Aйтівці стали на 40% рідше міняти роботу. Аналітика Djinni

Djinni опублікували велику аналітику по стану ринка за серпень. В ній спеціалісти порівнюють зокрема найми від року до року.

Кількість наймів у 2021 була майже вдвічі вищою, ніж у 2020, а середній час між наймами відчутно зменшився. Натомість у 2023-му, коли конкуренція відчутно зросла, айтішники стали на 40% рідше міняти роботу.

В блозі уточнюють, що за 10+ років існування Djinni на платформі найняли 48 тисяч кандидатів майже 60 тисяч разів.8394 кандидатів найняли більше одного разу. З них 80% — по два рази, 15% — 3 рази, і лише 5% більше. Чотирьох кандидатів найняли 10 разів з 2013-го року.

А ви змінювали роботу за цей час? Як часто?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

А в чому проблема з гіг-контрактами?

По-перше пропозиції по ЗП менші за поточну ХП, а по-друге не хо ризикувати і переходити за такого ринку

А ще якість проектів що пропонуються сильно впала. В мене вже давно не виникало такого відчуття що «ой, клас, я б хотів цим займатися». Хоча, не дивлячись на те що я в індустрії вже під сраку років, я все ще люблю цю справу :)

зарплати просіли, тому логічно що нема на що міняти. Але це також стимулює роботодавців не робити рейзів((

Але добре що ще не роблять редюсів. А скоро почнуть.

Підписатись на коментарі