути марними. Максимум напишете якийсь пейпер. Скоріше за все, треба дивитись як і де впроваджувати ШІ і як робити продукти. А це вже звичайний стартап.

Ні, моя мета розробити чи хочаб наблизитись до розробки (за своє життя) цифрової копії людини, дивлячись на коментарі, люди мають шаблонні ідеї яких їх навчили в універі, і не мають креативу щоб робити щось нове

Ясно понятно. Рекомендую, як вже нижче в коментах зазначали, скооперуватись з Кузьміним

ідеї яких їх навчили в універі

О, до всього що перерахували почитайте ще
1.https://ela.kpi.ua/bitstream/123456789/45110/1/Metodolohiia-2021.pdf
2. www.yakaboo.ua/...​Bjpco0q4AVzBoCk0IQAvD_BwE

У першій методичці є розділ, назва якого в принципі дає тобі чіткий посил переглянути свій світогдяд. Звучить так:

Ідея — це нова комбінація старих елементів

P.s Я ні в якому разі з тебе не глузую, але бачу що в тебе є ентузіазм щось робити, але ця сила направлена по хибному вектору. Щоб стати на правильний шлях перш за все отримай ту саму базу старих елементів, скомбінуй їх і можливо пощастить отримати новий результат
Успіхів

Дякую, більшість людей приходять у коменти навчати, ви ж мене не знаєте і не знаєте рівня мого розвитку, не розумію людей

Ну твої заяви сильно протиречать базовим принципам наукового методу та попахують створенням нового інституту аля інститут Спартака Суботи. Що змушує задуматись.
У того ж Спартака просили документально підтвердити його кваліфікацію, це буде першим запитанням і до тебе коли створиш організацію під назвою «інститут ШІ».

ви ж мене не знаєте і не знаєте рівня мого розвитку

Так, не знаємо, але ми можем дещо екстраполювать з стилю теми «я такий красівий в білому пальто всі роблять не те а я хочу зробити гру про домікі в лісу і дворец злодея».

Це як знаєш, анекдот — «молодий, динамічний стартап в сфері бігдата і дата саенсу шукає репетитора по математиці 9-11 классів». От рівень десь приблизно такий.

Обирайте:
kpi.ua/web-ai-iasa
comsys.kpi.ua
ucu.edu.ua/...​-z-intelektualnyh-system
nure.ua/...​edra-shtuchnogo-intelektu
Впевнений, є ще, це тільки ті факультети і кафедри які знаю.

Пропоную вам повчитися і захистити хоча б кандидатський дисер по напрямку 121,122 чи 123(в залежності від того, який саме аспект загального ШІ ви хочете дослідити чи розробити)
з темою «Загальний Штучний Інтелект». Це справді буде корисно і продуктивно.
Здобувши такий рівень, ви дійсно матимете кваліфікацію відкрити щось типу того, що ви описуєте.

Зайшов у коментарі і не пожалкував :)

Лол.
Кузьміна не хвата для повноти теми.

Не треба. А то ще скооперуються та створять сильний ШІ на машині Кузьміна і захоплять світ та буде геноцид усіх хто їх не розумів.

Та нє. ШІ на машині Кузьміна створить підписку сам на свої рішення і впаде у нескінченний цикл читання своїх же думок.

Так це ж вірний шлях до технологічної сингулярності!

І ти хочеш створити ШІ не вміючи користуватись пошуком по сайту?

dou.ua/forums/topic/35914

Співак Владімір Кузьмін. Тут є його фанклуб

Незрозуміло до чого тут порівняння ШІ та теор математики та фізики.
В теор математиці та фізиці достатньо мати олівець та папір та інтернет, для ШІ треба потужні компи/кластери

В теор математиці та фізиці достатньо мати олівець та папір

А якже вайтбоард

к тому времени хайп вокруг ИИ уже утихнет

В нас вже є інститут проблем штучного інтелекту www.ipai.net.ua
Але насправді ніхто до кінця не розуміє як воно працює, тому ідея актуальна

Якось не дотягує до серьйозної установи, яка зможе вирішити хоч якусь проблему у цій галузі, але працюють з молоддю що гуд.
Автору мабуть слід ознайомитись із їх діяльністю, можливо трохи походити на їх конференції.

OpenAI зрозуміли що ідея створення non profit організації із дослідження ШІ утопічна і перейшли на комерційні рельси. Дорого це все — вкрай дорого. Якщо звісно серьйозно цим займатись.

А на що саме йдуть гроші? Наприклад чи потрібні були великі гроші на те щоб Тьюрінг зламав німецький шифр чи Тесла зі своїми винаходами? Я не розумію навіщо взагалі гроші? Максиму на обладнання

чи Тесла зі своїми винаходами

Є підозри, що для будівництва веж потрібні були гроші.
upload.wikimedia.org/...​Broadcast_Tower_1904.jpeg

Тьюрінг зламав німецький шифр

Є підозри, що для побудови машини для взлому шифру теж потрібні були кошти
c7.alamy.com/...​chine-us-1945-2F61H3E.jpg

Але це не точно.

Є підозри, що для побудови машини для взлому шифру теж потрібні були кошти

О цю цифру добре пам’ятаю. Прототип машини обійшовся у 100 000 фунтів що по теперешньому курсу десь 4 лями фунтів. І це виключно залізо і виключно на один робочій прототип. А для потреб армії було побудовано більше 200 машин Bombe
Але ж то мабуть довбані чинущі розтягли
І OpenAI теж трохи більше ніж пів ярда розпилили за минилий рік.
Ех, усі крадуть.

Ось про що я, зараз гугл виділяє десятки мільярдів доларів тільки на дослідження, в мене підозра що вони просто не розуміють що робити

Фізики теж витратили більше 8 ярдів баксів на LHC. Мабуть теж хз що робити. От дурні.

в мене підозра що вони просто не розуміють що робити

а Ви розумієте?

Я про те що зараз виділяють мільярди доларів, не зрозуміло для чого. По перше я написав великі гроші по друге максимум на обладняння, ви уважно читали?

Наприклад чи потрібні були великі гроші на те щоб Тьюрінг зламав німецький шифр чи Тесла зі своїми винаходами? Я не розумію навіщо взагалі гроші? Максиму на обладнання

Беріть ширше! Навіщо взагалі той інститут? Чи створювали свій інститут Тесла чи Т’юрінг, коли робили свої великі відкриття?

ОпенАІ витрачає 700 000 доларів на день на сервери.

Оце правильний підхід! Навіщо вам гроші? Але, стоп. Чекайте, там, вище, ви пишете, що «буде команда то фінансування можна знайти». Що за фінансування? Навіщо воно вам?

Все робіть без грошей безкшотовно — це правийльний шлях до успіх у вашого майбутьного Всесвітнього Інституту Дослідження AI!

Я в вас вірю!

Зрозуміло
1.Про теоретичні проблеми почитайте «Тhe Master Algorithm»
2. Також спробуйте попрацювати із лібою face_recognition під python (яка є обгорткою популярної dlib). Тільки не просто повторіть приклад із гайду а поексперементуйте. Спробуйте самі знайти відстань між векторами у евклідовому просторі (почитайте трохи із лінійної алгебри про це) та зрозуміти про важливість векторів. Порівняйте швидкість виконання на CPU та GPU
3. Почитайте про архітектуру компьютера та чим відрізняються векторні та скалярні процессори.
4. Подивіться ціни на топові відухи на на кількість шейдерів у них. У найтоповішої того року кажись трохи більше 16к було, а у мозку людини десь 86 мільярдів нейронів. Звісно не усі задіяні одночасно, але от так щоб хоча б 1% нейронів задіяти потрібно
— 53650 відух RTX 4090
— У баксах із розрахунку 1600 на відуху це десь 86 лямів баксів на одні відухи
— Приплюсуй платформи та блоки живлення
— Приплюсуй обслуговування та електроенергію
І це тільки залізо на обслуговування 1% потреб мозоку середньостатистичної людини
Все це дуже спрощено, але все ж таки

Підписатись на коментарі