Дивні, недоречні або смішні пропозиції від рекрутерів. Обговорюємо 💬

Побачили в мережі допис Alla Kaplia, в якому їй зробили, м’яко кажучи, нерелевантну пропозицію роботи 😅

Діліться, чи були у вас теж не зовсім доречі пропозиції роботи від рекрутерів? Які? Як краще реагувати?

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені одного разу уві сні запропонували стати пророком нового Бога. Коли я запитав: «А хто він такий, цей ваш новий Бог?», мені відповіли, що це найсильніше, найжахливіше явище на світі — непереборна обставина, нездоланна умова. Будь яка з тих, що не можна здолати, чи перебороти, чи перемогти.
Ось так...

дурацьки автоботи чи просто леніві масс френдери приходять размовляти про работу архітектором у будивнитстві не дуже часто але декілька разів на рік
локальні індійски аутсорцери приходять с якоюсь дикухою досить регулярно — але вони просто шукают лоха чи закривают обязаловку по віза рекваріментам — шукали когось локально, не знайшли ( бо зп чепуха та робити с довбнями ) вот вам кум с Бангалора дайте йому візу.

25 лютого 2022 року мені прийшло наступне повідомлення від білоруської рекрутерки:

Здраствуйте, Тарас!
Изучила ваш опыт и хочу предложить вакансию.
Я из IT-компании ###.
Сейчас каждому iOS-разработчику, выходящему в штат, мы выдаем новенький MacBook Pro 16 M1. Через год работы его можно забрать насовсем.
Готовы встретить рабочие таски во всеоружии?
Написать о вакансии?

Во всєоружії, курва. Я вже мовчу про те, шо я не iOS-розробник, і шо мені місяць до того прилетів оффер від їх компанії, який я, звісно ж, відхилив.

хех, ну нащот всеоружия — думаю, текст був складений сильно заздалегідь). Інша справа, що не почухались відредагувати.

Роботи що пишуть в лінкед ін як вони вражені моїм профайлом...

Чув, в Києві є контора, що наймає через допит на поліграфі, але це повідомляють в останній момент — в пропозиції не вказано.

Я думаю і не одна є

таким зазвичай страждають арбiтражники(тi що рекламують гемблiнг, пiськокреми i так далi), не тiльки в столицi.

А Майстер манікюру у JS studio, що шукається на запит «javascript»?) rabota.ua/...​hare&utm_campaign=android

ну то просто збіг у назві салону, по факту — недороблений алгоритм пошуку самої Роботи).

в мене сама мемна це коли мені пишуть
«доброго дня Олег! Ми подивилися на ваш досвід і він нас вразив, хочемо запропонувати вам работу Python dev».
А я не Олег, а Альона і я не python взагалі

ще згадала що пару тижнів тому на лінкеді запрапанували роботу перекладати тексти з польскої. а я навіть польскої не знаю

Давно, наприкінці 90х, сокласник закінчив технічний ВУЗ, спеціальність вчитель фізики.
Розповідає.. Роботи нема, влаштовуюсь у школу... Беруть.
Вчителем.... Німецької мови 😂
... Ну, ти ж у школі їх вчив

Найдивніше, з чим зтикався сам — запрошення на співбесіду fullstack web dev від коллекторскої контори. Запитав, нащо коллекторам розраб — відповіть була якась невнятнаю. Зараз трохи жалкую, що відмовився від співбесіди — це могло стати ще одной прикольною історією.

Не про рекрутерів, а взагалі.

Кілька років тому дядько співбесідував по телефону. Нуль технічних запитань в основному «о жизні». Після чого запропонував роботу з зп 4500 гривень. Після того як я Чемно відмовився назвав мене «нічтожеством» і сказав що я повинен бути «благодарним» і «єсть люді с намного меньшей зп» я спеціально не кидав довго слухавку щоб мати цю історію :)

Була робота программістом де треба було чекати 3 місяці поки куплять компютер.

Ще була «гаспажа начальнік отдєла кадров» котрій не сподобалось що я явився до неї на аудіенцію «нєпатрудівшись даже адєть кастюм». Я сидів у неї кілька годин і висажувався з її лекцій на тему «єдінствєнного шанса работать в мєждународнай кампаніі(Україна, росія) с сєрьйознимі людьмі»

«єдінствєнного шанса работать в мєждународнай кампаніі(Україна, росія) с сєрьйознимі людьмі»

Адіннарот, не? 😬

Тут треба володіти двоємисленням. Коли говориш в контексті політики тоді «адінарот» і «какаяразніца». Якщо треба повипендрюватись тоді міняється реальність і все перетворюється в «бліжнєє заррубєжьє» :)

в «бліжнєє заррубєжьє» :)

Серьезніе люди в малінавіх пиджаках 😂

Була робота программістом де треба було чекати 3 місяці поки куплять компютер

А ЗП при цьому була би в повному об’ємі?
В єнтерпрайзах я не раз стикався що доступи дають десь в продовж місяця.
потім ще місяць на 1 таску — знайомство з проектом.
3й −4й місяць — дрібні багфікси типу знайти і подвинути кнопку

Десь на 5й починається кривавий єнтерпрайз в повній мірі...

Я там пропрацював рівно один день

Мені колись в телефон подзвонили, сказали що на work.ua резюме бачили на програміста.
Кажуть їхати на лівий берег Дніпра на співбесіду одразу.
З’ясував що вони валюту переплутали, думали що гривні написані — а там в доларах :)

Думаю десь 2014, якраз тоді вже переходив з фрілансу в компанії і ще жив в Дніпрі

О у ті роки вже забив на work.ua. Бо як розмістиш постійно дзвонять якісь сумнівні особистості або боти які хочуть щоб ти передзвонив на платний номер

Я тоді тільки починав розміщуватись і джинів зі скайворкерами ще не було.
Був hh.ua і... та і все думаю.

Досвід не мій, але десь в інтернеті бачив пост, що девопс інженеру з досвідом з Docker, контейнерами і т.д., пропонували працювати у порту розвантажувальником контейнерів. «Ну з контейнерами ж досвід є, так?»

Особисто мені рекрутери ніколи нічого незвичного/веселого не пропонували, а от друзі/знайомі — досить часто. То хакнути сторінки колишнього/колишньої у соц.мережах, то пропонували дати гроші, щоб я вклався замість них у крипту, а через рік повернув х2, х5, х10 :)

Останнє (про крипту) можливо. Але це не так, коли ви придбали на один раз, на всі 100% і забули. Так воно не працює. Скоріш за все, після такого придбання, виникне дисбаланс і ринок виправить його звісно не на вашу користь. Мої експерименти із 1 копійкою біткоїна довели мені що тільки хитромудрий intraday trading system може непогано спрацювати у таких умовах. Звісно потрібно буде трохи диверсіфікувати портфоліо, та винайняти досвідченого трейдера, який потім не проінформує вас: «It’s gone»

Мені писали кадровики з моєї ж контори, пропонуючи піти разрабом туди, де я вже був тімлідом. Вчасно оновлюйте статус в LinkedIn! )

Добре, що хоч не вашу позицію пропонували :)

Треба було поторгуватись за вищу винагороду

Знайома на попередній роботі розповідала історію як до нашого оферу їй запропонували роботу QA у якійсь мобільній грі. Виявилось що вони шукають вебкам моделей

Через 10 років ще будуть курси для web developerів «Підготовка на співбесіду на завод (100% працевлаштування)»

Де в нас «завод» ?

Я знаю, але казати не можна.
Шпигуни...

В 21-му році на work.ua приходила пропозиція піти на завод в Угорщині. І ні, не програмістом на завод. А різноробочим, на завод з виготовлення акумуляторів. На work.ua в мене резюме Senior PHP Dev 😐

Senior Li-Ion Dev :)

РНРшник, подумали вони.
Заберем його на завод, може так по трошки той РНР і закінчиться)))

php який постійно ховають це як прощальний тур Scorpions
Це назавжди)

Не від рекрутерів, але в інстаграмі мені постійно пишуть якісь боти і пропонують «роботу в інтернеті» та «заробляти прямо з дому» — як би їм пояснити що я саме цим і займаюсь вже давно

Написало два чи то рекрутери, чи то боти, з абсолютно однаковими повідомленнями, один за одним.

На work.ua якось пропонували вакансію «Комендант, адміністратор у хостелі»

На robota.ua — вакансію ріелтора

Це на резюме QA Engineer, Карл :)

Нагадало

1 монітор — типовий розробник.
2 монітора — продвинутий розробник
3 монітора — системний інженер
4 монітора — охоронець

Або

— Чув, що ти шукаеш роботу. Я до себе на склад шукаю охоронця.
— Але я, типу, фронт енд розробник!
— Я не знаю що це таке, але, короче, розклад доба через дві, і під час чергування можеш ото своєю херньою займатися.

Нагадало:

— Вы играете на скрипке? — Не знаю, не пробовал.

Або

— Изя, Вы играете на скрипке? — Нет. — А Ваш брат Беня? — Да. — Что да?— Тоже нет.

QA менеджер колись часто бувало чогось :-)

Планували обговорювати дивні та недоречні пропозиції, а говорять про мою компетентність як розробника, цікаво) Дивно, невже у вас не було комічних ситуацій, коли ви були світчерами? Я це сприймаю виключно як кумедну ситуацію, не більше) Якщо хтось дуже зацікавився пропозицією від рекрутера — пишіть, я надішлю вам вакансію)

Так вас вирішили по тролити, а ви і повелись.

Доречі може погодитись.
Піде протре їм очі, щоб побачили що в профілі написано і не слали більше дурню.

Класика: бачать в резюме слово javascript — пропонують вакансію java

Доречі давно такого не було. Частіше навіть просто тупо мимо — якийсь дотнет пришлють чи С

у мене в студентські роки було зворотнє коли я шукала підробіток... всі питали за досвід з джаваскріптом хоча джаваскріпт в резюме не згадувався...

Доволі давно навпаки, шукають по ключовому слову та пропонують по писати на Node. Щоправда, в мене були проекти де Java частину заделіверили, і довелось писати на Node та TS. Коротше від Node та Python не зарікайся.

були, просто відповідала, що у мене інша спеціальність, якщо то писав рекрутер, а якщо типу такого, то ігнор. Не бачу нічого страшного у тому, не помиляється той, хто нічого не робить, тим паче це не помилка ціною в життя))тому, відверто не розумію отих воплєй — аййяйяй, не те прислали, розкажу на весь інтернет

цеж Ізраїль щей оутстаф хай радується що має можливість влаштуватися куди більшість не має можливості навіть поїхати

Сьогодні цей коментар вже зовсім змінив сенс

Мені колись пропонувало «розробник тушки курячої» 😁

А ви сміялись з того що ШІ замінить фронтів

А може все ж релевантну?
Бо якщо подивитись на профіль, то у людини нуль днів досвіду як розробник.🤷🏼‍♂️

І що?) Треба йти в клінінг, якщо ти світчер? Кинути всі мрії після курсів і агов мити підлогу.

Тут просто бонусом идёт рабочая виза в Израиль, как я понимаю. Хотя это может быть и просто жульё или даже работорговцы. Со своей братвой в Израиле всё нормально, а торговать гойками Тора не запрещает :-)

Я свого часу відмовив знайому їхати в Ізраїль на те, що явно пахло торгівлею людьми, причому, звісно, далеко не в активній для неї ролі.

Якщо студент (або випускник) то теж маєш йти прибиральником, бо досвіду в розробці в тебе нема
)))

На клінера мене ще не кликали ) Але коли приходить щось з нерелевантним стеком, то просто не відповідаю. Рекрутери помиляються, таке теж буває.

Підписатись на коментарі