Чому я займаюсь менторством для Фронтенд розробників коли в мене є робота в ІТ і в мене все ок

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Привіт, мене звати Лілія, я працюю в ІТ сфері вже 10 років, зараз займаю позицію Тім Ліда, керую декількома командами, і я також займаюсь активно розробкою в своїх командах, але мені все мало, тому я вирішила відкритий власний проект по менторству 😂

Чому я це роблю? Для чого мені навчати інших розробників, коли, повірте я заробляю гарні гроші в ІТ і в мене купа вільного часу. А ще деякі люди кажуть, а для чого тобі створювати собі конкурентів?) Ну камон, люди, дійсно?)

Моя мотивація полягає в декількох факторах:

1. Коли я була вчителем, на початкових етапах в НоуНейм школах, я бачила цю страшну систему — багато людей шукають як потрапити в ІТ СФЕРУ, приходять в такі курси і школи і їм обіцяють: «Пройди курс по Фронтенду безкоштовно, або марафон або ще щось, або прийти в ГоуІт і в потоці з 300 людей вивчи Фронтенд, і ти станеш крутим розробником вже за 2-3 місяці»

Вони проходять такі курси, а потім не можуть знайти роботу. Мені хочеться допомагати таким людям, якщо вони дійсно хочуть потрапити в ІТ, здобути те, що їм не давали на курсах і передати їм частинку мого 10-річного досвіду в цій сфері. Менторство тим і круте, що у кожного може бути свій запит і свій шлях, але я точно бачу як це круто дивитися як людина росте і допомагати їй в цьому

2. Як ТімЛід я дуже дуже зацікавлена в тому, щоб люди розвивалися. Я вважаю що делегування — це найкраще чому я навчилася на цій позиції, але делегувати хочеться людям які круто роблять свою роботу. Тому я займаюсь своїми командами, намагаюсь виростити з них крутих спеціалістів і роблю крутих спеціалістів з людей поза межами роботи, щоб вас таких класних на ринку було більше

3. Зараз я проживаю в Празі, і мені не вистачає спілкування з Українцями, я дуже сумую інколи за нашими людьми рідної мовою ... а займаючись менторством з українцями я постійно неначе вдома

4. В такі важкі часи як зараз, я дуже хочу зробити з ІТ Українців сильну, круту і Професійну спільноту! Бо саме зараз час, коли про нас всі говорять. Ми завжди були крутими в ІТ сфері і цінувались на ринку. Я вважаю що зараз наш час показати всім що ми самі круті, тому я хочу бути частиною цього процесу — створення крутої і професійної спільноти в ІТ

Для всіх хто

— застряг в своїй карʼєрі в ІТ

— хоче вирости і піднятись на новий рівень

— шукає роботу (першу чи наступну)

— боїться просити більше грошей, відповідальності, хоче на новий рівень але не знає як

— хто хоче прокачати свої скіли але сам не може/не знає як

Заходьте до мене в менторство, або в інші проекти якими я зараз займаюсь і я допоможу вам вирости і стати ще крутішим професіоналом ❤️

знаходьте мене тут www.linkedin.com/in/kl2karpenko або тут instagram.com/...​o?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Захотілося поділитися цікавим спостереженням.
Припустимо хтось захотів навчитися трейдінгу. Взяв умовні 10000 баксів і пішов собі на маркет торгувати всілякими акціями.
Але ж він зовсім зелений, без ніякому досвіду. Що ж він там заробить? Скоріше — втратить.
Але кожна його втрата то є набування досвіду.
Побачив я щось таке, а тоді задумався, а як би ото всілякі трейні за кожну помилку у своєму коді теж по 10 центів викладали?
Яке б у них тоді було відношення до навчання?

Я не кажу що з ними щось не так, я просто не зовсім розмію як можна якісно підготувати потік із 300 студентів де кожен дійсно опанує навички програмування

Ой зрозуміла 😄❤️. Удачі вам) але якщо ви будете потребувати допомоги, я буду все ще тут)

Я вважаю що зараз наш час показати всім що ми самі круті

Результати опитування Stack Overflow Developer Survey 2023:

United States of America 21.21% 18,647
...
Turkey 1% 881
Ukraine 0.99% 873

Проголосуйте наступного року всім проєктом тоді українських фахівців будуть обговорювати частіше серед англомовних ютуберів

Коли я була вчителем, на початкових етапах в НоуНейм школах, я бачила цю страшну систему — багато людей шукають як потрапити в ІТ СФЕРУ, приходять в такі курси і школи і їм обіцяють: «Пройди курс по Фронтенду безкоштовно, або марафон або ще щось, або прийти в ГоуІт і в потоці з 300 людей вивчи Фронтенд, і ти станеш крутим розробником вже за 2-3 місяці»

Просто перенаправляйте на CS50

В мене таке питання. IT в Україні зараз не страждає через відсутність кандидатів, радше — через відсутність достатньої кількості роботи для усіх бажаючих.

Чи є сенс за таких часів займатися саме підтягування людей, які самі не змогли на курсах чи без, підтягнутися до потрібного рівня, щоб вони могли ще більше збільшити пропозицію однотипних спеціалістів?

Може краще працювати у напрямку заведення в Україну нових хоч і не великих проектів, щоб українцям можна було працювати з України, а не тільки після виїзду за кордон?

В мене є 2 коментарі)
Перший — Цікава думка, що у вас є думка про відсутність достатньої кількості роботи. До речі я читала тут dou.ua/forums/topic/44430 на цю тему і мені здається що ситуація в ІТ з роботою для початківців змінилась не так сильно, як всі про це кажуть. тобто завжди було набагато важче знайти роботу початківцю, а зараз криза у всьому світі в ІТ і не тільки, тому так кількість вакансій зменшилась, але насправді ринок вже стабілізується.
Другий — я не хочу і не вмію займатися створенням нового бізнесу і не можу заводити проекти, я роблю те що вмію робити краще за все, допомагаю людям зростати і ставати краще. Я допомагаю не тільки початківцям. В мене менторство проходять і Мідл і Сінйор розробники. Всі кому потрібна підтримка і допомога.

Я вважаю, що робити треба те що вмієш в любиш. Цим і займаюсь 😄
До речі зараз на роботу до себе в проект взяла одного із джунів який проходив мій Буткемп, отже в принципі і створила робоче місце) Коли проект буде ще більше рости, створю ще більше місць і можливостей ❤️

Підписатись на коментарі