Розумний будинок — україномовні ресурси
Привіт усім. У цій статті зібрав для вас список цікавих україномовних ресурсів присвячених Home Assistant та розумному будинку. Хай квітне український Smart Home.
YouTube
BootUse українською — найбільший в Україні україномовний Youtube канал на теми розумного будинку. Автор глибоко та лаконічно розповідає про Home Assistant, ESPHome, 3D принтери, міні комп’ютери, акумулятори, безперебійники та корисні дрібнички для мейкерів. Мені дуже сподобалась серія відео — «Зима
Smart Home UA — оглядає актуальні теми смарт пристроїв (наприклад Home Assistant Yellow, Sky Connect) та технології розумного будинку. Мені стало у нагоді останнє відео про використання NFC у Home Assistant. Відео на каналі небагато, але вони надзвичайно цікаві та виходять регулярно.
Крафтяренко — показує створення годівнички для кота, пункту спостереження за грядкою. Також розповідає як написати власний додаток Home Assistant, проектує корпуси та паяє. Персонально для мене проекти Крафтяренка захопливі, а відеоряд це естетична насолода.
Андрій Поданенко — показує як будує власний будинок мрії та паралельно висвітлює прикладні теми розумного будинку — домашній сервер, електричний щит, систему резервне живлення, відеоспостереження та машинне навчання. Окремо хочу виділити серію відео про нову та актуальну для України тему — аквапоніку.
Smarthome UA на каналі зібрано відео про протоколи Інтернету Речей та розумні пристрої в екосистемі SmartThings.
Andrii Radchenko знайшов, переглядаючи Reddit. Андрій розповідає, як працює його розумний будинок, під керуванням Alexa та Home Assistant. Є відео присячені освітленню, ванній кімнаті та кухні.
RIO Зроби сам — Іван, розповідає про розумний будинок, домашні гаджети та всякі різні саморобки. Мені подобаються його відео, через гарну картинку, звук та цікаві теми та подачу.
Telegram чати
Чат Розумний будинок — найбільший в Україні telegram чат для українських користувачів на теми розумного будинку, DIY та дотичні до цих тем.
Розумний дім — новий, виключно україномовний чат для ентузіастів, що цікавляться темою розумного дому та DIY.
Smart Home Talk in Ukraine — великий telegram чат присвячений українському smart home, Home Assistant та подібних тем.
У автора YouTube каналу BootUse українською також є телеграм канал з гілкою присвяченою розумному будинку.
Сайти та блоги
Smarty Ninja — один з найбільших профільних сайтів, що спеціалізується на огляді смарт пристроїв розумного будинку. Також на сайті є розділ присвячений інструкціям Home Assistant
oxorona.com — сайт часто оглядає Zigbee та Wi-Fi пристрої, розповідає про додатки та налаштування Home Assistant.
Якщо у вас є цікаві україномовні ресурси присвячені розумномному будинку, поділіться ними у коментарях.
Якщо ці рекомендації були для вас корисними, подякуйте донатом на розмінування України. Малих донатів не буває.
56 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів