Перехід з Телеграм каналів у RSS рідер

Привіт, спільното!
Стосується теми відмови від Телеграм тут, тут і тут

Багато хто користується телеграм задля контенту у каналах (новини і т.п.).
При цьому для читання новин вже давно є зручний та секюрний (без авторизації) формат RSS, та рідери для нього типу Feedly.

Тож я зробив сервіс, що автоматично генерує RSS стрічку з будь-якого каналу Telegram Telegram-RSS.com

Напишіть, будь ласка, що думаєте про такий підхід з RSS для читання телеграм каналів взагалі?
Чи допоможе це зменшити використання телеграму та полегшити зміну мессенжера?

UPD 1: Якщо не можете знайти необхідний канал, то напишіть у пошуці його shortname починаючи з @ - тоді він автоматично з’явиться i.imgur.com/NSO8vhS.png

UPD 2: В коментарях багато обговорюється зручність(або ні) формату RSS. А що може бути кращою альтернативою? Напишіть, будь ласка, ваші ідеї.

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сервіс більше недоступний за адресою telegram-rss.com.

Ви завершуєте проєкт?

IRC

jabber

Чому про них усі забули?

Зумери складають більшу частину work force в IT у 2024, вони навіть не всі в очі skype бачили :)

i.pinimg.com/...​fa5ea553bbbbff04924e4.jpg

Ніщо не заважає підняти, відновити. Запустити якийсь jabber.dou.ua. Почати проводити розʼяснітельну роботу. На це не требується ні сертифікації, ні грошей. Месенджер-мусорка, з актуальністю месиджів 1-3 доби. Якщо десь є для чогось просте рішення, то це воно. Почати якось просувати джабер вплоть до якихось дурнуватих, але дохідливих флайерів на зразок «свій, до свого, про своє, на свойому», бо воно локальне й придатне до підняття на 1-2-3 де завгодно. І не російське, не швейцарське чи ще якесь. Почати знизу. Потім, може, зверху знайдеться людина, яка підключиться.

На жаль, це утопія

Нове покоління дуже ліниве, інфантильне та ще й має коротку тривалість концентрації уваги.

Recent studies have shed light on Gen Z’s shorter attention span, revealing significant implications for every industry. Research conducted by Microsoft in 2015 found that the average attention span of Gen Z individuals was only about eight seconds
Месенджер-мусорка, з актуальністю месиджів 1-3 доби.

Тому такі додатки як TikTok, Instagram або Telegram користуються величезною популярністю.

ірц з джа навіть в 2004 році, коли інтернети складалися з зовсім інших людей, вважалися дещо, гм, андерграундними сервісами, скажімо так. Хоча для нас це було плюсом, хехе. Трохи заважали жити нетспліти але то таке. В джаббера ше свої приколи були з кривими клієнтами та не менш криворукими адмінами серваків. Я писав кілька гайдів по тому цирку але все то було марним. За межами гік-тусовки, з якої тодішні інтернети складалися трохи більше менше ніж повністю, це нікого не приваблювало. Бо ну була ж аська, ну! І в результаті, як тільки вона «померла», всі радісно втекли в Скайп. Скайп мав моднячий привабливий юай, однаково працював у всіх.

Для сучасних поколінь шо ірц, шо джа, шо аська, шо телнет, шо ньюсгрупи юзнета, все це однаково старе, не модне (найголовніша причина), лайно мамонта.

Хіба якийсь лідер думок вирішить зафорсити технології дідів, може це викличе якусь цікавість. На день, два. Можливо навіть на три.

Дуже корисний сервіс! Дякую!

Користуюсь вашим сервісом для відстежування небезпеки для мого міста під час повітряної тривоги. Більше деталей: github.com/...​evych/air-alert-assistant

З листопада 2023 все працювало коректно, але зараз RSS будь-якого каналу віддають 500 помилку серверу. На сайті не знайшов контактів, щоб з вами звʼязатись.

Підкажіть, будь ласка, чи могли б ви виправити помилку? Як можна з вами сконтактувати?)

Виправив, дякую. Також додав unit тест на цей кейс

Дуже дякую 👍

Мені також цікаво дізнатись, як ви отримуєте повідомлення з каналів та у мене є ідеї що можна покращити.

❓ Підкажіть, будь ласка, чи можна з вами вийти на контакт через телеграм чи інший канал звʼязку? Писав вам в особисті в DOU, але є шанс, що лист не дійшов.

Ми тут теж з RSS працюємо: we.ua/news
Додатково: маємо фільтри, коментарі та вподобайки.
Працюємо над затягуванням даних з власних каналів TG у приватні канали WE.UA по API.

Тодi ви можете через створений мною сервiс додати новини блогерiв у котрих немає сайтiв, а лише ТГ канали

Крута підбірка каналів. Знайшов там аж 3 нормальних: Николаевский Ванек, DeepState та Оперативний ЗСУ.

Скажіть, за яким принципом підбирали канали? Хто ближчий до ОПи чи хто більше заплатить?

Там є пошук каналів — підписуйтесь на ті, які самі читаєте.
На головній сортується по кількості підписників, додам якийсь рандом.

Якщо каналу немає, то напишіть у пошуці його shortname починаючи з @ - тоді він автоматично з’явиться

i.imgur.com/NSO8vhS.png

То це не пошук, а, фактично, додавання каналу до сервісу :)

Тож я зробив сервіс, що автоматично генерує RSS стрічку з будь-якого каналу Telegram Telegram-RSS.com

Це жарт якись?
Відмовитись від телеграм, щоб читати Подоляку та Шарія на першій сторінці?

До тогож відео не працює, а це основний контент каналів.

До тогож відео не працює

А в мене працює, telegabber викачує файли і віддає по http.

Там є пошук каналів — підписуйтесь на ті, які самі читаєте.
На головній сортується по кількості підписників, додам якийсь рандом.

Відео не працює в браузері через CORS та тп. При перегляді через standalone додаток або сервіси типу Feedly — в мене відео відображались.

Відео не працює в браузері через CORS та тп

Нічого не зрозкміло. Ви написали сайт, але він не крутить відео бо корс.
Ну то нашо цей сайт?

Відео на CDN telegram.org. Кінцевий флоу використання (відео у читалці) — працює.

Звісно ще є що покращувати та певні корнер кейси. Зважайте що це на некомерційній основі.

В якій читалці? Відео з телеграму крутяться як embedded по всьому інтернету на різних сайтах. В вас не крутяться.

Рандом то вирішення ? А я думав вирішення то бан Шарія і Ко каналів.

Тоді хтось повинен тоді сидіти на сапорті та переглядати. На некомерційній основі — простіше нічого конкретного не рекомендувати, а вже кожен знайде через пошук та підпишеться на те, що читає

Куди підпишиться ? Тобто цей сайт чергова реклама телеграму та його каналів?
Це пц. Звідки ви такі лізете. Один рекламу хабра тримав тижнями в топі, цей рекламу телеграму тепер тримає.
Може хто про той тг не знає, алеж корисні українські доу маркетологи все пояснять.

Виглядає, що ви нажаль так і не зрозуміли суть сервісу.

Напишіть, якийсь ТГ канал ви читаєте, я покажу

Я не активний користувач тг. Спочатку було цікаво на сайті превью якихось каналів подивиться. Але спочатку туда додали рандом, та вбилий рейтинг. А потім виявилось що воно не крутить відео, та ви пропонуєте ще щось ліве ставити на телефон щоб щось дивитись. В підсумку цей сайт як реклама тг, хочеш нормально дивитися контент, реєструйся в тг.

Якщо ви не користуєтесь ТГ — то й проблеми немає.

Для прикладу, якщо б ви читали канал видавництва «Книгарні Є» (взяв якийсь нейтральний для прикладу), які чомусь пишуть новини лише в ТГ (припустимо)
— то як альтернатива, ви можете читати їх новини через RSS рідер telegram-rss.com/rss/knyharnia_ye

то як альтернатива, ви можете читати їх новини через RSS рідер telegram-rss.com/rss/knyharnia_ye

Ви самі відкрийте своє посилання в браузері та перевірте.
А. Форматування
Б. Відео
В. Картинки

Цієї «альтернативи»

Це RSS формат, який треба відкривати в рідері en.wikipedia.org/wiki/RSS

Скачав рідер. Вставив ссилку, воно почало ругатись.
Короче шо на сайті криве шо там криве.
Як би хотів той канал переглядати в 2 кліки добавив би телеграм групу і не парився. Або допилюйте, або не морочте голову.

Так це виглядає у Feedly i.imgur.com/2RI7SEe.png

Розумію, що спочатку треба розібратись з RSS читалками, що заради лише 1 каналу без бажання відмовитись від Телеграм — занадто. Але хоч сподіваюсь пояснив у чому суть сервісу і для кого він може гіпотетично підійти.

Вам самому не смішно?
З пяти малюнків з каналу на вашому скріні той фідлі відображає аж одну.
Відкрийте тг канал та подивіться як воно справді повино виглядати.

О)
робив таку ідею пару років тому

сервіс tgrss . com
web.archive.org/...​0065722/http://tgrss.com

не пішло воно — rss фіди все таки сильно мертві наразі і потреби нема в людей в них
їм соціалочка і ленточка (інста-телеграм-фбук) — зручно і просто

seо трафік теж не вдалось зловити щось до 200-300людей в день було макс і все

Після повномасштабного вторгнення — Телеграм став проблемою, тому актуальність може вирости.

Не хочете відновити свій сервіс та створити конкуренцію? Більше подібних — краще.

та ні — якось воно не «летить»

про телеграм в укр — то скорійше тре якісь телеграм — вотсап/вайбер репостери робити

З пропрієтарного шлаку до ще більш пропрієтарного шлаку?

Можливо буде краще зробити порт новин з однієї соц мережі у якусь іншу, але питання у яку, як розділяти по каналам і тд.
Якщо будуть ідеї як краще — буду радий почути.

Телеграм став проблемою

Не став він проблемою, навпаки він набрав велику кількість нових користувачів в Україні через простоту та зручність.

І саме простоти та зручності немає у РСС: це як була технологія для гіків, так нею і залишиться в історії.

З мого досвіду Feedly — зручна читалка новин, яка ховає всю специфіку RSS глибоко всередині.
---
Якщо не RSS, то який альтернативний клієнт для споживання новин на постів з пабліків це міг би бути?

В тому і суть, 99% людей не потрібно «просто читати новини», якщо можна «читати новини, і заодно обговорювати похід в бар у п’ятницю в сусідньому чаті».
Якщо ж говорити «ну так в RSS можна комбінувати декілька фідів, аля телеграм окремо, інвестиції окремо, ще щось окремо» — ну так же окремо можна й по різним аппкам ходити, де після прочитаної новини ти швиденько можеш переключитись «in trends» і продовжити, якщо хочеться. Коротше, серйозно, це занадто нішево

99% людей слід влаштувати примусовий лікнеп. Чому на керування автомобілем іспит здають, а на керування ЕОМ ні? Можна посперечатися, що з необережного керування автомобілем шкода набагато більша — але ЕОМ у наш час на практиці несуть вищі ризики, враховуючи, наскільки зараз усе автоматизоване і підімкнене до єдиного Інтернету, і яку шкоду несе недбалість, приміром, пасивне залучення своїх ЕОМ до ботнетів чи «випадкове» інформування ворога про успішність прильотів та позиції військових.

/me рохкає про недбалість, а тим часом ковтає зубний порошок знову молоко на плиті проґавлює. Профдеформація така профдеформація.

І тому слід дозволяти йому занепадати ще більше?

навіщо такі складнощі? просто примусово примусити людей робити правильно, а неправильно не робити. Ботнети заборонити.

Мало формально заборонити, треба ще й практично втілити.

Я б от як раз хотів би розділити читання новин від обговорення походів в бар, тощо. Бо із-за великої кількості першого можу пропустити щось із другого і в бар підуть без мене. :(

Для цього в телеграмі є фолдери :))

Зі мною нерідко таке стається. Пишу комусь, а вони моє повідомлення навіть не помічають, бо візок каналами захаращений і воно швидко тоне (а канали всі підряд вичитувати і нема чого). Серед простих людей у цій країні якось заведено, що Viber — для переписки, Telegram — для каналів. А я через Viber переписуватися уникаю, бо він тільки на ноутбуці, та й там криво працює (бо не розрахований на такий кейс). І канали майже не читаю, їх пару штук усього: БІП, місцеві новини, і ще [напів-]мертвих кілька.

Виходить що зараз Telegram — superapp, а є багато людей, що обирають відділяти переписку з друзями та новини/any.
Не кажу що ТГ незручний. Просто проблема розділення цих речей при наявному бажанні на те.

Ну оперуючи фактами, не так вже й багато хочу відділяти :) Просто кажу як є

Він завжди був проблемою тільки конспірологам і тих, хто не відрізняє соцмережу «телеграм» від месенджера «телеграм» :)

Що ви маєте на увазі під «відрізняти»? Мати окремий аккаунт для читання новин, або читати пабліки у веб версіі без логіну?

Чи ви просто ні на що не підписані, а лише чати? Бо тоді у вас проблеми дійсно немає

Ні, просто не обговорювати в приватних чататх в телезі важливих речей :)

Хоча, там є захищені чати із сквозним шифруванням. Захист там не гірший, ніж у вотсапа.

Для чутливих розмов є whatsapp та signal.

А в чому проблема із каналами взагалі? Це ж — публічна інформація. Саме для всіх, для розповсюдження. Це як дорікати фейсбуку, що там стрічка людей чи сторінки доступні будь-кому для читання :)

Повернення до початку 00х, чи коли там востаннє були популярні RSS агрегатори

Та ні, до 2010 точно ще були топчиком. Google Reader закрився тільки у 2013 і то дуже багато ниття було з цього приводу на формумах, а значить тема була ще актуальна.

RSS досі поступово набирає популярність trends.builtwith.com/feeds/RSS
Не кажу, що він зручніше телеграм каналу, але хоч якась альтернатива.

Та думаю переходити на rss. Тре тільки знайти щось зручне і мобільні. Бо месседжери задовбали.

А як ви збираєте новини з декількох сайтів, якщо вони не дублюють контент у телеграм/фб?

Ходжу по сайтах через браузер. Останні років надцять читаю новини на 2-3 новинних порталах. Мені цього більш ніж достатньо. З початку війни ще зявилась купа телеграм каналів, але здебільшого з новинами про бойові дії

Мене особисто напрягає концепція телеграм каналів. Прокидаєшся з ранку — купа непрочитаних на різних каналах і треба у кожен зайти, прочитати
Безкінечну стрічку крутити прикольніше

Розумію вас.Та сам ходжу лише на декілька сайтів, а сорсів контенту — куди більше читаю. А ще бувають блоги, де новий пост — раз на тиждень

От хіба що тут RSS і справді допоможе. Але, риторичне питання, який відсоток людей у світі таке практикує

Якщо RSS буде схований під зручний рідер + продуманий процесс діскавері, шерингу сорсів постів та підписки, то проблем «технічної складності користування RSS» може не бути

Звичайно, але це вже зовсім інші маштаби :) А як тільки такий сервіс стрельне, то source-площадки можуть ще й до суду подати, бо як це так, ви крадете трафік платформи, де вона б рекламку показала чи підписку б запропонувала

а потім з’явиться телеграм-канал, що буде брати інфу з цього фіда. уроборос. Чи скоріже чєловєчєська многоножка.

Підписатись на коментарі