Чи можливо з`єднання гелієвого аккума із зарядною станцією?

Доброго дня!

В наявності:

1. Зарядна станція VIGORPOOL LAKE 300 підтримує атомобільну зарядку 12В через DC вхід.

2. Аккумулятор гелевый 12V 100 AH та зарядка до нього.

3. Шнур «затискач типу „крокодил“ 30 А довжина 74 мм зі шнуром і DC 2,1/5,5 штекером».

Чи можу я напряму від аккумулятора втикатись в DC вхід станції для її підзарядки ?

Чи будуть якісь «ньюанси» ?

Дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нюанси можуть бути лише з потужністю яку бере станція від аккума. Бачив коментарі що станція наприклад має вхід 11-30В, але на 11В бере лише 4-5А тобто потужність зарядки ледве 50Вт, а якщо на вході 25В то бере як заявлено під 10А тобто до 300Вт. Це вже нюанси кожної окремої моделі.

У авто выход точно так же сделан — это просто провод от аккума, так что главное не перепутать контакты в разъеме.
Переразряд аккумулятора вполне может быть если девайс сам не отключает при низком напряжении. Можно или вольтметром смотреть или на опыте знать сколько можно выкачать с акума.
Предохранитель особо не нужен — девайс больше чем надо не возьмет, так что ориентируйтесь на макс мощность зарядки / 12В

Предохранитель особо не нужен — девайс больше чем надо не возьмет

Погана порада.
Девайс звісно не візьме, а якщо щось піде не так і утвориться КЗ у ланцюгу акумулятора, то роль запобіжника виконуватимуть твої дроти. Шум, дим, феєрверк і загроза пожежі.

Чи можу я напряму від аккумулятора втикатись в DC вхід станції для її підзарядки ?

офтоп, але не краще без зайвої ланки, чи це щоб була портативність?

Це для використання в домашніх умовах. У разі тривалих блекаутів підзаряжати зар.станцію.

Я би узяв інвертор і використовував його з акумом у якості джерела живлення другого ешелону. Тому що використовувати один акум щоб заряджати інший а потім з нього живитися — втрачати на ККД.

Можна, але дуже уважно дивіться на полярність, і, якщо по документації на станцію не зазначено відключення при напрузі на вході нижче 10-11 вольт, моніторте стан заряду акумулятора вольтметром вручну.

моніторте стан заряду акумулятора вольтметром вручну.

Це якщо ніяк не вдасться нашкребти 1,75$ www.aliexpress.com/...​tem/1005004077759590.html

MOSFET + TL431 ще краще, але для такого рівня питань це навряд чи актуально. Скоріше за все, якщо вже розбиратись з модулями, правильніше буде відразу обійтись без зарядної станції...

Я думаю точно потрібен запобіжник (дивіться який максимальний струм цього входу зарядної станції) бо в авто він 100% є.
Можна використати той же автомобільний запобіжник. Колодки для них в автомагазинах теж продаються. Сам купував коли розводив 12В лінію від акумів по квартирі.

Максимальний струм заряду 7,5 А. Тобто мені потрібен один автомобільний запобіжник на 7,5 А у розрив плюсового кабелю?

Краще взяти з невеликим запасом, на 10 або 15А.

Можна, підключав акум до саме такої станції через автомобільний зарядний пристрій.
Єдине що — треба вольтметр ще підкинути, щоб не посадити акум у нуль.

так, якщо сильно висадити — швидко вмре

Підписатись на коментарі