Що таке шукати роботу у 2023 якщо ти White Straight man 30+ у Канаді

Привіт, всім! 🌟 Мене звуть Дмитро, і я проектний менеджер у сфері ІТ вже 9 років. 🖥️ Власне, ця індустрія викликає в мене неймовірний захват, і я завжди відчував себе в ній як риба у воді.

Але рік тому я прийняв надзвичайно важке рішення — релокейтнувався до Канади. 🇨🇦 Новий початок, нова країна, і, звісно ж, нові виклики. Серед них — стикнення з реальністю того, що бути білим гетеросексуальним чоловіком за 30 це майже нульшансив влаштуватися на роботу. Мене кілька разів відкрито відхиляли, і, здається, основним фактором було моє «біле прямолінійне чоловіче» становище.

Але найціннішим уроком, який я здобув у Канаді, є те, що тут не важливо, наскільки сильним технічним спеціалістом ти є. Основа — це те, що ти можеш запропонувати як людина, як ти будуєш стосунки, як ти формуєш погляди колег та співробітників.

Це був дійсно складний шлях, але я ніколи не відмовлявся від своєї мети. Я вірю в рівність, інклюзивність і можливість для всіх. Мій досвід релокації і стикнення з новими реаліями підкреслив важливість праці у сфері різноманітності та включення.
Свий першый контракт я отримав через 6 мисяцив це була компания лідер на ринку в домені автомотів.

Я горжусь тим, що вдалося подолати ці виклики і знайти своє місце в цьому новому середовищі. Це був довгий шлях, але він був вартий кожного кроку. Якщо у вас є якісь запитання або ви хочете поділитися своєю історією, будь ласка, робіть це. Ми можемо досягти багато разом! 💪🌈 #Різноманітність #ІТ #Кар’єра #Інклюзивність #Канада

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Добре що вам вдалося звідси звалити! Насолоджуйтесь життям у вільній демократичній країні! Бажаю успіху

Хей гоп, Канада,
Straight’ів нам не нада..

стикнення з реальністю того, що бути білим гетеросексуальним чоловіком за 30 це майже нульшансив влаштуватися на роботу

стикнення з реальністю того, що бути проектними менеджером це майже нульшансив влаштуватися на роботу

Тонким на товстий. От ти власник бізнесу, білий чоловік за 30. Винаймаєш команду, приходе красуня 27 років, все як треба, може навіть MBA чи щось таке. І приходе мужик — емігрант. Кого ти обереш ? Ну якщо в футбол грати чи в бейсбол, то тут те саме — при переході з третьої студентської ліги до MLB, кандидати за 30 мимо каси.

Як раз в спорті очевидно що за 30 — мимо каси

Так я і в програмуванні став стикатись с тим, що щось тут не те вже в 35. Коли ви подаєтесь на технічні посади і вам за 40 прямо кажу, від вас будуть відмовлятись менеджери. При чому то можуть бути молоді вродливі жінки які, потім, після співбесіди будуть казати на обговоренні кандидата «Фуу!». Я з цим не одноразово стикався. Тому тим хто, молодше кажу не вестись ніколи на різні «у тебе погані софскіли не підвищімо» і тому подібне, та прокачувати бізнес скіли безпосереднім способом — до рекрутерів і далі по кар’єрі, мати актуальний на ринку хард скіл та просто посилати в сраку тих хто намагається вас надурити різними COBOL і т.п.. Потрібне місце, чітка бізнес ідея і т.д. і т.п.. Це не софтскіли слабі — це зажали бабки, бо їх або нема, або вам не хочуть їх давати, є хтось свій. Застрягнеш по кар’єрі велика вірогідність вилетіти з професії взагалі, втративши кваліфікацію. Від того, що світ почав казати, що він проти ейджизму, ейджизм нікуди не дівається, це інстинктивна поведінка приматів, де на полювання беруть тільки тих в кому впевнені. А надавати соціально прийнятні відповіді, брехати — просто привчають (youtu.be/zVWT5sQSSxs?t=492). Тому так якщо став старше і ти шукаєш роботу, а не ти наймаєш на роботу то твої справи не дуже.

Ця стаття теж до твітеру залетіла ) доу слава x.com/...​tatus/1703166028769800366

Я так посмотрю у украинок это стало прям национальным видом спорта — указывать юа мужикам как их военкомат ждёт и сколько там вакансий тд.
Они со стороны себя видели с таким откровенным шакальством?

Колеги, всім дякую за коменти, дякую що підтвердили, що вкиди працюють, це добрий спосіб привернути увагу) Уявіть 2,7к переглядів, не кожна крута технічна стаття, де чуваки розказують якісь неймовірні речі може набрати стільки і це неправильно.
Доречі, в свої командах завжди вдавалось налагодити баланс, тож божевільних або токсичних не було, бо команда сама не приймала таких.
Тіко 38 коментів, це трохи більше за 1% які тригеряться та починають бути токсичними, це супер круто
Cheers

цей тред вже заіндексувався, тому коли ви далі будете шукати роботу вилізе на background check, не впевнений що такого роду увага вам потрібна

Оо доречі, класне питання, я проходив вже перевірку, і ми думаємо краще та глибжче чим є гасправді😁 Отже, перевірка проходить по даним які ти сам залишаєш, і основне що цікавить це чиста історія кримінальна та звісно рекомендації з попередньої роботи, все інше може в когось є армія ботів, яка веб скреппінг робить, але точно не в тієї контори яка мене перевіряла)) Насправді то і перевіряти було нічого, бо з " питаннями" особливо репутаційними до банку не потрапити, але що помітив то автоматизаціі до Лінкеін, впринципі все.

дивиться, це дуже легка перевірка ibb.co/5kgNc2S
що може з цього взяти hr — Дмитро працює у autotrader.ca та глузує над политикой інклюзивністі

Максиме, я повністю згоден, що це можливо, проте, я все ж хочу зазначити, що це в тому числі перевірка і для мене, я теж не хочу бути частиною колективу де дивляться не на мій професійний рівень, а на те чи я входжу у дайверсити квоту чи ні

Та ще хотів би зазначити, що Техно блогери зі США спокійно про це рілзи знімають і ніякого хейту, лише підтримка. Бо дайверсіті з якого взагалі лиха повинна бути частиною хайрінг процесу, це про культуру та повагу і частину корп культури, навіщо мені на вході в кімнату, це декларувати. Я як профі заходжу і кажу які в мене скіли, як я задезайню, процес створення цінності. А зайти в кімнату і сказати " всім привіт я транс", ну типу і що далі))

Я Вам раджу такі коментарі не писати, і може навіть цей видалити. Це неповага до певної частини населення, яка прокатувала в Україні

В Канаді статті українською не читають:) А умовному лідеру ринку все одно.

Так він пише під реальним ім’ям в англійській транслітерації.

Автор, хоч зміни ім’я в налаштуваннях)

Можна було не писати що ви проектний менеджер, ми б здогадались по стилю.

Боже мой, что я только что прочитал. Чувак, тебе нереально повезло, что Канада целый год выдавала cuaet визы и ты вне конкурса просочился сюда. Хотел бы посмотреть, как бы у тебя получлось иммигрировать по express entry или по одной из провинциальных программ. Уверяю тебя, наличие или отсутствие члена, ориентация, цвет кожи и другие признаки никак не влияют на процесс найма. Причина, почему тебе не давали офер кроется в чем то другом :)
Вероятно, для того что бы претендовать на пост PO, как минимум уровень английского, согласно твоему linkedin должен быть не Limited working proficiency, а Professional working proficiency.

Чувак, я не казав, що Канада це дно)) Я розумію чому сюди всі хтіли потрапити і роками йшли до цього, проте особисто на мій погляд, то з цією дичиною занадто, я при наймі у команди це питання взагалі не задаю. А тут є компанії яким це чомусь важливо))

Да никак, он бы при первых 5ках на ielts до профиля б даже не дошел

Але ж це стандартна історія. В Канаді важко знайти першу місцеву роботу завжди було, хіба ні? А у вас на додачу ще період, коли прибуває набагато більше мігрантів у тому числі з України, ще і нетехнічна спеціальність. Тому знайти роботу за півроку — нормальний результат мені здається.

Так, чесно кажучі як робота фулл тайм то це було 3 місяці, бо в цей час ще готувався та здав PMP і сесія в КНЕУ. Проте відчуття швидкості бізнесу в нас різні, позицію яку зайняв не могли закрити 9 місяців, і певен що браку достойних кандидатів не було хоча колеги саме це і зазначали як причину. Розробником або аналітиком не хотів іти просто через те що шлях пройшов і переключитись це означає повністю почати з нуля. Все необхідне та навіть більше за вимогами які виставляють у вакансіях.

*Пише про якісь проблеми білих людей🙃*
Я ж пішов профіль автора перевірив чи не тролить часом.

Подивився? Тут доречі тролінг на цю тему вже як хвиля) Напис на Ford F450 6L diesel " I am identifying myself as a Prius" и так далі))

А як вони перевіряли вашу гетеросексуальність? ’Кастинг’ з hr спеціалісткою?

З нетрадиційним HR спеціалістом)

Ніяк)) тому що саме ця компанія жодного питання на ць тему не задавала))
Пару співбесід та фінальне з VP

Не можу нормально це прокоментувати. Що б не вигадав ржу так, що не можу це надрукувати.

Якось занадто товсто...

Біднесенький. Попереживаємо за тебе. А як виїхав?

В ефірі телешоу — «В вгадай с першого разу!».

Я бы начал с того как «White Straight man 30+» удалось ухать в Канаду в 2023

White Straight man 30+

Інвалід. Догляд за інвалідом. Троє дітей. Батько-одинак.
Є декілька легальних способів при виконанні певних умов.

Мммм.... що оце таке я щойно прочитав?? о_О

На співбесідах показували голих мужиків?

Тобто достатньо перестати бути стрейт і все покращиться

Бедненький. Настрадался так настрадался. Вот всегда говорю, что легко даётся — не ценится. Интересно, а если бы 2-4 года назад столкнулся с системой express entry, тестированием ielts на CLB9+ для набора хотя бы 470 баллов чтобы почувствовать сок конкуренции с теми самыми 1млн индусов в пуле, тестами депенданта (если он есть), откладыванием денег на текущий счет(тыс 20 кадов если правильно помню), то тоже б писал про дайверсити ишьюс в иммиграционной системе отбора Express Entry? Или это другое?

Свий першый контракт я отримав через 6 мисяцив це була компания лідер на ринку в домені автомотів

Ліл це шо за діч? немає сечі терпіти ці борошна?
І до чого тут ваша орієнтація та колір шкіри? Самі придумали, бо насправді ви завжди можете ігнорувати ці питання, у всих формах є опція типу «утриматись від відповіді» чи вас змушували проходити тести на гейство? :-)
Короче норм так пятничний топік в середу :-)

Цитати нижче, ще одна обіженка, і таких дуже багато насправді.

«З власного досвіду,- можна пройти уйму співбесід але якщо ти не зайшов на інтерв’ю то ти будеш останнім в списку з 500 індусів , в яких приорітет по дайверсвті бо вони живуть в барака по 10 людей й готові працювати за копійки . Ніколи не забуду коли я прийшов за рекомендацією до віце презедентки одного з банків з українським прізвищем Haluchko за рекомендацією поважного члена діаспори Торонто за референсом а вона дивиться в очі і каже аплайся на всі позиції референса недам (Keep trying),- сказала а у тебе жінка в декреті і дитинка і квартира за 2000 тис дол . Без блату на хорошу посаду непопадеш ніяк, якщо ти не індус.Тут вам і ментальна складова українець українцю око виклює а індус індуса тягне.Також слід згадати Access Employment які реально займаються самопіаром а не допомагають . Тому основна порада , нетворкайтеся з людьми хто є реальними decision maker а не ейчари чи ще якісь козли .Бережіть себе , свої нерви і здоров’я не падайте духом і не зневірюйтеся , те що має бути вашим , вашим буде.
Слава Україні !»

наче для пятничного вкиду щє раненько

Білий 30річний мужик з Канади. Знайшов роботу за 3 місяці неактивного пошуку.
Через 10 місяців звалив в Майкрософт, знайшли самостійно.
Тепер хочу повернутися в Україну в рідні галєри, в нас краще.

Безумовно краще, наколи квиток взяв?

В Украине лучше три года назад или вот прямо сейчас? Уверены?

Тепер хочу повернутися в Україну в рідні галєри, в нас краще.

Так в чому справа — збір на квиток хочеш відкрити ?

Омг, обожнюю як обіженки, які не вміють проходити співбесіди, звинувачують у всьому геїв/індусів/масонів і тд, але не себе.

Жаль лише, що таких чимало в Канаду з України наїхало.

Ну какомн, не настільки він вже тонко написав щоб сарказм не помітити

Хотів би вірити, що тролінг, але навряд чи. В канадському іт чаті регулярно виють, що замість них таких класних, хайрять індусів/геїв/людей з обмеженими можливостями і т д.

Я не стверджую що такого немає.
Просто в даному конкретному пості сарказм.

Тому що все що він написав це фантазії. Взяв хайпову тему, прикрутив до свого невдалого досвіду пошуку роботи, і вуаля.

Розказую як це було. Приїхав чувак із України, із села, побачив в Канаді на вулиці багато арабів, азіатів, мулатів, і інших народностей і рас, побачив відкритих геїв які ходять по вулиці, прийшов на співбесіду а там в компанії робітники різного кольору шкіри, співбесіду не пройшов по одній із мільйона причин, в тому числі зі своїм англійським «лет мі спік фром май харт, айм фром Юкрейн!» (вони так «ох класно, ви молодці!» (а про себе думають: «ох, як же ви з своєю Україною вже задовбали»)), може щось там ще ляпнув в стилі «ох і геїв у вас тут на вулицях!», на що вони переглянулись і перевели тему. Короче, чувак зробив висновок що не пройшов тому що білих гетеросексуалів не люблять.

Я не спорю, там багато перегибів з толерантністю і інклюзивністю (сам в Австралії і у нас так само), но воно все виражається зовсім в іншому, а не у відмові білому мужику в роботі, лол. Навпаки, прийде якийсь білий американець з якогось MIT, чи після гугла — заберуть з руками і ногами.

То як? Довелось прикинутись 20-річним, геєм афроукраїнцем?
Зі: в Канаді вже десь п’ятниця?

Підписатись на коментарі