Як ви росли протягом 5 років?

Хотів би зробити невелике опитування щодо зростання програмістів, думаю початківцям, та й не тільки, було б цікаво дізнатися про досвід інших. Дуже коротко і за роками, наприклад:

Спеціалізація: python developer
Навчання: зайняло 1рік (курси, проекти)
0 рік: джуніор розробник, зп 600 $, перша компанія
1 рік.: підвищення на 400 $, дали більше відповідальності на проекті
1 рік 6 міс.: strong джуніор, перейшов в іншу компанію, зп 1300 $...
І т.д

Якщо є бажання, можете більш детально розповісти як розвивалася ваша історія програміста. Буду вдячний за ваші відповіді.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добре кушав.
Шапку носив.

За 6 років виріс з 150$ джуна (2005) до 1400$ тімлід/архітект. Потім пішов на 1800$ на міддла на 8му році. А за останні 5 років деградував технічно, але виріс по зарплаті.

Це стартап був з лімітом грошей і наймали трохи нижчє експірієнс ніж потрібно було. Ну і добрий приклад того, що лички та грощі не завжди йдуть поруч.

Я був в 2018 тімлідом за 900$, правда як джун-тімлід над джунами і через недовгий час, після отримання неадекватних вимог для рейзу, пішов через дорогу на +1000 з личкою мідла :D

На ті часи — це була досить непогана зп, звісно для Києва це була невелика зп.

Схожа ситуація, починав в 2006 з 100$ і за 5 років виріс до помідора з зп у 850$, потім змінив роботу на просто девелопера з зп у 1600$, за сім років доріс до 4к, коли вже був лідом, а потім пішов на аутстаф звичайним девелопером по ремоуту, почалась пандемія, зп виросла більш ніж на 50%, але відчуття, що деградував по скілам і взагалі не розвинувся, хоча це може суб’єктивне передчуття або просто стало нудно від одноманіття.

0-2 лет — мидл в шараге 800$/мес
2 года — синьор 1200$/мес
3 года — синьор 1800$/мес
4 года — синьор 3000$/мес
5 лет — уставший синьор

Джуном я был еще до моего рождения, а трейни — никогда

Ну... перші п’ять років це кінець школи та перші роки в інституті, тому я просто насолоджувався життям там писав усе, що хотілося, інколи те, що просили інші. Головна проблема полягало у тому, що не було свого комп’ютера, тому приходилося писати та відлагоджувати код у зошиті, щоб економити час в обчислюванному центрі. Що за цей час зроблено? Важко зараз сказати коли, за п’ять років я Вивчив різні асемблери x86, Z80, та 6502; з мов програмування були Pascal, C, Delphi, Borland C++ 3.11, з баз даних були Paradox, Interbase.

З проектів було:
Написав на Pascal з графічним інтерфейсом програму для гри в 64-клітинні шашки, яка грала в силу 2-го розряду, може трохи сильніше. Потім інтерфейс на Delphi.
Різні ігри типу boa & apples, танчики з лібою Allegro на DJGPP, гра 4-фарби, де як у Lines генерується різнокольорові кульки, які треба перемістити у зону та зафарбувати (неможна фарбувати спільні зони в один колір), останні три культи не переміщаються, але можна обирати колір.
Була спроба написати операційну систему: MBR парсив FAT12 на дискеті, знаходив exe-файл на паскалі, завантажував його скіпаючи код ініціалізації, прога на обмеженому паскалі (без хіпа, тощо) знаходила вже dll-файл на Delphi, завантажувало його, переключалася у захищений режим та робила jmp на якийсь entry, цей entry вішався на IRQ 0 та 1, по таймеру смінював кольори, по клавіатурі другував скан-коди.
Різний реверс-інженирінг, коли ти патчив exe-файл таким чином, щоб програма ставала рареєстрованою копією.
Різні лаби з цікавого запам’яталося розпарсити код на Pascal та відобразити блок-схему (приблизно робилося за 1-2 дні), написати на асемблері без використання сопроцесору перемноження дійсних чисел у форматі IEEE, (1 день). Різні курсові типу написати розв’язок задачі лінійного програмування якимось методом, ввод та відображання результатів у Turbo Vision, різні бази даних від Paradox до Interbase на Delphi, можливо навіть комусь під замовлення.

Але по відчуттям, саме навчання біло місяці два-три, як освоїв Сі, цикли, умови, змінні та відлагодження. Усе інше (ліби, мови програмування) ти просто перекладав на мову програмування Сі як би ти сам це написав. Можна сказати, що з тієї пори мій зрост зупинився на довгі роки, поки не дізнався про монади та залежні типи.

Я чуть похудел. Пришлось новые джинсы покупать

0 рік- 300$ студентом на великій галері на не дев позиції
2 роки — 1000$, не дев, мід тайтл, та сама галера
3 роки — 1500$, свічнувся на дева, мід тайтл, та сама галера
4 роки — 2000$, сіньор тайтл, та сама галера
4-5 років — 3800$, сіньор, галера через дорогу

2004 — $120 — роги та копита в офісі з фільму Office Space
2005 — $350 — роги та копита в онлайні, кліпав сайти для різних американських дрочунів
2006 — $650 — галэра
2007 — $1200 — галэра
2008 — $3500 — галэра продала тушкою в Європу

Специалізація: програміст
Навчання: 5 років

Нульовий рік (підроботка в сапорті) спочатку 300грн/міс за півставки, потім 900грн/міс за повну ставку (і це робота з ночними змінами)
Перший рік — зарплата $200
Другий рік — зарплата $400
Третій рік — зарплата $500 чи 550 не памʼятаю
Четвертий та пʼятий рік — кажись $1200

Я краще не буду продовжувати, бо получу пілюлей за розкриття секретних даних ))))
Зараз пішов 17й рік, зараз зарплата вже не подвоюється як на початку 😂

Зараз пішов 17й рік

Ого, тут таких мало)

Наконец таки наработал недостающие 20кг для идеального веса, доволен :)

+14 кг. Але м`язів) поринув у світ заліза
Middle->>Lead

+17 кг с початку ковіду до «пікової форми».
-10 кг за минулі 4 місяці після підключення спортивних тренувань, адекватного харчування та виключення алкоголю.

мені б так! а розкажіть за харчування детальніше і не впливає на роботу мозку?

Я міг і працювати і худнути тільки на кето дієті, бо тоді голоду не відчуваєш)

з кето складно жити ) колись теж пробувала

Я передивився безліч різноманітних відео на цю і суміжні теми цього літа. Про харчування можна подивитисть тут: www.youtube.com/watch?v=jLkLH_RQRuQ. Взагалі чудовий канал. Якщо коротко, то рекомендується їсти достатньо білку, бо він дає відчуття ситості. Для вуголеводів краще обирати ті, в яких багато клітковини та брати менше тих, в яких багато крохмалу. Бажано виключити прості цукри. Жир можна отримувати з мʼясних та молочних продуктів, заправок салату, тощо, спеціально фокусуватись на ньому не потрібно. Ще по харчуванню цікавий канал www.youtube.com/@DrEricBergDC, але я не переконаний, що кето то моє. Я більше за low carb. Але там багато цікавої інформаціі про продукти загалом. Мозоку потрібні якісні жири.

Тобто для мене харчування — це мʼясо (птиця+стейки), креветки (в них майже немає жира, практично чистий білок) яйця (яких, виявляється рекомендують їсти більше) та зелені салати must have, а далі щоб було не нудно. Відкриттям для перекусів стали jerky (які в основному протеїн), але згодом вдалось відмовитись від перекусів. Майже не їм мучне та зернове, тому що в ньому занадто багато калорій: в основому це в булочка в бургері, які я також їм не кожен тиждень. Дуже допомагає трекер калорій та зважуватись кожен день вранці після вбиральні для відслідковування прогресу.

По тренуванням, вирішив тренуватись перед сніданком, щоб швидше спалити залишки глікогену та почати спалювати жир. 3-4 дні тренування на тиждень: година силова або кардіо, потім година йоги або рекавері. Також рекомендують гуляти 8-10 тис кроків на день, але я почав менше хотити коли почав відвідувати зал.

Ще декілька цікавого:
www.youtube.com/watch?v=KHaCKudtVi0
www.youtube.com/watch?v=XPNBBJHjRk8
www.youtube.com/@MarioTomicOfficial
www.youtube.com/@GravityTransformation
www.youtube.com/@JeffNippard — цікаво розвовідає про різні дослідження та використовує обгрунтований науковий підхід трохи більше, ніж інші
www.youtube.com/@JeremyEthier

А цей канал допоміг змінити погляд на алкоголь www.youtube.com/@LeonSylvester

о атлін Х я дивилася коись багато! вчилася по них присідати ))

Якщо підсумувати, багато активностей, правильне харчування, сон та відмова від алкоголю та трекер калорій ? Яка оптимальна швидкість втрати ваги, і як знайти мотивацію? Чому відмовились від jerky ? Чи є тяга до алкоголю чи солодкого ?

Так, але якщо звести до одного речення, втрачаюся важливі деталі. Розуміння чому рекомендують робити те чи інше краще допомагає вибудувати потрібні звички. Наприклад, відомовитися від перекусів я вирішив тільки коли зрозумів як працює інсулін, тому що він підвищується після вживання вуглеводів та блокує спалювання жиру. Тому, для кращого спалювання жиру потрібні перерви між їдою, а також інтервальне голодування. Якого можна досить легко притримуватись, коли тренуєшься декілька годин вранці і снідаєш після тренуваення.

Яка оптимальна швидкість втрати ваги

Швидка відповідь: 0.5-1кг в тиждень. Але треба враховувати, що при схуднені втрачється не тільки жир, але й мяʼязи. Тому потрібно робити силові тренування та їсти достатньо білку. Також були дослідження скільки людина може максимально спалювати жиру в тиждень. Ось відео з більш детальною інфоромацією www.youtube.com/watch?v=yTiOH6ecktE. Максимальна швидкість: 69 ккал на кілограм жиру в тілі на день.

і як знайти мотивацію?

Для кожного це своє. Молживість бути активним, енегрійним і продуктивним для когось вже достатня мотивація.

Чому відмовились від jerky?

Jerky — крута річ і чудовий варіант перекусу. Я відмовився не від них, а від перекусів. Коли в кожній страві достатно протеїну і інші речовини збалансовані, бажання перекусити не виникає.

Чи є тяга до алкоголю чи солодкого?

Ось чудове відео на цю тему: www.youtube.com/watch?v=_D6lMQz8wTw. Коротко, якщо вімовитись від цукрів, і мінімізувати вуглеводи, тяга до солодкого і алкоголю зникає. А на цьому каналі www.youtube.com/@LeonSylvester Леон розповідає як буди в соціумі, в якому алкоголь вважається прийнятною нормою, хоча насправді це наркотик, як і багато інших. Це для тих, хто хоче позбавитись взагалі. Я інколи дозволяю собі кайфанути від якісного пива 😊

Респект! А як у вас з фруктами, там же ж багато фруктози? Обмежуєте їх в раціоні чи ні?

Дякую! Фрукти мало їм, думаю, варто більше, але мені просто не хочеться, спеціально себе не обмежую.

щоб трохи розбавити тренд

скинув bmi 25.2 -> 19.2, повна абстиненція, можу пробігти 3км на пятірку за стандартами 10 класу, власне як тоді і бігав, краще і тоді майже ніколи не вдавалося, ну і зараз бажання витреновуватись нема, і так вистачить

по роботі — як сапортив ентерпрайз-г так і роблю це, тільки замість півтора десятку трейні-джунів на шиї стільки ж сеньйорів з якими різниця тільки в тому, що бояться запитати перед тим як зробити неправильно, ну і добре, менше часу витрачаю на сизифову працю

Зайшов написати про +20 кг за 5 років і зрозумів які ми всі передбачувані :)

+10кг.

А що таке — strong junior та які ще є рівні?

Або Junior із синім поясом по BJJ.

Я еще столько не проработал.

Роблю роботу яку робив 10 років тому

Останні 4 роки зростання довелося проковтнути разом з гордістю

Треба гроші...

Останні 4 роки зростання довелося проковтнути разом з гордістю
Треба гроші...

З іншої сторони коли бачиш скільки відклав за цих 4 роки, то ж розумієш що це не даром було. І фіг б ти стільки нагріб якби думав про кар’єру.

Я в такому моді працюю тільки 2 роки, і вже різниця дуже відчутна.
Ще б 3-4 роки а далі можна і менеджером осісти в якусь нудну компанію.

Кастомер саппорт за копійки — світч у фронтенд компанія#1 — джун, компанія#2 -мідл, компанія #3 мідл-нарешті нормальна зп але недовго, далі бенч- та відпустка за свій рахунок.

скільки не їм — все одно чомусь не зростаю 🤷

Та сама фігня) Тільки зал допомагає набрати хоча б 3-4 кг.

Набрав з початку ковідла 28кг, побігав по лікарям, почув від ендокринолога що я просто багато жру, врешті взявся за себе, цього літа скинув 13 кіло і продовжую втрачати

розкажіть, що змінилось, що почали втрачати вагу?

Та записався на одну програму схуднення, якщо узагальнити, то просто харчування з дефіцитом калорій — менше солодощів, жирного, відмова від солодких напоїв, компотів, свинини і тому подібного. Але більше білку і клітковини, при цьому їжа збалансована щоб отримувати все необхідне організму.
Ще там же комплекс тренувань є, але через травму я підзабив на це діло, та й воно на прогрес схуднення мало впливає, чисто для краси:)

Я з ковіду до 130 відіжрався, ну воно й до нього немало було, але це вже сильно занадто.

Нічого страшного, і більшу вагу скинути реально, головне схуднути до того як це суттєво погіршить здоров’я:)

Ну гіпертонію вже встиг заробити, але в перспективі там значно цікавіші. Тому зараз також втрачаю вагу, бо відчуваю що запасу міцності вже лишилося не дуже багато)

набрав 10кг, сів на дієту набрав ще 10 тепер хз що далі. Навіщо топік якщо є вкладка зарплата і там дивишся динаміку. Якщо хочеш дізнатись чи мало тобі платять? то так мало xD

Лычки значения не имеют вообще, это фикция. Чем быстрее ты это поймешь, тем лучше.
Тоже python dev.

Компания А.
Изначально 1200. Через полтора года 1400. Еще год на том же уровне.
Компания В.
Изначально 2500. Еще год на том же уровне.
Компания С.
Изначально 2500. Каждые полгода примерно +200. Застопорилось на 3500 с началом войны.
Компания Д.
Изначально 4000

Ковід, війна тому переважно вшир. Соррі.
Питання не зовсім зрозуміло: перших 5 років в айті, останніх 5 років?

Це мабуть запитання після 5 років з попереднього запитання «Ким ви бачите себе через 5 років?» 😂

такі опитування, робляться анонімно, а не де різні зацікавлені люди (рекрутери, кримінали, колеги) можуть тебе тректнути...

Ага ще СЗР, воєнкоми. Часто взагалі таке буває?

В основном вширь :-(

Та да. Ще з початком ковіду такий подумав — о кул, не треба добиратись до офісу, перед роботою залишається багато часу побігати.
Потім «ну парки заборонили відвідувати», і взагалі у мене лапки

Чоловіки зазвичай так швидко еірбегом набирають

Підписатись на коментарі