39% фахівців імітує знання штучного інтелекту. Дослідження

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

LinkedIn провів глобальне опитування серед майже 30 000 професіоналів у 18 країнах (зокрема Канада, США, Великобританія), аби дізнатися, яку роль відіграє штучний інтелект у їхній роботі.

Дев’ять із десяти професіоналів із захопленням ставиться до ШІ, але половина визнає, що їм потрібно знати більше. Ось трохи цікавих цифр:

• 58% світових професіоналів вважають, що ШІ суттєво змінить спосіб роботи вже в наступному році.
  • 46% вже використовують штучний інтелект у своїй роботі, тоді як 36% тестують генеративні інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT.
  • Кількість оголошень про роботу, у яких йдеться про знання GPT або ChatGPT, зросла у 21 раз з листопада 2022 року.

Але майже половина опитаних стурбовані розвитком ШІ, зокрема через те, що поки не знають, як правильно користуватися інструментом: аж 39% зізнались, що імітують свої знання, аби «не програвати» серед колег.

Обговорімо. Чи зустрічались ви вже з вимогами щодо 10 років досвіду роботи з ChatGPT? Що відповідали на це?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Чи зустрічались ви вже з вимогами щодо 10 років досвіду роботи з ChatGPT?

Не думаю що прям пов’язано до питання, але з пару місяців тому проходив пару співбесід де на лайвкодінгу буквально казали «юзай що хочеш окрім ChatGPT». Тож, гадаю, все ж таки більше цінується навичка пошуку інформації, аніж:

Розробник: скажи мені як це зробити
Чат: не знаю
Розробник команді: це неможливо вирішити

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Буквально вчора спитали. Не знаю чи задовільнились вони відповідю про gpt API, яке використовую роки з півтора для специфічних випадків. Таке було враження що nlp для ічара було незнайомим терміном. Тож будуть питати, але без розуміння нащо.

Поправьте заголовок плиз, там должно быть

39% фахівців імітує свій інтелект. Дослідження

Старий добрий анекдот.

— Підкажіть будь-ласка, не можу де в мене помилка ? — В ДНК.

А насправді хайп, хайповий сучасний маркетинг заснований на моді. Як то кажуть Facke it until you make it — навіть як зовсім не знаешься на будь якій темі, що AI/ML чи там якомусь фереймверці — будеш казати, що ти супер мега експерт. Інакше не візьмуть на роботу, або можуть навіть звільнити з поточної як застарілого та не модного. Так і народжуються ціла купа народу, експертів з ML які не знають, що таке функція активації чи скажімо Перцептрон, або навіщо потрібна тензорна бібліотека та, що прискорюється за допомогою CUDA. Знання GTP — це приблизно те саме, що колись було в вимогах «Досвід роботи з Windows 95». Ну тобто агресивна рекламна компанія. Контора, що займається рекламою усе та сама.

Чи зустрічались ви вже з вимогами щодо 10 років досвіду роботи з ChatGPT?

Ящо бачу таке в вакансії про будь яку технологію. Вимір роками
1 писали індуси або наші
2 якщо технології рік а хочуть 10
Ну викликає іронію

Штучний інтелект це теж імітація
Як і генератор випадкових чисел

Я думав що це така назва для алгоритмів классифікації, логічного програмування та експертних систем. Тільки і по усьому, ніякого інтелекту в людському розумінні, комп’ютерні програми які використовують ці алгоритми не мають. Та як і у випадку інших програм наприклад чисто обчислюваних, для яких взагалі то винайшли компьютери, можуть робити рутинну роботу вже краще і значно за людину, тобто більше роботи і з иегьгою кількістю помилок. Серед таких задач, наприклад розпізнавання зображень, або голосу. Що стосується написання програмного коду — то там приблизно те саме, що і руками писати, просто не руками — а питаєш ШІ робити ті чи інші зміни, після того як подивишся на результат. Раніше F9 чи F11 натискав, тепер пишеш — перероби оце та оце. Невідомо що більше часу віднімає, але гратись дуже цікаво.

Так

А генератор випадкових чисел учив в універі?
У нас був курс математичного моделювання

На якому курсі ? Бо на п’ятому 5 був розширений курс з теорії вірогідності та мат статистики — там писали багато різних та хитрих генереаторів де різні імперічні формули дозволяють отримати різні закони розповсюдження, та дисперсії. Як зажди років через 10 по закінчені нарішті знадобилось щось подібне по роботі, замість писати велосипед пішов шукати готове. Легко знайшов www.boost.org/...​oc/html/boost_random.html Трохи прозрів. З іншого боку універ готує трейні які навчились само навчатись та знають необхідні ази, а не сініорів.

Підписатись на коментарі