Влада пропонує в’язням крутити педалі

Як то кажуть, ще не п’ятниця, але понеслось.

Сьогодні мою увагу привернув репост від знайомого, де стверджується що до ради подано законопроєкт, у якому пропонують зменшувати строк ув’язненим за цитую «у зв’язку із суспільно корисною діяльністю, пов’язаною з генеруванням електричної енергії»

По факту у законопроєкт пропонують:

Генерування електричної енергії за допомогою виконання фізичних занять (крутіння педалей) на велогенераційній установці згідно з встановленими нормативами протягом одного місяця дає право засудженій особі на зменшення строку призначеного їй покарання у виді позбавлення волі на певний строк шляхом відрахування трьох днів

Звісно, жодного прорахунку економічного ефекту від закупівель тисяч таких установок та іншого обладнання не надають.

Таку дічь пропонує депутат Слуги народу Сергій Гривко

Посилання на текст законопроєкт (чесно, з кожного пункту ржав) itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/42794

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Нам треба законопроект про перевірку депутатів на наркотики кожного місяця.

якийсь рендомний дурачок, який випадково став депутатом: пропоную маячню, за яку ніхто не проголосує

юзери доу: треба на серйозних щах це обговорити

я вас умоляю. «план грандіозного розпилу». Панове, якщо така законотворчіть на повному серйозі закомітиться в master, то проблема тут буде віднюдь© не в розпилі бабла.

Кожен депутат зобовязаний придумати законопрект
Як реферат.
Хтось у кацапів списує а хтоссь креативний

Ждем закон о том что ойтишникам будет приказано «грести веслами» в буквальном смысле

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В чем будет измеряться мощность такого «генератора»? В килосявках?

Ефективніше буде депутатів в біореактор на газ пустити.

Почекайте, це тільки початок тих геніальних ідей, які генеруватимуть випускники Трускавецького університету.

Та взагалі то по часовим рамкам мав би бути кінець в нормальних умовах.

Воєний стан дає їм змогу розкритись по-повній. Це ще може тривати і 2, і 3, і 5 років.

Ждем закон о том что ойтишникам будет приказано «грести веслами» в буквальном смысле

Забули прописати, щоб на кожного пєдальора навісити крапельницю із контролером, яка буде із певною періодичністю йому якийсь «вінт» підмішувати, щоби оберти не падали

Нема у нас такого. Всі речовини на депутатів уходять

Нам треба законопроект про перевірку депутатів на наркотики кожного місяця.

Між іншим і справді, така практика коли з ноги візьмуть волосся фактично для всіх чиновників не завадило би, починаючи десь від дільничого. До поки президент наприклад, привселюдно заявляє — що давайте легалайз трави. Напевно хоче чогось такого, в Каліфорнії легалайз youtu.be/XN_deWwhC5I?t=180

Вообще-то, с преступлениями всё в порядке по всей Америке. Легальность травки тут не при чём.

Там сильно сократился рынок, только траву стали выращивать специально выделенных сортов и под лампами, после чего это уже сложно назвать лёгким наркотиком. Говорят разница с аутдором как между пивом и крепким виски, хотя авганцы и на воздусях умудряются получать сходный результат, но это отдельное агрономное искусство, вроде выращивания виноградников. А так то да, США самая криминальная страна в мире. В тюрьме сидит 25% от всех заключённых в мире. P.S. Уже 15 лет в тюрмах стран бывшего СССР подавляющее большинство заключённых сели за статьи связанные с наркобизнесом. Основная масса заключённых — закладчики и наркоманы.

А так то да, США самая криминальная страна в мире. В тюрьме сидит 25% от всех заключённых в мире.

я ваші коменти читаю чисто з естетичних міркувань.
у всіх темах у ваших коментах 80% адекватності, 20 — крінжатіна та руснява пропаганда ))
Це мабуть і досі впарюють по орт чи як там воно зараз називається.
1. Кримінальна — це коли злочинці на волі, а не у тюрмі,
2. Нема нормальної статистики з Китаю, та мабуть з країн Африки.
мене б так це не зачипало, якщо б ви писали якось завуальовано , але ніт.
Просто такі залізобетонні штампи з витримкою зо 20 років.

Нащо ви то робите ))

Та ніяких штампів. Власне ці усі статистичні факти наводить демократична партія США, по своїй суті вона соціалістична тільки що не марксцистка, в якості політичної боротьби. Особливо багато в них про смертні вироки, та ще більше про вбивства при затриманнях — 2.3 людини на день вбивають, при чому 40% з яких не озброєні. Порівняйте з іншими розвинутими демократичними країнами : Японією, Німеччиною, Південною Кореєю і т.д. Навіть є наукові пояснення чому так виходе. Через майнову прірву між казково багатими з мульті мільярдердними статками і тими хто на дні ієрархії, по типу нелегальних мігрантів з Мексики, чи може якимись хілл-біллі. Злочинність зазвичай породжується майновою нерівністю. А так то так, все супер добре завжди в Північній Кореї, хто насмілиться сказати, що це не так мінімум концтабор.

Якщо не помиляюсь легалізувати хотіли тільки медичний, той що знімає біль

Це така схема, по низькі американских штатах та в Канаді легалізували спочатку медичний, потім легалізували або декріміналізували, що те саме, просто усе. Та не усюди, в Техасі наприклад не легально. Хоча так ефект такий, що продажі шмалі різко впали, рівно те саме, що сталось з відміною сухого закону. Щоправда шмалити почали афганку вирощену гідропонікою — тобто дуже кріпки сорти, які сильно вставляють. Там чувачек, що цим займається розповів як воно було до та після www.youtube.com/watch?v=eLvf6CMltiE Ну і напевно, просто меньше буде дурнів, що угоріли насмерть спайсом. А коли людина справді мучається, то їй того не купити ніде.

Кожен депутат зобовязаний придумати законопрект
Як реферат.
Хтось у кацапів списує а хтоссь креативний

Не метан, а метилмеркаптан. Метан из него ещё следует получить.

Середньо статистичний чоловік якщо крутитиме во всю силу, хвилин 5 зможе видати десь 200 Ват енергії. Спортсмени, що їздять вело-гонками можуть до 10 хвилин видати цілий кілловат. Враховуючи ціну їжі, максимально не ефективний метод енерго-генерації, і сіном як вола не прогодуєш. От що реально можна би було, організувати фабричне виробництво парових двигунів для міні ектростанцій, їх можна підпитувати практично будь якою біомассою — пресована солома, пресовані листя з дерев, дрова, будь яке вугілля тощо. У Індії таки виробляють промислово та продають по усьому світу, зокрема в Африку. youtu.be/...​1ag6g?si=ABp3i1FtsrHYgD4N Паливні брикети робляться от так youtu.be/...​QXv94?si=_Mvp5XLf2jgFGvSx Технології доволі прості, ті самі колонії та і просто десь в селі люди, могли би цим заробити. Навіть просто почати з того, що купити сам движок в Індії і топити. Щоправда як відомо ще з початку промислової революції, рабський труд з механізмами не ефективний практично зовсім. А так колонії виробляють меблі і багато чого, так що ще з союзу і без того приносили прибуток.

У Вт виміряється не енергія а потужність.

Щоб за працював скажімо холодильник, вам треба 500-700 Ват потужності при будь яких інших. Звісно ви можете накопичити ваші джоулі енергії скажімо акумулятором, а потім зняти разом цю потужність та усе це ще дужче знижує загальний ККД. Там з низу народ посилається на відео де усе чітко прораховане. ККД самої людини як механізму не дуже 0.2-0.25, плюс генератор, втрати при передачі, акумулятор 0.4 і т.д. і т.п. Тобто за ті гроші, що коштує їжа — в край дороге паливо, навіть бензином значно дешевше генерувати електро-енергію.

Щоб працював холодильник треба 30-40Вт.

Ви ще забули за стартову потужність

вам треба 500-700 Ват потужності при будь яких інших

Це якщо у вас холодильник розміром як у американських ресторанах зі своїм поштовим індексом :)
Це потужність 12го інверторного кондиціонера на середніх+ обертах, а не типового холодильника. Холодильник їсть 50-80вт номінальної, як інверторний то відповідно ще менше.

до речі, в наших умовах дуже доречна ідея. Мережа міні електростанцій 5-10 на село або взагалі у кожному дворі, вирішила хоча б проблему ракетних атак на центральну енергомережу та блекаутів.
Ну і взагалі класна ідея з автономністю.

якийсь рендомний дурачок, який випадково став депутатом: пропоную маячню, за яку ніхто не проголосує

юзери доу: треба на серйозних щах це обговорити

Якщо не засуджені то кіт? Може депутати, може сироїди? Давайте не будемо зневажливо ставитись до першої ж корисної справи, яку людина згенерувала.
Тип більше, що сидільці вже й так задіяні, роблять що завгодно — будівництво-ремонти, меблі, брендові італійські туфлі. Все окрім енергогенерації.

Давайте не будемо зневажливо ставитись до першої ж корисної справи, яку людина згенерувала.

Можна ще запропонувати дути на вітряки...

Мочитись на турбіни гірдоелектростанцій

Буде гендерна дискримінація жінок
Там де 10 чоловіків можуть в одне відро
Зможе тільки одна жінка

зате можна поставити турбінку. турбіни, наче як, ефективніші за звичайні водяні колеса

Або жерти горіх, під’єднати шланг та виробляти метан, якраз вийде доставка газу.

Коли бачиш такі заяви, тільки така реакція настає www.youtube.com/watch?v=QR_jjK2bvWg Ця людина вас представляє в органі законодавчої влади під час війни.

Про всяк випадок, нагадую:

«Ідіократія» лише в 2006 році була науково-фантастичним фільмом.

В 2023 це похмура реальність.

Якось не так я собі уявляв перетворення наукової фантастики в життя.

Де мої літаючі скейти???

Марті, пробач. Ми все про*бали :(

Вибачте, якщо похитну ваше уявлення про владу в Україні, але це не рандомний дурник, а середньостатистичний депутат, і він геть не випадково став депутатом. Назбирати по вокзалах шахраїв, почіпляти на них депутатські значки, а потім навчити їх за відмашкою руки тиснути на кнопку — це головна політтехнологія української влади і її навіть не під зелених вигадали, просто зараз вона дійшла до свого апогею.

Одеська класика. Нью Васюкі www.youtube.com/watch?v=ViKPXYygc3Q Лекції о шкоді абортів і т.д.

якийсь рендомний дурачок, який випадково став депутатом

Якщо рандомний дурачок став депутатом, то дурачок тут не він, на жаль...

якийсь рендомний дурачок
випадково став депутатом

Комментировать только портить.

Геніально :))
«Мощность велосипедиста принято оценивать в 250 Вт (примерно 1/3 лошадиной силы). Но 250 Вт не профессионал длительно поддерживать не может. 20–40 с на „быстрых“ мышцах — может, даже больше.»
Вартість сонячної панелі на 570вт- 150$,

А гази, гази забули?

Протигазові заходи додати: на час крутіння педалів, закручувати пробку в «дно». І проблема газів вирішена!

Тоді вже краще свисток замість пробки — хай вчаться мелодії грати

Мурку? Цікава ідея.

Велосипед то дешевле ;)
А если серйозно, то увеличение питания заключенным обойдется дороже. Тогда уже коров запрягать.

Так саме прямопривідне моторколесо для ролі генератора коштує 100$. Одна панель замінює 5-7 «зелених велосипедів» одночасно, а при світловому дні в 15 годин і змінах по 1 годині замінює до 100 «зелених велосипедистів» :))

Тогда уже коров запрягать.

Коровам, як відомим генераторам метану, від якого вибухають корівники при поганій вентиляції, явно знайшлося більш ефективне застосування

Нефига она не заменяет зимой в Киевской области. А области где заменяет — в основном окупированы.

Якщо виробіток енергії в поганих умовах не нуль (а він 5-15% в помірно хмарні зимові дні), то питання тільки в кількості панелей і доступній площі. Зовісім затягнутих безнадійних днів у нас небагато. www.youtube.com/watch?v=NwwvSoIqeG0

А области где заменяет — в основном окупированы

Неокупованого на тій же широті куди більше.

Та я вже сам готовий крутити педалі, десь в горах Румунії, аби подалі звідси. Просто тотальна поплава державного рівня.

Поржав.
Буде смішно якщо це буде рахуватись як «зелена енергія», зі спеціальними тарифами і купою грошей з бюджету)

Та при усіх інших, буде збитки. Інакше у всіх би вже давно був вдома вело-тренажер з генератором, коли є час покрутив і зкостив грошеняток. Та покишо навпаки, коли йдеш в тренажерний зал ще і платиш. А вело спорт взагалі коштує дуже багато. Собівартість кіловатт-часу електро енергії з атомної станції меньше гривні.

я вас умоляю. «план грандіозного розпилу». Панове, якщо така законотворчіть на повному серйозі закомітиться в master, то проблема тут буде віднюдь© не в розпилі бабла.

youtu.be/D8rj_2zytUA
Як раз відео до теми.
Якщо коротко то лампочку засвітити чи тел зарядити — піде.
Законопроект виглядає як план грандіозного розпилу бабла.

Я теж того року по гайдам з ютубу створив подібну хрінь. Прикольно, навіть щось заряджає але на мій 100 ампереий акум крутити мені до кінця зими так

Який в нього генератор, 40А ? Беріть ALB4351 200А — коштує $200, я вважаю, то не висока ціна за комфорт.

Так питання не в генераторі.
Тренований велосипедист може крутити десь 300W впродовж 2х годин.
А нетренована людина — ват 50.
Враховуєм ккд генератора і отримуєм одну лампочку розжарювання.

На повному серйозі цікавився питанням минулого літа, чи доцільно замість сонячних панелей добувати енергію у такий спосіб. Ні, не доцільно, ті десятки Вт, що таким способом можна нагенерувати, окуплять обладнання лише за місяці інтенсивного чи роки не дуже педалювання, навіть без оцінки витрат на їжу, навіть яка-небудь саморобна парова машина з генератором і то адекватніше буде.

Військові застосовували ручні генератори типу такого reibert.info/...​ds/prodam-pzu-5m.1019593 виключно через неможливість гарантувати термін зберігання батарей у зарядженому стані на довгі роки при консервації на технологіях середини минулого сторіччя. Зараз, нішу джерела енергії «останнього шансу» зараз повністю взяли на себе сонячні батареї, а літієві акумулятори легко зберігають заряд рік і більше.

Ну на фронті батареї можуть битися від постійних вибухових хвиль та уламків.
Сучасні батареї звісно легші, дешевші та довше тримають, але підвозити свіжі теж не завжди можуть.
Тому подібні девайси в принципі штука корисна.
Впевнений сучасні аналоги теж є ( маю на увазі не хлам з аліку, а нормальні військові)
Типу такого prom.ua/...​gOG4BL7GMcvhoCyaEQAvD_BwE

Сумніваюсь, що людина на велотренажері імунніша до уламків, навіть якщо педалити в касці і бронежилеті.

Руками ти зможеш генерувати епізодично максимум 50вт і хвилин з 10. Простіше батарейку взяти більшу, бо в літія ~150вт на кг, чи самий малий бензогенератор. А то тут за день не вийде замінити навіть 10вт сонячну панель, зате біцаки будуть що треба.

Це типова серія «95 квартал»

«П’ятнадцять мільйонів нагород» — 2 епізод першого сезону. Футурологія поступово втілюється в життя..

Я бачу багато серйозного і аргументованого негативу в інфополі (та ж відповідальність Зеленського за корупцію). Думаю, це такий спосіб відволікти увагу людей і змінити трошки фон новин. Не вперше таке вкидають уже.

Я так думаю, що просто депутат повинен генерувати хоч щось, щоб була «тіпа двіжуха».
Це і смішно і грішно, але я не дивуюсь.
Особливо після того, як випадково був присутній при тому, коли дівчина з макбуком пропонувала (для отримання гранту мабудь (?) інновацію: «Побудувати завод з переробки навозу, і це дозволить отаплювати село у якому вона живе»
Звичайно головним на проекті вона бачила себе...
І, повір мені, ніхто навіть не посміхнувся...
Все чемно і серйозно...

Побудувати завод з переробки навозу

Можна метан добувати.
Але не сильно знайомий із ефективністю таких методів
А от точно знаю що у скрутні часи у селах люди опалюються спалюючи висушені на сонці коров’ячі лепішки. Думаю паливні пелети з них цілком можливо робити. Хоча думаю із соломи їх робити ефективніше і соломи тупо більше ніж гівна.
Але якщо дівчина все прорахувала і це матиме профіт то прокатить будь яка фігня, якщо матиме ROI

Але якщо дівчина все прорахувала

IMHO без залучення профільних експертів то прорахувати вельми не просто, а скоріше неможливо.
То ж не вірю, що прорахувала :(

ну тут, доречі, можливі варіанти. Правовірні гімняшки великої рогатої худоби, правда, переробляти в тепло гріх, бо їх треба в поля. А от якщо залучити свиняче гіменце, то тут і довкіллю котисть буде і профіт. Щоправда я не чув таких проектів.

А от якщо залучити свиняче гіменце, то тут і довкіллю котисть буде і профіт.

Ти коли-небудь чув, як воно смердить?
Наприклад, коли вітер від свиноферми у сторону міста чи села дує.

якраз чув. тут можна навтіь не свиноферму, а свиносусіда мати )
Але ж раз «на заводі» значить воно якось культурно буде перероблятися. Та й завод буде розташовано безпосередньо на місці виробництва сировини. Тобто гірше не стане точно. Ну хіба що до смердіння свинячого продукту додасться ще смердіння заводу.

буде розташовано безпосередньо на місці виробництва сировини

Посеред села 😂

Я считаю, что лучше их продавать на аутсорсинг. Айтишники все равно все уедхали, остались гиг контракторы и зеки. (Интересно какой стату будут иметь гиг- контракторы у зеков? Наверное рядом с опущенными🤣

вчені хочуть згвалтувати журналіста

Я поки законопроект не побачив теж думав що щось «накрутили»

проект законопроекту just for lulz <> «влада пропонує в’язням»

Пофіг. Така дічь здоровій людині навіть в голову не повинна приходити, не те щоб пропрацьовуватись, викладатись на папері та до ради подаватись.
А так проекти законопроектів мають шанси стати законами. А далі великий велосипедний розпил

з іншого боку і клікбейтні заголовки не повинні в голову приходити.
ну просто я не люблю клікбейт

Сорян, не хотів зробити прям клікбейтний заголовок.
Я вважаю що нардеп це представник влади = влада. Подав до ради значить пропонує

подав же до ради. значить треба «вдала пропонує депутатам крутити педалі за зменшення строку» )

Підписатись на коментарі