Хабр внє палітікі

Нас вже давно цікавила якась мутна інформ-політика Хабру.
І коли одразу двоє їхніх новинарів, у коментарях, наїхали на людину з аргументацією типу «Та ти ше й з Вільнюсу пишешь», ми вирішили по-ближче придивитись до редакції «найбільшого російськоязичного IT-ресурсу».
І результат нас не здивував.
З тих, кого нам вдалося ідентифікувати, щонайменше 4 особи є відкритими рашистами, які допомагають своєму рейху і словом і ділом.
Серед них:

Нам також вдалося знайти у редакційній команді Хабру людей з відкритою антивоєнною позицією, але вони або ж вже звалили за кордон, або ж вже не працюють на Хабрі.
Тому ми не думаємо, що вони мають змогу якось серйозно впливати на редакційну політику.
Позиція усіх інших членів редакції або незрозуміла (навіть якщо пара з них, у минулому, можливо, трималися «ліберальних» поглядів), або ж вони, як наприклад, головний там Олексій «boomburum» Шевелев, підкреслено нейтральні, «внє палітікі». І їм ніщо не заважає спокійно співпрацювати, спілкуватися та радісно фоткатись з колегами-відкритими рашистами.
Що, на нашу думку, дуже добре пояснює, чому на хабрі спостерігається мутний потік новин у стилі «сделано у нас», а інформація про численні злами на расії, чи навіть заяви «казахсько-ізраїльского бізнесмена» Воложа «не відповідають тематиці сайта».
Висновки робіть самі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А чому б вам просто не вийти з московитського контексту й перестати взагалі слідкувати за тим, яка жаба любить яку гадюку за порєбріком?

Хабр на самом деле очень полезен:
Если открыть комментарии к любой статье про «импортозамещение», санкции или «ущемление нещщастных россиян за рубежом» — то очень помогает от иллюзий типа «ну там же есть нормальные люди и их большинство», «братские народы» и прочую муть.

Нащо ця руснява параша взагалі треба?
Так, там зустрічається годний оріджинал контент, 1% і то останнім часом це емігрантські історії. Все інше — переклади зарубіжних статей з реддіту та хакерн’юзів, з запізненням в кілька днів та незрозумілою якістю.
Заходжу туди час від часу, просто щоб почитать шо в комєнтах твориться (все стабільно, яка несподіванка).
Користь як від технічного ресурсу і так навкольонульова, так і русняве ком’юніті заганяє її в мінуси.

То вже давно відомо про Habr, дякую за нагадування для новеньких на цьому форумі

Забудьте про це лайно, яке вже давно віджали у власників і приєднали до підконтрольної диктатурі mail ru group (там доречі алгоритми автоматичного бану небажаного контенту аналогічні vk — це я перевірив на практиці на початку вторгнення коли був наївним і намагався руських у чомусь переконати)
Вони по всім параметрам не можуть фізично бути «вне политики»

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

До речі, якщо тут є пітушині ветеринари зацініть як там горять пукани у русні під топіком «JetBrains объявила о прекращении продления академических персональных лицензий для пользователей из России и Беларуси».

Любо дивитися :)

О тааак!
Ми це залишили на солодке.
Десь через пару тижнів, коли трохи згасне, підемо та підберемо там ще з десяток підгорілих рашистів...

Ага, тобто так можна було, півтора роки війни читати російський сайт і дивуватися чому вона за війну? Хоча при діючому феномену популярності Телеграму певно годі дивуватися.

З однієї сторони треба було давно забути про існування тієї помийки однодумців, а з іншої ці нагадування відтермінують повернення подібних ресурсів у наш інфо простір.

Хтось з України ще взагалі читає цю помийку?

давно не відвідую хабр, бо це рашистський сайт, і вам не раджу

Давно послал Хабр за расийским кораблем.

Читав колись давно кілька статей на хабрі, коли ще погано читав англійською. Там переклади були тільки корисні. А зараз — навіщо туди взагалі заходити? Там росіяни радіють перевипуску нива «класік».

-

Цікаво, а якщо взяти хабр, скопіювати 200 тис статей звідти, та перевести їх на укр. мову в автоматичному режимі. Трохи імперських коментів почистити.
Такий хабр взлетить ?
Звісно авторські права, та інше. Алеж кого хвилюють болота?
Зато укр. хабр буде не пустий.

Ну і в принципі оріджинал контенту там мало, якщо відсіяти переклади/плагіати з англійської, локальні новини «як на болотах закручують гайки» та історії про релокацію

Зіідки цей аналіз ?
Оріджінал контенту там судячи по айді вже понад 700 тис статей.
Це велика база знань, яка вилітає в пошуковику на кожен чих першими рядками.
Знаю що гугл відразу писимізує такий сайт, оскільки він відстежує що першоджерело, а що клон. Але, можливо вийде на перші позиції якщо гуглити українською, це не відомо.

А для чого, якщо самі статті там — це переважно переклад з англійських?

У мене був всього один раз, коли Хабр став у нагоді саме оріджиналом, а не як джерело репостів: у відрядженні в Китай було потрібно на місці реалізувати мінімальний gPTP сервер, при тамтешній тотальній цензурі на все, це був один з небагатьох незаблокованих ресурсів, і там була зручна стаття з описом протоколу на пальцях.

Це пц. Звідки на хуторах стільки самопевнених аналізаторів «перекладів» ?
Якщо ви такі розумні, то де ваш хабр з 700к статтями таких же перекладів ?Поки корона не спаде, буде лише гола срака. А в москалів буде великий сайт, який відвідують в 25 раз частіше ніж доу

Якщо ви такі розумні, то де ваш хабр з 700к статтями таких же перекладів ?

Там же, де свій хабр у Словенії, Данії, Норвегії. Особисто мені не впало це вєлічіє головного мозку, є нормальні глобалізовані ресурси типу HN/SO/тематичних реддітів, є місцеві сироварні, і тільки якісь совки намагаються гуглтранслейтом скопіювати у мініатюрі всю розвинуту цивілізацію, будучи приреченими на відставання і зусилля в пустоту до чергового циклу розвалу.

Особисто мені не впало це вєлічіє головного мозку,

Так так
"Всьо вакруг савєтскоє, всьо вакруг майо"©
А по факту, нічого українського немає.
А от москалі, замість:
"Я за вамі бєжала трі квартала чтобі сказать как ві мнє пратівні"©ZombakNet
Беруть і роблять. На їх грьобаному телеграмі вже 50 млн користувачів. Алеж на хуторах "нє очєнь то і хотєлось"©
Так і живемо.

Беруть і роблять

Я цього надивився у науці, і тепер не вважаю таку мотивацію достатньою.

Що конкретно втрачають вищезгадані країни від відсутності своїх хабрів, і що такого отримує росія, щоб мені чи Україні в цілому хотілось рівнятись на останню?

від відсутності своїх хабрів,

Я думаю ти сам зайдеш і подивишся, скільки саме українська аудіторія на хабрі. Кожен такий перехід, котрих кожен день десятки тисяч, це телепорт в коментарі імперського болота.
І скільки би ти тут не грав інтернаціонал, українці не гуглять на норвежському чи словенському. А гуглять на українській або російській і потрапляють саме на хабр.

Я мабуть зі своєї ембедерської бульбашки щось не розумію, але от прямо цікаво стало, як це виглядає.

От потрібно мені було, наприклад, здампити сирі L2-фрейми з конкретного езернет порта під лінуксом, і щоб точно прийняти, з детектом дропнутих фреймів. Запит типу «raw socket receive ethernet frame» гугл взагалі автокомплітом на ходу дозволяє сформувати, видає релевантні заготовки на гітхабі, з дропнутими пакетами прямолінійно не загуглилось, по «linux socket packet statistics» вийшов на тулзу ss, з неї на getsockopt (,,PACKET_STATISTICS,,), гугл видає теж західні ж блоги чи просто репости манів типу man7.org/...​-pages/man7/packet.7.html

Як подібне в принципі шукати російською, і де там буде Хабр?

Як подібне в принципі шукати російською, і де там буде Хабр?

Подібне шукають три каліки на весь інтернет.

А ось скілький шукають, де першою ссилкою вилітає хабр
«виндовс 11 подготовка установка»

От де питання.

Це питання можна з успіхом і на доу задати.

Все ж таки цікаво, на яких ресурсах скажімо словени гуглять установку вінди, і якою мовою, як же вони там без хабру живуть...

Це питання можна з успіхом і на доу задати

Задають гуглу. Гугл видає хабр, а не доу.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

>>>

"Я за вамі бєжала трі квартала чтобі сказать как ві мнє пратівні"©ZombakNet

Га?

-

Можу підтвердити висновок про

куратор лонгрідів та наукових статей, досить відомий популярізатор Ярослав «SLY_G» Голованов

як людина, яка довгий час була у редакції Хабра — відвертий фашист.

Вау! Дякуємо за підтвердження.
А чи не збереглося у Вас якихось онлайн-доказів або ж скріншотів?
Бо нам вдалося знайти лише один відверто рашистський пост, написаний після 24.02.2022.
Хоча той же ЛівДжорнал в нього містить більш старі але досить характерні пости.
Дякуємо наперед за Вашу підтримку.

Фактічних доказів у мене немає. оскільки доступу до корпоративного Слаку більше не маю. Для прикладу можу привести те, що він пишається персонажем на ім’я Ніколай Старіков — відомим сталіністом й шовіністом. Плюс особисто з ним у мене було щось на зразок конфлікту, коли в чаті я на його думку висловився некоректно про Путіна.

Що не так з ICQ, глибока аналітика...

И не лень было в этом говне ковыряться?, давно все было понятно с ним. Переносите свои статьи на Доу

24.02.22 видалив свій профіль і всі статті звідти

Странно, я когда тусил на Хабре (хотя комьюнити меня приняло холодно), Навальный там был в почете, да и за Тихановскую там топили дай боже. Что могло пойти не так?
А вообще хабра всегда была токсичной помойкой в плане комьюнити, что ухудшалось тем, что инвайты выдавала администрация, а потом за статью что тебе администрация апрувила, комьюнити тебе ливало карму.

Висновки на рахунок хабру були зроблені ще під кінець 2013 року

Висновки зроблені остаточні 24.02. Нажаль більш розумні люди зробили висновки ще в 2014. А самі просвітлені — за замовчуванням. Заходячи на рос/ру площадку треба розуміти що це ворог. Навіть якщо він маскується типу «внєпалітікі». Дуже часто типу нейтральні рашисти — це такі ж ватнікі, але більш розумні, які маскуються задля своєї вигоди

а с газом что там? Транзита уже нет?

Висновки робіть самі.

Та які там висновки, у мене в гуглі при пошуку завжди стоїть -.ru -.рф -.by і так далі. А взагалі як на мене користуватись рф ресурсами або пошук російською — моветон. Хабр то взагалі ху..ня нездорова.

полностью поддерживаю соавтора темы

Новинарник? Куратурник? Перекладатурист?

Ну, такий вже в нас канадійський акцент. :-)
А я правильно? Також і фемінітив, якщо можна.
Дякуємо наперед.

Не фанат придумувати нові слова. Тим паче не переношу притягнуті останнім часом за вуха фемінітиви. 🤷🏻‍♂️

А мне слова новинарник/новинарниця нравятся. Это ж news man/woman. Кстати, в русском нормального аналога нет или мне сейчас просто не приходит в голову. И гораздо лучше, чем дієвидло или скрадання :-)

news man/woman

А таке є в них?
Просто ніколи не чув, лише Talking head

чому? «известный новостник Тыщь-Пердыщев», хіба такого нема?

Вообще-то, как мне кажется лучше по-украински использовать слова новинар/новинарка. Суффикс -ник(ц) там от лукавого. Я б новинарником скорее назвал бы место, где эти самые новинари собираются и работают. По-русски слово новостник мне как-то не заходит и думаю, что не приживётся. Хотя это как посмотреть.

Нам теж сподобалось — змінили.

Вони не притягнуті за вуха. Фемінітиви в українській мові були до радянських часів. При совку їх прибрали, щоб більше було схоже на російську

На сербо-хорвато-болгарських мовах новинар — журналіст, новостник — газета новин.

А шо там у тих мовах зі «спічкамі»? 😁

Значит теперь и в украинском так будет. Позаимствуем у южных славян слово. В конце концов, в языках западных славян до 2014 г. не было слова, которым называют Путина, а теперь есть :-)

Хабр на самом деле очень полезен:
Если открыть комментарии к любой статье про «импортозамещение», санкции или «ущемление нещщастных россиян за рубежом» — то очень помогает от иллюзий типа «ну там же есть нормальные люди и их большинство», «братские народы» и прочую муть.

Відкрив — в основному ниття «как их все ущемляют», десь проривається «жили нормально б если б не имперская политика»
Які вони жалюгідні.

Ти би теж жив нормально, аби не імперська політика. Просто рівень неприємностей в тебе значно вищій їм показали на їх місце і нікуди не пускають. Тебе натомість нікуди не випускають. І причина та сама — бо там путлер володарює, і така політика по факту тільки підштовхуючи їх до путлера я породжує ненависть саме до тебе. А нам на голови полетіли бомби з ракетами з усіма похідними. Про оголтілих рашистів — так там таких повно і в ІТ, на жаль і серед тих хто по тікав по странах СНД теж.

і така політика по факту тільки підштовхуючи їх до путлера я породжує ненависть саме до тебе

Що тут не роби, вони все рівно будуть ненавидіти, бо таке в них сприйняття. То яка різниця?))
Це було і до 2013, ми просто не звертали уваги. Тепер в ретроспективі сприймаєш кожну фразу по іншому, яку тобі казали ексродичі. Так, в мене досить добра пам’ять.

А коли дивишся підборки блогерів із наративами із різних серьяльчиків нульових з яких колись і я ржав так соромно стає що хочеться втопитись. За мої підліткові вчинки того часу мені не так соромно.

Угу, його в перші дні війни заблокували, потім мінцифри просило розблокувати — бо контент виявився потрібний :)

Там колись були адекватні люди, в тому числі серед менеджмента, но вже давно всі звалили і хабр залишився заповідником вати. Саме тому там в 10 раз менше народу ніж було колись і він де-факто загнувся.

Хабр начал загибатся примерно в 2013, когда большинство разработчиков-авторов ушло в твиттер и с ними технический контект и обсуждения про разработку.

На хабр перестав заходити в 2014 ± і ваще пофіг що там у них хароші вони рузькі чи не.

трохи писав колись туди навіть, і трясся заради тіеї карми.
але ще значно ранійше він кумарив що знаходились чуваки які приходили в статтю якусь твою 2-х річної давнини і писали в коменти у вас тут гараматическа Ашибка кашмар!

англомовний технічний інтернет в рази має більше інформації — тому суть румовного сегменту загубилась чим більше я відкривав для себе англомовний інет

от де ще в рунеті сидів аж до 2022 це vc.ru — там про стартапчики ітд — каюсь =(

в англомовному нажаль поки тіки отримую інфу а не пишу нічого ( все не подолаю мовний барьер щоб контент і генерувати

Для мене хабр закінчився в 2014. Колись я туди аж одну статтю написав у 2011. Зараз заходжу раз на місяць, щоб почитати вой у коментарях до новин.
Автора вітаю з відкриттям.
Але хабр навчив, що людей і компанії які «внє політики» треба бити ногами.

Не соромно писати про російське з русь-? Російську мову називати руською?

особисто я руську мову так і називаю. бо схyялі вона російська? росія — це бурятсько-ненецько-руська суміш, а мова — руська.

Русь — це Русь, ми, де Київ. А де болота — там Москва. Московська мова.

які допомагають своєму рейху і словом і ділом.

Можете добавить информацию чем именно они помогали Мордору?

Просто откройте ссылки на их профили из оригинального поста, там линки и скриншоты.
Одна плетет сеточки на фронт, другой проводит восстановительные тренинг «с бойцами СВО».
И все поддерживают «борьбу с фашизмом» и «рсукие войны не начинают»...

Какая неожиданность, кто бы мог подмать?!

"От чого ви такі дрібні"© Ющенко
Тут вже був хлопець, що повірив вашим стонам, та витратив кілька місяців щоб створити вам український хабр. Чи хто постив туди з вас статті ?
Ні, український хабр зміг прожити аж два місяці, бо важливіше було постити на доу русняве сміття про котлін, постгрес, клік хаус та інше.
Тож чого тепер жалітися ?

Ні разу не заходив на хабр після 2014. А ви що там забули? Вірите, що хороші руські існують?

Там мінімум корисні статті коли потрібно для співбесіди підготуватися.
А що на доу?
Вічні срачі про зелених, шоколадних до війни?

Імхо, так Хабр в цілому значно корисніший ресурс для професійного розвитку ніж Доу. Якщо порівнювати ці два ресурса.

На доу тільки тратиш час і емоційний ресурс у вічних емігосрачах.

Ну дык потому что до войны перед украинцами стояли вопросы: жить тут или заводить трактор, какую партию поддержать на выборах и т.п. А за поребриком одна руководящая и направляющая с её генеральной линией плюс мелкие подпевалы. Проблем, правда, там от этого меньше не становится. Но там тоже любимая тема срачей, насколько я помню, — это ехать в Москву или пытаться наладить жизнь в своём Мухосранске.

жить тут или заводить трактор, какую партию поддержать на выборах

Я подозреваю что эта тема актуальна везде, даже в США, но они как-то находят время на другие виды деятельности.

В штатах это актуально в меньшей степени. Там в основном бодаются по вопросам, на что тратить бюджетные деньги на всех уровнях. Законы, включая налоговые, более-менее стабильны за 200 лет. Что касается трактора, то в штатах к этому отношение очень терпимое по понятной причине — народ постоянно кочует, как минимум между штатами, а как максимум едут работать или учиться в другие страны при наличии возможностей и никто это не рассматривает, как «националпредательство» и не призывает таких людей экскоммуницировать.

Справді ? Напевно через стабільність податкової системи Рональд Рейган виграв вибори з гаслом «Ні новим податкам!». І так перше, що зробив — ввів нові податки та підвищив існуючи тобто прямо ошукав виборців. В Каліфорнії загальне податкове навантаження дійшло до 37%, так звідти лише за 22 рік поїхало 7 мільйонів людей. До цього мирились і з ЛГБТ пропагандою по школах і бомжами і ціною на нерухомість недоступної для переважної більшості людей з середнім доходом 72 тис на рік і усім іншим. Та підняли податки і — допобачення, замість базікати зібрали речі і звалили. Все як в старый поганій рашиський пропаганді www.youtube.com/watch?v=FCMP64hAK8g

Опять же система саморегулируется за счёт миграции тех, кого подобные порядки не устраивают. И при этом их никто не записывает в «национал-предатели», как я и написал выше.

Для професійного (за означенням — це про заробіток грошей) — ДОУ таки кориснішим виглядає.

Якщо тобі надати вибір — що залишити, кажімо Stack Overflow, GitHub, Habr або DOU — що ти обереш ? Я тобі скажу, що до локдауну я заходив на DOU раз на півроку, ринкову зарплату подивитись, та може щось цікаве з’являлось. Бо сироварня це поточний рівень, який багато в чому показує стан суспільства назагал, багато в чому. В нас психологічно рівень чорношкірого гетто десь в Гарлемі або Комптоні. Щодо нашого ІТ, то ми теж якщо оцінювати об’єктивно на три голови відстаємо від федерації. Власних продуктів в нас майже нема — бо нема ринку на якому вони затребувані, відповідно і весь рівень такий, батрачний. Ті продукти, що є вони або зроблені в міжнародній концесії — як то Gitlab наприклад, чи з розрахунком на той самий ринок СНД. І так, бо існує цілих 6 економічних факторів, яких в Україні просто нема, щоб в нас ІТ розвивався так як на росії. От тому і така різниця в класі, так не на нашу користь. Недооцінка ворога завжди погано закінчується.

Чому Ви думаєте, що на заході не сироварять?

survey.stackoverflow.co/2023
politics.stackexchange.com/...​fficial-state-of-war?rq=1
news.ycombinator.com/item?id=33164973

Причому це не ноунейм сайти, світила сучасного ІТ типу Greg Kroah-Hartman чи Colin Percival там теж постять і коментують.

Там є Blind в них, по суті прямий аналог DOU.

але ж є якась невловима різниця між «теж сироварять» і «тілький й сироварять»

Віджет зарплат звичайно корисна штука, але ми зараз більше про теми на форумі. Скільки пам’ятаю ДОУ (хоча почав читати не так давно), то тут по кругу одні і ті ж теми — емігосрачі, як знайти дівчину і срачі про авто та мотики. Хз як це допоможе у заробітку грошей.

На Хабр же я зараз майже не заходжу, але коли активно слідкував за ним, то там попадалися дуже цікаві технічні і науково-популярні статті, іноді навіть оригінальні. Особливо під час навчання в універі мені це все подобалося, активно брав ідеї для своїх пет проектів, які досі приносять мені гроші. А про ДОУ тоді навіть не знав.

Коли я вчився в Універі, такі статті часто видавали як книжки, які дуже не слабо коштували. Також збірки з форумів, по типу Stack Overflow — записували на компакт диски та теж продавали.

Ходив у нульові, тоді був крутий, потм в 10-і різко почав скочуватись у нівно, особливо тим що вони запхали язика в дупу від законів що закручували гайки, я туди ходив поржати з цих срачів як аморфні раби сруться, після 14-го не користуюсь нічім кацапським тошо гидко а сам хаб став зовсім унилий, бо навіть срачі в них прижали дуже сильно і вони, я прийнято аморфним рабам, мовчки сиділи на пляшці.
ЗІ перевірив чи це дійсно свіжа стаття чи 2014-го :-)

Прикидую статтю на хабрі — «DOU похож на Верховную Раду — сплошной срачь и мордобой. Проросійських депутатов и авторов арестовуют или банят». Потім поіменно перелік редакторів, хто правий, хто лівий, хто з Польщі працює — а хто просто з посмішкою робить бабки і поза політикою.

Ну, на хабрі — не на хабрі, але нас би зовсім не здивувало, якби такі «орієнтіровочки», у лютому-березні 22-го, їхали б у другому ешелоні вторгнення, поряд із парадною формою та дубинками.

А нащо їм це ? Таке роблять якраз ті, хто інших методів не має — тому силою і діє, бо люди самі не тягнуться, позаяк самі вони нікчеми. Що стосується чисто технічного контенту, то вибачайте хабр на три голови кращій за DOU. Більше за те технічний контент по суті на DOU не так вже і багато кому цікавий, усе більше «Як заробити дофіга дофіга бабла, та жити десь на Балі або в Монако». Або «Подивіться на мене, жалюгідні невдахи. А я в Америці, а в Німеччині, а я в Канаді » і т.п. Коротше типова поведінка людей в яких з фінансовим майндсетом суттєві складнощі. Таким наповнений весь американський хіп-хоп з 90, чітко тексти Notorious BIG та інших. Так, інколи на DOU з’являється дуже якісний і оригінальний контент, як то інтервью з ветераном техрайтінгу Брайном Керніганом наприклад dou.ua/...​kernighan-on-programming де його англійську на українську переклали. Чи скажімо інтервью з DataArchitect Tesla Олексієм Ільяшовим dou.ua/...​ews/tesla-data-architect . Та це крапля в морі, най кассовіші речі оце — dou.ua/...​ews/developer-career-20k Ну тепер вже дістались рівня «миротворця», де перелік людей «які не подобаються». Вибачайте але — тфу, це конкретно справді нагадує коли бойовики СА нацистів Гітлера, доки не мали влади ставили біля входу в крамниці, де хазяїн єврей — по фашисту, який не пускав фізично до них покупців. Коли ми боремось із фашизмом — то явно нє маємо самі робити фашизм.

Не «не подобаються», а «дієво підтримують рашизм». Не пересмикуйте, будь-ласка.

Ви суд який доводе провину ? Це якраз ви перекручуєте. В цій так званій статті людей звинуватили, без рішення суду. І це далеко не те саме, коли йдуть бойові дії — і там теж діють правила, скажімо Женевська конвенція, треба надавати право здатись, не знущатись і т.д.

Ми — не суд, ми — свідки, що збирають докази для суду.
І якщо для вас, на десятому році війни, і на другому році повномасштабного вторгнення, люди, які плетуть сіточки або займаються волонтерськими зборами для «наших ребят на фронте», а чи проводять тренінги у шпиталях для «бойцов СВО» — це все ще «не всё так однозначно», то нам з вами нема про що розмовляти.

Ну так і подавайте тоді матеріали у відповідні органи. Міжнародні організації, Гаагский трибунал і т.д. П не розповсюджуйте у ЗМІ власні тлумачення. Я що хтось справді винний — суд розбереться. Те що ви зараз робите прямо протилежне, це пряме порушення презумпції не винуватості. Крім того просто фашистський метод яким діяли і муссоліні і гітлер і франко, так само діє путлер та лукашенко. Далі залишається лише палити книжки (а Криму це вже робили) та як в одній з тем пропонували — будувати концтабори смерті. І війна тут не відмазка.

Це його субʼєктивна думка. Якщо тобі хочеться подавати до суду — подавай.

це пряме порушення презумпції не винуватості

Його субʼєктивна думка не є рішенням суду, тому до чого тут презумпція?

Який у вас гнучкий хребет.

Хлопці порівняйте хабр та ДОУ на similarweb, і вийде різниця десь у 25 разів, спробуйте надати відповідь чого так та що з цим робить. Все одно треба вести там боротьбу за мізки і якщо цього не робить. То велкам ту Чебурнет. Чомусь вони не сидять на ДОУ та й ITC. Тому саме там треба з ними працювати. Можна усе це ігнорувати, але перетягти аудиторію яка вагається після тотальної обробки мізків буде надто складно.

По пейджранку теж бійці з різних вагових категорій. Політика в принципі фішка DOU, інакше сайт просто би був не конкурентноздатним. Звісно все збудовано навколо зарплатного опитування, а за Владимиром Іллічом «Политика — есть сконцентрированное выражение экономики». Можете собі уявити, пітерці на хабрі почнуть статись із москвичами, що зарплатня відрізняється за таку саму роботу в половину. Та москвичи сратимуться, що до них понаїхали, російського слова ніде почути, виходиш на вулицю — а там Душанбє. Ну і далі статті гіркіна в цьому стилі і т.д. і т.п.

Лучше бы срались. В здоровом обществе проблемы следует обсуждать, а не прятать под соусом «экстремизма». Отсюда вывод, что российское общество архинездорово. Впрочем, наше тоже болеет, пока, правда, в относительно лёгкой форме. Но кто знает, что будет завтра.

Так сруться, щоправда на виделених політичних ресурсах. Та там у головного редактора на болотах фішка — ті хто каже те, що йому не подобається, то в туалеті власного маєтку в Лондоні вішається, то застрелять просто на вулиці, то опиняється за гратами і строки накручують по колу. Тих хто виходе протестувати на майдан, навіть просто з пустим листочком — заарештовують і катують у відділку електричним током з розетки. Після цього напевно можна зрозуміти, чому офіційно якийсь сайт не публікує жодних політичних тем. Але разом з тим, не узяв та банально не забанив усі українські ІР адреси, просто перекинув їх на англомовний сайт за замовчуванням, як іноземні адреси. BTW А де у DOU англомовний content ?

Помнится, в начале войны javascript.ru забанил украинские IP. Точно знаю, потому что сайт грузился, но выводилось сообщение на главной, что в вашем регионе сайт недоступен. Сейчас уже разбанили. Опять же юзаю максимум, как справочник, когда нужно найти какую-нибудь полезную функцию для решения конкретной задачи. Что касается запоребрика, то, что Вы написали, и есть признак нездорового общества. Впрочем, у нас тут некоторые люди просто исчезают или погибают при «очень странных обстоятельствах». А политико-уголовные дела в Украине — это тоже отдельная и очень интересная тема, в которую я сейчас вдаваться не буду. Опять же наше общество было здоровей, когда смогло осудить тех, кто похитил и убил Г. Гонгадзе, а что будет дальше посмотрим.

Можете собі уявити, пітерці на хабрі почнуть статись із москвичами, що зарплатня відрізняється за таку саму роботу в половину. Та москвичи сратимуться, що до них понаїхали, російського слова ніде почути, виходиш на вулицю — а там Душанбє

Це вже схоже на Пікабу. Хоча ДОУ вже не дуже від нього відстає. Основна відмінність — ще не продався якомусь депутату.

А, згадав ще одну відмінність. На Пікабу, здається, не було тем від тамтешньої адміністрації з обговоренням того, що користувачі пишуть у приватних повідомленнях.

Хлопці порівняйте хабр та ДОУ на similarweb, і вийде різниця десь у 25 разів, спробуйте надати відповідь чого так та що з цим робить

Специфіка розвитку пострадянстких інтернетів.

Так вже вийшло що на рашку, у великі міста, умовно «нормальний» інтернет завезли на кілька років швидше ніж до нас. Відповідно, коли в мережу прийшли ми, там вже були готові якісь площадки. І всі пішли туди.

Про всяк випадок, значна частка «Рунету» створена нами. Тут десь поруч за авто/мото згадували. Ну і... В найвідомішого рашкованського мотосайту адміністрація (була) з Харкова, здається.

А в нас в січні 2023 закрився ще один мотофорум.

Що з цим робить?

А фіг його зна. Працювати?

Але нині часи монетизації. Альтруїстів, що пиляють контент за так, тут майже не залишилось. Кожен хоче «монетизувати» (в сенсі «отримати щось») свою роботу, навіть якщо це кривий переказ власними словами якоїсь дикої шизи, заради СЕО, СММ та святого АО МММ. Специфіка інтернету — кількість користувачів зростає, а величина IQ залишається сталою на будь-який контент знайдеться аудиторія. Надто якщо добре прорекламувати. Якщо ж це нормальний контент від людини що вариться в темі, — бажання щось за нього отримати, скоріш за все, буде ще більшим.

Але інтернет побудували (наповнили контентом) саме альтруїсти. Ще не було лайків та можливості їх купити, навіть ютуба з гуглом не було. А контент був. Хоча десь на певних форумах вже була система «репутації». Заради контролю доступу до особливо хорошого контенту :)

його ще хтось читає? він здох ще задовго до війни, навіщо відкопали стюардесу?

почему сдох? До сих пор интересные темки попадаются

Навіщо це лайно ? То для тупих кацапів які на можут читати англійською і просто перекладають статті на свінособачу мову.

Хабр був чимось цікавим років так 15 назад, тобто десь в 2008 році.
Ну бо крім онлайн журналу «чип» і хабру то й читати не дуже було що.
Потім їх «елітненьке» закрите ком’юніті вперемішку з вічними банами всіх задовбало і люди звалили. Зараз там залишилось кілька гіків, що продовжують вважати хабр не гівном (або банально не знають англійську).

Вони й не приховують, що здають користувачів до НКВД. Всі хото там не заборонений — виконують умови режиму.

Зазирнули в діжку з лайном і побачили лайно)

Дивно, що Ви це помітили тільки в 2023.
Там, взагалі-то, ще до активної фази війни всіляки Олеги Артамонови не соромились рекламувати свої розробки і дрібносерійні волонтерські виробництва для «батальону призрак» та іншої мерзоти, і, незважаючи на окремі якісні статті, відраза до персоналій ще тоді відбивала бажання навіть просто читати, не те що контриб’ютити. Не всі звісно такі, але ще до 2022 відчувалось, що ресурс у цілому буде прогнутий під російську владу, і вже не має значення, що там думає пересічний айтішник, антивоєнно настроєні будуть вичавлені, максимум безсило сарказмуватимуть над реаліями.

Ну, помітили ми теж давно.
А «усілякого» Олега Артамонова ми теж задокументували для майбутньої дерашифікації.
www.zombak.net/...​1/Artamonov_Oleg_001.html
Я і ще багато кого з рашистів, яки тусуються на хабрі.
Але в нас дійсно були ілюзії щодо хабра-редакції, тому ми й вирішили її теж пробити.

Нащо ця руснява параша взагалі треба?
Так, там зустрічається годний оріджинал контент, 1% і то останнім часом це емігрантські історії. Все інше — переклади зарубіжних статей з реддіту та хакерн’юзів, з запізненням в кілька днів та незрозумілою якістю.
Заходжу туди час від часу, просто щоб почитать шо в комєнтах твориться (все стабільно, яка несподіванка).
Користь як від технічного ресурсу і так навкольонульова, так і русняве ком’юніті заганяє її в мінуси.

«Входять мокрі і брудні дослідники калу Саломон Самсонович і Африкан Свиридович, вдягнуті у все резинове. В руках у них прибори, якими міряють кал» © Хоча якщо панове мають час та натхнення... Незрозуміло навіщо, але ну то таке )))

Й два роки не пройшло, як деякі почали прозрівати хто такі росіяни, зокрема їхні айтішніки.

Хтось тут ще хабром користується? О_о Й вам не огидно? Не тому що навіть росіяни, а хоча наприклад, що коли в них купа новин про закони, вибори, ще щось таке було — це ок, плашка про «протіворєчівиє чувства» й норм, а як людей почали вбивати й погрожувати ядерною зброєю — раптово згадали що «ваапщета хабр внє палітікі, гєнацид — ета палітіка, ми такоє нє абсуждаєм».

Хабр був класний тим, що в ньому фактично немає своїх якісних статей — там майже все переклади, тобто воно працює як агрегатор «найцікавіше з світу айті», бо моніторити 100500 англомовних ресурсів важко. Як дізнався про редіт — більше хабром не цікавився.

Просто підписуєтесь на цікавлячі вас сабредіти, в мене це були r/programming, r/java, r/kotlin й так далі, на професійні теми + хоббі. Далі раз на тиждень я обираю фільтр «за тиждень» й сортування по рейтингу. На редіті часто роблять кроспости, ставлять лінку на статтю й йде обговорення теми, тому якщо на медіумі, хакернун чи ще десь є якась цікава тема — її будуть обговорювати на редіті.
Ще часто при гуглінні на якусь тему додаю слово «reddit» у кінці. Я віддаю перевагу саме коментарям, тому що там ти бачиш різні думки, а не тільки автора статті. Так й знаходяться інші цікаві сабредіти.

никто не заставляет перечитывать весь бред на хабре, подпишись на ветку ит и ее читай

Перестав відвідувати хабр, коли одночасно:
— відкрив для себе англомовні портали, статті, івенти, лекції, etc
— начитався у коментах космічного шовінізму — «у Маска не вийде взлетіти», «ок, але тепер у нього не вийде сісти у тестовому режимі», «ок, повернути першу ступінь? наші обрахували усе давно вже, нерентабельна така система», «коли буде регулярний запуск тоді і поговоримо» та інше. Огидно було це читати ) Такі круті на словах, але по усім ознакам ще тоді космічна програма почала неминуче загнивати.

Загальне враження, місцева хабропубліка досить огидна та токсична. Повертатись бажання немає. Ще і рашисти, автору дякую за огляд.

Забудьте про це лайно, яке вже давно віджали у власників і приєднали до підконтрольної диктатурі mail ru group (там доречі алгоритми автоматичного бану небажаного контенту аналогічні vk — це я перевірив на практиці на початку вторгнення коли був наївним і намагався руських у чомусь переконати)
Вони по всім параметрам не можуть фізично бути «вне политики»

якщо не заборонені, то співпрацюють з міжнародними преступниками.

Попередні власники (той же Йован, наприклад) так то були такі ж рашисти.

Це Ви про Йован Савович?
А чи немає у Вас якихось лінків на приклади його рашизму?
В усякому разі, дякуємо за наводку.

Так, про Савовича.
Ні, прикладів немає. І не факт, що десь знайдуться якісь його однозначні твердження. Він досить обережний рашист і не впевнений, що колись якось прямим текстом виражав свої погляди.
Але на тому ж d3 (де ніколи не було поняття «вне политики») його дії ще з 2014 року були достатньо характерні. Проукраїнські (або навіть просто опозиційні до діючої влади) підсайти ховались з головної сторінки, постійно взагалі видалялись під надуманими приводами. А з протилежного боку іноді видалялись тільки зовсім людожерські пости.

плєз, не називайте росіян руськими, бо руський це той, хто жив у Русі. Вже або московит, або росіянець, але не руський і не русин.
uk.wikipedia.org/wiki/Руський

А чому б вам просто не вийти з московитського контексту й перестати взагалі слідкувати за тим, яка жаба любить яку гадюку за порєбріком?

Наприклад, задля майбутньої дерашіфікації?

Так дерашифіковуйтеся вже — ось тут і прямо зараз.

Я аж прозрів. Хабр — це щось із далекого минулого. Не в курсі що з ним і давно про нього не чув. Ще б згадали яПлакал)

Але ті, хто вивчає ІТ, мабуть, заходять туди часто, бо там є переклади

Вивчаєш ІТ — учи англійську.

бо там є переклади

Ага, і більшість перекладів видають за своє авторство. Аж гидко від такої нахабності місцевого комьюніті

Психологія росіян або про те, як я п’ять штук втратив і мудрості набрався

Колись давно, у 2010 році у мене завалялися 5000 російських рублів. Викинути було шкода, витратити — нема на що. І я запропонував будь-якому бажаючому фрілансеру на Хабрі щось для мене зробити за 1000 рублів.
Короткий результат — ніхто нічого не зробив, у різних варіаціях — від спроби обману до повного ігнорування.
Найцікавіше, що в психологічному експерименті виступав один із підрядників Хабра — фотограф, найнятий Бумбурумом — людиною дуже заможною, у якої грошей кури не клюють. Так от — він просто вибачився і навіть не подумав повернути гроші.
Фотограф потім ще бомбардував мене в пошту, мовляв я сам винен а він просто скористався моментом.

Витративши 5000 рублів я набув мудрості на мільйони — ніколи не співпрацювати з росіянами. Де не наїбують — там кидають.

habr.com/ru/articles/104939

habr.com/ru/articles/104939

Боже, цю кринжатину треба зберегти для нащадків.

..ля, ucoz еще существует... [крестится]

Витративши 5000 рублів я набув мудрості на мільйони — ніколи не співпрацювати з росіянами. Де не наїбують — там кидають.

Для чистоты эксперимента необходимо провести такой же эксперимент на DOU.

Проводи

Тогда чистоты эксперимента не будет. Эксперимент нужно проводить тому же человеку в той же жлобской манере.

Любой каприз за ваши деньги.

Опять же. Если деньги мои, то манера уже будет не жлобская, и чистота эксперимента нарушится.

Скидывай мне — я сделаю все за тебя.

На ЗСУ краще скидувати. Там топчик — кожна гривня це відірваний шматочок руського танку (ну або просто руського) І без кидалова

Без кидалова але багато буває з дронів скидалова )))

Ну «Молодой человек, мы гусские, не обманываем друг-друга» за довго до хабра з’явилось, я тоді взагалі виходив на Delphi Kingdom здебільшого, коли була копійчина на трафік та нагайна потреба. Що до того що кидають на бабки від конкретних людей залежить, українці теж кидають іноді дуще навіть. Особисто мене і американці кидали неодноразово, взявши результати і не заплативши, росіяни вже було кинули контору на яку я працюю. Бізнес загалом так влаштований, що існує багато народу яки живуть тим, що кидають.

А мені здається ситуація змінилася і в горнищі війни загартувалась нова нація, яка не кидатиме через триста баксів

На телемарафоні так. В реалі — Львів досі на Харків косо дивиться, а особливо коли справа заходить за гроші, тут усе одразу стає на свої місця. Власне ми це вже бачили коли різні ІТ кластери посрались медійно — бо youtu.be/FCMP64hAK8g?t=16

Перший рік я теж так думав.

То вже давно відомо про Habr, дякую за нагадування для новеньких на цьому форумі

Підписатись на коментарі