Front-end DOU Meetup: підсумки події та корисні ресурси від спікера
Привіт, спільното DOU. Мене звати Олексій Подобед, я Tech Lead у компанії Yalantis. 29 серпня я брав участь як спікер на DOU Front-end Meetup з темою «Оптимізація продуктивності в React аппці». Мітап був корисним для React розробників, технічних лідів та зібрав доволі сіньйорну аудиторію розміром 140+ учасників.
Якщо сказати, що я сумував за офлайн форматом події — то це не сказати нічого. Перш за все, хочу подякувати організаторам за безпечні умови проведення, весь захід пройшов повністю в укритті. По друге, всі учасники долучились до корисної справи й за захід вдалося зібрати 95 243 гривень для ЗСУ!
Відеозаписи та виступи учасників, зокрема мою доповідь, можна знайти за посиланням. Я вирішив перевести свою доповідь у статтю, опублікую її незабаром.
Це був мій перший досвід виступу на таку велику аудиторію, і я для себе виніс багато поінтів на майбутнє. Публічні виступи стануть вам у пригоді й не варто боятися, що ви можете сказати щось не так або що ваша мова не бездоганна. Ваша тема та експертиза може здаватися вам нецікавою або не актуальною, але абсолютно кожний може знайти свого слухача. Я був вражений від кількості запитань та доповнень від аудиторії, мʼяко кажучи, навіть, у приємному шоку. Це одна з причин по якій я вирішив написати своє враження від мітапу — у нас дуже активна спільнота, це дуже цінно.
Моя тема була присвячена методам оптимізації, штукам які я застосував на своєму проєкті, що сильно прискорило розробку загалом. Зараз переважна більшість пише на React, а тема оптимізації продуктивності завжди актуальна, бо з’являються нові підходи. У React 18 додалися нові фічі, а саме concurrency features (Transition API), які допомагають оптимізувати продуктивність.
Своєю чергою — ділюсь інформацією. Якщо вас зацікавила моя доповідь або ви Junior та хочете знайти для себе щось корисне, ось матеріали використані для підготовки доповіді:
- Complete Guide to React Rendering Behavior
- Render and commit
- How to Measure and Improve the Performance of a React App
- React Concurrency, Explained
- react.dev/...rence/react/useTransition
- React Context
- Optimizing performance in a React app
Links to read:
Recommendations for Junior developers:
- Learn JS firstly — You-Dont-Know-JS
Фронтенд комʼюніті в Україні доволі розвинуте та велике. Не пропускайте Front-end дайджести та радий залишатися з вами keep-in-touch. Напишіть, будь ласка якими ресурсами для пошуку інформації та саморозвитку користуєтеся ви? А також які теми зі світу фронтенд, входять до вашого кола інтересів?
Буду вдячний!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів