Біль рекрутера 😥 😔 😩

😥 😔 😩 Біль рекрутера — це коли Djinni підняв бонус за найм, відгуків на класичних job порталах мало, а просто писати в холодну в LinkedIn вже не працює 🤷‍♂️
Інколи приходить думка, що краще навчити всьому нову людину без досвіду і створити свого ідеального кандидата.

Підскажіть, де ви шукаєте роботу , на яких платформах?

Колеги рекрутери, чи стикаєтесь ви з цим і що вам допомагає знаходити спеціалістів?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

>>Я задоволений(-а) матеріальною компенсацією своєї праці в компанії — 67%
может в этом дело?)

Згоден, ще одне гостре питання для ринку праці під час війни

Тут треба зрозуміти, що завжди будуть ті, хто буде не задоволений рівнем доходу

ви мене не так зрозуміли) зараз коли ринок на стороні компаній — адекватна вакансія с адекватною зп дуже швидко буде закрита. більше секретів ніяких немає.

Краще самому вивчитись і стати кандидатом, якого не вистачає :) а так ви просто рибалки в озері де купа мальків, а ви ловите дельфіна

Пів року тому втратив роботу, почав шуками, з чим зіткнувся і як знайшов, тобто відповісм трохи більше ніж питали, можливо буде цікаво і знадобиться.
1. Написав рекрутерам які мені писали пропозиції через Linkedin
2. Частина дала відгук на Linkedin у вигляді контактів якихось там менеджерів
3. Написав тим менеджерам — частина не відповіла зовсів, частина довго (тобто тиждень і більше чекав відповіді щоб хоча б познайомитись)
4. Djinni — я просто оновив своій профайл і відкрив його для пошуку. Тут дещо важко бо прийшло загалом під сотню пропозицій, які між собою перетинались (декілька менеджерів з однієї компанії, фралансери з однієї компанії)
5. Далі реагував і дивився по своїх вимогах наприклад
— питання податків
— вимоги до локації
— вимоги до трекінгу часу (мене трохи нервує працювати з увімкненою камерою)
— стабільність проекту (не дуже мені хочеться працювати з коспанією яка на Upwork берез замовлення, я не кажу що це погано, але це не мій вибір)
— етапи співбесід і розрив між ними, ми поздоровкались, далі мені «можемо співбесіду з HR запланувати на наступному тижні або ще пізніше», мені це трохи не цікаво, бо якщо потрібен спеціаліст, тим більше що я шукав роботу терміново — розтягувати співбесіди на 2-3 тижні, це занадто.
6. По фінішу я розглядав реально дві пропозиції які мені були цікаві, обрав ту — де всі питання ми узгодили фактично за 3 дні, у Вівторок вони прислали мені пропозицію, поспілкувались з менеджеркою, наступного дня вже технічна співбесіда, у Четвер мені відправили договір про намір, а у ПОнеділок я почав працювати.

Подскажи плз занижал ли ты зп на джинни от той которая была до войны?

ні, я навіть накинув трохи більше від того — що у мене було до втрати роботи і компанія що мене так швидко взяла — мій запит був у дельті яку вони пропонували.

Дякую за розгорнуту відповідь, цікавий кейс.
Який для вас спосім пошуку роботи виявився більш дієвим? Djinni, якщо я правильно зрозумів?

так Djinni бо як показав мій досвід, ті люди хто пропонують щось сьогодні — втрачають свою актуальність через пів року — рік. Ще один приклад у 2020 році мені дівчина фрілансер по найму запропонувала дуже цікаву позицію у Limkedin (хоча я і не розглядав зміну компанії, але мене прям зацікавило), ми поспілкувались, було дві співбесіди — швидко все прошлой, але тоді прийшов Covid і вона мені повідомила що компанія заморозила всі найми. Через пів року я побачив рекламу на Linkedin стосовно тієї самої вакансії — написав тій самій дівчині, але вон була не вкурсах і їй було не цікаво займатись моїм питанням, згодом з’ясувалось що всі данні стосовно тих що були співбесіди втрачено у компанії і кінців немає.

Djinni, якщо я правильно зрозумів?

Так, я один раз на ньому знайшов собі партайм і працюю з тією компанією вже років 5 напевно і ось цей кейс що я вище написав.

PS

відгуків на класичних job порталах мало

тут знову від себе додам, по моєму напрямку DevOps напевно 100% колег що є і що були рівня мідл, сіньор, лід з ким підтримую зв’язок — ніхто не хоче «рипатись», типу є робота, зараз не на часі щось міняти, у мене було кілька цікавих пропозиціях, я знаю що люди мають менше грошей працюючи на позиції, але всі відмовились — бо бояться. Тому думаю це один із моментів чому немає відгуків.

На джинні все ще накручено з локацією удалЬОнкою(обмеження локацій) та фоп
Але працює краще лінкед ін спаму

тут интересно про Джинни, за последних 8 месяцев 0 предложений (раз в месяц обновляю профиль), я конечно понимаю что война и тп, но там на всех анкетах по 0-1 просмотров, есть только у чела с 10лет опыта и 2к зп

Djinni підняв бонус за найм

с джинни что-то произошло помимо войны?

просто в линк до сих пор прилетает около 5-10 предложений в месяц, а джинни просто умер.

Дякую за коментар.
Змінились умови найму для компаній та рекрутерів, навіть відгуки на опубліковану вакансію вже досить дорогі для рекрутера, тому деякі навіть не публікують вакансії там.

Інколи приходить думка, що краще навчити всьому нову людину без досвіду і створити свого ідеального кандидата для іншої компанії.

Виправив вам трошки текст, не дякуйте

думка, що краще навчити всьому нову людину без досвіду і створити свого ідеального кандидата

класна думка, втільте її — на ринку сила-силенна джунів

Сьогодні перший робочий день. Написали на лінкедині ) Шукав там, на джіні та доу.

Djinni, LinkedIn
Коли мені пишуть в LinkedIn, то 90% повідомлень про роботу це просто біль

То вже стало таким мемом, що якщо вони введуть платну опцію «щоб не писали рекрутери» вони озолотяться просто.

Інейл вимкни
Вони ж продають рекрутерам послугу «масовий спам по ключовим словам з підстановкою імені»

Надо искать качественные проекты и подробно описывать вакансии. Потом начинаешь вытягивать данные с рекрутера, а там приколы типа оплата на 20й день или не компенсируют все налоги. Знакомый уволился на новый оффер и на проект с 0, потом кастомер передумал и через 2 месяца выставил всю команду на мороз

На github жеж. Смотрите кто матчиться по коду — делаете ему пулл-реквест с вакансией

Зараз ніби ринок роботодавця і на одну вакансію 100500 відгуків, хіба ні?

якщо говорити про технічні позиції з популярними стеками, тут можу погодитись
якщо вакансія має специфіку чи конкретні вузькі вимоги (як деякі в моїй компанії), то тут буває по 5± відгуків на місяць

Якщо ви шукаете аля кріеторів на ютюб (аір менідія це наче про продюсування ютюберів) — то дійсно їх тре хантити інакше — де вони тусуются там і шукати =)

Вакансії в лінкендіні можна розміщувати. Не спамити людям а саме розмістити вакансію

Інколи приходить думка, що краще навчити всьому нову людину без досвіду

Ну так працююча система підготовки кадрового резерву — це взагалі-то дуже непогана річ. Якщо ви можете її собі дозволити :)

Не знаю куди писати, якщо дозволите. залишу тут:

Цього року закінчив ХНУРЕ за спеціальністю управління інформаційними системами. Приблизно на початку 2022-го року вибрав для себе веб-розробку.

Починав пошук роботи із Work.ua. Веб-технологія, Python, копірайтинг, введення даних. Мені здається, кількість поданих заявок перевалила за кілька сотень. У червні цього року, закінчивши універ, вирішив заносити всі вакансії на які подаюсь до таблиці.

І так почалися мої пошуки. До Work.ua влітку додався Djini, Dou, Linkedin, ZipRecruiter, Indeed. З початку серпня також зайшов на регіональні сайти пошуку роботи в Канаді, США та Європі.

На момент написання коментаря, за останні 3 місяці пошуку я зібрав таблицю зі 148 поданими заявками, і через нерозуміння і нескінченну якість відмов було видалено таку ж таблицю з ±400 вакансій.

Відповіді або ні, або пишуть про «порожнє резюме», хоча все ж таки мені вдалося знайти два приватні проекти: один за репетиторством Python, і один — дрібна робота в якості веб-розробника для маленького сайту портфоліо для бізнесу з продажу котів у США.

Де шукати досвід, якщо ніхто не бере без досвіду? +Своя історія: війна, втрата всього, поневіряння по орендованих квартирах без грошей...

Продовжувати шукати? Міняти професію? Виїжджати та шукати інший ринок? Або 600та вакансія буде успішною?

P.S. Кому буде цікаво, додаю своє резюме.
P.S.S. Вибачаюсь якщо кому здасться за скиглення, просто цікаво скільки таких як і я — про що думаєте ви? Чи є план?

drive.google.com/...​drdv34wp/view?usp=sharing

H A R D S K I L L S :
Software development
HTML
MySQL
PHP
XML
Javacript
jQuery
CSS
Python
React
Angular
Asp.Net
Vue.js

Та ти спец на всі руки, дивно чого це ніхто не забирає такий скарб...

Не впевнений щодо того, сарказм це був чи ні, але я вже банально не знаю, що ще вчити щоб мене взяли. Читаю вакнсію — бачу бібліотеку — йду вчити.

Читаю вакнсію — бачу бібліотеку — йду вчити.

так ви точно нічого не знайдете, з підходом «бачу — йду вчити».

а список вказує що ви не знаєте — нічого.

у списку новачка, в general секції повинні бути технології які не пересікаються.
причому — увесь стек розробника, а у вас не вказано жодного фреймворка для написання тестів, жодного ORMа, жодного CSS фреймворка.

а — замість досвіда роботи, бо він — 0 років, назва, опис, посилання на пет проект, чи курсовий.
В якому використано все що вказано в секції general

Інше все, що вчили за принципом «бачу — йду вчити» — в секцію Additional.

Приклад про «не знаєте нічого»
React
Angular
Vue.js

Досвідчені фронтедери можуть такє писати, і то — зазвичай фронтендер пише в основному на одному з вказаних фреймворків, а з іншими мав досвід.
тому, навіть у досвідченного буде:
General:
Vue.js — (бо останні роки переважно на ньому)
Additional:
React — (бо з нього починав)
Angular — (бо було пару проектів)

А якщо відразу 3
то
або мідл+ фронтендер
або
не знає нічого з вказаного доладу, щоб міг почати працювати з першого тижня.

Не парся, у мене в 2004 році таке саме було: розсилав резюме усюди, якщо кудись запрошували то щось читав-повторював.
Пам’ятаю в фоззі ходив, в вишневому на складі. Там по сіквелу завалили, сказали що можна через пару тижнів прийти щаново. Купив книжку, щось чиитав, потім другий ращ до них ходив — все рівно не здав.
І так щось місяців два бігав мабуть.
Закінчилось тим що взяли одночасно на дві роботи — на нивках якась була стрьомна шарага, софт для маків робила — туди трецні тестувальником запросили, та ще одна, софт по типу 1с конфігурувати та інсталювати.
Зрештою пішов у другу.
Оглядаючись назад порадив би собі (і тобі теж) не розпорошувати зусилля, вибрати щось одне, якийсь nodejs чи там python, що більше подобається + англійська і дового та нудно себе в цьому прокачувати. Паралельно подаватися на інтерв’ю на позицію мідла сіньора по цій технології і тупо вчити те, що питають на інтерв’ю, тобто читерити. Питання на інтерв’ю в більшості повторюються. Через якийсь час будеш знати відповідь на більшість з них. Про те що там це не зручно чи ще щось забий — я колись по молодості здуру одну рекрутершк на три букви послав, вона пообіцяла усюди мене забанити, але так сталося що через два роки я працював в однвй конторі з нею. До того часу вона про мене забула, а я здивувався, коли побачив її ім’я та прізвище в корпоративній розсильці.
І вчи англійську. Це в програмувані саме складе і саме основне.
Успіхів!

Я бы не завышал свой тайтл. От джуна ждут «горящих глаз» — это элементарно.

Рынок очень поменялся в последнее время, вопросы, «что такое ООП?» уже не задают, ожидается совсем другой уровень от мид-сньер.
Недавно, я проходил интервью в 3 компании, на синьера. Везде было 2-3 med-hard algo-leetcode задачи + hard sql-leetcode — это must have, для мидл+ еще будет behavior — где в твоем опыте копаются && SysDesign — отлично показывает дизайнил ли ты что-то в своей жизни.

leetcode && sql задрочить возможно, behavior и SysDesign — нет, опытный интервьювер раскусит элементарно, оно тебе надо слыть, как трепло?

интервью в 3 компании, на синьера. Везде было 2-3 med-hard algo-leetcode задачи + hard sql-leetcode

Это были украинские компании?! Если да, мне прям вот очень интересна корреляция таких задач с реальной работой, которую потом придётся делать.

Я вполне допускаю существование как проектов, где реально используются адовые SQL запросы, как и проектов, где действительно нужно хорошо разбираться в алгоритмах и computer science. Но, чтобы в 3х компаниях подряд...

З мого досвіду, ті, хто мають такі інтерв’ю, це компанії, де треба пахати що віл, а платити будуть дай боже аби по ринку. Були пару укр продуктів куди я хотів потрапити, але тупо не зміг пройти «таке» інтерв’ю, бо я до такого принципово не готуюсь — мій досвід є мій досвід, щось задр*чувати бажання не маю... так от, я не міг пройти, зате потім знаходив людей звідти, і завжди чув «у нас все по-жоскому, куча мікросервісів, ху*о-мое, правда зп перший квартиль, і багів купа, і працюємо по 10 годин бо не встигаю, бо занадто все overcomplicated». Зате всі компанії куди я в результаті потрапив (3 підряд), де працював з крутезними людьми на цікавих проектах, де мені давали можливіть вчити купу всього, ще й платили вище ніж 3 квартиль сістем архітекторів на доу (а я upper-middle, або pre-senior у фронтенді, за особистою оцінкою), — всі мали інтерв’ю аля «оце вмієш? а ось це як би зробив? а розкажи що цікавого робив і як?». І все. Ніяких технологій, ніяких алгоритмів, нічого. Бо я не principal щоб дизайнити всю систему. І я не пишу low-level алгоритми для кодування медіа.

Коротше #многабукав, вибачаюсь, але імхо ринок який був такий і є, хіба що деякі компанії вирішили що їх стартап із гівна і мікросервісів це саме те, що їм потрібно, тому намагаються найняти тих, хто все це «подужає».

Я бы не завышал свой тайтл. От джуна ждут «горящих глаз» — это элементарно.

Я не про те, щоб влаштуватися на роботу сіньором на початку свого шляху — це не реально.
Я про те щоб прокачувати скіл проходження інтерв’ю, який важливіший навіть чим саме програмування. Бо якщо програмування може вивчити хто завгодно який володіє деяким природнім задродством і більш-менш сформованним математичним мисленням, то проходження інтерв’ю це більш про продажі, що теж треба якось практикувати. Ну і також підучити те, що питають на інтерв’ю.

leetcode && sql задрочить возможно, behavior и SysDesign — нет, опытный интервьювер раскусит элементарно, оно тебе надо слыть, как трепло?

О, як я це люблю, коли на галері питають як задизайнити мікросервіси, гггг

Якщо подаєшся на PHP чи Python позицію, то не треба у резюме додавати Asp.Net, та навпаки.
Але треба ліби чи фреймворки з конкретної мови програмування.

тільки мені цей набір баззвордів здається неадекватним?

Добре хоч не написали що знаєте JSON. Деякі і таке пишуть. Вам потрібен фокус, щось популярне але не дуже конкурентне.

Lol. Це виглядає як прикол, але я з без року десятирічним стажем нещодавно собі в лінкедін додав скіл JSON та ще й в опис досвіду десь впихнув його, бо вже декілька разів було, що ви підходите на 9 з 10, не вистачало саме джсона, бо рекрури у вакансіях реально вставляють джсон як окремий скіл 😀😀😀. Тож нехай буде, фіг його зна як там алгоритми пошуку працюють, буде взагалі не класно, якщо через таку дрібничку робота мрії повз пройде

Довбаки
Ну і є скіл а є енвайронмент секції
А я деякі навпаки псую щоб тільки людина прочитала

Наприклад js0n через 0 не о

И швец, и жнец, и на дуде игрец.

Под каждую вакансию делай cv и перечисляй там только технологии из вакансии. Все технологии из вакансии.

Та чого там паритися — можна просто у відповідь на вакансію пересилати людям текст їх вакансії.

Не забувайте пропустити через chatGPT і вийде ідеальний application letter

Де шукати досвід, якщо ніхто не бере без досвіду?

Терпение и труд, как пути решения этого:
— pet проекты
— работа на фрилансе (оно конечно многие заслуженно не любят такой «опыт», но лучше чем ничего)
— постараться пробиться куда-то на роль малооплачиваемого трейни, до февраля 22-го брали многие конторы, особенно после своих курсов, но сейчас на территории Украины это малореально

Аж цікаво подивитись на ту таблицю в 400+ вакансій.
А взагалі, я би вас найняв, тільки, можливо, вам не так, щоби сильно треба робота, раз нічого із 400 вакансій не вистрелило. Вам більш потрібен спокій.

Продовжувати шукати, звісно. Те, що вдалось знайти хоч щось — це по-перше означає що все не так безнадійно, а по друге — це позитивно відбивається на резюме, що мусить зробити подальші пошуки продуктивніше. Те, що ти ще й ведеш статистику та «бомбиш по площині» — це дуже круто, ти тут вже обскакав більшість ждунів джунів, які повісили резюме на парі сайтів та чекають з моря погоди.

Але над резюме потрібно попрацювати. Хінт: більшість людей які шукають персонал читають в першу чергу розділ про досвід, й дивляться на все інше тільки якщо досвід хоч трохи «резонує». Тобто все інше — це в кращому випадку «заповнювач пустого місця», а в гіршому ще й крадій фокусу (саме тому верстка сіві в дві колонки як на мене велике зло, але я не маю доказів цього, тільки емпіричні спостереження).

Відсутність контенту для розділу «Досвід» — це велика проблема для новачків, але у твоєму випадку є вже дві позиції, про які можна говорити. От це і потрібно зробити. Хоч з носа, хоч зі стелі але наколупати якоїсь конкретики про кожен з проектів, за яку може зачепитись око хантера. Можливо, додати навіть щось цікаве над чим працював в універі. Які задачі вирішував, які інструменти використовував, які результати (придумай щось, піпл любить результати). Саме цей розділ повинен бути першим, що бачать люди в твоєму сіві після контактних даних.

Більше того, в ідеалі ти цей розділ про досвід повинен редагувати чи не під кожну вакансію — чим краще твій досвід перетинається з вимогами, тим більше шансів що твоє резюме не полетить в треш. Не завжди це можливо, але часто можливо — отже варто не лінитись. Також варто добряче попрацювати над списком скілів — він не повинен нагадувати класифікацію тварин Борхеса плюс повинна бути якась логічна послідовність (дивно бачити гіт десь в темному куті сараю, поруч з фотошопом — це точно резюме на вакансію розробника?). Те що говорилось про адаптицію досвіду під кожну вакансію також стосується скілів — якщо в вакансії наголос на пиху, першою строчкою в скілах повинно бути php, і так далі.

З «дрібниць»:
— фото варто прибрати (воно не додає вістів, а от «вкрасти» може)
— замість отих Ах/By пиши рівень володіння мовами на кшталт full working proficiency/limited working proficiency (людей не **е формалістика чи сертифікати, людям цікаво чи можна з тобою порозумітись)
— все не релевантне викинути нафік (типу школи — навіщо воно в резюме?)
— я б таки позбувся верстки в дві колонки, але вирішуй сам

Де шукати досвід, якщо ніхто не бере без досвіду?

Ну... написати щось для себе поки є час? А оскільки ти нічого такого не написав ще, то й виникають сумніви, а чи це ти вмієш взагалі.

Вибачаюсь якщо кому здасться за скиглення, просто цікаво скільки таких як і я — про що думаєте ви?

У мене перше враження, що людина з таким CV не вміє програмувати взагалі, та просто перелічила купу технологій, про якісь щось чула. Що створює певний дісонанс. Python, React, Angular, Asp.Net, Vue.js ... Ну... вигладяє так, що це має бути три пет-проекта мінімум. А якщо їх немає, то людина просто радіо слухала.

Подивився резюме. Згоден про «порожнє». Із всього того обʼєму тексту саме цікаве — Wordpress developer. Все інше не цікаво. Цьому самому важливому розділу ви приділили аж 2 речення.
Далі, що ж в тих реченнях? Теж вода. Не пишіть що робить фірма, пишіть що саме ви робили, які технології використовували.

Приходь до нас! Наразі акція — всього за 1 гривню можеш взяти участь на реальному проекті 2 місяці. Цього цілком вистачить щоб заповнити порожнє резюме + сфокусуватися на певному технічному скелі.

я би порадив піти кудись на стажування. якщо зараз набирають, то софтсерв чи епам, або люксофт. це найпростіший та найцікавіший шлях для початку.
ну і підігнати резюме, бо зараз некамільфо. як вже порадили — зробити фокус на окремому напрямі, додати посилання на гітхаб, видалити пункт по роботу вчителем, фото, розписати що конкретно робив в пет-проектах і тд.
успіхів в пошуку!

З Djinni в мене взагалі перестало працювати. Якщо писали, то здебільшого якісь божевільні раз на кілька місяців. Або взагалі з неіснуючими вакансіями для збору даних. Щось більш- менш почало рухатись, коли на доу стала відгукуватись.

Дякую за коментар, DOU дійсно ще працює якісно

писати пропозиції із рейтом вище ринка, і не з учасників днасіті

Погоджуюсь, на днях на Djinni відправив пропозицію початківцю, який був онлайн в кінці серпня, досі без відповіді.

відгуків на класичних job порталах мало

Та невже? Справді? Навіть в умовах теперішньої кризи і перенасиченого ринку кандидатів?

P.S. robota.ua та work.ua — лишаю відгуки, більшість з них навіть не продивляються, сподіваюся, тому, що якраз відгуків на вакансії зараз дууууже багато.

дивно але в нашому напрямку роботи, чомусь саме ці платворми вичерпали себе, до війни вони були серед основних каналів пошуку і давали багато відгуків, зараз це більше випадковість, якщо там релевантний відгук.
Дякую що поділились)

Навіть в умовах теперішньої кризи і перенасиченого ринку кандидатів?

Моє враження, що він перенасичений тими, хто нічого не вміє.

писати в холодну в LinkedIn

А на скільки в холодну ви пишете? Чи вивчаєте ви детально експірієнс кандидата?
Чи пишете йому «Готова запропонувати вакансію бо у вас є такий-то досвід який мене зацікавив»?
Чи додаєте до першого ж повідомлення коротке резюме по вакансії із описом що за компанія, проект, які основні вимоги або ж тупо кидаєте посилання на джині?

Бо зрозумійте нас коли хтось невідомо хто пише — ось перегляньте вакансію за посиланням і у більшості випадків там якась зовсім не ревалентна тобі фігня це трохи напрягає.

Згоден, деталі важливі в першому повідомленні, воно має зацікавити. Тут намагаємось дати максимум інформації завжди.

Я відповідаю у всіх соцмережах.

Інколи приходить думка, що краще навчити всьому нову людину без досвіду

Дивлячись якого досвіду не вистачає. Якщо програмування з нуля, то шанси мізерні. Якщо певної технології, то теж варіант, завжди можна знайти задачі на проекті, які не сильно пов’язані з глибокими знаннями фреймворку, щоб людина і вчилась, і користь приносила, при умові бажання опанувати. Так, я стикався і з таким напрямком хайрингу.

Знову ж таки, на пропозицію x2 по з/п вам думаю, будуть відповідати і на LinkedIn.

так, інколи можна навчити, якщо є на це ресурси, а інколи хочеться знайти ідеальну людину, яка відразу зануриться в проект і виникає питання, де шукати спеціаліста в рамках бюджету (якщо немає варіанту х2 по зарплаті)
Дякую за ваш коментар))

Щоб шукати спеціаліста в рамках бюджету, треба як мінімум називати цей бюджет. Нікому не хочеться витрачати свій час на перемовини, якщо по їх результатам може з`ясуватись, що весь ваш бюджет — 200 баксів на місяць, печеньки и «велика честь працювати в нашій компанії».
Іншими словами, якщо ваша мета — підняти конверсію відповідей, то ви ВЖЕ маєте інструмент, щоб зробити це просто зараз, взагалі фактично не змінюючи нічого — просто вкажіть зп у вакансії. Але ж блін, ви цього ні за що не зробите, а будете нити і створювати однотипні теми на доу.

виникає питання, де шукати спеціаліста в рамках бюджету

Спробуй ти мені добути те, чого не може бути...

Одна з відповідей буде самому перейти у компанію з більшим бюджетом, та не мати таких проблем.

Так а що не так із джинні? Ви не хочете платити їм більше?

інколи бонус виправданий, якщо кандидат senior рівня і досить складна вакансія, а інколи бонус за найм кандидата може сягати не виправданих коштів (якщо це мідл спеціаліст, а бонус як зарплата для Senior DevOps)
це дуже впливає на рекрутинг бюджети компаній і тому рекрутеру (мені) трошечки болить((

Щось не дуже розумію, я думав Джинні просто бере відсоток за найм, чи ні? Тобто, мідл тестувальник отримує менше ніж сініор девопс, тому і бонус за найм буде меншим пропорційно.

тут більше відіграє роль зарплата яку вказує спеціаліст, інколи спеціалісти які виїхали за кордон можуть просити локальну зарплату і продовжувати шукати на Джинні, а це відповідно впливає на бонус який просить Джинні.
Навіть якщо людина сама відгукнулась але має високі очікування, то рекрутер платить за відгук бонус

Зрозумів, дякую за відповідь. Мені здавалось, LinkedIn працює непогано, але тут мабуть від локації і позиції багато залежить.

Так джинні наче не з середньої зп бонус рахує, а з найнятої людини. Чи ви наймаєте на умовні 3к людину, яка в профілі пише 5к? Бо якщо навпаки: людина пише 3к, а ви наймаєте на 5к, то бонус буде саме з 3к платитись і ви в плюсі :)

Виглядає так, що ви вже економите на наймі.

На цей час лише переглядаю лише пропозиції на djinni (я не в активному пошуку)

Підписатись на коментарі