Дивні, недоречні або смішні пропозиції від рекрутерів. Обговорюємо 💬

Побачили в мережі допис Alla Kaplia, в якому їй зробили, м’яко кажучи, нерелевантну пропозицію роботи 😅

Діліться, чи були у вас теж не зовсім доречі пропозиції роботи від рекрутерів? Які? Як краще реагувати?

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені одного разу уві сні запропонували стати пророком нового Бога. Коли я запитав: «А хто він такий, цей ваш новий Бог?», мені відповіли, що це найсильніше, найжахливіше явище на світі — непереборна обставина, нездоланна умова. Будь яка з тих, що не можна здолати, чи перебороти, чи перемогти.
Ось так...

дурацьки автоботи чи просто леніві масс френдери приходять размовляти про работу архітектором у будивнитстві не дуже часто але декілька разів на рік
локальні індійски аутсорцери приходять с якоюсь дикухою досить регулярно — але вони просто шукают лоха чи закривают обязаловку по віза рекваріментам — шукали когось локально, не знайшли ( бо зп чепуха та робити с довбнями ) вот вам кум с Бангалора дайте йому візу.

25 лютого 2022 року мені прийшло наступне повідомлення від білоруської рекрутерки:

Здраствуйте, Тарас!
Изучила ваш опыт и хочу предложить вакансию.
Я из IT-компании ###.
Сейчас каждому iOS-разработчику, выходящему в штат, мы выдаем новенький MacBook Pro 16 M1. Через год работы его можно забрать насовсем.
Готовы встретить рабочие таски во всеоружии?
Написать о вакансии?

Во всєоружії, курва. Я вже мовчу про те, шо я не iOS-розробник, і шо мені місяць до того прилетів оффер від їх компанії, який я, звісно ж, відхилив.

хех, ну нащот всеоружия — думаю, текст був складений сильно заздалегідь). Інша справа, що не почухались відредагувати.

Роботи що пишуть в лінкед ін як вони вражені моїм профайлом...

Чув, в Києві є контора, що наймає через допит на поліграфі, але це повідомляють в останній момент — в пропозиції не вказано.

Я думаю і не одна є

таким зазвичай страждають арбiтражники(тi що рекламують гемблiнг, пiськокреми i так далi), не тiльки в столицi.

А Майстер манікюру у JS studio, що шукається на запит «javascript»?) rabota.ua/...​hare&utm_campaign=android

ну то просто збіг у назві салону, по факту — недороблений алгоритм пошуку самої Роботи).

в мене сама мемна це коли мені пишуть
«доброго дня Олег! Ми подивилися на ваш досвід і він нас вразив, хочемо запропонувати вам работу Python dev».
А я не Олег, а Альона і я не python взагалі

ще згадала що пару тижнів тому на лінкеді запрапанували роботу перекладати тексти з польскої. а я навіть польскої не знаю

Давно, наприкінці 90х, сокласник закінчив технічний ВУЗ, спеціальність вчитель фізики.
Розповідає.. Роботи нема, влаштовуюсь у школу... Беруть.
Вчителем.... Німецької мови 😂
... Ну, ти ж у школі їх вчив

Найдивніше, з чим зтикався сам — запрошення на співбесіду fullstack web dev від коллекторскої контори. Запитав, нащо коллекторам розраб — відповіть була якась невнятнаю. Зараз трохи жалкую, що відмовився від співбесіди — це могло стати ще одной прикольною історією.

У них є девелопери і аудитори

Не про рекрутерів, а взагалі.

Кілька років тому дядько співбесідував по телефону. Нуль технічних запитань в основному «о жизні». Після чого запропонував роботу з зп 4500 гривень. Після того як я Чемно відмовився назвав мене «нічтожеством» і сказав що я повинен бути «благодарним» і «єсть люді с намного меньшей зп» я спеціально не кидав довго слухавку щоб мати цю історію :)

Була робота программістом де треба було чекати 3 місяці поки куплять компютер.

Ще була «гаспажа начальнік отдєла кадров» котрій не сподобалось що я явився до неї на аудіенцію «нєпатрудівшись даже адєть кастюм». Я сидів у неї кілька годин і висажувався з її лекцій на тему «єдінствєнного шанса работать в мєждународнай кампаніі(Україна, росія) с сєрьйознимі людьмі»

«єдінствєнного шанса работать в мєждународнай кампаніі(Україна, росія) с сєрьйознимі людьмі»

Адіннарот, не? 😬

Тут треба володіти двоємисленням. Коли говориш в контексті політики тоді «адінарот» і «какаяразніца». Якщо треба повипендрюватись тоді міняється реальність і все перетворюється в «бліжнєє заррубєжьє» :)

в «бліжнєє заррубєжьє» :)

Серьезніе люди в малінавіх пиджаках 😂

Була робота программістом де треба було чекати 3 місяці поки куплять компютер

А ЗП при цьому була би в повному об’ємі?
В єнтерпрайзах я не раз стикався що доступи дають десь в продовж місяця.
потім ще місяць на 1 таску — знайомство з проектом.
3й −4й місяць — дрібні багфікси типу знайти і подвинути кнопку

Десь на 5й починається кривавий єнтерпрайз в повній мірі...

Я там пропрацював рівно один день

Мені колись в телефон подзвонили, сказали що на work.ua резюме бачили на програміста.
Кажуть їхати на лівий берег Дніпра на співбесіду одразу.
З’ясував що вони валюту переплутали, думали що гривні написані — а там в доларах :)

Думаю десь 2014, якраз тоді вже переходив з фрілансу в компанії і ще жив в Дніпрі

О у ті роки вже забив на work.ua. Бо як розмістиш постійно дзвонять якісь сумнівні особистості або боти які хочуть щоб ти передзвонив на платний номер

Я тоді тільки починав розміщуватись і джинів зі скайворкерами ще не було.
Був hh.ua і... та і все думаю.

Досвід не мій, але десь в інтернеті бачив пост, що девопс інженеру з досвідом з Docker, контейнерами і т.д., пропонували працювати у порту розвантажувальником контейнерів. «Ну з контейнерами ж досвід є, так?»

Особисто мені рекрутери ніколи нічого незвичного/веселого не пропонували, а от друзі/знайомі — досить часто. То хакнути сторінки колишнього/колишньої у соц.мережах, то пропонували дати гроші, щоб я вклався замість них у крипту, а через рік повернув х2, х5, х10 :)

Останнє (про крипту) можливо. Але це не так, коли ви придбали на один раз, на всі 100% і забули. Так воно не працює. Скоріш за все, після такого придбання, виникне дисбаланс і ринок виправить його звісно не на вашу користь. Мої експерименти із 1 копійкою біткоїна довели мені що тільки хитромудрий intraday trading system може непогано спрацювати у таких умовах. Звісно потрібно буде трохи диверсіфікувати портфоліо, та винайняти досвідченого трейдера, який потім не проінформує вас: «It’s gone»

Мені писали кадровики з моєї ж контори, пропонуючи піти разрабом туди, де я вже був тімлідом. Вчасно оновлюйте статус в LinkedIn! )

Добре, що хоч не вашу позицію пропонували :)

Треба було поторгуватись за вищу винагороду

Знайома на попередній роботі розповідала історію як до нашого оферу їй запропонували роботу QA у якійсь мобільній грі. Виявилось що вони шукають вебкам моделей

Через 10 років ще будуть курси для web developerів «Підготовка на співбесіду на завод (100% працевлаштування)»

Де в нас «завод» ?

Я знаю, але казати не можна.
Шпигуни...

В 21-му році на work.ua приходила пропозиція піти на завод в Угорщині. І ні, не програмістом на завод. А різноробочим, на завод з виготовлення акумуляторів. На work.ua в мене резюме Senior PHP Dev 😐

РНРшник, подумали вони.
Заберем його на завод, може так по трошки той РНР і закінчиться)))

php який постійно ховають це як прощальний тур Scorpions
Це назавжди)

Не від рекрутерів, але в інстаграмі мені постійно пишуть якісь боти і пропонують «роботу в інтернеті» та «заробляти прямо з дому» — як би їм пояснити що я саме цим і займаюсь вже давно

Написало два чи то рекрутери, чи то боти, з абсолютно однаковими повідомленнями, один за одним.

На work.ua якось пропонували вакансію «Комендант, адміністратор у хостелі»

На robota.ua — вакансію ріелтора

Це на резюме QA Engineer, Карл :)

Нагадало

1 монітор — типовий розробник.
2 монітора — продвинутий розробник
3 монітора — системний інженер
4 монітора — охоронець

Або

— Чув, що ти шукаеш роботу. Я до себе на склад шукаю охоронця.
— Але я, типу, фронт енд розробник!
— Я не знаю що це таке, але, короче, розклад доба через дві, і під час чергування можеш ото своєю херньою займатися.

Нагадало:

— Вы играете на скрипке? — Не знаю, не пробовал.

Або

— Изя, Вы играете на скрипке? — Нет. — А Ваш брат Беня? — Да. — Что да?— Тоже нет.

QA менеджер колись часто бувало чогось :-)

Планували обговорювати дивні та недоречні пропозиції, а говорять про мою компетентність як розробника, цікаво) Дивно, невже у вас не було комічних ситуацій, коли ви були світчерами? Я це сприймаю виключно як кумедну ситуацію, не більше) Якщо хтось дуже зацікавився пропозицією від рекрутера — пишіть, я надішлю вам вакансію)

Так вас вирішили по тролити, а ви і повелись.

Доречі може погодитись.
Піде протре їм очі, щоб побачили що в профілі написано і не слали більше дурню.

Класика: бачать в резюме слово javascript — пропонують вакансію java

Доречі давно такого не було. Частіше навіть просто тупо мимо — якийсь дотнет пришлють чи С

у мене в студентські роки було зворотнє коли я шукала підробіток... всі питали за досвід з джаваскріптом хоча джаваскріпт в резюме не згадувався...

Доволі давно навпаки, шукають по ключовому слову та пропонують по писати на Node. Щоправда, в мене були проекти де Java частину заделіверили, і довелось писати на Node та TS. Коротше від Node та Python не зарікайся.

були, просто відповідала, що у мене інша спеціальність, якщо то писав рекрутер, а якщо типу такого, то ігнор. Не бачу нічого страшного у тому, не помиляється той, хто нічого не робить, тим паче це не помилка ціною в життя))тому, відверто не розумію отих воплєй — аййяйяй, не те прислали, розкажу на весь інтернет

цеж Ізраїль щей оутстаф хай радується що має можливість влаштуватися куди більшість не має можливості навіть поїхати

Мені колись пропонувало «розробник тушки курячої» 😁

А ви сміялись з того що ШІ замінить фронтів

А може все ж релевантну?
Бо якщо подивитись на профіль, то у людини нуль днів досвіду як розробник.🤷🏼‍♂️

І що?) Треба йти в клінінг, якщо ти світчер? Кинути всі мрії після курсів і агов мити підлогу.

Тут просто бонусом идёт рабочая виза в Израиль, как я понимаю. Хотя это может быть и просто жульё или даже работорговцы. Со своей братвой в Израиле всё нормально, а торговать гойками Тора не запрещает :-)

Я свого часу відмовив знайому їхати в Ізраїль на те, що явно пахло торгівлею людьми, причому, звісно, далеко не в активній для неї ролі.

Якщо студент (або випускник) то теж маєш йти прибиральником, бо досвіду в розробці в тебе нема
)))

На клінера мене ще не кликали ) Але коли приходить щось з нерелевантним стеком, то просто не відповідаю. Рекрутери помиляються, таке теж буває.

Підписатись на коментарі