Декілька незрозумілих для мене явищ в мережі Bitcoin

1) Як відомо багато Bitcoin гаманців є загубленими або «сплячими». Ніхто не зна як насправді.

Як на мене то деякі гаманці будуть сплячими (майже) назавжди, бо будь які «рухи» на них можуть спровокувати падіння ціни Bitcoin.

Але не в тому річ.

Переглядаючи такі сплячі гаманці в www.blockchain.com я бачу що на них продовжують заходити транзакції в дуже малих об’ємах.

Що це за явище? (схоже на гравітацію)

2) Як відомо адреса Bitcoin гаманця (я зараз буду все спрощувати). Це по суті публічний ключ. А є ще приватний, яким підписують транзакції в мережі Bitcoin.

Так от. Ці два ключі, це по суті, результат роботи функції якій на вхід подають число з максимальною довжиною 512 bit.

Так от. Існують гаманці які були згенеровані з якихось початкових значень (наприклад з числа 2).

І що цікаво, на таких гаманцях були якісь Bitcoin монети.

І шо ще більш цікаво, останні транзакції з повним опустошенням цих гаманців відбулись у цьому році. Можна подивитись тут privatekeys.pw/keys/bitcoin/1 та по лінкі що вище.

У мене є питання, ціна Bitcoin скакнула перший раз до значної такої відмітки десь у 2017-му році. Здається тоді і зявився перший інтерес до цієї монети.

Як так вийшло, що тільки у цьому році хтось згенерував приватний ключ для гаманця номер 2 і вивів звідти все?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Цілі розсилки пилу можуть бути різні:

1. Пил із шит-коїнів — не клацати по них взагалі
2. Підміна адрес або атака отруєними адресами — не копіювати адреси з історії транзакцій
3. Спам посилання — не ходити посиланнями в описах.
4. Відстеження зв’язків гаманців, деанонімізація, злодійство, шантаж.
Побудувавши ланцюжок, і порахувавши загальну вартість активів одного власника різних гаманців, зловмисник знаходить умовно-багатих, за яких йому не ліньки взятися міцніше, і далі атакувати цілеспрямовано фішингом, шантажем, вкрасти дані КУС з біржі і т.д.
А ще так роблять спецслужби щоб виявити офшори та відмивання грошів наркодилерами :)

схоже на гравітацію

Називають криптопилом. Пов’язані із різними явищами.
Можливо це master гаманці якихось кастодіальних криптопроектів, які накопичують цей пил, можливо якісь аірдропи масово збирають боти і т/п

Спам, фішинг, айрдропи

Бутеріну на один із його гаманців на ефірі різні проекти накидали своїх токенів на кілька лямів. Він потім їх на charity спустив.

я бачу що на них продовжують заходити транзакції в дуже малих об’ємах.

У мережі Stellar є періодична масова розсилка монеток (яки у 90+ відсотків нічого не варті) із рекламною метою. Може і тут щось подібне?

Ну це ж не якийсь там shit-coin. Це та крипта на від якої залежать інщі. Як на мене то це якийсь прикол по типу «відмітитися», або «виказати якусь подяку». Хз... короче, але дуже цікаво чому це відбувається.

Це та крипта на від якої залежать інщі.

Ну то можна присилати по одному сатоші, якій коштує десь так само, як і щітки.

Як на мене то це якийсь прикол по типу «відмітитися», або «виказати якусь подяку».

А там немає поля memo (я в структурі блокчейна біткойна не дуже)? Може дійсно реклама яка. Чи faucets ще працюють.

Все (вообще все) пары ключей уже как 10 лет выложены на сайте keys.lol, естественно первые и последние номера получают больше всего хайпового внимани, мелкие перечисления на них делаются по приколу, стоит мало а смотрится интересно.
На такие кошельки обычно вешают ботов которые проверяют часто баланс и если он не нулевой — выводят деньги, с миру по нитке так сказать

Они не выложены. Они генерируются (в зависимости от того на какой номер страницы Вы пришли). Есть даже ссылка на проект, но он не полный. Так как там остутвует код проверки баланса в блокчейне, только генератор.

Потейта потато, какая разница в какой момент они там появляются, из базы, он зе флай или статик, они все там есть

мелкие перечисления на них делаются по приколу, стоит мало а смотрится
интересно

Возможно Ви и правы, но давайте подключим логику. Есть конечно люди которые подкуривают от заженных денег, но таких мало (ну как мне кажется). Может сравнение я подобрал не очень, но Вы понимаете к чему я.

“All credit card PIN numbers in the World leaked”

Аналогия не совсем та, колличество кредиток в мире оч так норм парсится, и если расшарить пару номер кредитки плюс пин — это легко юзать. В отличии от газилионов пар ключей

Підписатись на коментарі