Питання по отриманню SWIFT оплат з США

Доброго дня. Роздумую про відкриття ФОПа, працюючи на компанію з США. З приводу пайоніра та вайз мені здалось дуже заплутано і не до кінця зрозуміло чи повністю це законно чи ні тому погляд повернула на SWIFT.

Але цікавить таке питання, можливо хтось з власного досвіду підкаже. Яка хоча б приблизно комісія, якщо роботодавець буде надсилати ~$1000 на валютну картку ФОП Моно/Привату? (Скоріше за все з банку Chase, але не точно).

Я в цьому взагалі не бум-бум, тому вибачте якщо питання тупе. Натикнулась також на коментарі, що іноземний роботодавець може відсилати за допомогою Wise SWIFT-переказ, чи є різниця для мене/для роботодавця між надсиланням з їх картки на мій рахунок або з їнього Wise на мій рахунок? (Можливо останнє питання повністю тупе, але вибачте)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Слухайте, а хто виводив бакси через депозит у приваті?
Ось зайшли бабки, відкрив депозит на 60 днів під 0.01%, коли він закінчиться який порядок дій? Просто прийти у відділення чи якось попередити треба чи опція якась є?
І на скільки заздалегідь це робити щоб гроші не повернулись на ФОП рахунок

Wise SWIFT-переказ

Різниці нема. Wise досить прикольний — у них є сторінка для відслідковування платежу. Якщо через класичні банки то запара — коли затримуються гроші ХЗ в кого дізнаватись де вони зараз.
А взагалі ніколи не думав про комісію — я виставляю інвойс і повинна зайти саме та сума, яка вказана у інвойсі, а скільки там заплатив за це замовник мене не сильно турбує.

Зазвичай сумарно десь 50 баксів, якщо ваш банк та банк клієнта мають спільний банк-посередник. Якщо не мають — то платіж може затриматись, та ще 50 баксів додаткової комісії.

а ви комісію платили перед отриманням коштів?

Вона автоматом віднімається від суми, що нарахована.

Значить в мене шахраї просять оплатити комісію🥲

Думаю, варто зв’язатися з валютним відділом банку та спитати, що це.

от 10 до 100 баксов стоит в США отравить вам свифт. Вот у меня в БОА — 60.
Если отправляет «друг» можн еще вестерн юнион — бесплатно пока. Или пейпел.

На данный момент мне «друг» и отправляет через Wu.
Готова платить те же пусть 50 баксов за комиссию, но херня в том, что нигде же не указаны комиссии и ты узнаешь только по факту. А может там будет 40 со стороны работодателя + 40 с моей. Тогда это вообще не кайф

Почему не указаны? В банке точно указано.
Я ж знаю, что у меня 60 свифт.
с вашей стороны свифт бесплатен если на счет. если на карту для выплат — там есть отдельно зачисление 0.5%.

Это на отправку, меня интересует на получение мной..

на получения вами в украинском банке — 0+ конвертация. на получение вами в банке США — точно 0(ну не считая всяких приколов типа «зачисления на карту для выплат с неподходящего счета». Свифт оплачивает отправитель.

petition.president.gov.ua/petition/202308

А щоб наші фіскали не ввели фіскалізацію на операції, котрі проводять через IBAN, підтримайте петицію про внесення змін до закону про роо/прро.

У привата для вхідних платежів — нічого, вихідних — 25 баксів. Але це для українського банку, що там у США — одним американцям відомо. Немає комісії за вивід на особисту картку.
В мене є припущення що у JP Morgan комісія теж десь 5 — 25 баксів, але це треба уточнити. Комісія не залежить від суми переказу. До 10к поки що працювало нормально.
У привата служба безпеки любить задовбувати по кожному ідіотському приводу і ігнорувати реальні порушення безпеки.
Але і у моно там конські комісії на вхідні платежі.
Я б радив пошукати ще банк.

Я так розумію за вхідні перекази то є ті самі комісії від «банка-посередника». Ех, дякую за інформацію! Прикро, що окрім податків доводиться ще й шукати способи отримання «білої» зп.

тут як повезе, іноді сума 1 в 1, іноді баксів 15-20 з’їдає. Багато залежить ще від того, який банк у відправника і чи відправник платить комісію.

Блін, і не дізнаєшся ж ДО оформлення ФОПУ і отримання платежу. Щоб не виявилось що я буду втрачати 100 баксів на своїх мізерних 1000.

100 точно не буде, більше 25 не бачив

У привата для вхідних платежів — нічого

Не зовсім. Вони утримають 0,5% за зарахування свіфту на картку для виплат(це якщо на фіз карту). Якщо ФОП то там же так просто не вивести валюту, теж якісь втрати будуть.

У привата служба безпеки любить задовбувати по кожному ідіотському приводу

У Приваті для бізнесу просять іноді завантажити інвойс, але останнім часом досить рідко. Іноді буває, що гроші падають на рахунок для вияснення і треба надавати їм відповідний лист (дають шаблон) де писати що за гроші і згідно якого інвойсу, але це супер рідко — за роки раз чи 2 було.

Вцілому, якщо розібратися, все досить просто.

вихідних — 25 баксів.

А можна вихідні платежі?)

Підписатись на коментарі