Середній донат знизився з $270 до $190 на місяць
Обговорення «Середній донат знизився з $270 до $190 на місяць»
Обговорення «Середній донат знизився з $270 до $190 на місяць»
звичайні люди за свої донати буквально хочуть ***чий цирк
Хай там як, але люди хочуть хоча б якийсь емоційний фідбек за свої гроші. Хоча б відчуття азарту у процесі розіграшу. А як виграти якийсь тубус від Стугни то й поготів. Звичайні збори або великі фонди такої властивості не мають, ти тупо кидаєш гроші кудись і все. «Обслуговувати» конкретних людей або підрозділи у цьому сенсі набагато краще.
Цирк
Тут є і зворотня сторона. В мене наприклад стрічка інстаграму просто завалена «зборами». При цьому люди замість того щоб донатити, відчувають себе «корисними» відкриваючи черговий збір. При цьому реально вони навіть не займаються доставкою або якимись іншими логістичними питаннями. Та ще і часто купляють просто в магазі навіть не розібравшись що вони купляють. Нещодавно вирішив спитати у дівчини, яка збирала гроші на «екофлоу для фронту» чому саме екофлоу, а не якась альтернатива. Так она навіть не змогла відрізнити «ємність» від «потужності». Це просто шкідництво
Так она навіть не змогла відрізнити «ємність» від «потужності».
Почитай теми на доу за останню осінь-зиму. Тут люди зі, здавалося би, технічною освітою міряють кількість накопиченої енергії в акумуляторах кіловатами. І це не те, що вони просто ліняться дописувати «*год», а на повному серйозі оперують термінами по типу «кіловати за годину». Лол.
Може вони свідомо, вимірюють число введених у експлуатацію екофловів за одиницю часу. /s
Не знаю звідки інформація, але потрібно враховувати такі речі, як не прямий донат до умовного United24 або єдиний рахунок НБУ для допомоги армії:
— Сплата податків, живу за кордоном, але сплачую податки в Україні.
— Підтримка близьких, в моєму оточенні близкі люди, як і я сам — частково, або повністю втратили житло, а деякі і чоловіків. Від держави немає підтримки для них нажаль і іде підтримка лише за особистий рахунок.
— Допомога через не розкручені фонди, як волонтер одно фонду і громадського об’єднання, займаємось пошуком спонсорів(інвесторів) у допомогу цивільному населенню, військовим, ДФТГ тощо.
Такі речі відбивають бажання донатити у державні фонди:
— Дивлячись як під час війни у селищі де жив до війни роблять нову дорогу, тротуари -у мене шок, я може чогось не розумію, але як на мене це пи...ць.
— Заяви Тєрєхова щодо будівництва х...й зна чого, під назвою офісний центр/укриття у Саржиному Яру, на який виділяються кошти з фонду відновлення, в той час як Салтівка розбита стоїть, на протест щодо будівництва привзли ТЦК для залякування. Селища на Північ харківщини до кордону з рф, тут взагалі немає що сказати, розбиті села, будівлі, зруйновані життя.
— Фінансування ДФТГ, не знаю де і як, але у підрозділі в якому сам був на початку — так фінансування і немає, а допомога хлопцям іде за рахунок волонтерів. Місцеві органи не допомагають.
Тому наприкінці своєї думки додам що — так, може десь щось і впало, але на те є як на мене об’єктитвні причини. Якщо державі потрібна більша підтримка — потрібно працювати над витратними статтями бюджету під час війни, я якось вважаю і не лише я — без дороги можна прожити під час війни.
Колеги, це ганьба.
Більше додати нічого. Всі з мого близького ІТ-оточення з ким доводилося робити збори або просто обговорювати це донатили суттєво більше.
Ваші донати зараз це інвестиція в майбутню Україну.
ВАше близьке оточення добре заробляє. Більше додати нічого.
А серед мого близького оточення є й ніщєброди.
Це ніяка не привілегія, а здоровий глузд.
Якщо спробувати максимально абстрагуватись і включити режим холодного циніка, то якщо ЗСУ не зможуть перемагати, то в перспективі з чисто економічної точки зору, я зазнаю куди більших фінансових втрат ніж витрати на донати зараз.
Я доначу великим фондам, перевіреним волонтерам і напряму окремим бійцям, ці гроші допомагають вбивати русню, звільняти Україну і досягати глобальних цілей, які в повній мірі матчаться з моїми персональними цілями.
еммм.. а як донати впливають на «ризик потрапити на 0» ?
єдине, що можу уявити, — «не буду тратити гроші, бо самому, схоже, знадобляться на шмот». Але саме «ризик потрапити на 0» тут не збільшується.
Мій колишній берлінський колега кидає кожен місяць від 1 до 3к євро. Не позорь уєжунь :)
Я боюсь уявити скільки в нього зп якщо в нього в Берліні залишається 1-3к євро вільними після всіх витрат, податків, відкладень на чорний день.
Дійсно, чого ж це інші так не можуть. Коли змушені платити дорогу аренду і податки не 5% :)
Ну так по ідеї у них і дружини працюють (і не за 15 тис грн в міс). По крайній мірі, це вони в кожному емігосрачі згадують.
Але далеко не у всіх вони працюють, бо то не все так просто. І то дуже складно, коли один тягне всіх.
А що тут обговорювати, війна стає нормою.
9 не донатило, 1 віддавав все що відкладав(2700) от і маєш 270 в середньому.
З часом стає зрозуміло що жити треба дальше, а війна не на місяці (і тому можна потерпіти без квартири чи відкладань на пенсії). І він вже донатить не все а тільки фіксовану суму 1000.
Всі ці донати це для заспокоєння власної совісті чому не в окопі, а так, на полі бою нічого особо не вирішують. Да і Рєзніков це підтвердив, що донати складають лише 3% від всього.
Ефективніше владати в себе, в своїх рідних, в економіку країни.
а ще $50 це одна черга із калаша вистрілена в кущі у напрямку противника
А один fpv дрон — це від 300 до 800 баксів. За останні місяці купа відео, де такими дронами знищуються сонцепьоки і буки. А це мільярди рублів і купа збережених життів.
До недавнього часу всі такі дрони — це краудфандінг.
Це офігенно багато, якщо «всього» включає в себе оборонний бюджет та/або допомогу партнерів
Звісно що воно не включає всього. Рєзніков сказав, що війна коштує 100 млн в день. 500 днів війни — 50 млрд грубо.
Лише США витратили на допомогу Україні більшу суму. Плюс стільки ж — Європа.
що донати складають лише 3% від всього.Ефективніше владати в себе, в своїх рідних, в економіку країни.
Ну та, держава вклала 600кк грн в закупівлю
Стерненко чи Мадяр за 600кк ввели таке поняття як фпв дрони.
І як, є різниця?
Україна як була так і залишилася державою з високою корупцією.
Норм ти російською пропагандою ригаєш. По хорошому таких придурків як ти блокувати треба.
Кожен (крім дибілів) знає, що донати йдуть не на рожки калашу, а на речі, який держава зазвичай не може з різних причин оперативно забезпечувати, наприклад мавіки, корчі, медичка, приціли
І що? який той приціл має вплив на війну? хочеш сказати він складає більше 3% на фоні абрамсів, байрактарів, хімарсів та іншого озброєння?
Я не сказав що не треба донатити, чи що донати не приносять жодної користі. Но і приукрашувати 3% не треба. 3% є 3%, Рєзніков is about right.
PS Я надонатив більше ніж ти мабуть за рік заробляєш, хоть давно жодного відношення до України не маю. І хто тут «придурок» чи «дебіл»? Тільки і вмієш що урапатріотичну пропаганду в Інтернетах нести (яка нічим не краща за ватну), ось і вся користь від тебе.
звідки ти знаєш скільки я задонатив і скільки я заробляю? Та й схоже на звіздьож, інакше би ти це не знеціював. А саме це ти і робиш свідомо чи несвідомо. З такими українцями кацапам і ботів не треба.
Сидить десь чудо на дивані і розказує що один приціл нічого не міняє. Один приціл чи турнікет може врятувати життя, а для аноніма з доу і чудаків, що його лайкають це звичайно не показник, це просто «циферки»
Воно то може і 3%, але користь від того може бути суттєва. Я здебільшого доначу на невеликих волонтерів, або родичів/знайомих. Коли отримати колеса, оптику чи будь-що по стандартному флоу або не можливо, або занадто довго. Маленькі волонтери закривають маленькі, але не менш важливі потреби. На абрамси не скидався, там дійсно толку мало.
В штатах звичайно видніше що донати вирішують, а що ні.
Але ось мені знайомі особисто дякували за речі, на які я особисто проводив збір і сам непогано вклався, що вони їх одного разу вберегли від інвалідності або навіть врятували життя.
Да і Рєзніков це підтвердив, що донати складають лише 3% від всього.
Резніков лише підтвердив те що він мудак. Бо порівнювати державу з танками і хаймарсами з дівчатами які у вільний час сітки плетуть людина з невідбитою совістю не буде.
Навіть аккаунт створив щоб обуритися («бо немає сечі вже терпіти»). Дуже смішно дивитися як 5%ві ФОПи не можуть зробити донат більше ніж 10% від свого доходу, а їх співвітчизники за кордоном віддають 30% податків, які ідуть на допомогу Україні. Це — ГАНЬБА!
Це не ті, що закликали бойкотувати Дія City та кричали «ні копійки більше на податки» стоятимуть у цій черзі перші?
Вже вдруге пан вживає слово «патрiот» у такому негативному контексті, що починає здаватися що він — латентний кацап
Добре сказано, але пан забув згадати чим він краще за ура патріота з його любов’ю до життя і лише моральною підтримкою ЗСУ
Подібне було з терміном «активіст». Таке саме знецінення і трансформація в негативне чи хоча б підозріле значення.
Це завдяки певним персонажам, доволі яскравим. Але з дещо сумнівною поведінкою.
Трохи старше покоління знає їх під назвою (нео)комсомольці. Випускники так званих «червоних змін» в піонерських таборах, де їх вчили психології керування масами, як правильно мотивувати і ганяти однолітків і загалом готували до дорослого життя в лавах комінтерну.
І в 1991 році ці люди нікуди не зникли і використали набуті знання та навички собі на користь. І, звісно ж, готують собі заміну.
Нащо ти це робиш? Стравлюєш, залякуєш, звинувачуєш — що можна сказати про таку людину?
Прям всі податки уєзжунєк йдуть на допомогу Україні
Звичайно не всі, але думаю як раз на ту саму десятину набереться
сплачують їх добровільно від щирого серця
Звичайно добровільно, бо за приховування та несплату світить відповідальність. Тут не вийде як в Україні отримати в «конверті» або «порішать» за відкат.
всі вони передаються саме на ЗСУ
Звичайно ні, ще є економіка та фіксований курс долара до гривні, який тримається на «донатах» партнерів.
і ні копійки з них не розкрадуть
А це вже питання до отримувача. Я думаю, що хоч цю проблему партнерам не треба вирішувати. А взагалі, що я зараз бачу на кадрах із фронту: БМП Бредлі та Страйкер, передані партнерами, а не закуплені за власні гроші, танки Леопард, також передані партнерами, артилерію та ППО передану партнерами, а не закуплену, та навіть патрони до стрілецької зброї! Але так, звичайно, то фігня, а от донат $200 це так — сила!
але не треба забувати чому вони це взагалі роблять
Чому? Ну, деякі я розумію чому, а ось умовна Австралія чому?
Прям всі податки уєзжунєк йдуть на допомогу Україні
Звичайно не всі, але думаю як раз на ту саму десятину набереться
Яка десятина, що ти мелеш.
Там і 0.01% не буде, тому якщо ти платиш податки за кордоном то Україні від того 0 користі.
а їх співвітчизники за кордоном віддають 30% податків, які ідуть на допомогу Україні.
окей, судячи з вашої логіки: а ваші співвітчизники, які віддають 40% податків в Україні (КЗпП) — це не рахується?
примусовий податок != добровільний донат.
ганьба маніпулювати таким
Не бачу ніякої мотивації донатити окрім докорів сумління та бажання допомогти не ризикуючи власним життям, бо надії на швидку перемогу в минулому. Мене зараз мотивує головним чином гнів, але він з початку вторгнення зі мною, тому для мене буде ще проблемою його позбутись.
Влада нічого не робить, аби якось мотивувати надалі кидати гроші. Незалежні медіа розкривають численні корупційні схеми, одночасно телемарафон працює схоже на те, щоб повернути стан суспільства у байдужі
Але 200 баксів з середньої 4к зп — це якась клоунада, як і аргументація не донатити, бо корупція. Хай здохнуть ті лохи на фронті, русня знову дійде до Києва, можливо тоді МО прокинеться, ага.
-
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Але 200 баксів з середньої 4к зп
4к це гривень чи долларів? Може пан десь в США живе.
Бо тут, я так розумію, в цілому по країні статистика.
Та і не впевнений що 4к це середня зп в айті в Україні, особливо враховуючи кризу.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Цікаво, коли цей «умовний донат» знизився? Часом не тоді, коли в змі почали писати про всякі ремонти/будови за овер дофіга млн. грн, які могли б піти на ЗСУ?
На жаль це не так просто. Не всі кошти, які нам дають західні держави, можна витрачати на ЗСУ і оборонку. Відповідно держава зараз вливає їх в економіку — за допомогою тих чи інших тендерів, і є справді важливі, а є і нікому не потрібна розвʼязка, чи серіал про двох айтішніків з Горбуновим. В будь-якому випадку кошти вливаються в економіку, працюють, з них платяться податки, які можна вже витрачати на війну. Але все одно залишається дуже багато питань до того на що саме кошти будуть витрачені.
Так я ж так і написав — питань залишається багато до того куди йдуть кошти, є багато проектів на які їх можна витрачати, а не на автопарк, з цим я згоден. Я вів до того що не всі кошти які нам дають партнери ми можемо витрачати на війну напряму.
1. Втома 2. Eмовний ухилянт Микола з Варшави думає — а нахiба це робити, якщо я туда не повертаюсь.
А умовний неухилянт Валера з Києва стоїть поряд з новеньким Бентлі у заторі спричиненим ремонтом асфальту і розуміє що він тупо лох і життя в нього одне і хай йому всьому грець.
69 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.