OpenAI оновила кінцеву дату тренувальних даних ChatGPT

TelegramУсі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | AI!

В мережі помітили, що тепер замість «Моя база даних була останній раз оновлена в вересні 2021 року» мовна модель GPT-4 відповідає «Моя база даних була останній раз оновлена в січні 2022 року». Схоже, що OpenAI випустив оновлення цієї версії мовної моделі.

Мої навчальні дані охоплюють період до січня 2022 року, а це означає, що мої знання базуються на інформації, доступній до цієї дати. Я не маю оновлень у реальному часі або після січня 2022 року. Однак я можу допомогти у створенні інформації, зробити прогнози або надати загальні знання на основі даних, на яких я навчався.

Потім автор допису спробував запитати інформацію про новину з листопада 2021 року, коли Льюїс Гамільтон виграв Гран-прі Катару, а також запитати, хто виграв чемпіонат «Формули-1» у 2021 році.

ChatGPT дав правильні відповіді на обидва ці питання.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Воно ж просто галіцюнує, мені от таке видає:

As of my last update in September 2022, I’m aware of events up to that time. I don’t have real-time or post-training update capabilities, so any events after September 2022 are unknown to me.

Тепер воно замість ниття по 5 разів про September 2021 буде нити 5 разів про January 2022?
Комусь вдавалось заткнути його з першої спроби та змусити дивитись в ті дані що в нього є?

Щойно запитав його, відповідь: Информация, которая доступна мне, актуальна до сентября 2021 года. Если у вас есть какие-либо конкретные вопросы или нужна информация на основе знаний, которые были актуальны к этой дате, пожалуйста, спрашивайте, и я постараюсь помочь.

Я уточнив у нього: Извините за недоразумение. Моя база данных была актуальной до сентября 2021 года, и у меня нет доступа к информации, которая появилась после этой даты. Если у вас есть конкретные вопросы или запросы, пожалуйста, уточните их, и я постараюсь помочь на основе моих знаний, актуальных к сентябрю 2021 года.

Актуально для GPT 4. 3.5 не оновлювали

Підписатись на коментарі