Як вам реліз iOS 17 та новий iPhone? Обговорюємо

Привіт, спільното! Знаємо, що багато з вас оновлюють ПЗ як тільки, так одразу. Тож вирішили запитати, що скажете щодо нової iOS 17.

З ключових новинок:

• Великі зображення для контактів
  • Голосова пошта в реальному часі та покращена обробка викликів
  • Оновлення FaceTime та iMessage
  • StandBy під час заряджання
  • AirDrop та NameDrop
  • Оновлення функцій автокорекції та диктування

Також з цікавого можна звернути увагу на те, що в Safari з’явилися профілі для окремого перегляду вебсторінок, а в Apple Maps з’явилися офлайн карти.

Що вже встигли потестувати? Будете цьогоріч купляти новий iPhone чи вважаєте, що краще задонатити його вартість?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

у мене айфоній пару раз зависав. Ну як зависав — апки-шторки показувалися, пуші проходили, нічого не працювало. (Мені здається це було після копіювання великих файлів (аудіокниги позіповані) з самба шари) і я вже не знав що робити — бо акум же не дістанеш — доки не нагуглив комібнацію примусового перезавантаження. Можливо у вашому випадку теж допомогло би перезавантаження.

Думав взяти 15pro погратися, але різниця з 23plus в 400 долларів. Тобто змінити один набір компромісів на інший так ще й зверху 400 баксів заплатити... Вирішив що походю зі старим 21plus )))

закинь донатів у сусідню тему та й виграй. дєлов то..

Можe аккумулятор розрядився )

это знак, пора покупать андроид

це при тому, що він не падав і з ним нічого поганого не робили

www.youtube.com/watch?v=g7tYt_0NTs8

Не появиться так як батарейка буде здихати за 3 години екрану. А як поставлять слабший проц, екран з меншою роздільною здатністю, 60 гц, якісь датчики приберуть, ти тут же почнеш нити що «ага, зажмотилися нормальний проц поставити і нормальний екран!»

Хіба що ти хочеш товстий телефон на 11-12 мм, чи телефон в корпусі про макс но 5 дюймовим екраном. Но це вже збочення.

На iPhone став трохи краще курсор, але до 16 він був ще краще. Взагалі він якийсь дивний на iOS. Також змінився екран дзвінків та будильника, не знаю наскільки краще, але в перші дні після оновлення не міг зрозуміти куди тикати пальцем. Більше змін не помітив.

На iPad теж саме, але додалась купа багів. Особливо вразило те, що у нотатнику курсор не відповідає положенню тексту після того, як повертаєшся до нотатника з іншого застосунку.

всмислі «не було можливості вставити кому»? чи то не «кому» а «кому»? що це за клавіатура, де немає коми?

Вайбер — це ж про піклування дітей. Яким боком епл то вимог законодавства?

Про кому.
Тобто якийсь сторонній додаток не передбачив кому, бо хто ж подає значення після коми, але винен айфон? Логіка весела.

Дуже дивно, що законодавство дозволяє вібер на андроїді і не дозволяє на айфоні.

Знайомий доньці так монобанк поставив на айфон, не може додати картку в еплпей до якогось там віку. То що андроідокал забило на закони то не проблема еплп.

Додаток, яким користуються мільйони людей.

Ти б ще написав що за додаток. Якщо 104.уа, то у мене крапка ставилась там без проблем

Не знаю. Я через my.gas.ua передаю без коми. Наступного місяця спробую з комою🤷‍♂️

Тут же питання не в тому хто винен, а в тому, що людина, яка раніше передавала показники з допомогою андроїда, не зможе їх передавати за допомогою айфона.

Ти можеш пояснити для чого взагалі там кома? Чи то бідні власники андроідів змушені передавати показники з точністю до сотих?

Можна 145 внести

Стандартна мантра еплодрочерів — якщо чогось немає то воно апріорі непотрібне. Введи 145 і не люби мозок.

Стандартний висер людини яка не в курсі що це сторонній додаток сам контролює форму вводу. Але чомусь винна епл

стандартний висер еплодрочера, який висирає компліменти еплу коли той контролює що можна а що не можна стороннім додаткам, і сре на ці ж сторонні додатки коли там з’являється баг близький до системного

Тестувальник заходить у бар і замовляє: кухоль пива, 2 кухлі пива, 0 кухоль пива, 999999999 кухоль пива, ящірку в склянці, —1 кухоль пива, qwertyuip кухоль пива. Перший реальний клієнт заходить до бару і питає, де туалет. Бар спалахує полум’ям, усі гинуть.

так а хіба «краснєнькі» колись педедавали? Вроді як завжди — навіть в паперові книжки — вписували тільки цілу частину.

Головне сказати що епл гавно. А далі якось можна і розібратись у проблемі.

але ж гімно ж! от я б купив 15про, але мій ліміт тільки 49, тож не куплю. гімна кусок блін (

Справа в тому, що iOS має дві цифрові клавіатури: з комою та без. Скоріш за все, розробники сайту/застосунку в інпуті прописали number замість decimal. Тож проблема не в телефоні, а в сторонніх розробниках.

Якщо ця проблема для вас критична, то переходьте на Андроїд. Головне, щоб інструмент виконував свою роботу.

хах. прикольно. Ну тоді є поважна причина його туди не ставити.
свій я видалив два тижні тому (а до цього два місяці не запускав ні разу)

або кинути однокласниці з домінікани лінк на телегу.
загалом згоден, що 17+ рейтинг поставили не зрозуміло навіщо.

У меня вопрос. А айфон как-то проверяет паспортные данные? Можно ж ведь зарегать любой аккаунт и указать любой возраст.

Ну, тут момент спорный. Если тот же viber нужен для обучения, то может ну его этот родительский контроль? В 90-е телефонов не было, был компьютер, но не было на нём родительского контроля и что-то никаких проблем не было. Как по мне, выросшему в 90-е, большую проблему для подростка и его родителей может представлять не интернет, а сверстники, которые могут научить худому вполне в оффлайн режиме. И повлиять на это не так просто.

Ну так это у Вас. А в моей семье первый компьютер появился в 1997 г. Потом была такая штука, как тетрис. Ну и смотрите, какая штука получается. Ребёнку есть, что делать на улице помимо просматривания телефона? Если есть, то зачем ему тогда в телефоне сидеть?

При створенні Apple-id просто вказуєте, що дитині 19+ років.

Питання до власників айфонів зі стажем. Як ви взагалі виживаєте без системного жеста «Назад»?

У ios є купа надуманих проблем якими прийнято тикати в лице, но які для 99.99% юзерів проблемою не являються (підтримка різних магазинів, установка програм із apk, використання телефона як флешку, і т.д.). Но, відсутність свайпа «Назад» це ж реальна, величезна проблема яка перекриває всі надумані проблеми разом взяті.

Так, знаю, деякі програми підтримують жест Назад з лівої сторони (чому не з обох як у андроїда?). Но це костиль, це відповідальність розробників імплементити чи не імплементити цей жест в своїх програми, а не системний жест на рівні системи. Тому відсутня будь-яка consistency.

Дивно що епл зі своїм задарчуванням на UI/UX, нічого не зробили щоб цю проблему подолати. Я розумію що це із-за того що історично у ios не було системної кнопки назад взагалі. Но за стільки років якось же могли добавити підтримку.

наприклад нафіга мені цей жест в google maps, щоб свайпом зліва замість скроллу випадково виходити з режиму навігації

Ніколи не було з цим проблем на андроїді. Єдине що напрягало що в деяких програмах жестом назад з програми випадково виходив коли був на останній сторінці. Деякі програми перепитують чи ти реально хочеш вийти.

Вот де були подібні проблеми це в тіндерах всяких. Замість того щоб вернутися на попереднє меню, ти випадково свайпив анкету вліво чи вправо ). Але це не критично, зручність цього жеста перевищують недоліки в рази.

Ну і апку без підтримки жеста без причини ще треба пошукати)

Так дофіга їх. І якщо підтримують жест, то тільки зліва. А я на андроїді завжди справа використовував так як правша.

В любому випадку, це реальне недопрацювання айос. Тільки ті, хто не працювали на андроїді чи працювали на андроїді до ери жестів, не бачать в цьому проблему.

Жест вгору вирішує. Раніше центральна кнопка. Нема проблем.

Так це ж не то, це звертає програму. А треба навігація в самій програмі, вміти ходити назад, відміняти щось Наприклад читаєш твіттер, хочеш почитати коментарі, зайшов в пост, почитав, свайпнув назад і вернувся на головну сторінку з твітами, далі листаєш. Те саме в інстаграмі. Свайпом це в мільйон раз простіше ніж кнопку шукати, яка у всіх програмах має іншу іконку, назву і знаходиться в різних місцях. Особливо якщо кілька рівнів глибини в навігації.

Свайп в сафарі працює. Не бачу незручностей для себе. Але можливо комусь не зручно.

свайп зліва направо в твітері

системної кнопки «назад» не було ніде. У вінді ж якось виживаєте без системної «назад»?
як власник одного апарату (xs) швидко звик до жестів. слайд вправо-вліво-вгору вже взапідкоркувався. А у андроїда нарешті зафіксували порядок кнопок? бо раніше (давно раніше), пам’ятаю, «домік» і «назад» ліпили хто як хоче.

Причому тут десктопна вінда до мобільної ОС? Там же зовсім різна концепція програм і органів управління.

А у андроїда нарешті зафіксували порядок кнопок? бо раніше (давно раніше), пам’ятаю, «домік» і «назад» ліпили хто як хоче.

Да пофіг на кнопки, вже років 5 їх немає. Тільки у мам і бабушок вони включені так як їм жести важко даються. Підход айфона мав сенс коли були кнопки, тоді він не сильно відрізнявся від андроїда. Но коли всі перейшли на жести, гугл системну кнопку назад на свайп повісив і все скрізь працює. А епл так не зміг, так як не було системної кнопки «Назад» з народження, і виробники софту не змогли, по крайній мірі половина з них, досі вимагають кнопку «Назад» зверху чи знизу тикати (у кого як).

частина програм цілком працює зі свайпом, браузер працює зі свайпом.
Про десктопну я до того, що наявність чогось десь не робить це «щось» автоматично признаним елементом управління. За часів мого буття на андроїді я не сильно розумів кнопку «назад». Бо її поведінка була непередбачуваною. Десь це чесний назад, десь вихід на крок вище. Та й «назад» ето такоє, бо часто просто неможливо повернутися назад, бо попередній крок має якусь динамічну інформацію тощо. Тож все одно все віддається на волю написувача програм.

Да пофіг на кнопки, вже років 5 їх немає.

дивися сам як виходить: щось дивне в іос — «а де воно там, шо вони не можуть зробити». Щось дивне в андроїд — «та пофіг».

Я про те що не треба ворушити минуле. Я про сьогодення, коли телефон управляється жестами.

А аргументи що «а ви бачили які кнопки були в андроїді 5 років назад?» Ну камон, це не серйозно. Головне що зараз є жести які в мільйон раз зручніші за ті кнопки і на порядок кращі за жести, що на ios, хоч ios їх першою запровадила вроді.

не знаю про «на порядок кращі за іос», бо коли беру в руки робочий самсунк то мої свайпи не працюють і треба тицяти на кнопки «домік», «назад». Тож особисто мені на моєму ойфоні жести цілком зручні. Хіба бісить пошук, який відкривається заміть отого опускання екрану вниз щоб дотягнутися.

Тому що треба в налаштуваннях жести врубити, там вибір — або кнопки як в старі часи, або жести. По замовчуванню кнопки чомусь...

тобто андроїд за роки, що минули з тих часів, як апль впровадив жести, досі не удосужився використовувати їх бай дефолт? фууууу )

пс. пам’ятаю як запустив на новому телефоні гараж бенд. ВІн запустився в альбомній орієнтації і я не міг з нього вийти. Бляха прямо як запущений вперше vi.

хз, мені жести менш зручні, тому я їх собі не вмикаю. живу з кнопками. яка різниця що там по дефолту стоїть. у кожного свої вподобайки. один раз настроїв під себе і живеш. ффуууу це коли в тебе немає варіантів нічого змінити — коли партія вирішує за тебе як тобі зручніше жити

там декілька опцій управління є. часто свайпи відключені по дефолту а оті доміки включені. треба свайпи включити в настройках (не пам’ятаю чи можуть вони разом з доміками працювати). доречі на самунгу доміків немає — там символи. У різних фірм на андроїді можуть бути різне розташування цих доміків.

Якщо ми порівнюємо андроїд і іос то треба порівнювати найпреміальніший андроїд бренд яким являється тільки самсунг. Навіть якщо вони залишають ціну на ксяомі на рівні самсунг не розумію хто в нормальному розумі купить те. Бо питання про те — що як там порядок кнопок чи всі вже погодились, це порівнювати одну реалізацію іос з багатьма реалізаціями андроїду. Якщо б епл дозволяли робити систему на базі іос іншим брендам то хто знає що там було б по кнопочками чи свайпам.

не дуже розумію тільки чому «найпреміальніший». айфон-середнячок, звісно, дорогий. але не набагато дорожчий за топзасвоїдєньгі.

це порівнювати одну реалізацію іос з багатьма реалізаціями андроїду

точно. але і у зворотньому напрямку це має працювати — не треба вибирати якусь унікальну родзинку з усього зоопарку відроїдів (саме таке слово пропонував мені swipe на моїх древніх лижах) і порівнювати її з середнім айфоном.

про що ви? жести на самсунгу це не унікальна родзинка

ця частина не стосувалася даної гілки коментів, винен — не вказав це окремо.. Просто не раз бачив як якусь фічу простигспді-MIUI або іншого лончера видають як кіллєрфічу андроїду як системи.

Розумію, був андроїд який міг свайпати з правого боку, щоб пальцем не тягнутись, користувався цим завжди, тепер теж на айфоні мучаюсь. Наче всі програми вміють повертатись назад при свайпу, але свайп тільки зліва, це не зручно, але терпимо.

Питання до власників айфонів зі стажем. Як ви взагалі виживаєте без системного жеста «Назад»?

Питання поставило мене в тупик. Як це — немає? Кожного дня користуюсь. :)

Можливо, під «назад» ви маєте щось інше на увазі, окрім навігації між екранами?

деякі програми підтримують жест Назад з лівої сторони

«Деякі» — це всі (тобто, майже всі додатки взагалі), де є перехід між екранами?

чому не з обох як у андроїда?

Як це працює там?

Можливо, під «назад» ви маєте щось інше на увазі, окрім навігації між екранами?

Те що є це імплементація в кожній окремій програмі окремо і вони роблять як завгодно (кнопка «назад», свайп горизонтально, свайп вертикально, тощо. Це не системний жест як в андроїді, на який всі програми реагують.

«Деякі» — це всі (тобто, майже всі додатки взагалі), де є перехід між екранами?

Блін, та навіть банальна галерея не вміє. Вот буквально сьогодні, знімаєш на камеру, хочеш подивитися що назнімав, натискаєш іконку з превьюшками, відкриваються твої фотки в галереї. Потім робиш свайп назад щоб вернутись назад в камеру і продовжити далі знімати — не працює, ні зліва, ні справа. Но, можна зробити свайп вниз. Це також зручно, но inconsistent.

На андроїді все і зручно і consistent — свайп в сторону або з лівої грані, або з правої (в залежності в якій руці лежить телефон), скрізь і всюди у всіх програмах і системних менюшках.

Ніколи не був потрібний мені той «назад». Так і виживаю

Якісь проблеми на задньо приводних :-)

Чи є в когось проблема з повідомленнями над додатками, висить повідомлення над додатком>відкриваєш>воно зникає>і через деякий час знову появляється, а по факту всі повідомлення прочитані!

Так, буває таке з інстаграмом, при чому не лікується навіть видаленням і встановленням заново. Раніше нічого не допомагало, зараз у випадку інсти допомагає зайти у всі вкладки (їх там вагон), зазвичай є якась активність у вкладці івентів по аккаунту (зверху праворуч біля іконки з чатами)

Вже прийшли маркетологи альтернативних ОС з запевненням — багів вже немає, це були колись. Це 5 років тому були. Те ж саме вони казали 5 років тому.

блін, я розгубився. це про маркетологів з іос чи з андроїду? бо підходить і тим і іншим.

Альтернативних до нормальної. Вона одна.

Богам до смертних нема діла

Так само маркетологи самсунга і гугла. Замість того щоб розказувати чим їх телефон гарний, вони розкаються чим айфон поганий, знімаючи смішну (на їх думку) рекламу і заказні пости в інстаграмі.

Саме смішне в цих роліках шо вони через пів року скопіюють це собі :-)

Покупці нових титанових iPhone 15 поскаржилися на сильний перегрів девайсів

Користувачі смартфонів заявили, що нагріваються айфони сильно, так що їх неможливо тримати в руках. Відбувається це, за їхніми словами, не тільки під час відеодзвінків чи ігор, а й при виконанні більш простих завдань, таких як фотографування, прослуховування музики або навіть звичайна зарядка.

а де тиц? У сучасному світі нема тицу — нема довіри.

та не зважай. вимагати відвід роїдів підтверджень своїх слів вже звична справа.

знання — це не apple way. тільки віра

А ще подивіться краш тести. Екран перестає працювати після сильного падіння, хоча залишається не ушкодженим! На додачу просто після разбору його не змогли зібрати з рідними деталями назад так щоб зберегти увесь функціонал. Почекаємо на наступний)

Тому треба брати золоті, на відміну від титанових вони не гріються.
Ніщебродіна ти :-)

А це правда що емейзінги досі йдуть з 60 гц?

Тебе в гуглі забанили? Чи андроїд не вивозе відкрити браузер?

Привіт, я тобі вогнегасник відправив

якщо на андроїді, то, вважай, все згоріло :’(

в мене андроєд на 120 гц по ціні в 3 рази менший проемейзінгу. Та й ще екран водоспадик.

Так і в проемезінгу 120 гц

Та й ще екран водоспадик.

А ось це вже діагноз, бууее, і безкоштовно не треба

Згоден. То лі дєло айфон, ідеальний і незмінний в дизайні роками як дідівські жигулі.

Епле змінює дизайн раз в 4-5 років, так що на так вже і не змінний. А хто із виробників змінює? Самсунг? Може соні? Так же само, кожен рік те саме і раз в 4-5 років редизайн.

А теперішній прямокутний дизайн, суб’єктивно, один із найкращих на маркеті, як колись був у 5го айфона. Тому, краще такий «незмінний айфон», ніж чергове мило з бородою (коли андроїд смартфони навчатся робити телефони з одинаково вузькою рамкою знизу і зверху?) чи, прости господи, екраном водопадом який не тільки незручний, так ще й естетично виглядає як циганщина.

Так, блок камер прямо говорячи, не дуже, але у кого краще з такими камерами і сенсорами? Хіба що у самсунга, якось умудрилися зробити камери не так випирающими при схожих лінзах і сенсорах. Але, самсунги (ультра) товстіші на 1мм, може із-за цього.

екраном водопадом

Блін що то за екран такий?

андроїд смартфони навчатся робити телефони з одинаково вузькою рамкою знизу і зверху

В Samsung S21 саме така, а цей смарт виходив ще до повномасштабного вторгнення

Один із небагатьох. А ось в більш топовій s23 ультра так і не змогли. Ось і вибираєш або майже топ s23+ но адекватних розмірів і норм дизайном, або топ s23 ультра — товсту лопату, з незграбним дизайном з нерівномірними рамками, прямими кутами, і непотрібним в 99% випадках стілусом.

зате стілус в комплекті. а не за двісті баксів

Він і за 0 баксів непотрібний. Лише забирає 15% внутрішнього простору телефона, робить квадркатні кути і подовжує сам телефон інакше не влізе.

саме вам не потрібен, аудиторія кому він треба доволі велика — від нотаток, схем в міро до скетч буків та колажів
епл юзер вимушений купувати айпад (хочби міні) + стилус, і чекати коли яблуко запропонує фолдабл або додасть підтримку олівця хоч би в про макс за докуя грошей

Крім 120гц і ціни більше нема чим похвалитись?

А толку тобі чимось хвалитись? Коли кажеш про якусь фічу на андроїді якої немає на іос то яблофани кажуть що вона їм не потрібна.

У мене є 120гц на айфоні. Що далі?
І якщо чесно якось пофіг чи 120 чи 60

І якщо чесно якось пофіг чи 120 чи 60
Коли кажеш про якусь фічу на андроїді якої немає на іос то яблофани кажуть що вона їм не потрібна.

Що ти хочеш цим сказати? У мене є 120 гц.
Фіча без якої жив добре і до того.

Так яблодрочери теж відповідають. В любих фічах знаходяться мінуси і фіча відмітається. Але в іос так само в фічах можно знайти мінуси. Але яблодолчери до них звикли тому для них це не мінуси.

— віджети, на андроїді вони виглядають як провінційний базар, коли еппл змушує розробників слідувати гайдлайнам

За 10 років на андроїді так і не з’явився адекватний stock price віджет щоб і гарно і функціонально, но зате є купа сортів говна.

Те саме із лаунчерами. Вроді як і можеш змінити зовнішній вигляд, но все якесь криве, косе, глючне, треба багато руками допилювати щоб було гарно. Можна, але те так радужно як розказують: «захотів це постави, захотів те поставив». Ага, ти ще будеш 100500 паків, віджетів, шрифтів і іконок ще доставляти щоб дійсно було гарно, але все-одно половина злетить після апдейта якогось, чи тому що парочка із тих паків які им доставляв перестали підтримуватись. І да, забудьте про те що хоть щось із цього перенесеться якщо доведеться телефон ресетнути чи переїхати на новий телефон.

— amoled екрани, поки юзери самсунгів рахували вигорівші пікселі на новенькому телефоні, власники 5-річних десятих айфонів досі нормально користуються, хоча екрани робив тей же самсунг

Ну це давно мабуть було. Зараз такого немає.

Але найбільша проблема андроїд телефонів зараз, особливо самсунгів, це ШИМ. Кожен раз як на самсунгу 2+ години в темноті в телефоні сидів (а чим менша яскравість екрану тим більший ШИМ), на наступний день голова боліла в тій області, яка відповідає за перевантаження очей.

Nova launcher нормальний. Хз що там у вас не працює. Дозволяє зробити багато корисних і приємних штук. Без нього не уявляю андроїд. Зовсім інший рівень.

Дуже цікаво що вас дратує найбільша проблема самсунгів — шим. Особливо якщо взяти до уваги що на айфонах такий же шим з такою ж частотою...

Nova launcher нормальний. Хз що там у вас не працює. Дозволяє зробити багато корисних і приємних штук. Без нього не уявляю андроїд. Зовсім інший рівень.

Такий самий андроїд тільки з іншими іконками і чуть іншим дизайном. А якщо хочеш реальне щось інше:
www.youtube.com/watch?v=jLKwaiAadEM

То, готуйся установлювати і налаштовувати 100500 додаткових паків, віджетів, шрифтів і іконок і т.д.

Дуже цікаво що вас дратує найбільша проблема самсунгів — шим. Особливо якщо взяти до уваги що на айфонах такий же шим з такою ж частотою...

лол ні
www.youtube.com/shorts/0KSIP-tslAA

1) я б за фічі нова ланунчера на іос багато пробачив би. Це непоганий баланс між тим щоб зробити краще і лінню ото все настроювати. Якщо є бажання то можна ще й глибше змінювати, але це ж тільки плюс, хочеш гратися — грайся. Не хочеш — юзай серединне рішення типу нова.
2) ну, notebookcheck кажуть так. Але ми чим міряємось? Наявністю шим чи частотою? навіть якщо у самсунг нижче то шо? В інтернеті можна з легкістю знайти купу скарг на шим в іфонах і що у людей болить голова. Це лише означає що проблема шим є і там і там і що немає сенсу її брати до уваги при купівлі чи навіть порівнянні. Тому аргумент про шим це той ще лол.
По великому рахунку для мене що іос що андроїд це однакова хрінь. Ні там ні там немає кіллер фіч без яких не можна жити. У мене все життя були топові андроїди і мені ок. Але наступний планую брати айфон, просто бо хочу іншу іграшку. Доречі, ось вчора на андроїді перший раз в житті робив спліт скрін для двух додатків, було зручно.

Я не кажу що айфон ідеальний. Тим не менше, його рівень в 2 раза менший максимально допустимого рівня, і хоть ШИМ є, він непомітний оку.

А ось ШИМ самсунга вищий допустимого рівня. Крапка. Із-за цього у багатьох людей болить голова. Єдине спасіння це яскравість викручувати. Але яскравість в темноті, в ліжку під одіялом — таке собі задоволення.

А що ви скажете тим користувачам айфонів у яких болить голова від шим?

Що від самсунга у них голова боліла би в рази частіше і більше

лол ніт. ті самі люди як раз і кажуть що на самунгу у них не болить. на ваших аргументах дуже наглядно показувати поняття confirmation bias. Ось цим вони в корпораціях і користуються...

Тобто тести, які наочно доказують що ШИМ у самсунга в 2-3 рази вище вам не показник? Вже навіть фізиці не довіряєте?

Фізиці довіряю і що? Те що частота відрізняється не робить краще тим людям у яких болить голова від іфону а не болить від самсунгу, чи не так? Чому в них голова не болить від самсунгу якщо там шим гірший?

елємєнтарно. Вони настільки ніщєброди, що мають таке ж застаріле освітлення з лампами ілліча. А мінус на мінус дає плюс, вот.
Горді айфононосці і айфононосиці, натомість, обладнали свої оселі високочастотними високотехнологічними природо-френдлі лед лампочками, частота мерехтіння яких інтерферує з шим.

(Дісклеймер: я хз який там ШІМ у епл чи самсунга)
Важливий не лише факт, что частота ШІМ у самсунга вдвічи вища, а ще і абсолютне значення.

Якщо, умовно (див. дисклеймер) у епл ШІМ 1 мегагерц, а у самсунга — 2, то це нефіга не показник того, що самсунг кращий.

ПС Ніколи не мав проблем з ШІМ ні на еплі, ні на андроїдах, лише на древніх моніках. Розумію, що мені пощастило

у самсунга 240 у епла 480 у хуавея 4к. 240 і 480 це один порядок для мене. Але якщо за логікою пана Дональда:

Що від самсунга у них голова боліла би в рази частіше і більше

тоді не розумію чому пан узяв айфон і погодився терпіти той шим і головні болі якщо можна було взяти хуавей. То може не так вже й важливо для нього під ковдрою дивитись в телефон ніж брати отой порожняковий хуавей.
Але це все рівно не відміняє факту людей у яких не болить голова на шимі самсунгу і болить голова на шимі іос (який по словам пана кращий).

у самсунга 240 у епла 480 у хуавея 4к. 240 і 480 це один порядок для мене. Але якщо за логікою пана Дональда:

Тому що мінімальний поріг це 300, саме стільки людське око перестає замічати. Тому, що 500 у епла, що 4к у хуавея — без різниці, одинаково для людського ока (хоча є чутливі індивідууми які і 400 і 500 помічають, думаю тому у них від айфона голова болить, а може просто болить тому що голова в нахиленому положенні довго і нерви пережало а не від ШИМ).

А ось те що у самсунга нижче 300 — це зашквар. Краще б ЄС цим питанням зайнялися, а не зарядками в комплекті чи змінною батареєю.

нерви пережало? лол..але у вас не пережало на самсунгу а саме діло в шим? це навіть вже не смішно, тупо confirmation bias. гадаю далі розвивати цю тему немає сенсу, відчуваю що розмовляю зі свідєтєлєм ієгови від аргументації. Гарного дня.

Тому що у мене болить голова в якраз в тому місці, де зазвичай голова болить від перевантаження очей. Я не знаю в якому місці у кого болить голова від айфона.

В любому випадку, є норма , є доказаний факт що у самсунга ШИМ більший допустимої норми. На цьому будь-який спір можна прининити. Це ж треба бути таким сліпим фанатом самсунга щоб намагатися його за це виправдати.

Але ви впевнені що у вас голова болить правильно від самсунгу а у людей неправильно від айфону. Доречі, було б непогано щоб ви дали посилання на ці 300, бо це виглядає як міф віф любителів іфону. Бо щось я не можу їх нагуглити.
Це не питання мого фанатсва чи не фанатства. Я не кажу що самсунг в цьому краще. Я кажу що самсунг в цьому не гірше а такий самий. А ви підганяєте аргументи під вашу впевненість.

Якось про 300 сумніви беруть. Тоді люди мають помічати зміну кардрів у кіно, 60гц звичайних лед моніторів і інше.
300 узагалі якесь магічне число.
300 мілісекунд — магічна швидкість реакції інтерфейсу, з якою люди згодні миритися.
300 гц для шиму
про триста баксів і тракториста і самі знаєте.

Моя імха — на очі діє саме нтерференція з іншим освітленням, або ж частоти значно менше 60 — це якщо у темряві яскравість в мінімум викрутити.

Так само і андроїдофани. І сервіс їм не потрібен, і магсейф не потрібен, і ейрдроп не потрібен, і AOD став не потрібний після того як його викатили на айос який на голову кращий ніж те що є на андроїді, і плавність анімацій і системи їм не потрібні («аби працював а всякі свістоперділки то для геїв», «вам шашечки чи їхати»). Блін, для деяких вже навіть type-c з передачею даних 10 гбіт/c став непотрібний після того як в айфонах з’явився, так як на андроїді лише 5 гбіт/c в кращому випадку.

Зате 2 рядка в калькуляторі їм потрібні, можливість встановлювати крякнутий софт через apk потрібно.

Не скажу за всіх «яблофанів» (хоча я до них не відношусь), після 10 років на андроїді майже нічого із того, чим андрроїдофани гордяться, не пригодилось. Так, я інколи користувався деякими речами, але лише тому що вони є, а не тому що була необхідність.

ейрдроп не потрібен

Ну принаймні у Самсунг аналог аірдропу є, і це дуже корисна штука. Жаль, працює лише між мобільними девайсами

Як тобі китайська реклама в стандартних апках смс, телефон і камера? Скільки разів запускав диспетчер задач допоки налаштував гугл аккаунт? Зручно всі шрифти бачити на 120 герцах?

Підсумок що відомо на даний момент із різних обзорів (порівняно з 14):

— надійність гірша, особливо задня кришка легко розбивається, мабуть із-за закруглених граней в цьому році, чи титан більше деформується при падінні створюючи тиск на задню кришку
— сам титан легше царапається ніж сталь, да і слой титану там лише 1мм, все інше алюміній, короче його добавили для зменшення ваги а не для надійності
— більше гріється
— автономність слабша
— камери топчик, особливо в дефолтному режимі 24 мпікселя коли всі інші телефони знімають в 12, в недефолтному режимі — залежить від сценарію
— портретний режим топчик
— usc-c круто
— action button — must have, що тільки на неї не вішають, від камери до відкриття гаража чи більш комплексних сценаріїв

Короче вангую що чим більше будуть загравати з екологією, тим більше надійність і якість будуть падати, а кости рости. Не там вони екологією займаються трясця їм. Умовно одна вугільна електростанція більше шкоди довкіллю завдає ніж вся лінійка айфонів за рік. Якщо хочете довкіллю допомогти замініть 10 теплоелектростанцій на 1 ядерну десь. І не трогайте малогабаритну техніку (годинники, телефони, ноутбуки) — екології не сильно допоможете а ось користувачам нашкодите багато.

Ох. То треба в чохлі носити той телефон, а не а задньому кармані шортів? Прикро, я вже майже замовив

І не трогайте малогабаритну техніку (годинники, телефони, ноутбуки) — екології не сильно допоможете а ось користувачам нашкодите багато

Так це для того щоб частіше міняли техніку

більше гріється

Пффф, то обігрів рук! Шах і мат андроєдщікі

Щойно відос один глянув.

— більше гріється

Кажуть це бага інстаграма

почитав думки шанованих яблукодрочерів щодо поганої системи Android.
я хз, звісно, може то у мене все з руками та вибором ок, як тільки зʼявився Pixel, світчнувся на це сімейство: регулярно оновлюю через рік, жодних нарікань на міграцію, налаштування, швидкодію, етсетера. ви якщо берете за еталон Android якийсь смарт від Самсунг, де від Андроїду хіба що кор залишився, то мабуть тоді і яблоклони з КНР вважайте за оригінальний Епол.
PS а в яблучних пристроях звісно жодних мінусів немає: ані багів, ані проблем з батареєю, ані вірусів, ага. свят свят 😂

ані вірусів

Покажи віруси

ані проблем з батареєю,

Які ще проблеми?

ані багів

Андроід то суцільний баг

Другий лінк ще й за 2017 рік

Другий лінк ще й за 2017 рік

Яка різниця, якщо Apple це робить і зараз?
www.cnet.com/...​-a-battery-aging-problem

Коли ви останній раз користувались андроїдом? Тільки нормальним, а не за 5000 грн.
Я не пам’ятаю, коли востаннє бачив баг в андроїді. А от півроку назад бачив, як айфон завис, коли встановлював додаток. Або коли під час першого налаштування з коробки два рази кидав на першу сторінку.

Андроїд зараз нормальна система, не той сором який був 5-10 років тому. Але все-рівно з часом починає все більше лагати (флагман якщо що, рік використання). Ну як лагати, вроді працює, все швидко і плавно, потім намагаєшся камеру звернути свайпом, а вона не реагує, робиш ще 2-3 свайпа і закрилася з лагами при анімації. Сам свайп реєструється, ти получаєш вібровіддачу, а ось камера підвисла. І це не тільки камера так. І хоть більшість часу телефон працює швидко як із коробки, подібні моменти з лагами стають все частішими (кілька раз в день).

І поки андроїд прибавляєш в швидкості і плавності, айос прибавляє в кастомізації і функціоналу, даючи все більше свободи юзеру.

Так що на данному етапі об’єктивно обидві системи приблизно рівні, якщо непотрібні якісь там супер унікальні фічі тієї чи іншої системи. Тому всі срачі це битва релігій а не конструктивна дискусія — одні стверджують що андроїд глючний і лагає, інші стверджують що айос ніякої свободи, рабство. Хоча обидва аргументи не актуальні вже років 5 мінімум, по крайній мірі на флагманах.

Важлива інфа від ноунейма

Я неяблодрочер, але мені не зрозуміло як можна користуватися операційкою на десктопній архітектурі на мобільному девайсі, я не можу осягнути як це мені як розробнику треба думати як доставляти пуші на пристрої)) чому треба вайтлістити додатки та сподіватись що інші розробники будуть писати ідеально оптимізований код що не буде вижирати батарейку))

В цьому питанні для мене ідеальна архітектура це APNs коли я можу взагалі видалити бінарники аппки з девайсу (з джейлом маю на увазі), а пуш повідомлення все одно будуть приходити))) Тому що просто мій пристрій підписаний на них

як тільки зʼявився Pixel, світчнувся на це сімейство: регулярно оновлюю через рік

я ж вірно зрозумів, що це іронічна аллюзія на «хомячків яблодрочерів, що стають в чергу за кожним новим дорогим обмилком»? )
Піксель добре, якби він продавався офіційно за офіційною ціною, а не за ціною яблука.

авжеж, бач як рефлексія із запахом яблук понеслась

Зовнішній вигляд, якість пікселя і його оболочки ніяк не відповідають ціні. Виглядає як середньо бюджетний телефон якоїсь 5-літньої давності, а не флагман 2023. А ціна близька до флагманської.

Раніше ще був хоть швидкий (за рахунок квалкома і голого андроїда). А зараз на своїх чіпах, кажуть, не дуже.

Що не так із зовнішнім виглядом девайсу та оболонки? Імхо, досить непоганий мінімалістичний дизайн в обох випадках. І так, зі швидкістю роботи проблем немає — все літає. P.s. На пікселях не «чистий Андроїд».

почитав думки шанованих яблукодрочерів Андроїдерів щодо поганої системи Android iOS.
я хз, звісно, може то у мене все з руками та вибором ок, як тільки зʼявився Pixel iPhone 11, світчнувся на це сімейство: регулярно оновлюю через рік чотири роки, жодних нарікань на міграцію, налаштування, швидкодію, етсетера. ви якщо берете за еталон Android якийсь смарт від Самсунг, де від Андроїду хіба що кор залишився, то мабуть тоді і яблоклони з КНР вважайте за оригінальний Епол.
PS а в яблучних Android пристроях звісно жодних мінусів немає: ані багів, ані проблем з батареєю, ані вірусів, ані з проблем з різнородним UX, ані проблем з доступністю певних додатків взагалі, ані проблем з анімацією та швидкодією сторонніх додатків. Ага. свят свят 😂

---

Трошки виправив. ;)

Чому користувачам Android можна розповідати, яка в них класна ОС, а як тільки це роблять iOS’ери — вони одразу амеби та яблодрочери, що піддались маркетингу і нічого не розуміють про технології? :)

Ну за 11 не треба брехати, брав новий з магазину. Підлагування час від часу є. Чекав що ІОС 17 дозволить використовувати сторонні магазини, а в результаті жре більше батарейку. Найчастіше підлагування є коли набираєш текст в пошуку в сафарі, клава тормозить. Но і тайп Сі, скільки часу пройшло і нарешті добавили, можна брати 15.
В ІОС неймовірні анімації. Дьорганий Андроїд рано чи пізно фрізане при відкривання чи скриванні апки. Або просто секунду-дві подумає і відкриє різко

Тут упущен момент про доверие хранения своих данных. Я больше доверяю Эппл потому что его бизнес меньше зависит от рекламы чем Гугл.

А навіщо кожен рік міняти телефон? В мене спочатку був айфон 6 плюс у 2015-му здаєеться і тільки в 2020 пересів на 11 про, і я навіть не планую переходити бо він просто чудово працює, 6-й мабуть і досі б працював але я його в морі втопив і там дуже сильно пошкодились плати від солі. Проблеми з батареєю які? в можї прошки десь півтора дня точно, якщо вночі забуду зарядити, планшет з 16-го не нова можель точно, той вже треба заряджати десь один раз на пару днів. про віруси взагалі не чув, в єпл единий магазин а не від кожного китайця :-) не ставь якісь стрьомні проги від шахраїв, хоча навіть таке я не бачив в апстор.

Чесно, в новому IOS галімо відображається дзвінок. Якась фігня. Все було так красиво і лаконічно, а тепер сірий екран. І сорі, я не маю часу, щоб кожному контакту надати фото. Можна якось повернути стару версію відображення дзвінків?

І сорі, я не маю часу, щоб кожному контакту надати фото

То кожен контакт повинен перейти на айфон і додати фото. Тоді буде ок ;)

Нічого цікавого чи важливого, відчуваю мого 12 про макс вистачить ще на роки 4.

Единственно что батарейка стала немного хуже держать

Одного разу вони зможуть пофіксити ейрдроп, який не шукатиме контакти декілька хвилин, не стартуватиме вигрузку з 10 секундним лагом. Одного разу вони зможуть синхронізувати нотатки в реальному часі, а не чекати півгодини поки система згадає оновити. Зовсім фантастика — що це ж саме відбудеться з фото. Для компанії з оцінкою в три трільйони ці фантастичні неймовірні небачені речі цілком можливо реалізувати. Особливо враховуючи що непорівнювано менший спотіфай вміє реалтаймову синхронізацію на порядки (я знаю що таке порядок в мат значенні) краще.

Привіт китайська якість. Користувачі скаржаться на подряпини та зміщення дисплея, інші повідомляють про частинки пилу в об’єктиві камери iPhone 15 Pro, бульбашки та інші дефекти.
itc.ua/...​odryapynamy-korpusu-foto

Два рази робив передзамовлення на нові айфони (12 і 14) і ні разу не стикався з дитячими болячками :)

Стикнулися із чоловіком після оновлення на iOS 17 з проблемою дзвінків: виклик триває 8 хвилин, після чого спочатку зникає звук (ніби автоматично вимикається мікрофон) після відключається сам виклик. І так майже з усіма контактами. Пробували перезавантаження пристроїв, скидання налаштувань — все так само. 8 хвилин, перетелефонуєш — знову 8 хвилин і скид. Хтось ще стикався з таким?

спочатку зникає звук

Yep, it’s new Apple feature and it’s absolutely amazing!

Звучить як проблема з оператором. Дзвінки через месенджер теж скидаються через 8 хв?

Здається, це проблема з оператором чи вишкою. Минулого тижня їздив до матері і два дні підряд було таке і в мене на 17 і в неї на 16.

Берлін сьогодні, європури стоять у черзі за новими айфонами. Позорисько
www.facebook.com/watch?v=1333740380912366

Вибісило те, що звичайні 15 йдуть з 60 герацами від штукаря євро... Планува з 12 пм перейти на звичайний 15, бо пофіг на фічі камер, лідара і тд в прошках, але те шо апл пожлобились поставити 120 герців в 23 році на смарт за штукарь євро.

Да і взагалом якесь таке бажання є взяти звичайний смарт за середній прайс і все: телеграм, ютуб інколи, банківські апки — все що толком використовується кожен день.

Ну то iPhone SE ваш вибір. А якщо маленький екран — то 15 або max за 1к€. А якщо прямо хочете 120гц — тоді вже й про. Маркетинг в епла все ж працює. Лопат із свіжими фічами задешево в епла немає :)

Дивує те що хтось купує не про. Якщо про і флагманскі андроїди приблизно на одному рівні, то об’єктивно оправдати покупку не про коли є купа кращих середньо бюджетних андроїдів важко.

Да і різниця між про і не про 100-200 баксів. Ну доплати ту сотню баксів і візьми про.

Я зібралась купляти не про. Не бачу сенсу переплачувати за про 20к грн. 120Гц такої різниці в ціні не вартують. А всім іншим тупо не користуюсь (лід ар не потрібний, олвейз он взагалі не люблю).

чому 20к грн.? $200. Хоча може в Україні своє ціноутворення айфонів.

А 200 баксів це день роботи ІТшника, но при цьому на наступні 2+ роки получиш набагато кращий ікспірієнс використання завдяки 120гц.

always on взагалі one love, те що робить телефон унікальним і живим в часи, коли всі телефони спереду одинакові з великим чорним екраном, буее

Казала більше за перші приблизно 2 міс після стартів продажів, коли про і особливо про макси взагалі ніяк крім перекупів не дістати, а от звичайні можна купити спокійно. Перекупи ціни деруть.
За always on — кожному своє. Я на самсунг вимкнула бо не подобається, тож...

купа кращих середньо бюджетних андроїдів

Як користувач, який перейшов з зі старого айфона 7 (2 ядра, 2 гіга) на андроїд (galaxy m53, середньобюджетний, 6 ядер, 6 гб), впевнено стверджую, що андроїд, як операційка — гівно собаче. Айфон працює значно краще.
Таких глюків, як тут, в айфоні я не зустрічав. При увімкненому навігаторі, якщо включене автообертання екрану і ще й хтось телефонує — це дупа. Вважай, що дзвінок ти пропустив, кілька вулиць проїхав, бо телефон живе своїм життям. Ну і може тобі пару додаткових програм відкрити, бо ти ж намагаєшся прийняти дзвінок, коли він карту звертає, несподівано меню відкриває і т.п.
Бува приходиш в на касу, розблоковуєш екран, підносиш до терміналу і екран гасне. І нічого. Ти його будиш кнопкою — нічого, ще раз — він прокидається. І ти розумієш, що зараз він знову заблокується, бо це була реакція на перше натискання, а ти зробив два. А черга чекає...
Як на мене, наразі той же айфон 11 чи СЕ 2 працює краще за будь-який андроїд в їх ціновій категорії.

айфон 11 чи СЕ 2 працює краще за будь-який андроїд в їх ціновій категорії.

Це так, але враховуйте ще такий факт, що середньобюджетні та топові смартфони на Android — це дуже різні речі. Нажаль, виробники забивають на оптимізацію Android на бюджетних смартах, тому може скластися враження, що сама ОС — гівно (хоча на топових моделях все працює не гірше, ніж на iPhone).

Ось за що дійсно респект Apple, так це за те, що навіть в бюджетному SE2 немає відвертих лагів.

середньобюджетні та топові смартфони на Android — це дуже різні речі

Я теж страждав з S23 Ultra при оплаті через PayPass, але там ще й доводилось телефоном по терміналу совати, бо той NFC модуль/Google Wallet не могли з першого разу домовитись із терміналом про оплату. В мене ще до цього був квест «знайди додаток, що потрібно встановити, в який можна буде додавати свої картки для розрахунків через NFC».

Про якість та консистентність стороннього софту і, загалом, інші девайси на Андроїді (наприклад, Galaxy Watch 6) я вже промовчу. :)

страждав з S23 Ultra при оплаті через PayPass, але там ще й доводилось телефоном по терміналу совати, бо той NFC модуль/Google Wallet не могли з першого разу домовитись із терміналом про оплату

Ну то, можливо, саме в S23 щось наплужили, бо я з S21 постійно плачу через NFC, і совати телефоном по терміналу доводиться лише тоді, коли в термінала NFC антена не в тому місці, де її очікуєш (у деяких терміналів вона під екраном, а в деяких на спеціально позначеному місці зверху екрана)

В мене ще до цього був квест «знайди додаток, що потрібно встановити, в який можна буде додавати свої картки для розрахунків через NFC».

Ну це взагалі цікаво, бо я ніколи б не довірив свої картки ніяким стороннім додаткам, тим більше що через Google Pay та Google Wallet все й так працює

Про якість та консистентність стороннього софту

З цим і на iOS все далеко не ідеально (мав iPhone та знаю, про що говорю)

Про інші девайси на андроїд, нажаль, нічого не можу сказати, бо не маю і не мав таких 🤷‍♂️

можливо, саме в S23 щось наплужили

Можливо наплужили, але це була відповідь до

середньобюджетні та топові смартфони на Android — це дуже різні речі

І я не відчув в девайсі «топу» взагалі (за винятком, знову ж таки, камер).

тим більше що через Google Pay та Google Wallet все й так працює

От мені і довелось шукати Google Wallet, бо із коробки взагалі нічого не було встановлено. Samsung Pay на території Варшавського ТРО не підтримується, Google Pay теж не зміг знайти і довелось гуглити — тоді й дізнався, що є якийсь Google Wallet. Отримати його ж на годиннику теж було квестом.

З цим і на iOS все далеко не ідеально (мав iPhone та знаю, про що говорю)

Звісно, немає ідеальних. Але в iOS я з цим менше стикаюсь, ніж побачив за два тижні в Android. Обидва були на руках, тож порівнював на двох одночасно.

Не зовсім розумію, які саме виробники. Телефонів, андроїда чи додатків?
І де можна подивитись, чи телефон топовий, чи ні?
Бо я думав, потрібно звернути увагу на параметри заліза (снапдрегон який, кількість оперативки, щоб виробник не ноунейм китайський). В мене валяється андроїд планшет (леново) з 2 гб ОПУ, так на ньому взагалі неможливо працювати. А в приятеля айпад міні 2 (1 гб озу), йому років 10 вже. Так він літає. Єдине — не оновлюється до останніх версій, але глюків не помічав взагалі, хоч старався знайти.
Може на супер топах таких глюків і не буде, але я ризикувати не збираюсь, підкоплю на 13 міні і буде мені років на 10)

Я на апйпад єйр 3, такж не планую купувати новий, воно працює і так супер все.

Не зовсім розумію, які саме виробники. Телефонів

Телефонів та планшетів.

І де можна подивитись, чи телефон топовий, чи ні?

Ну, мабуть, ніякого офіційного переліку немає :) Раніше вважалося, що топові — це преміальні моделі від Samsung, Huawei та ще (з натяжкою) OnePlus

В мене валяється андроїд планшет (леново) з 2 гб ОПУ, так на ньому взагалі неможливо працювати.

Так, нажаль, Леново — це взагалі днище. Втім, це взагалі «біч» бюджетних моделей, де заради маркетингу виробники пхають останні версії Андроїду на залізо, яке ледве-ледве їх тягне, на відміну від Епл, яка ніколи не дозволяє оновлювати старі моделі на ті версії iOS, які не будуть на них нормально працювати.

Може на супер топах таких глюків і не буде, але я ризикувати не збираюсь, підкоплю на 13 міні і буде мені років на 10)

Так будь ласка, нібито я когось вмовляю відмовитися від iPhone )

Втім, маючи Samsung S21, ніякого бажання переходити на iPhone не виникає (хоча в мене він був свого часу, і купував я його саме тому, що тоді навіть не дуже бюджетні смарти на Андроїді відчутно гальмували та глючили. Але то було за часів Android 4.x)

комусь важлива батарея, а в + версії вона найкраще тримає, нє?

Ще з Mail повинно підтягувати токени одноразові. :)

Багато андроїд юзерів (в коментарях) світчаться завдяки тайп с:
www.reddit.com/...​p_1012_on_iphone_14_says

Епл має лишити бонуса своїх аналітиків і видати бонус європарламенту

Епл має лишити бонуса своїх аналітиків і видати бонус європарламенту

Враховуючи, як швидко еппл прогнувся, наступним кроком можна наказати встановити нормальну ОС, наприклад Android :)

Дивує як фанати андроїда, у яких 100500 різних телефонів на андроїді, хочуть встановити андроїд ще і на айфон.

чекають, що нарешті з’явиться андроїд телефон, що отримує оновлення більше одного разу за життя

Ловіть наркомана, я краще перейду на SE з 32 Гб, ніж на це гівно що ти звеш «нормальна ОС».

Що не кажи, но в низкобюджетному і середньобюджетному сегменті це треба бути дуже великим любителем iOS чи екосистеми епла щоб віддати переваги айфону а не андроїду за ту ж ціну, який буде на порядок краще айфона майже по всім параметрам.

Ось в преміум лінійках да, айфон рулить.

Я свого часу наюзався оцих чайнафонів, вони можуть згоріти нафіг без можливостей ремонту, можуть жрати батарею як усрті, неймовірно горбаті камери, десь через 9+ місяців треба скидати налаштування в нуль бо все тормозить...
А головне — в мене купа куплених аплікушок з данними що мігрють від айфону до айфону без дрочки в присядку. Тож ні, іще один самрт що кожен рік треба переналаштовувати нахрі не потрбіен. Я як перейшов на айос то вже не лізу туди взагалі, воно просто працює. Хоча до цього і сімбіан ламав і ставив(тут вже не все сам) андроїд на читалки...короч ізвращався як міг. В мене і нокіа на вінді є.

Коли не працював програмісто хотілось колупати, зараз он вінда дома 10-ка стоїть вже мабуть декілька років і я манав там щось міняти, краще пет проджект поковиряти.

вони можуть згоріти нафіг без можливостей ремонту

Згоріти може будь-який телефон
www.youtube.com/watch?v=WZvCV_Eom8s

Я не про вогонь, а про те що чайнафони це гівноякість з зовсім не околонульвою вірогідністью як загорілась батарея.

чайнафони це гівноякість

Ок... вcі айфони виробляються в Китаї :)

І лише дешеві відра називають чайнафонами ;-)

І лише дешеві відра називають чайнафонами ;-)

Эта другое? :)

звичайно, там ж огризка ззаду нема)

Трішки вище вже описував проблему. Після переходу з епла на андроїд, планую пошвидше повернутись назад, навіть в найдешевший сегмент. Бо цих глюків вже немає сечі терпіти.

Ловіть наркомана, я краще перейду на SE з 32 Гб, ніж на це гівно що ти звеш «нормальна ОС».

Нова iOS вбиває телефон, Apple вже давно не фонтан.
itc.ua/...​smerti-vzhe-ye-rishennya
За чорні екрани смерті треба штрафувати і наказати встановити нормальну ОС

Юра, в мене були відроїди і не один, я поюзав це лайно і вже ні защо не повернусь.

Якщо в тебе не було Пікселя, то ти не Андроїд юзав, а якусь херню типу ZVER repack. В мене весь часи були Nexus/Pixel, фсе топчик. Особливо була відчутна різниця, коли з Samsung Galaxy переліз на Nexus — так от як повинен працювати android )

твои сведения об андроиде существенно устарели. 13/14 ведро очень сильно переделали и многое улучшили, у меня 7 пиксель про, чистое ведро без всякого вендорного шлака, закрутили гайки говнософту и юзабельность кардинально изкаропки улучшили

а оту штуку — рядок пошуку у самому ловкому місці — вони вже прибрали?

Я поставил другой — nova launcher, а поиск в стандартном невозможно убрать, он гвоздями прибит в нем

Та тоді ж не буде швидкого, голого андроїда і всіх плюсів, які йому приписують )

Ось воно, життя на андроїді, ти не можеш получити все і відразу, треба завжди йти на якісь компроміси.

Приємність в тому що ти все ще можеш це отримати. На відміну від іншої системи...
Нова лаунчер на голий андроїд це як раз все і відразу.

так, але не дуже. Купуючи «анально огорожений™» еплодевайс ти погоджуєшся з анальною огорожею. І як би потім не бухтів — «очі знали, що купували».
А от купуючи «девайс на вільній операційній системі, де можна змінити все» опинитися з віджетом, котрий не можна прибрати — не те, що очікуєш. ХОча насправді можна змінити лончер, звісно ж.

Научились шарить аиртаги между несколькими акками.

Добрый день! Возможно ли в режиме Фокусирования сделать так что бы в WhatsApp приходили уведомления только от одного человека?

На рахунок фапання на Type-C. Поясніть в чому користь?
Все одно ж одним кабелем всі девайси одночасно не зарядиш. Тому доведеться таскати з собою зайвий кабель. Тоді в чому проблема lightning з собою носити?

ну, наприклад, у тому, що дехто не «носить з собою», а тримає один вдома і один на роботі. А без уніфікації треба тримати два вдома і два на роботі.

У мене тільки ноут з тайп-с. Решта все якісь міні-юсб чи ще якась срань 🤷‍♂️

Заряджаю кабелем від мокбука свій самсунг))

Моніки, дома на HDMI, на роботі звичайним юсб.
Клава ти мішь на батарейках!!! Формат АА, «пальчікові»
Планшет лайтнінг
Айфон лайтнінг
Павербанк тайп сі
Навушники тайп сі
Старий кард рідер міні, не мікро юсб
Старі телефони та наушники мікро юсб
Так в кутку лежить купа кишків що щось підєднати, вже дуже багато років, ще з часів нокії та її кабелів :-)

Профит примерно как от того, когда задеприкейтили собственные зарядки на каждый телефон. Помню, как у каждой нокии была своя зарядка и вероятность, что можно будет зарядиться чужой в гостях, была равна 0.

наскільки пам’ятаю, у Нокії було тільки 2 види зарядок — «товсті» та «тонкі»

На один кабель менше на столі
На один кабель менше під час подорожі

Все одно ж одним кабелем всі девайси одночасно не зарядиш.

Це в теорії. На практиці, тобі не треба все одночасно заряджати. Поки заряджається телефон ти тупиш в ноуті, коли заряджається ноут ти тупиш в телефоні. Павер банк, навушники, гоу про якась заряджаються раз в кілька днів.

У мене 2 type-c на type-c кабеля, но двома одночасно не пам’ятаю щоб доводилось користуватися. Но все-одно возиш з собою на всякий випадок.

А я заказал два чизбургера и картошку-фри. Должны через полчасика доставить.

Якось довго чекати

Якось довго чекати

Так війна ж в країні. Завжди, коли громадяни воюючої країни замовляють «pro max на 512» треба довго чекати.

14 про макс коли робив передзамовлення минуого року мені прийшов 22 чи 23 вересня :)
Якось довго в тих ваших німеччинах :)

Так війна ж в країні. Завжди, коли громадяни воюючої країни замовляють «pro max на 512» треба довго чекати.

тоді в Німеччині теж війна

Heute bestellen. Lieferung an 20095
24 Okt. — 1 Nov. — Kostenlos
И цена на офсайте намного ниже.

«Ніже» для нищуків, які чекають 2 місяці

краще зробіть донат на ЗСУ

Фуу, популізм. Так що тепер, нічого не купувати крім життєво необхідного? Все на донати пускати? І так поки війна не закінчиться?

Так що тепер, нічого не купувати крім життєво необхідного

а почему бы и нет? на новый айфон можно добрячий FPV купить, а на сдачу сходите с друзьями чайку попейте в кафе, чтобы не было ощущения, что загоняетесь совсем.

А за нову машину, комп чи навіть квартиру, можна ще більше таких дронів купити. Скільки тут таких патріотів-популістів купили?

А ще можна продати свою квартиру з дизайнерським ремонтом, переїхати в арендований хрущ і гроші пустити на дрони. Навіщо вам та дизайнерська квартира коли країна в війні? Народ в хрущах живе і нічого. Не на часі ця розкіш!

А якщо два роки харчуватися макаронами із Ашана на розвіс замість made in Italy, можна буде на половину дрона зекономити.

М’ясо шкідливе, особливо червоне, ви знали?

Де та границя?

ще можна нирку задонатити та стати «обмежено придатним»

в раші деякі СНІДом і гепатитом заражаються, щоб не мобілізували

То ненадовго, незабаром і зовсім з обліку виключать.

ти не викупив)
ніхто з тих, кто це пише не буде це робити на власному прикладі)
всі хочуть, щоб саме ТИ від чогось відмовився заради спільного блага

Ну покупка нової версії айфона це потребляцтво в 99%. Хоть під час війни хоть і без неї.

Типу це щось погане. Типу це відносить тільки до айфона.

Дивлячись з якої версії. Дивлячись які зміни. Якщо раз в рік купувати то да, потреблятство, якщо раз в 2-4 роки, it depends.

До речі з айфонами це якраз не потреблятство так як є trade in. Здаєш старий телефон, доплачуєш парусот баксів, і получєш новий. Старий дістається комусь іншому після відновлення еплом. І як бонус — Грета довольна.

олх або аналог, і ви зекономите більше бабла, епл заробить менше — ВСІ довольні, крім кука

а нервові клітини від користування тим, що хтось інший продав від гріха подалі, мені хто відновить?

incremental change

0 іновацій, окрім їх VR headset

в айпаді і макбуці вже було

Вимушена зміна через законодавство ЄС. Якби не воно, цього б не сталося.

Затащіли графоній у айфон. Скоро можна буде з трасуванням променів грати на мобілці

от коли щось круте завезуть — тоді поговоримо

Прийде час — викатять і Старфілд. А поки що можна буде затестити Резидент Івел

Швидше робота над помилками
— рамка більш надійна, менш царапається і збирає менше відбитків пальців (але все ще збирає в темних кольорах)
— тайп с замість лайтингу
— адекватна швидкість передачі даних по проводу
— легший (старі реально були важкі, хоть я і любитель важких телефонів)
— чуть закруглені грані щоб менше нили що руки ріжуть, при цьому зберегли квадратну форму яка всім подобається
— чуть менші габарити при тій же діагоналі

Як бонус:
— сильно прокачали камери
— добавили швидкодії, особливо в графіці
— добавили оперативки (це не прожорливий андроїд, але хай буде)

Короче хороший телефон став відмінним

Как подумаю, что теперь ещё на нём надо будет проверять карплей — глаз начинает дёргаться)

Так не перевіряй. Хай дьоргається у водіїв)

Главное чтобы кастомер заапрувил xD

Так в на ІОС можна вже на робочому столі розставити іконки в любе положення ( тобто наприклад одну біля лівого краю а іншу біля правого і щоб між ними був пустий простір) чи все ще іконки групуються одна біля одної?

Я гадаю що цю фічу вони бережуть на майбутнє.

Реально таке враження що вони тролять. Немає жодної об’єктивної причини з точки зору UI/UX так робити, більше того, не складно зробити іконки вільними. Всі айфон юзери хочуть щоб можна було іконки самому налаштовувати як хочеш, андроїд юзери взагалі насміхаються, но ні, не роблять. На рівному місці собі ворогів наживають. Невже ПРщики і маркетологи настільки сліпі? Чи це якась многоходовочка?

Так же само з тайп с затянули. Зараз багато андроїд юзерів тільки завдяки тайп с переїжджають на айфон, дочекались. А могли переїхати кілька років назад якби епл не пручався, мали б більшу юзер базу.

тобто апль придумує свій лайтнінг. Всі бачать, шо ето хорошо і роблять лайтнінг навиворіт ака тайп сі. Наплодили цих тайп сі як собак, і тепер апль має побігти робити все на тайп сі? При тому я впевнений, що кенон досі випускає свої мильниці з міні юзб і нікого це не парить.

Епл самі ступили. Треба було відкрити патенти на лайтинг, зараз би все було на лайтингу. А так да, вони мають підстроюватися під маркет, а маркет диктує тайп с. Да і сам епл в ноутбуках і планшетах диктує тайп с, один із перших почав.

от про патенти згоден. за лайтнінг і ейрдроп на інших пристроях я готовий дякувати.

Епл самі ступили. Треба було відкрити патенти на лайтинг, зараз би все було на лайтингу.

Епл на ліцензуванні лайтнінга заробили купу бабла, це було б максимальною дурницею відкривати для всіх.

Могли б тайп с ліцензувати, в чому проблема?

І тоді «ви зможете заряджати айфон тільки в ліцензованому магнітному полі» або в «ліцензованому приміщенні». Ну а зараз як?

Не затягнули, а їх дожали законами ЄС, якби не це, то через пару років можливо взагалі б відмовились від розʼємів, як планував Джонні Айв

Я знаю, но вони ще три роки назад знали що відмовитись від роз’ємів займе 5+ років, могли б на ці 5 років на тайп с перейти.

А тепер уже і не відмовляться від роз’ємів так як починають подвигати запис на зовнішні диски і айфон продвигати для продашина відео.

Якщо розʼєм і впливає юзерів, то скоріш на користь яблука, він же зʼявився в часи тотального засилля microusb в андроїдах

Так, але тепер сам лайтинг став microusb коли весь світ диктує тайп с. Треба жити теперішнім і майбутнім, а не дивитися назад.

Всі айфон юзери хочуть щоб можна було іконки самому налаштовувати як хочеш

Я не хочу — мені байдуже, як вони розміщені на екрані.

Насправді, найбільше скарг на iOS чую саме від користувачів Android, яким настільки байдуже на iOS, що в кожному топіку та кожному треді на будь-якій з платформ набігає ціла хвиля хейтерів та починають розповідати, як все в Apple погано. :)

Тобто якщо вам байдуже то ви вважаєте що це непотрібна фіча?

Будь-яка вигадана фіча комусь потрібна. Але це не значить, що заради того, щоб якісь містичні користувачі Андроїда переходили на айфон, потрібно реалізовувати усе підряд.

тобто саме фіча про вільні іконки на робочому столі це для вас в розділі «все підряд»? в 2023 році? змога поставити іконку де захочеш на робочому столі? це ’все підряд’?

Для чого ця фіча комусь взагалі може бути потрібною? У мене стільки додатків що швидше через пошук знайду ніж листати по столах

Те, що фани яблука готові на будь-які незручності, аби тільки вгодити еплу, я давно підозрював. Але те, що вони ще й перейняли манеру зелених сцяти в очі — новеньке.

В мене на андроїді на головному десктопі поміщаються віджет календар+годинник+погода і порядка 200 найбільш частих в користуванні апок. Головні 10 відкриваються за один тач. Ще 160 — за два тача. Інші — за 3.

Ну, удачі тобі в сузодрочці по пошуку потрібної апки кожен раз, коли вона потрібна. І так, серед головних 10, системні в гугл-апки — тільки половина. Вся решта — 3-рд-паті.
І я можу це зробити. Можу взагалі пустий робочий стіл залишити. Або якихось віджетів накидати і жодної іконки. Свобода виглядає саме так.

До речі, як ви там, вже можете програти свій mp3-файл на найкращій ОС в світі?

Апки які часто використовую на головному екрані погруповані. Не відчуваю незручності 🤷‍♂️

А щоденно ти користуєшся максимум 5-ма із них, тому має смисл поставити їх на основний екран разом з необхідними віджетами а всі інші іконки сховати і запускати програми через пошук.

А то дивишся на деякі айфони, як вінда у бухгалтерші де десктоп завалений ярликами і файлами. Тут не тільки ефективність но і естетика.

Так, абсолютна мінорна і непотрібна фіча, як на мене. Не сперечаюся, можливо комусь конче необхідно.

якщо це ’все підряд’ то чому на всіх популярних ui ця фіча є? Навіть у macOS це є. Робили б вже і там як на іфоні. Якщо ви чимось не користуєтесь це не значить що для всіх це так. Схоже що ви взагалі не розумієте що таке адекватний ux/ui. Дякую що розробники windows/Linux ui/macos/android це розуміють. Але куди їм до вас.

Навіть у macOS це є.

Тільки на робочому столі. У Launchpad — списку додатків, який відкривається по щипку чотирма пальцями, цього немає. Там саме так, як на айфоні.

так питання саме про робочий стіл. Це те що юзер бачить найчастіше. У ланчпад зазвичай заходять дуже менше.

робочий стіл на макосі, це те, що можна місяцями не бачити. Я навіть не знаю що в мене там є взагалі

якщо вам не подобається відсутність сованя іконок на айфонах, так просто не купуйте айфон. Оце ще б виробники спеціально під вас налаштовувалися. Хай краще дійсно серйозні речі впроваджують, а не оце все туди-сюди сування

Це токсична відповідь. Я не прошу щось такого що дуже специфічне і нікому не потрібне. І привів приклад популяних систем де це є. А ви мене шлете як продавчиня в радянському магазині. Шкода вас.

Це токсична відповідь.

але

Але куди їм до вас.

так, я спеціально спробував написати токсичний комент)

до чого ви цитуєте відповідь іншій людині ?

це була відповідь на токсичний вкид. Ні, не тільки, звісно) Але було б не погано якщо б тільки мені. Якщо ви приймете такі правила то я тільки за.

якщо ви оцінюєте вік по частоті використання слово ’токсично’ то кому з нас 20 рочків це ще велике питання

тобто у вас проблеми з аналітичним апаратом

— Anton Pasashkov 2 години тому

Схоже що ви взагалі не розумієте що таке адекватний ux/ui.

А це не токсична відповідь? ;)

Очевидно ж. Симетрична ж відповідь :)

простий юзкейс. коли береш телефон правою рукою, не дуже зручно тягнутися пальцем цієї ж руки за іконкою яка в лівому верхньому кутку. коли у вас лопата типу pro max. для мене наприклад це неможливо. тому на андроіді у мене іконки сконцентровані в правому (і частково лівому) нижньому кутку де їх однією рукою простіше дістати.

на андроїді є таке саме. але це костиль. любі додаткові маніпуляції які треба робити замість явного функціоналу це ux костиль. це дуже не зручно коли треба щось швидко включити. особливо коли треба ще чекати ту фірмову іфонівську анімацію

я хз про що ви. це не питання точки зору. в одній системі щось можна зробити 2 способами (швидким і повільнішим) а в іншій одним і тільки повільнішим. у вас реально проблеми з аналітичним апаратом)))

Це мабуть найбільш ідіотська фіча на рівні карти MicroSD. В мене був OnePlus 5T на відрі паралельно з айфоном і були там іконки по різному розташовані. Це як мінімум негарно і на айфоні зламало б їхню візуальну естетику, як уявлю — одразу бррр. Нехай світ Андроїду залишиться в своєму всесвіті і не лізе туди, куди не треба.

Взагалі, фанати Андроїда, котрі вічно токсичать на Епл та лізуть туди зі своїми «фічами» мені часто нагадують людей, в яких ментально зв’язок з іншими всесвітами, як в Льоні Космонавта. В ІТ такі персонажі інколи попадаються, одразу обходиш мимо.

Ага, бачив як пишуть в софтсерві....
Фанати іфонів дуже вразливі, коли їм кажуть про фічі не регламентовані богом вони відчувають тиск і переходять в агресивний режим.

Ви ще не бачили, як пишуть софт американці зі своїми зарплатами та опціонами ;)

візуальна естетика і робочий стіл айфона? чого тільки коштують костурбаті іконки з кінця 2000х і текст під ними. Але так, розкажіть який ви поціновувач візуальних стилей.

Я ж говорю, у вас зв’язок з паралельними світами :)

ну так, світи розвитку і розмаїття )) як там у ваших світах? вже другу пару сірих штанів всім видали, чи хтось ще чекає?

Яка мілота. Заздрю вашим колегам по компанії. Не людина — золото!

Мені також байдуже на всі ті глибокі можливості кастомізації яким кічиться андроїд (награвся цим коли був студентом, зараз кастомізую по мінімуму), но такі штуки як розміщення іконок must have. Тим більше що ios дозволяє зараз набагато глибші кастомізації а в деяких моментах навіть андроїд переплюнули, а іконки переміщати досі не дозволяють. Це нонсенс.

Шось після оновлення батарейка шустро розрядилася

мабуть так, після другої зарядки крива розряджання нормалізувалася.

Супутниковий сос в 14тайфоні ото було здобуття

Type-C вввввввааааааааааааааааааааааУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!

Оновився, в мене не з’явився.

То інший рівень оновлення, який за гроші.

Я шарю. Просто тут начебто обговорювали iOS17, чувак якогось заліз з iPhone 15.

Прочитай заголовок теми

та новий iPhone?

Додали можливість поставити курсор в середину слова при наборі текста?

Ще недавно теж цього не знав. Затискаєте пробіл і після цього можете вільно керувати курсором і розмістити його де завгодно.

Сиджу поки що на iPhone 13. З часом думаю перейти на 13-15 Pro заради камери.

Впервые после обновления пошел читать новости чтоб понять что нового добавилось потому что на первый взгляд все как было.

Це ж добре

А то попереставляють тут, панімаєш

Батарейка почала швидше розряджатися як зажди :)

Великі зображення! Нарешті, ну просто неймовірні зусилля команди розробки!)

якими підставками-зарядками користуєтесь на магсейф? Щоб можна було по осям крутити, щоб можна було зручно StandBy дивитися.

Раніше юзав Baseus но якість така собі, також там адаптер для годинника треба вставляти свій( Зараз юзаю Belkin 3 in 1 (купив на eBay за $39) то працює чудово, але там велика розетка, а не звичайний USB як на Baseus) но якість 10 з 10, все ідеально

StandBy прикольна штука, але якщо тільки є хаб
Continuity Camera на AppleTV для дзвінків — топ. Коли на щось крім facetime завезуть — буде ще краще

Так, бо до того ніколи не було iPhone.
Купую бо потрібна гарна камера під рукою.

не ну самсунг ультра все одно краще

Ви на мегапікселі не дивіться. Треба дивитися на розмір сенсора, світосилу лінзи і софт. У китайців вот вже давно 200 мегапікселів, у деяких навіть 400 мегапікселів, но є нюанс.

І на гігабайти не дивіться. Що толку якщо самсунг зі своїм one ui перегружає програми в пам’яті якщо відкрити 10+ програм

Нє-нє, не заважайте людЯм циХверками жонглювати.

Я колись повівся на циферки і отримав китайську рекламу в стандартних застосунках типу мессенжер

Звісно краще. 12 гігабайт оперативної пам’яті проти 8 в айфона, 200 Мегапікселів камера проти 40 в айфона.

Та хоч 120 гігабайт, якщо в тестах Самсунги та Андроїд загалом вивантажує апки та ігри з оперативки, коли айфони з меншим обсягом тримаються та моментально переключаються.
Роки йдуть, Андроїд досі не вміє в нормальний меморі менеджмент.

С подключением!
(разве-что может Pixel, но он в цену айфона и там чистый андроид без свистоперделок, не популярен среди любителей «Двух ядер — двух гигов»)

Pixel, но он в цену айфона и там чистый андроид без свистоперделок

Если важно именно качество фото — б/у-шный Pixel 3 2018 года за 60-100$ по качеству фото во многом сильно уделывает даже iPhone 15.
p.s. Вопреки распространённому убеждению — в Pixel не чистый Андроид. Даже наоборот: Pixel Experience — это довольно специфическая, громоздкая, тяжёлая и функциональная прошивка (но это не мешает ей работать очень быстро, как тот же чистый Андроид).

Если важно именно качество фото — б/у-шный Pixel 3 2018 года за 60-100$ по качеству фото во многом сильно уделывает даже iPhone 15.

Ну нет, не уделывает. То, что телефон, которому уже 5 лет (пусть и флагман того года) может уделывать флагман этого года — это в чистом виде коупинг в исполнении бедных людей. Адептов «топа за свои деньги» — читай соевого компромисса.

У жены этот самый Pixel 3 был с этого самого 2018 года — года выхода. К октябрю 2022 он уже подлагивал, грелся и под нагрузкой в играх на экране стали появляться разноцветные полосы. Камера фотографировала действительно лучше многих мусорных бюджетников 2022 года типа Meizu с кучей мегапикселей, но не так чтобы лучше на год старшего моего Iphone X. Нет, в 2018 году камера работала быстрее и качество получалось немного лучше, но в 2022 — уже не нет. Флагманские айфоны всё же медленнее стареют, чем флагманские андроиды.

Когда купил жене актуальный Pixel 7 и подержал в руках оба пикселя одновременно — был удивлён как вообще можно было ходить с тройкой в 2022, стали заметны лаги даже там, где казалось что их нет. Камера включается и фокусируется в два раза дольше. Ночная съемка — небо и земля, на тройке её просто нет по-сравнению с семеркой. А тройке на тот момент было ровно 4 года. Всё же все андроиды после трёх лет превращаются в неюзабельную лагающую тыкву, пиксель просто делает это медленнее других андроидов, в то время как айфоны превращаются в лагающий кусок говна только к пяти годам.

Теперь о сравнении Pixel 3 с купленным мной в начале 2023 iPhone 14 Pro на смену моей десятке. Ну тут и говорить нечего. За то время, пока тройка включит камеру и сфокусируется в вечерних сумерках (даже не ночью) 14ку можно успеть разблокировать через фейс-айди, зайти в камеру, сделать несколько фото и заблокировать обратно.

Если сравнить 14 Pro с Pixel 7, то пиксель снова-таки «немного лучше» по фото и по производительности работает также. Но пройдет три года и всё поновой — 7ка начнет подлагивать, а айфон — нет. И в период между 3 и 5 годом использования айфон снова вырвется вперед. А в первые 3 года я буду раздумывать о том, чтобы сменить айфон на пиксель, но так и не сменю, чего новый телефон то менять?

А ще й гріється так що температура 365 днів на рік більше ніж 26 градусів)

Жарти жартами, але, насправді, в S23 Ultra шикарна камера. Користувався ним кілька тижнів (потім продав, лол) — був у захваті. HDR дійсно краще ніж в iPhone, але є нюанс: Galaxy не видає стабільного результату. Їх покращайзер то жовтить фото, то синить. Найкраще, мені здається, дійсно використовувати Pro режим та обробляти фото самостійно, але цьому потрібно і вчитись, і мати на це час.

Кажуть, що в 15 Pro має бути набагато краща ситуація з HDR, але як воно буде — побачимо.

Так я не жартував.

Оу. :)

А де Ви дивилися HDR відео — на телефоні, телевізорі чи екрані монітора?

Мене більше цікавить фото, тому я мав на увазі саме якість фотознімків — глибину та «справжність» тіней, роботу апарату в, безпосередньо, складних умовах, коли є і яскраве світло і темні ділянки в одному кадрі. І переглядав, відповідно, на екрані MBP.

На жаль, за відсутністю 14/15 Pro (зараз маю 11, тож він нерелевантний до порівняння), довелось орієнтуватись на десятки оглядів, де роблять одне й те саме фото з одного за одних і тих самих умов (зі штативу на кілька телефонів) і там на S23U дійсно виходили трохи кращі знімки.

В знайомого S23 Ultra, фото з Буковелі наче з нокії N73. Засвіти, пересвіти, криве HDR на хмарах. Кольори наче з мильнички початку 2000х. Планує знову переходити на айфон, бо ми обоє таких жахливих фото ще не бачили, боюсь представити, як фотографують дешевші Андроїд смартфони, окрім пікселів.

А коли він їх робив? Там, кажуть, з оновленнями залетіло дуже багато покращень для камери. Я, наприклад, користувався ультрою буквально тиждень тому і був надзвичайно задоволений якістю фото (коли, звісно, покращайзер не лажав).

Ну s23 ultra об’єктивно це зараз найкраще що можна взяти на андроїді. Камери топ і точно не гірші ніж на айфоні — в одних режимах і сценах кращий один, в інших — інший. Но сам формфактор не для всіх — це здорова, товста лопата, ще й з вбудованим стилусом який мало кому потрібен і віджирає місце.

Скоріше за все ваш знайомий з налаштуванням просто щось налажав, буває.

Ну так візьми ти нормальну камеру. Щоб там не казали, але фулд сайз камера і телефон то різні класи. Фото з телефону гарно виглядають тільки на телефоні — і то, якщо не наближувати)

Що б там не казали, але «фулл сайз камера» і «під рукою» то геть різні вимоги.

Фото з телефону гарно виглядають тільки на телефоні — і то, якщо не наближувати)

Стереотипи десь так 5+ річної давності. Якщо не треба професійні фото, репортажна зйомка якихось івентів де треба швидкий фокус на великій фокусній відстані — сучасного флагманського телефона достатньо. Хоча і на айфонах зараз продакшн знімають. Та я сам кілька відосіків знятих на телефон на стоках продав ).

Так фулл фрейми знімюать краще, но зараз різниця не така вже велика щоб жертвувати мобільністю, зручністю і грошима. Хоч телефони і сильно програють в розмірі сенсора, но вони пішли на кілометри вперед в плані ефективності сенсора і софта, що частково компенсує розмір сенсора.

А AI взагалі доб’є повнорозмірні камери в консьюмерському сегменті, хоча вони і так вже майже не існують. Куди не поїдеш, серед туристів максимум кілька японских дідусів з камерою побачиш. А так всі з телефонами, що підтверджує тезис що різниця в якості не настільки велика щоб таскати за собою камеру.

Ну так візьми ти нормальну камеру. Щоб там не казали, але фулд сайз камера і телефон то різні класи.

Це так, але не в ту сторону, в яку всі гадають. Я впевнений, що жоден з присутніх на форумі не зможе зробити на велику камеру фото краще, ніж фото на останні моделі смартфонів.

Та дивлячись чого фото потрібно. Портретні і пейзажні фото будуть кращі на велику камеру. Портретні — бо оптична глибина різкості буде набагато якісніша за алгоритмічну. Пейзажні — бо листя на фото зі смартфонів перетворюється на кашу, бо погано обробляється інтелектуальним алгоритмом.

Портретні і пейзажні фото будуть кращі на велику камеру.

Яку з цих фотографій ти краще знімеш на велику камеру? Та ніяку, буде те саме, або гірше.
www.ippawards.com/...​ographers/?v=3a52f3c22ed6
При тому, що на смартфон, я зняв і фото вже готове, а фото з камери ще треба досить прискіпливо обробляти в фотошопі.

Будь-яку з цих, і одночасно ніяку. Досить плутати грішне з праведним, та технічні можливості з художньою складовою. Ті фотографії перемогли, бо вони художньо сильні, а не тому, що в них якість краща, ніж у інших конкурсантів.

А також, зверни увагу, серед переможцев жодної фотографії у складних умовах: поганому освітленні (лише з натяжкою можна віднести четверте фото даху на сонці), швидко рухаючихся обʼєктів, дуже далеко чи близько розташованих планів, тощо.

А також, зверни увагу, серед переможцев жодної фотографії у складних умовах: поганому освітленні

При поганому освітленні, при фотографуванні з рук, смартфони на голову вищі, сам нещодавно переконався. Зніми портрет у сутінках на смартфон і на велику камеру з рук і подивись на результат. Смартфон дуже круто обробляє темні або світлі ділянки, причому робить це миттєво, фото готове за секунди! А на велику камеру подібне фото у гарній якості взагалі неможливе з рук, бо будуть шуми. Та й саме фото буде готове коли? Через тиждень, коли з відпустки повернешся?

А на велику камеру подібне фото у гарній якості взагалі неможливе з рук, бо будуть шуми.

Та перестань, фізичні закони жодним маркетингом не змінити. В профі камерах кращі й більші фізично матриці, об’єктиви оптично набагато кращі (бо там як раз «розмір має значення»). Все, що можна зняти смартфоном, можна так само або набагато краще зняти профі камерою, а от навпаки — ні. От тільки друге потребує скілу і досвіду, а перше — ні, бо софт рішає. Тобто середньостатистичному юзеру дійсно не варто заморочуватись — сучасні смартфони видають картинку якої з головою вистачить для інсти/фейсбука/сімейного альбому, але в руках профі камера може набагато більше (в набагато складніших умовах).

При поганому освітленні, при фотографуванні з рук, смартфони на голову вищі, сам нещодавно переконався.

Не вищі, фізично великий обʼєктив з великою матрицею збирає більше світла.
«На голову вищі» у смартфоні алгоритми, які роблять декілька кадрів та компонують в один. Ніщо не заважає зробити те саме на камері, або софтом у пост-процесінгу.

Але так, у смартфоні це вже є, в камері цього немає вбудованого (є, але набагато гірше за якістю) (але є дуже якісний софт для постпроцесінгу)

А на велику камеру подібне фото у гарній якості взагалі неможливе з рук, бо будуть шуми.

Це якщо знімати з великою витримкою, або з великим ISO (щоб скоротити витримку). Якщо зробити серію фото, то можна отримати результат кращій, ніж у смартфоні. Але так, не миттєво.

Через тиждень, коли з відпустки повернешся?

Про що саме ви сперечаєтесь?
— Що для більшості людей, яка не займається фото професійно, смартфон краще? — Так, він краще.

— Що смартфон робить знімки кращої якості? — Ні, не робить, професійна камера робить технічно кращі знімки. Але головне — вона робить знімки. Тобто видає умовний масив пікселів з матриці. Смартфон генерує знімки. Так, алгоритми зараз прекрасні, у більшості випадків «домашньої» зйомки якість генерації достатня, але для професійного використання це не годиться. Камера передбачувана. Смартфон — ні, бо алгоритми там заточені під типові випадки. Спробуй зробити фото на концерті або дискотеці з кольоровим освітленням. Вийде повне гівно. Бо алгоритм ламається.

Я стверджую, що смартфон (айфон) непридатен для професійної роботи. Спортивна зйомка на смартфон? Репортажна зйомка на смартфон? Фотополювання на смартфон? Нормальна постобробка фото? Все це неможливо, це потребує спеціальних обʼєктивів, це потребує надкоротких витримок, у смартфоні цього немає і не буде.

Ніщо не заважає зробити те саме на камері, або софтом у пост-процесінгу.
Якщо зробити серію фото

Зробити декілька фото «з рук» неможливо при поганому освітленні. Я був минулого місяця на сафарі у сутінках, де мій дорогущий апарат і 70-200 2.8 вщент програв айфону.

Зробити серію фото з меншим ісо та коротшою витримкою, і обʼєднати софтом.

Ну і так, 2.8 досить темний обʼєктив, у айфона звичайна камера 1.6 (хоча телеобʼєктив там 2.8).

Зробити серію фото з меншим ісо та коротшою витримкою, і обʼєднати софтом.

Як ти зробиш серію фото з рук умовної зебри, у сутінках? Вона рухається, взагалі-то

Режим серійної зйомки у камері.
Тю, а як на айфон фоткаєш, вона шо, позує? Теж рухається.

Режим серійної зйомки у камері.

Тобі треба не просто декілька фото, а декілька фото, з різною експозицією. У сутінках, це буде від 1/20 секунди до 1-2 секунд витримки, що просто неможливо з рук.

Тю, а як на айфон фоткаєш, вона шо, позує? Теж рухається.

На смартфон я роблю одне єдине фото і смартфон робить все інше.

І таке теж є (має бути), щось типу HDR називається.
Про те, що це зручніше робити на айфоні — то зрозуміло.

Ну і так, 2.8 досить темний обʼєктив, у айфона звичайна камера 1.6 (хоча телеобʼєктив там 2.8).

Досить темний? А що, існує кращий телефото-об’єктив?

Давно вже цим не цікавився, можливо ви і праві

де мій дорогущий апарат і 70-200 2.8 вщент програв айфону.

Бо ти не вмієш в саме фотографію та/або пост-процесинг. Цьому потрібно вчитись, щоб побити твій айфон. Але якщо вивчитись (+ «мати час та натхнення»), жодному смартфону немає чого ловити...

О, а оце цікавіше ніж айфони. В якійсь африканській країні?

В Німеччині :)
www.youtube.com/watch?v=nRaNYmyvhaQ

Ну і звісно макро. Нормального результату ну ніяк не отримаєш звісно на телефоні
Але то таке. Дзеркальна камера то плаформа, а знімають об’єктиви а не камери.
Щоб із сім’єю на відпочинок поїхати і привезти звідти годні фото — не треба зараз таскати із собою повну тяжку сумку різного барахла і це круто.

Та багато насправді чого
І швидка реакція на натискання спуску
І надшвидкий автофокус
І можливість зафіксувати параметри для предметної зйомки

I сьогодні, завтра чекаємо hotfixes 😁 бо пипець багів, особливо на Modular Ultra

Взагалі годинник якийсь інший став.

Відверто кажучи якби не глянув у список оновлень, то навіть би не помітив, що щось змінилось

З першої бети не працює AirPrint( так і залишилось у релізі нажаль, прийшлось відкотитись

Ну тож як каже реклама «Зроблено на роки». Куди їм спішити?

В мене робе

У вас якась локальна мережа з нюансами?

О прикольно, дякую. Та ніяких нюансів, звичайний 1 роутер ASUS та звичайний прінтер LBP162dw, будь-які девайси на iOS 17 друкувати не можуть, а на 16.x все чудово. Ріпорт через feedback звичайно що відправляв, але ситуація не помінялась

Тут є ше одна фігня

Я не знаю про тонкощі самого AirPrint і які вимоги має виконувати принтер, шоб таким рахувацця, але мій є driverless. Але ця мулька би проявилась ше в iOS 14-15 мінімум.

Тонкощі мережі — всьо повʼязане з mdns/Bonjour має бути в одному сегменті мережі і не через тунелі будь-якого виду, бо ttl пакетів multicast DNS = 1.

Воно принтера не баче, чи баче, але не друкує?

Дуже дякую за пропозиції) но фіксанули проблему у 17.0.1) після оновлення працює як і було що на iPhone що на iPad))

Ше перевір, чи в тебе на iOS якісь апки до VPN ввімкнені, спробуй вимкнути. І крім того, спробуй вимкнути Wi-Fi assist (Settings — Mobile Service — крутиш на сам низ)

VPN ніяких не було. Apple пофіксила у свіжій 17.0.1

В мене в макбуцi М1 друк по вайфаю так i не завiвся, нi вдома, нi на роботi, хоча принтери бачить. З попереднiм про не було нiяких проблем

Новий AirDrop якась лажа. Можна передати один файл з «вау» довгою анімацією лише раз. Потрібно застосунок перевідкривати, щоб ще раз ото зробити. таке собі

Підписатись на коментарі