ШІ підвищить дохід і допоможе працювати на другій роботі. Дослідження

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Якщо штучний інтелект може виконувати частину вашої роботи, чому б не скористатись цим? Саме така думка лежить в основі нового великого дослідження, опублікованого на цьому тижні Morgan Stanley.

Організація провела опитування в США, Великобританії та Індії, щоб зрозуміти, скільки людей працюють або планують працювати на кількох роботах.

За офіційними даними, які відстежує Morgan Stanley, 5% населення працює на кількох роботах, і ця цифра зростає на 5% щороку. Неофіційні дані свідчать, що таких людей понад 8-10%, а інтерес до сумісництва зростає більш ніж на 18% на рік, пишуть дослідники.

Подібне дослідження було проведено також близько року тому, і з того часу тенденція до роботи на кілька компаній посилилася, а розвиток штучного інтелекту прискорив ці зміни.

«Основним фактором, який змінився з першого дослідження, є поява дешевого або безкоштовного і вільного доступу до інструментів генеративного ШІ», — пишуть дослідники.

Окрім того, Morgan Stanley відзначив підвищення продуктивності колл-центру на 14%, а написання коду — на 55%.

Вони прогнозують, що до 2030 року дохід від поєднування кількох робіт становитиме в середньому 400 мільярдів доларів, з яких близько 83 мільярдів доларів припадатиме на залучення ШІ.

Ну як, готові делегувати роботу ChatGPT і приймати другий офер?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

альо, роботи потрібні щоб я міг працювати менше, а не більше!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вгадаю автора по заголовку. Не помилився.

Генерація ідей це прерогатива (переважне право) жінок. Фільтрація (тобто тестування) ідей це прерогатива чоловіків.

Як не ввічливо. Ви мабуть з тих сучасних інфузорій, які не вміють спілкуватися на форумах?

Все просто: всі жінки відьми. Їх занесло до нас панспермією із Датомира. За це їх і люблю.
З відьмою жити лехко — вона наперед все знає. Тільки треба розуміти, що відьма живе у мультиверсумі. І коли виконуєш її вказівки треба спершу уважно з’орієнтуватися у якій реальності ти знаходися.
А ось чоловіки — у них магії значно менше, бо зародилися вони із глини. А у глині магії із гулькин ніс.
...
Тому жінкам — інтуіція,а чоловікам — досвід.

Нагадало світобудову «Колеса часу» Роберта Джордана :-)

«Справжнє джерело поділено на дві половини: саїдин та саїдар, які постійно перебувають як у єднанні, так і у боротьбі один з одним. У чомусь схожі, вони мають свої особливості. Так тільки жінки можуть дотягнутися до саїдару, і тільки чоловіки — до саїдину. Кожен не здатний відчути іншу половину Джерела, відчуваючи лише порожнечу чи відторгнення. Навіть способи управління Єдиною Силою та торкання Джерела у чоловіків і жінок настільки різняться, що вони не здатні навчити один одного торкатися Джерела. Колись давно, в ті часи, які тепер називають Епохою Легенд, чоловіки і жінки спільно використовували частини Істинного Джерела, що доповнюють одна одну, досягаючи спільними зусиллями результатів, недосяжних, якщо направляти індивідуально. У наш час чоловіча частина Єдиної Сили вражена псуванням, що зводить з розуму будь-якого здатного спрямовувати саїдин чоловіка. При цьому він безладно спрямовує, сіючи руйнування і жах доти, доки не буде вбитий або приборканий..»

Ви здогадалися вірно — я теж пишу фентезі. Всю суть її можна виразити у такій формулі:
"А що, якщо інформація лехко і просто подорожує у часі? Вперед у майбутнє — листами та коментами, архівами, книгами... Назад, у минуле — інтуіціями, ідеями, мріями, снами, бажанням відповісти комусь на форумі саме так, а не інакше.

Наприклад, у такім фентезійнім світі, найяскравіші, найгеніальніші ідєї приходять до людей із їхнього майбутнього, де ті ідєї вже реалізовані у всій своїй красі.
Кодери там спочатку передбачають власний код, а тоді записують його.
Втім, так само як поети там передбачають рими.
А письменники знаходять ті самі слова, які якомога краще відповідають контексту оповідання.
Чи може у такому світі бути телепатія?
Так, бо хтось просто передбачить те, що хтось другий йому хоче сказати у майбутньому...
Чи може у таком світі бути якась інша магія?
А чому б власне й ні?
Чи може вся ця катавасія лише заважати людям нормально жити й працювати бо все для них переплутує? Особливо, коли мало хто з них здогадується, що ось так парадоксально влаштований їх світ...

Я можу сказати коли людина помре
Не завжди але раз 10 вгадав
Бачу ауру
Я відьмак
Всьо

А по фото можете сказати? Тренується вміння? Тоді берете Forbes, у кого які там акції...

Ні
Я на це не вливаю
З корисного для себе тільки можу вгадати якийсь подляк і то не завжди.
Гроші і лотереї ні.

А людину або бачив вживу або знав до цього.

Цікаво як ви це робите... Найперша сила, що підтримує у людині бажання жити це сила Кундаліні. Тобто збудження, коли нативний пошук партнера отримує якісь позитивні результати...
Можливо ви просто бачите, що ця людина вже нікого не шукає... що припинила свій пошук. А від прийнятя цього рішення до сирої могили один крок.

Так
От відомий приклад

Ігор Пелех
Я його бачив біля Татральної того вечора як він розбився в хонді.

Посміхнуся привітався але як трохи сірий розмитий контур.

Ябо як ті 25 центів що знайомий знайомого подарував як сувенір з сша
А я переплутав з 5 копійками і купив яблуко в фруктовому лотку на русанівці.
Вночі кіоск згорів

А
А ще кадровиця на галері змушувала підписати валентинки

Я пихонув і написав Януковичу

Цитую
Янукович хай жиє гарних друзів хай має

Це було 14 лютого
19 го він вже втік до Ростова

Взагалі я таке за гроші вислуховую. Ага, як психолог чи товариш по чарці.

А в виробництві меблів ШВ якось може застосовуватись, для компанії vidanstudio.com? Чи ШІ це лише тема для возвишених? 🤣🤣🤣

Цілком:
1. Дизайн
2. Різні інженерні роботи по розкрійці/прорахунку метеріалів
3. Можливо можна виробляти більш розумні станки
4. Логістика.

Чи можна застосовувати ші в сфері виробництва меблів для компанії vidanstudio.com? Ми виконуємо меблювання по індивідуальних проектах по 3D замірах. Як саме ШІ може оптимізувати процеси?

найочевидніший спосіб — може розробити дизайн по заданих вимірах і по опису побажань клієнта(стиль, колір, куда йому холодильник всунути і т. д. )

альо, роботи потрібні щоб я міг працювати менше, а не більше!

Ахах))
Очікування: з розвитком ШІ я зможу працювати пару годин на день.
Реальність: ШІ допомагає мені працювати на другій роботі.

З роботою така ж дупа залишилася. Працюють або агенства (аутстаф) або продукти, яких дуже мало. Аутсорсингу класичного до сих пір майже не видно. Хто там про осінь казав типу будет покращення? Ось ніфіга.

Ще «оксамитовий сезон». Осінь почнеться с 1 жовтня m.dilovamova.com/...​.php?page=10&event=204778

як це відноситься до укр Айті ринку коли не завозять нічого майже, а існуючи проекти закінчуються?

Збільшення бюджетів призведе до збільшення вакансій в тому числі і навіть в укр айті.

Якщо ти моніторинш ринок — то власне вакансій стало по більше. Особливо росте Python, що і не дивно AI/ML на хайпі, усім клієнтам бігом-бігом стало треба, навіть якщо воно їм і нафіг не треба. Ринок так влаштований, реагує не раціонально — а куди пішов мейнстрім (мода — що власне і математичний термін). Ну тобто куди його завели професійні маркетологи. При чому з ChatGPT у мене дежавю на тему Windows 95. Старанно робиться ілюзія — що от це єдина проривна система такого типу і у кого її ще нема — мастодонт, що вимре. Після спаду щось залишиться, як це до того було з криптою, до того з мобайлом, WWW та кризою .COM і т.д. і т.п.

Звичайні фронтенди та фуллстеки зараз не потрібні теж, конкуренція жесть.

Відслідковую ринок бачу, що дуже багато стали шукати продажників , девопсів, продукт (проект)менеджерів, фулстеків . Ну і як звичай синьорів на якісь рідкісний, несумісний зі здоровим глуздом стек

Ну то вже певним чином певне оздоровлення ситуації, хоча скоріше стан похмілля. Ковідна мана небесна, коли Frontend були тисячі вакансії скінчилась, воно по іншому і не могло бути. Так тепер усе як є, конкуренція пошук клієнтів, пошук інших ассимітричних, не стандартних відповідей на ринок, що змінився. Думаю зараз буде запит на cost optimization, тобто оптимізацію існуючих рішень з точки зору витрат на них. Думаю вже побачили, що банальне скорочення штатів співробітників не діє так як вони сподівались, ті самі META навіть назад наймали тих кого звільнили. Думаю також будє запит на готові коробочні рішення, які відповідають на 70-80% потребам більшості бізнесів. Тобто будуть робити RCA витрат, шукати де можна бути значно оптимальнишими. Власне це вже ставалось в авто індустрії в США другій половині 80-х, під час виходу з кризи. Почали будувати нові авто, робити багато моделей авто на одній платформі, уніфікувати виробництво, логістику, підходи в менеджменті тощо.

Gartner: Forecasts Worldwide IT Spending to Grow 4.3% in 2023
Generative AI Not Yet Significantly Impacting IT Spending Levels

тобто можна забути про мікросервіси та фронтенд?

Чого би це ? Проблема сучасних мікро-сервісного CRUD софту його пишуть по суті з нуля кожен раз, хочь і за шаблоном. Це дуже не ефективно, але можна було застафити товпи ІТ-шників. Можна розробити той самий SAS який на мікросервісах, чи існуючу платформу яка розгортається та налаштовується для клієнта. Таке буде значно простіше продавати. При монолітах було усе те саме, разом з тим моноліти мали ряд суттєвих проблем з витримуванням навантаження, а клієнтські пристрої натомість змогли легко тягнути товстий клієнт на JS. От ми і зайшли на інший етап claud native. Далі буде.

Ну короче товпи ІТ-шників підуть геть, або навіть повинні змінити професію, окей.

Ви безумні.
Звідки беруться ідеї щодо робіт?
Із дурних голов людей, які вже вміють передбачати подальший розвиток, але не розуміють, що кожна ідєя то гроші, які окупляться у 22 сторіччі.
Зрозумійте, ці гроші ваші потомки будуть відшкодовувати.
Що це означає? Земля залізла у кишеню до самої себе, тільки майбутньої.
Це означає — що коли хочете передихнути — то вам потрібно зменшувати темпи прогресу до мізеру.
Ну або... можна розтопити льди...

Як на мене ці генеративні тулзи поки досить сирі.
Можливо у майбутньому, колись.

Надіюсь що їх не будуть пхати у всі щілини поки. Бо у привата є така ініціатива і я очікую повний хаос.

Знову мусується ця тема. Та не цього треба боятись, боятись треба що інші контори чи акаунти які мають технологічну чи просто маркетінгово-технологічну перевагу заберуть собі усі контракти, а ви залишитись з носом.

Ви б найняли до себе в команду людину, яка буде «зайчити» на сторону?

Так і ще б і билися за такого.
Якщо це рідкий спеціаліст.
Тим паче найнятих в штат одиниці.
Всі підприємці

Наприклад згадай викладачів універів
Або працюючих студентів
В штаті і дві роботи

Лікарі теж

Це ти такий розумний тільки поки не потрібно такому «підприємцю» платити з власної кишені.
Одна справа якщо людина має кілька part time, і всі сторони підписувались саме під цим (це як раз кейс викладачів, лікарів і все таке), і зовсім інша справа коли людина підписалась під 40 годин на тиждень, їбл**є для галочки щоб тільки не вигнали (причому на обох роботах), й кричить що вона підприємець і штотуттакова.

платити з власної кишені

Так плати за результат. Що стосується галерного бізнесу — він по формі свой посередницький, тобто йдеться лише про бізнес інтереси сторін, де виконавця насправді виставляють на 75% доходу мінімум, від того зо платить клієнт. Тобто усі призови до чесності тут будуть справедливо народом ігноруватись, це звучить типу «Як ти посмів нас надурити, коли це наша величність має дурити тебе». Та є контракти де це заборонено прямим чином — тут звісно, тоді треба обирати. Або-або.

Так плати за результат.

Вау, крута порада. І як це ніхто раніше не здогадався, що можна просто платити кодеркам за результат і не паритись. А, стоп...

Що стосується галерного бізнесу

До чого тут галерний бізнес?

Да будь який бізнес базується на цьому. Вигідно купив та вигідно продав, різницю собі на карман. Щоправда часто треба прикласти зусилля, зробити якусь роботу — скажімо загрузити фуру, перегнати та розвантажити. Або відстояти на базарі і т д. і т.п. Галера що робить — для цього ? Дівчата по соціальним сітям шаряться внутрішнім, чи зовнішнім і зводить одних з іншими, беручи за посередництво 3/4. Добра галера правда моніторить ринок дивиться де є попит, робить тренінги, менторінг тощо. Це вже швидше компанія яка просто на такому стані свого розвитку, бо аутсорс модель бізнесу має приділ масштабування та приділ прибутковості. Решта — це примітивний за суттю бізнес, базарних бариг (барига злочинний термін — скупка краденого, або торговець наркотою). Часто це ще фуфел галімий, яких замовник кинув — а вони з рештою не можуть з виконавцями розрахуватись. Далі набирають з ринку наступних пасажирів і погрожують розправами тим кому винні, щоб решті не казали, що то фуфельники, намагаючись взяти на іспуг. Та є куди більші кидки, це різні кидали на фондових біржах, що кидають весь ринок задля отримання по свопам і т.д. Так що коли от такі от вам «аа !!!пошли кофе пить», вам затирають свій шнор заради свого гешефету — то прості поци нехай йдуть до себе в зад. Ци ви їм треба, щоб качнути лаве — а не вони вам.

Отак наймають кодерів котрим треба платити «за результат», а потім виявляється що щоб був результат, на 1 кодера ще треба PM, BA, QA, і може ще хтось, щоб ставити задачі, по яким можна відтрекати «результат». Бачив і працював з такими — постійно корпаються в лайні багів і «вимог». Ні як виконавець, ні як працедавець, комунікувати з такими «кодерами» бажання не маю.
*просто закинув свої 5 копійок*

Не перебільшуйте, є купа дрібних шлюпок де усю роботу роблять дуже маленькі команди, а подекуди взагалі одинаки. Звісно важку систему на розробка якої займає тисяч функціональних одиниць одній людині не потягнути, тому деякі методи розділення праці діють. Малі команди, стандарт на опис вимог, стандарт на складність завдань і відповідно методика оцінки щодо зрівняння з еталоном, методики пріоретизації, стандартні мітинги та процедури, тощо. «Просто кодери» це опис людей в глибокій прокрастинації, тобто кому не цікаво займатись тією роботою якою вони займаються — лише би гроші були. Серед менеджменту теж таких дартаньянів вистачає, які імітують бурну діяльність та з рештою просто починають лише інтригувати з метою отримати собі улюбленому підвищення та різні бенефіти, а потім тікають з першої ліпшої нагоди туди де кращі умови.

Мій тейк був про те, що якщо не підганяти й не перевіряти, і платити лише «за результат», то «кодер» сам нічого і не зробить. Скаже що «вимог немає, тож зробив аби працювало». Працювати буде, питання чи взагалі правильно, і як потім підтримувати. Якщо хочете мати чіткі вимоги для такого кодера, прийдеться вже наймати BA. Хочете щоб ще й ± швидко і без їблування, PM, який буде нагяняти. Хочете перевірити, давайте сюди QA. А щоб проблем не було, треба якраз наймати людину в штат, якій буде цікавий саме проект, яка буде працювати щоб зробити гарно і правильно, яка буде витрачати час не тільки на написання коду, а й на перевірку гіпотез, уточнення вимог, генерацію ідей, тощо, а не щоб швидше отримати гроші за «результат». І дууууже важко найти когось хтоб з завзяттям працював на двох/трьох проектах. Це звичайно лише мій досвід. Ну і звичайно залежить від стеку й ролі. Умовний DBA або DevOps таки так, може й на декількох проектах працювати, бо часто там потрібні не ідеї і гіпотези, а вміння скрутити з г..лини робочу систему.

А щоб проблем не було, треба якраз наймати людину в штат, якій буде цікавий саме проект, яка буде працювати щоб зробити гарно і правильно, яка буде витрачати час не тільки на написання коду, а й на перевірку гіпотез, уточнення вимог, генерацію ідей

Як найм в штат щось змінить?

Є дев, який ось це все робить що ти написав.
А є кодер який отримує на 10% менше але і працює в 3 рази менше ще й відмазки має що

а потім виявляється що щоб був результат, на 1 кодера ще треба PM, BA, QA, і може ще хтось

Коли проект загнеться то звільнять обох.
І хто з них лох?
Я це пишу бо працював в обох ролях. Очевидно що краще саме мені. А компанія ж не моя, прибуток зі мною не ділить

Ну так, не просто в штат, а саме когось, хто буде не просто над тасками в джирі працювати, а ще й сам їх створювати. Звичайно що працівнику краще нічого не робити. Але ми говоримо зараз про сторону працедавця

«не підганяти, перевіряти» — ну як людина знає, що замовник не заплатить, хто їй доктор ? Власне це система мислення рабска, в капіталізмі кожен сам за себе, фрілансерсво розповсюджена тема через це і давно. Взагалі менеджери, які усе, що роблять — підганяють, та перевіряють це і є класичні погоншіки дартаньяни від яких жодного толку, лише шкода. Цвяха їм, жезла, венеричних захворювань та землю бетоном. За доброго керівника, люди як правило поважають та самі грой стоять. Як то кажуть «Братва вообще уважает тех, кто зарабатывает сам и лает заработать другим».

Що значить не заплатить? Типу «я задачу в джирі зробив, бо за це мені заплатять, але також я бачу можливу багу, але проігнорую її, бо мені за це не платять»?

фрілансерсво розповсюджена тема через це і давно

Ага, і наймають таких людей тільки гівно поприбирати (велкам юкрейн аутсорс) за людьми, які в штаті компаннії, і які вже отримують опціони і бонуси.

Я не говорю зараз про фрілансерів котрих наймають за їх кваліфікацію у вузьких сферах, там так — що попросили, те й зробив, за те й заплатили. Але комусь ще також треба генерувати ідеї, думати про підтримку того що сам написав, думати як оптимізувати існуючі модулі, і купа іншого, і фрілансери зазвичай тут максимально безкорисні, бо «які ще ідеї, це треба сидіти думати, при цьому хз за що мені там заплатять, треба ще довести що я сидів думав, а не працював на одному з моїх 10 проектах». Ось тут і з’являється потреба в фуллтайм співробітниках, які працюють над своєю частиною і покращують її самі, а не тільки коли є таска в джирі. Звичайно це має норм оплачуватись, а не $1000 в місяць з овертаймами.

За таких менеджерів 100% згоден, сам з такими зтикався, й бажаю їм всього поганого навіть більше ніж рієлторам. Але ж ми не про це :) Ми якраз про те, чому такі менеджери мають місце у світі.

їбл**є для галочки щоб тільки не вигнали

Цікаво а як має працювати найманий працівник зі ставкою?

Ага.. врачи на гос. службе, в рабочее время ходят подрабатывать в частную клинику. Лично был свидетелем этого.

Власне це звичайнісінька тема в інтеренеті. Фактично усі хто працює із фрілансерами — а це веже дуже давно має місце, саме так і працюють. Замовника зазвичай більше цікавить — а чи здатні ви видати результат, в строки та бюджет в потрібний рівень якості. Це вже тих хто справді має справу із інноваціями, важливо щоб конкуренти не отримали доступ до ваших ноухау. Тільки звичайний CRUD на мікросевісах з мордою на React чи Angular — немає нічого спільного з інноваціями, це просто звичайна робота виконавця. Саме тому так багато зайчизму стало разом із ремоутом, так багато стало зайчизму. Зайчизм — це відповідь на маркетингову монополізацію фрілансерства. В нульові була інша крайність коли на оду людину бодішоп галері вішали по 3-5 проектів, а зарплата одна. В таких конторах зазвичай люди довго не затримувались, приходили джуніорами — рік, два і тікали геть бо зарплата гімно і робота до відкиду копит.

Питання в очікуваннях сторін (ваш кеп). Якщо ти наймаєш фрілансера на почасовку — це одна історія. Зовсім інша, коли ти наймаєш людину на фултайм (без тайм трекінгу і всього отого онанізму, розраховуючи на певну робочу етику), а вона зайчить в кількох місцях. Друге — це шахрайство, яким фіговим листком його не прикривай.

Яка етика в бізнесі, в якому ти лише посередник який забирає собі 75% виручки ? За що — по суті за доступ до клієнта, бо клієнт за кордоном. Власне фріланс біржі і ломали цей бар’єр, доки ще цей ринок не стали монополізувати хитруни. От коли прописав в контракті, що от ні — я плачу фіксовану ставку в місяць, за це ніяких інших контрактів і т.п. це інша справа. Хоча це по суті і є — анти конкуренція, тобто монопольні дії. По іншим моментам, коли скажімо є авторське право, ноухау — навіть неустойку можна вимагати, що правда законодавство в нас захищає автора. Ну і так, звісно це порушення роботи через ФОП. Тоді виходить що гетьманцев правий і це просто ухиляння від сплати податків ? Тоді про робочу етику говорить виявляється взагалі злочинець — ухилянт, що за свою вигоду дурить державу. Коротше про що я, не хочете зайчизму — треба такі умови, щоб людина тим місцем якось дорожила, Ринкова зарплатня, курси тренігнги, карьєрний зріст, менторінг і т.д. Інакше як там у Старому Завіті — той хто обікрав крадія, не согрішив. P.S. Як на мене воно упаруватись не треба не двух і більше проектах працювати і за дві, а тим більше за одну зарплатню. Краще йти шукати інше місце роботи, де кращі умови і платять краще.

Яка етика в бізнесі, в якому ти лише посередник який забирає собі 75% виручки

Сорі, я не можу ці казочки про білого бичка чути по 100500 колу.

По-перше, якщо можеш без посередника підписатись на таку саму суму та покласти її в кишеню — роби. Але ти не можеш, і більшість не може — бо в дельту закладено багато чого крім власне прибутку посередника (від гарантій до гудвіла), які фізособа запропонувати не може в принципі.

По-друге, якщо тебе не влаштовує ця модель — не підписуй контракт. Підписав — виконуй. Бо якщо ти підписав з фігою в кармані й не виконуєш зобов’язання бо «так тим баригам і треба», то може вони й бариги, але ти* — просто чорт, з яким не варто мати справ.

* фігура мови, не ти особисто

Сорі, я не можу ці казочки про білого бичка чути по 100500 колу.

Та Які казочки, як хоч раз бачів в очі живий контракт, або навмисно показали, щоб ти пішов сам наприклад бо треба скоротити технологію яка застаріла. То кажу тобі як є — виконавцю платять щонайбільше чверть від тієї суми що платить клієнт. Це вже не кажучи про юридичну силу таких контрактів в тих країнах де їх підписують, що в разі потреби коли якийсь занадто хитрий клієнт судитись піде, щоб не заплатити за роботу видумавши якусь відмазку (а на ділі просто вирішивши кинути), в решті вирішить, що воно того не вартувало, бо отримає гігантський штраф за порушення трудового законодавства власної країни.

Але ти не можеш, і більшість не може

Це нічим не підтвердженні заяви, просто більшість навіть не намагалась. Щодо підпису — тут нема питань, якщо є такий пункт. Та як я вже казав дуже багато в кого такого пункту в контракті нема і не даремно, бо тоді податкова має абсолютно усі підстави вважати, що державу обдурюють. Або наслати антимонопольні органи і накласти суттєвий штраф за монопольні дії. Якщо це ще має місце факт сговору, то і взагалі це карна стаття. Як вже казав, зайчизмом не займаються мало не усі, лише тому, що для більшості народу — один би проект потягнути. Два то спати буде ніколи і не будет вихідних та свят. В топку так жити, гроші треба щоб їх витрачати, а для цього має бути коли це робити.

але ти* — просто чорт, з яким не варто мати справ.

Абсолютно саме так і думає ті хто займаються зайчизмом, дуже часто у них суттєві є підстави та аргументи вважати посередників фуфлижниками, яки двигають фуфел як замовнику так і виконавцю, також ще і кидають загальне. А по усім поняттям — фулижник гірше за чорта. Та і за чорта відповісти моджна.

ця модель — не підписуй контракт. Підписав — виконуй.

От в мене в контракті пише погодинна ставка і 8-ми годинний робочий день.
Я свої таски зробив ще в першому тижні спрінта, цього тижня проходжу курси на юдемі, серіал дивлюсь бо роботи нема.
Мені ці години що не репортати?

Якщо людина встигає нормально працювати то яка різниця чи вона курси польської приходить чи десь інше працює?
За 10+ років я ще не бачив щоб мід і вище регулярно більше 6 годин в день працювали.
Я в доковідні часи був лідом толкового дева який за кілька вечорів вдома (бо в офісі шумно) робив те що інші за 2 тижні не зроблять. Він приходив а офіс на 11 і йшов в 4, більшість часу сидячи на каві/обіді.
То йому теж не треба було 8 годин репортати?

Тут чисто політичне питання, якщо розбирати ситуацію — хто є хто в соціальній ієрархії? Більшість сучасних менеджерів, аж до рівню володарів бізнесу в житті або взагалі жодної строки коду не написали чи не тестували ніколи, чи може там до пів року. В більшості випадків це гуманітарії з іняз освітою чи просто емігранти. Коли народ з підприємницьким мисленням, знайшов спосіб їх кинути — вони почали біситись. Бо як це так? Кидати лохів інженерів -на бабки це з ж їх привілей. Інженерів власне ций прошарок народу відверто зневажає, відкрито пишуть статейки по типу «Типи програмістів — які дратують менеджера» і тому подібне. Разом з тим, я десь писав, що якщо ти будеш в день програмувати 8 годин, то насправді це буде 10-12 годин на роботі, бо крім того є купа різних мітингів і усякого, а ще постійно треба вчитись. Після пари місяців такої роботи від тебе мокрого місця не залишиться. В молодості ще є резерви організму на відновлення, та в старшому вже у віці зась, будуть проблеми зі здоровьям. Тому так, замість працювати на двух чи трех роботах — краще шукати інші методи, досягнення фінансової свободи. Просто позбавившись посередника, такі гроші можна отримати і з одного проекту.

Коли народ з підприємницьким мисленням, знайшов спосіб їх кинути — вони почали біситись. Бо як це так? Кидати лохів інженерів -на бабки це з ж їх привілей. Інженерів власне ций прошарок народу відверто зневажає, відкрито пишуть статейки по типу «Типи програмістів — які дратують менеджера» і тому подібне

Згоден, навіть в цій темі жаліється СЕО.
Напевно заздрісно коли звичайний гребець заробляє 15к$, коли він жопу надриває для меншого.

Тому — кожен добрий розробник має стати поганим менеджером! Мозок самозбережеться.

Ви не думали, що посередник теж для чогось потрібен?

То довга дискуссия, я писав з цієї теми цілу статтю. Менеджери бувають різні. Так без відповідної освіти та додаткової кваліфікації, з типового програміста вийде жахливий менеджер. Зазвичай це буде тиран типу Стіва Джобса, від якого команда потікає. Власне, хороший менеджер теж може вийти з будь кого, якщо є добрий професійний наставник та професійні знання. Англійска система коли є дві- три паралельні рівні керування, скажімо адміністративна та технічна в нас або не прижилась, або дуже погано приживаються. Воно напевно йде зі школи, чи якось так, що нас вчать — що є цар і от він головний, а інші усі в порядку ієрархії. Тобто народ матричні системи не сприймає, подавай лише ієрархічну. Визнати іншу людину за рівну тобі за правами в нас взагалі не виходе, системно. В цьому весь цинус, бо коли більше заробили і поділили між собою відносно рівно більшу сумму, не катить. В мозку чітко, що усе забере собі лише адміністративний керівник. Інші взагалі хай радуються, що їх батогами не побили, що погано працювали.

Буде як з правом дозволу на роботу для жінок.
Зарплатні впали вдвоє

Або ткацькі бунти в англіїї і масове заселення ботанічної бухти ака Сідней Австралія

В україні це просто сплав по дніпру

Очікування: дві заплати, за одну роботу
Реальність: дві роботи, за одну зарплату

In Soviet Russia, you don’t juggle two jobs. Two jobs juggle you!

А що жінкам вже дозволили ?
8% з натяжкою нарахували розробниць, але я б іще подивися структуру за напрямками/мовами розробки.
dou.ua/...​-many-women-in-tech-2023

А їм хтось забороняє кодити? Заходить жінка на github, в неї просять показати обличчя, access denied.

Реалії цих інтелектів:
— Чат: ниє безкінечно про свою застарілу БД від September 2021, заткнути неможливо
— Бард: не вміє в елементарні математичні операції і помиляється навіть при додаванні чисел

підвищення продуктивності

что за попугай такой как «продуктивность» ? надеюсь не количество строк кода в час ?

Деби́т — объём продукции, добываемой за единицу времени.

Это когда вы продуцируете больше килограммов продукта за то же самое время.

DOU (та Djinni туди ж), в вас дуже цікава позиція та комунікація. Релокейт під час війни на початку просувати, постійно статистикою маніпулювати і говорити далі про 10К найми в розсилках, коли багато без роботи людей залишилось і там і не пахне 10К, ітд. Ви адекватні взагалі? Може досить псувати ринок, працівників, компанії та їх відносини?

Я ще мовчу про популяризацію схем, коли працівник працює на 2+ роботах, каже всім що працює фул-тайм і це на ваш погляд круто. Від ваших розсилок нудить, жаль альтернатив немає.

Веслувальники: Алярм, доу прогнувся під погонщиків!
Погонщики: Алярм, доу прогнувся під веслувальників!

Дякую за підняття п’ятничного настрою.

Я ще мовчу про популяризацію схем, коли працівник працює на 2+ роботах, каже всім що працює фул-тайм і це на ваш погляд круто.

Ну так вони заробляють коли люди змінють роботу.
Дві роботи => в два рази більше грошей при тій самій кількості людей)

Це бізнес, просто люди хочуть люди трохи попоїсти, власне і не трохи та ще з ікоркою — так само як і ви. То який сенс наїзжати ?

Не знаю хто на повному серйозі буде писати код за допомогою ШІ, для мене він інколи виконує роль гугла, що б скоротити час на пошуки базової інфи. Може я не вмію користуватися ШІ, але кожний раз коли я генерую код, я його повністю виправляю, чи він зовсім не працює. Пишіть хто що про це думає

Тому що архітектура LLM, яку юзать усі GPT-like має базові недоліки. Дивіться з 15 по 18хв.
Тому коли ви слухаєте інтервью Іллі Суцкевера і він каже про те що їх основний челендж це зменшити кількість «галюцінацій» — він трошки недоговорює...
Ну а Сєм Альтман — відверто full of sh*t

та він і не створений адаптувати та використовувати алгоритми за визначенням.
Може дописувати, підказувати, перевіряти типові речі.

В написанні він також допомагає, але, з мого досвіду, лише з чітко прописаними вимогами, де треба невелика кількость коду у результаті. Аля «маю такий контекст, хочу зробити хелпер який зробить і перевірить 1,2,3,4,5, напиши код». Або «маю таку ситуацію, згенеруй конфіг». От в такому варіанті ChatGPT 4 працює норм, нормально згенерує перевірки й іноді навіть підкаже якийсь edge-case. В результаті нажаль баги є майже завжди, але часто лише через відсутність достатньої кількості контексту. І все ж, набагато легше розписати що треба зробити, а потім просто перевірити (краще додатково попросити написати тести, які б тестили функціонал). Плюс, коли розписуєш що треба зробити, може прийти розуміння що ти хочеш якусь діч, або що можна зробити інакше, і тд. Тож навіть комбінація плюсів у такого підходу.
Коротше, для мене це як джун в особистому розпорядженні, який от тільки-но вивчив технологію, знає більшість можливостей технології (бо доку тільки вчора дочитав), якому можна описати що треба зробити, він це зробить, але з багами, які треба перевірити і зазвичай самому пофіксати, бо «так швидше».

Підписатись на коментарі