Хто куди донатить?

Ось постало питання куди відправити свій щомісячний донат. Зазвичай доначу ПЖ, різним підрозділам з аеророзвідки і на FPV дрони. Також стараюсь брати участь у більшості зборів ДОУ.

Цікаво почути куди надсилають гроші інші. Можливо будуть цікаві проекти, які можна буде підтримати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доначу тільки знайомим і тільки на гуманітарні проблеми : лікування , протезування, підтримка.

Больше не доначу, сознательно. Надоело выполнять функции гос машины за воров. Дальше сами.

Что, сел на корабль и поплыл?
Молодец!!

Нет, пока ещё здесь — жду открытия границ

Щодо відомих фондів, донати на які можна подвоїти, якщо ваш роботодавець працює з Benevity

Назви відомих фондів, які зараз доступні для донатів на Beneviti — треба шукати в пошуку Беневіті саме точну назву. Без того, що в дужках — в дужках мій коментар.

Transformation Office (Офіс Трансформації Бахматова)
Plast — National Scout Organization of Ukraine (Пласт)
Ukrainian Leadership Academy (Українська Академія Лідерства)
Kontora Pi (Контора Пі)
NGO Motohelp (Мотохелп)
Data Journalism Agency (Texty org ua — Тексти)
Eolymp
NGO UKRAINER
Ukrainian Students for Freedom
Garage Gang (ГО Велика Ідея)
NON-GOVERNMENTAL ORGANIZATION ’’UKRAINIAN MEDIA INITIATIVE’’ (The Ukrainians)
NGO DEJURE FOUNDATION
Competition&Consumer Council
Charitable Foundation Caritas Kyiv
Reformation
AllUkrainian Association ’Automaidan’
Come Back Alive (CBA)
Come Back Alive (Повернись Живим)
CHARITABLE ORGANIZATION CHARITABLE FOUNDATION OF SERHIY PRYTULA (Фонд Притули)
LELEKA FOUNDATION (Фонд Лелека)
Ukrainian Women Veteran Movement
CHARITABLE ORGANIZATION CHARITABLE FOUNDATION MARCUS FOUNDATION (Фонд Маркуса)
CO CF Dignitas (Фонд Марії Берлінської Дігнітас)
Lviv Group (Наші Гроші Львів)
CF ’PROTECTION OF THE FUTURE’ (Фонд Захист Майбутнього)

Є можливість подвоїти свої донати для фонду «Повернись живим»

Існує така платформа Benevity. Якщо ваш роботодавець підключений до неї, то кожен ваш донат через платформу подвоюється за рахунок роботодавця.

Тобто, донатите 100 баксів, роботодавець докидує ще 100.

На платформі зареєстрований і фонд «Повернись живим», тож якщо ви їм донатите, то поцікавтесь у вашого роботодавця щодо Benevity.

Всі великі міжнародні ІТ компанії типу фаанг і тому подібні мають там бути.
Точно там є Нвідіа, Гугл, Фейсбук, Сейлзфорс.
Більше того, можна зареквестити метчинг і за донати, які ви робили у минулому.

Не доначу у жодний фонд де немає звітності. Звітність типу скільки перерахували чи фото що купили — це не звітність. Купую зазвичай самостійно те, що попросять. Або, скидуюсь родичам чи друзям які на війні.

Звітність типу скільки перерахували чи фото що купили — це не звітність.

А що по-вашому звітність?

Наприклад я того тижня робив збір на антену Alientech + 8м кабелю. Купував з рук в бариги на OLX, бо треба було терміново, з пруфів витрачених коштів в мене переказ на карту фізособи та фотка тієї антени з військовим на підрозділ якого вона пішла. Яку звітність від мене ви би очікували?

Для мене звітність це скільки прийшло коштів, та на що витрачено. І, це має підтверджено документально, або ж виписками з банків.

Для прикладу. Я маю невеличкий притулок для бездомних тварин, яких викинули ’’патріоти’’ які втікали від війни. І, один раз мої знайомі вирішили допомогти мені коштами, я їм повністю надала звіт скільки прийшло на мою картку, та на що я витратила (чеки, та виписки з банків). Якось так.
Бо, інколи, збирають припустимо 10000 тис., але у висновку прийшло 15000 тис., і, роблять звіт як витратили 10000 тис., а куди пішло ще 5000 тис. невідомо((

Щоденний донат в 1024₴ через donate1024.org Там я розміщаю свої збори та збори моїх знайомих волонтерів. Я задонатив на абсолютно всі збори які розміщував (крім одного коли банку розбили швидше ніж я встиг кинути гроші). Кожен день новий збір + звітнсіть. Приєднуйтесь!

Щомісяця 6000₴ на kolo.ua
Щомісяця 3000₴ на ПЖ. Дав би більше але вони не можуть зробити кастомні суми🙈
Щомісяця 512₴ на Реактивну Пошту про яку нижче згадували
Щомісяця 1024₴ БФ «Одна гривня має значення» https://1uahmatters.charity/

Ось так за місяць регулярно витрачається 40-45k₴

Такий темп я вже тримаю більше року.

Крім того, підтримую ситуативні збори DeepState та інших організацій.

Щомісяця 3000₴ на ПЖ. Дав би більше але вони не можуть зробити кастомні суми🙈

Можна донатити кастомні сумі на їх благодійну банку в моно.

Доречі, доначу приблизно так, як описано зверху, але бували періоди, коли не виходило комітитись настільки.

Плюс ще можна кешбєк перераховувати на благодійність.

Можна донатити кастомні сумі на їх благодійну банку в моно.

Так можна, але я хотів саме підписку, щоб автоматом списувало, а ПЖ могли мій крихітний внесок запланувати собі у бюджет.

Так, на благодійні банки можна саме автоматичні списання налаштовувати, на відміну від звичайних.

Щомісяца. Деякий відсоток ЗП донатимо на потреби хлопців та їх підрозділів, яких мобілізували з нашої компанії. Та їхніх сімей.
Частина — військові облігації.
І інколи Повернись живим та «Николаевкий Ванёк»

Друзям на збір, а також знайомим, які на фронті

ох список великий, тому не кожен місяць виходить всім закидувати, тай суми не великі
В першу чергу друзям на збір, або якщо хтось зі знайомих хто вже воює.
Потім йдуть ПЖ, Притула, та Андрій Любка (письменник який купує лише авто)
Далі тг канали: Новинач, Перша приватна мемарня, Останній капіталіст.
Іноді бува Стерненку закину (якщо велечезний збір) також Байдаку.
Декілька ютуб каналів.
І мабуть все, чекаю на підвищення зп щоб просто збільшити ліміт.

Повернись живим
Kolo koloua.com
donate1024 donate1024.org
Збори знайомих та колег

Приватні постійні збори, якими дуже довіряю:

Навіть ніколи питання такого не виникало. На початку вторгнення сам збирав кошти на потреби тільки одного товариша і ще йому інші товариши збирали, так усього було багато треба. А ще мій друг воював, та гарний знайомий. Зараз вже інша ситуація але у знайомих або колег зборів завжди вистачає. Значно більше ніж у мене коштів. І це враховуючи що на ПЖ чи інші великі фонди не донатив, тому що вистачає потреб у знайомих

Чати в компанії, де працюю. Волонтерам, які збирають для частин де служать родичі.

В компанії є волонтерські чати зі зборами, там колеги постять збори для рідних/знайомих/знайомих знайомих. В основному туди. Більше довіри до таких зборів, ніж до великих фондів, ну і більше імпакту відчувається ніж закидувати в бездонну яму.

Донатьте знайомим або знайомим знайомих (якщо вони не аватари і шахраї, звичайно). Люди дивляться на «поп-зірок війни», і думають що усім так донатять — умовному Осману звичайно за 3 наносекунди 500к зберуть, а звичайні миколи збирають 60к на ремонт двигуна вбитого пікапу чи не місяць усім колгоспом (половину все одно зі своїх докидують)...

Після того як на бабі замінили герб совка на тризуб за 30 лямів я вже нікуди не донатю. Якщо твою зп за 12 років пускають таке «потрібне» під час війни діло, то напевно моя допомога вже не потрібна...

Якщо здається, що держава тратить кошти не туди, то логічно же донатити людям і орзанізаціям, які конвертують гроші у корисні для війни речі, ні?

Не буде ніяка держава тратити все на війну, тим більше видалення совкових символів з одного з найбільших монументів країни — ІМХО не найгірше на що держава потратила гроші.

А звідки інфа, що кошти на бабу були з донатів тому ж ПЖ?

Та ось мене теж дивують такі люди: залатали якусь яму чи права п’ятка лівої ноги Данілова щось на марафоні сказала і все — «не буду донатити». Наче він до цього щось донатив. Пора таким уже придумати хоч для самих себе більш правдоподібні виправдання.

Мене теж дивують люди які самі собі шось придумали і вважають що перед ними хтось виправдовується.

Таку інфу ви самі придумали. Якщо держава може потратити 30 млн. на херню то напевно проблем з грошима немає і моя допомога вже не потрібна.

Одним зі спонсорів була Розетка, яка в цей же час збирала 10 мільйонів на дрони або щось подібне.

Можна не донатити державі, а донатити військовим або постраждалим від війни напряму, без проміжних ланок.

В не перший раз чую що хтось ниє з приводу цього тризуба. Ви хоча б поцікавили хто фінансує проект? Це було не з бюджету, а спільний проект великого бізнесу — метінвест, монобанк, нова пошта, кан, атб та інші

Ви радите мені поцікавитися хто фінансував проект. А чому ви самі цього не зробили? Окрім приватних компаній цей проект також фінансували державні компанії.

От я і поцікавився, а не прочитав голосну новину у пабліках і «зробив висновки». Участь у проекті державних компаній не означає фінансування. З бюджету витрачено нуль. Крапка.

forbes.ua/...​egaproektu-09082023-15319

«Кошти на заміну герба надали меценати, державні та приватні компанії: „Нафтогаз України“, Монобанк, Ощадбанк, ПУМБ, фонд BGV, „Нова Пошта“, ПриватБанк, „Український Аграрний Холдинг“, „Перша Приватна Броварня“, „КАН Девелопмент“, ОТП Банк, WOG, „Незалежна асоціація банків України“.»

Участь у проекті державних компаній не означає фінансування.

А «кошти на заміну герба надали» таки означає фінансування.

Крапка.

То скільки з цих 30млн витрачено з бюджету?

То скільки з цих 30млн могло бути витрачено на більш корисну для перемогу справу?

Підписка на 3000 грн на місяць на фонд Повернись живим. Вони на мітингу, на який я потрапив випадково, просили через підписку донатити, бо їм простіше так планувати бюджет. Ще знайомим військовим. Іноді на різні рандомні збори на ютубі на скільки можна, щоб дружина не помітила і не прибила.

Із великих фондів регулярно доначу Корпорації Монстрів.

А так як у всіх — особисті контакти, збори у соцмережах, плюс оплачую пару Старлінків

Особистим знайомим, а серед фондів — «Справі Громад».

Регулярно «Повернись живим» та www.facebook.com/uka.didych на машини на фронт. Решта під постами друзів та різні збори по настрою.

Згадували в коментарях але нагадаю про «Реактивну Пошту». Це благодійна організація яка з 2014 займається допомогою найефективнішим артилерійським бригадам. Все що західне, високоточне, далекобійне це до нас.

Зараз збираємо на 2 штаби для особливих артилерійських бригад, тих самих.

В нас прикольні активіті для постійний меценатів і живе спілкування :)

Доречі шукаємо ІТ компанії які готові підтримати наш збір, в особисті розкажу що планується і які бенефіти окрім дохлих окупантів отримає меценат

В мене є фотка з градами та моїм пiдписом вiд вас :) У тому роцi зробив вагомий внесок за таку фоточку.

В нас суттєво розширилась номенклатура озброєння на якому можна залишити побажання і відправити посилку 😈

Знайомим та ресурсу bihus.info або рандомно Притулі, Стерненку. Вже не памятаю чому бігусу почав донатити

Їх розслідування досить сумнівні при детальному аналізі. Їхні докази часто не дуже переконливі але якимось чином з цього роздувають досить велике калове торнадо.

Їх розслідування досить сумнівні

До речі, шо там зі Свинарчуками :)?

На лікування тварин вже багато років:

www.facebook.com/groups/1459067594332766
www.facebook.com/groups/catlviv
та інші

збори на великих телеграм каналах (Притула, Стерненко, перша приватна мемарня, скринька пандори, Николаевский ванек), на лікування бійцям, а також знайомим в бригади

до мобилизации:
— Демократична Сокира www.facebook.com/sokyra.space
— ДемСокира (харьковское отделение) — часто и много прямых сборов от активистов на конкретные бригады/потребности в чате/фб
— VivaKot — www.facebook.com/vivakot.org
— знакомым воюющим сам сделал несколько сборов

У фонди Ігоря Великого www.ihor-the-great.org/donate та журналіста Бутусова censor.net/ua/yuriy_butusov_fund

а цей, як його... Маркус- Анан’єв де воно? теж гроші збирав, аж гай шумів

Договорився, його поперли з бригади. Увійшов в контри з начальством. Відео в нього були трошечки постановочні.

«договорився» чи «добалакався»? яке там перевірочне слово має бути — «добазарився» чи «дотриндівся»?
*соррі за офтоп

Справа Громад, та Роман Донік. Фондам-волонтерам, які товарищують з ЗЕ та яким дозволяється піаритись на марафоні довіри немає, суми захмарні, в що важко повірити. Або це брехня, або просто готують наступний політ-проект, до виборів.

Цікава у вас логіка. У «справи громад» немає детальних публічних фінансових звітів, вони купують рекламу у центрі Києва, не виключено, що використовують партійні кошти для цього — де ви тут потенційну довіру знайшли?! Це більше рекламна кампанія ніж фонд, що працює виключно для підвищення впізнаваності Порошенка та його партії ЄС. Гляньте пости їх у ФБ чи знайдіть публічний звіт роботи фонду. Краще вже Притулі кидати, де все на місці у фонді.

З іншого боку підтримувати в тому числі політичну фігуру, якій симпатизуєш не вважається чимось зашкварним в країнах з розвинутою демократією. Це тільки у нас чомусь як висловлюєш публічну підтримку якомусь політику — то на тебе зразу кидаються.

А хто на вас накидався? Були у вас такі випадки?

Моя логіка проста: я проти ЗЕ-влади, і я за Порошенко та його політ.силу. Притула нормально «інтегрований» з Зеленським та владою, проблем в нього нема. Отже Притула — для мене теж ворог. Це ті самі люди, які вам будуть знімати серіали, будувати (розкрадати) на дорогах, і ще безліч всього.

Кожна партія це не єдина воля керівника, це деяка група різних людей, у кожного свої інтереси, люди які просто ситуативно зібрались разом. Масові розгоняння зради проти Притули досить нагадують почерк, який ми спостерігали під час компанії Зеленського, коли щось подібне розганялось проти Порошенка. Я от не впевнений стосовно Притули, подивимось що буде далі.
В будь-якому випадку вибори ніхто наразі проводити не планує, а поточна ситуація досить таки звужує горизонт планування.
Радує що Притула, що Порошенко піаряться волонтерством наразі.

Я зрозумів. Це більш політичний вибір, тоді все ок. Я топ фондам довіряю і більшість моїх донатів туди іде. «Справа громад» для мене темна конячка з незрозумілим розподілом коштів та управлінням, як по мені це ручний фонд для піару. До речі, цікавий момент: «Справа громад» не платить за оренду приміщень де розміщується фонд з 2019 року і вже заборгували 20млн гривень підприємству «Київ», хоча суд вони вже програли, не впевненний яку інстанцію правда.

t.me/Katimsya

Стабільний потік машин на фронт. Все прозоро, є довіра до засновника.

Регулярно там, навіть шматочок мі-24 виграв на аукціоні минулого року.

-

Ось постало питання куди відправити свій щомісячний донат

ну найкращий варіант — це знайомим чи знайомим знайомих
якщо серед родичів/друзів немає таких, то на роботі точно є люди, які збирають гроші на конкретні підрозділи
в цьому випадку гроші зразу доходять до отримувача і можна навіть прослідкувати чи ефективно їх використали
великі фонди Притули/Стерненка/Мадяра збирають і без того величезні гроші, а от чи ефективно ті десятки мільйонів гривень використовуються — це вже дискусійне питання, адже звітів як таких немає

Мені навпаки здається, що куди тратять гроші знайомі (особливо якщо вони не волонтери) іноді хрєн просиш. А на великі збори звіти як правило надаються.

ну в нас стараються додавати звіти після зборів
часто навіть з підрозділів відео записують, але то таке, все суб’єктивно і якщо немає довіри до збору, то можна інший знайти

А на великі збори звіти як правило надаються

просто там суми величезні і одна справа коли ми збираємо 70к на якісь потреби і отримуємо звіт куди ці гроші пішли, а інша коли хтось з інфлюенсерів зібрав 500 лямів і сказав, що на ці гроші купили супутник і ти такий — «ну ок»
я не з метою дискредитації пишу і хай люди відправляють гроші куди хочуть, але для себе вирішив, що великі фонди і без мене добре гроші збирають, а от малі кожну тисячу гривень випрошують

Мобільний додаток / агрегатор монобанок www.donatta.app

Перевірені збори, особиста статистика та ачівки.

Нажаль судова та правоохоронна система поки з недостатньою серйозністю розглядають випадки людоїдства (скамів на війні). Максимальне покарання яке може зробити якийсь із сервісів — це бан, що звичайно мʼяко кажучи недостатньо.

Однак те що можуть робити агрегатори, такі як Donatta — це мінімізація шансів скаму.
З того що вже робиться, у тому числі завдяки партнерам:
1. Перевірка волонтера та збору на етапі його додання у сервіс.
2. Автоматизований моніторинг активності у зборі.
3. Надання інформації про збір та соціальну сторінку волонтера користувачам.

З того що є у планах зробити:
1. Історія завершених та незавершених зборів у волонтерів.
2. ...

Ідея другого пункту ще не зʼявилася, але вона потрібна. Адже чим більше додаткових перевірок — тим менше шансів скаму.
Якщо є будь-які ідеї що ще можна робити, тотально велком!

Виключно Справа Громад. Ніяких Притул, Лаченко-Стерненків і Чмутів.

ви з Залужним сперечаєтесь? ну ок. Мені там ще було ліньки прикріпити слова Данілова по Нептунам, але то ви вже самі знайдете, якщо захочете. Всі вони страшенно помиляються, звісно. Тільки Чмут правий ЛОЛ

Який українець обійдеться без переходу на особистості в дискусії? Жоден. Яка ж величнзна прірва між нами і країнами першого світу.
Клоун то преЗЄ ваш і виборці його, а не я.
І до слова — чому мені посрати кому ви донатите, а вам ні? Подумайте про це

можна пруф ось цього

ти розпочав обливати брудом людей.
не зміг навіть мінімального аргументу навести

аргументу чого? чому я не доначу чмуту?

Тобі сказали, що зброя є економічно провальною.

Мені про це «сказали» ти. це ти так на свої слова референс робиш? і чому ти вирішив, що ти авторитет?

Навчись відповідати за слова

от іменно

скинув скріни на котрих відверта маніпуляція і брехня

Сонечко, на скрінах твіти твого кумира Чмута + чувака, який написав йому про потоплення крейсера Нептуном (цей факт спробуй нагуглити) + скрін посту Тані Чорновіл + скрін з частини інтерв’ю Залужного (інтерв’ю теж спробуй нагуглити). Єдине, що там не згадано про те, що Богдана відпрацювала з Цезарем. Але ти не через це так збудився, n’est-ct pas?

Ти ж не зміг відповісти чому факт використання у м777 у звільнені Зміїного не згадано ні на скрінах, ні у сюжеті про це звільнення.

взагалі-то, згадано. Ось сюди гроші за гугління:

UA353052990000026207895678799

і я продемонструю, де що згадано.

Також ти не зможеш пояснити чому замінюються ключові деталі зброї, якщо її так хвалять у пропагандиських сюжетах?

скажи, ти умієш не стрибати з теми розмови, як мавпа з гілки на гілку? умієш вибрати одну (1) тезу і сперечатися по ній?

Кріповий ти чувак — говориш про себе у множині:

Тому тебе люди називають клоуном

Лікуйся, коротше.

Чувак, ти все таки пишеш про себе у множині. Я серйозно — лікуйся. Я підозрюю розлад особистості, але не спеціаліст у цьому, краще звернутися до фахівця.
П.С. я свої дані не поширюю. Мій рахунок у UK, якщо що. І навіть номер місцевий, ага.

Цікаво, на що тільки фанатики не йдуть. Але це дуже показово.

. Ми побачимо поломані карʼєри дуже багатьох людей, котрі вирішили поширювати відверту брехню

Which reminds me... а можеш знайти друга дєцтва, Баканова Івана Георгійовича? Там якраз можна буде реалізувати твої нахили по ламанню кар’єри і ще багато чого, це просто флеш рояль.

І знову «ми, нікалай второй». І, як завжди, нуль продуктивності. Де вас штампують? Єрмаковські такі єрмаковські... борцуни, б***ь. Щоб «ви» так за Червінського жопу рвали. А нє — за це ж не заплатили, команди фас не було. До слова, Чмут по Червінському теж добре відмітився.

І чим виправдана дана позиція?

Бо все це різні рівні Банкової. Можна просто співставити (чи є таке слово чи це неправильно?) різні факти і події і намалюється негарна картина. У мене особисто несприйняття теперішньої влади і тих, хто до неї дотичний.

Нічого не зрозуміло. Я запитую про ваші донати виключно Справі громад — чому так, мотивація? Не про несприйняття до влади чи кого там. Фондів/зборів багато і велика частина їх не є політично вмотивованою, і можна навіть добавити на відмінно від Справи громад наприклад.

а, ясно. Ну я люблю бачити, на що йдуть гроші. Бірюкова знаю особисто, йому довіряю і захоплююсь його роботою.

А в чому проблема Стерненка ? Ніби нормальні збори в нього

А хто такий Стерненко? Яка його історія, звідки він взявся? І я погано ставлюся до його викрутасів і авантюр. Останнє — це те, що він виступив на захист кол-центрів Колі-мітбола.

Википедию смотрели? В Гугле еще «Стесненно нож» можете поискать.

Ото це коли він зарізав одного з двох гопників, яких одеські мусора відправили «поламати нацика»? Ну правильно зробив.

У нас є своя невеличка волонтерська група, що опікується деякими артбригадами та вч, які мають ППД в Черкасах.

Але найбільше підтримую потужні проекти «Справи громад»: spgr.org.ua/uk

Тут закупівлями і «викручуванням рук» постачальникам займається Юрій «Фенікс» Бірюков (Крила Фенікса), а кожна моя задоначена гривня подвоюється «Фондом Порошенко» і виходить, що моя допомога проектам «Справи громад» та «Фонду Порошенко» в декілька разів ефективніше, ніж в інші фонди.

Цікаво, треба буде спробувати

До слова, у Юрiя Бiрюкова на ФБ є Paypal реквiзити, що для мене дуже зручно. Може комусь це стане у нагодi теж, бо на сайтi немає.

Воу, тільки помітив це. Дійсно, є ще палка, але українським громадським організаціям не можна примайти гроші на пейпел, тому приймають на приватний акк і, звісно, цих реквізитів немає на сайті: [email protected]

Левова частка донатів прямо в підрозділ де служить брат. Менше донатів під постами знайомих.

Великі фонди — багато і стабільно кожного місяця.
Є військова частина, якій допомагаємо з друзями по запиту, в основному раз в 1-2 місяці.
Також є знайомий якому раз в декілька місяців допомагаємо з ремонтом їх бойового корча.
Ну і по 500 грн на всі збори, які попадаються на очі від людей, яким довіряю

1. Збирав кошти і за свої купляв коли була змога і знав кому потрібно;
2. Щомісячна підписка на ПЖ;
3. Донати на великі збори Притули, Стерненка, KOLO;
4. Донати на збори знайомим або знайомим знайомих;
5. Притулки для домашніх улюбленців (найменша стаття витрат, але вважаю, що також важлива).

Людям без емпатії звичайно не зрозуміти, але тварини заслуговують на хороше ставлення більше, ніж деякі люди.

Звісно, кидати донати тваринам замість умовного військового, який збирає на протез — це дуже гарний прояв емпатії. А якщо кидати в фонди допомоги тваринам, яких вивезли зі сходу, то вони кращі за вуличних тварин десь на заході? А якщо навпаки? Де тут провести межу наявності та відсутності емпатії?
Це лише питання світогляду та пріоритетів та взагалі хто як хоче той так донатить, багато хто і цього не робить, тому не бачу сенсу виправдовуватись або висміювати чиїсь донати, мене заціпила лише фраза про емпатію.
Але так, на мою думку, тварини не на часі. Бо якщо кіт якійсь помре, замість нього обов’язково народиться ще 10, бо у нас багато хто не хоче витрачати гроші на стерилізацію, потім викидає кошенят, за що немає покарань, яким знову завжди потрібна буде допомога. А з людьми таке не працює і взагалі в Україні зараз один з найгірших рівнів народжуваності у світі, тому на мою думку у пріоритеті мають бути люди (знову ж таки не намагаюсь переконати не донатити тваринам). Можете мене записувати в люди без емпатії.

це ж треба було так зіпсувати хорошу ініціативу, що невеликий донат на котів ледь не виявився державною зрадою
мова ж не йде про те, щоб не донатити військовим, а всі гроші на притулки пустити
мова про те, що допомога потрібна ВСІМ — і військовим, і переселенцям, і волонтерам, які займаються тваринами
ти ж просто взяв і знецінив своїм тупим коментом справу чималої кількості волонтерів, які роблять зі своєї сторони все можливе, щоб врятувати тварин, які потерпають від війни (а деколи навіть ризикуючи своїм життям) і просять за це аж декілька гривень на корм

Це ж треба вміти дупою читати

було б там що читати хоч
рівень філософа біля наливайки — ті теж всі чужі гроші світу готові пустити на фронт, але від бухла для себе заради фронту не відмовляться :)
здається мені, що в тебе той самий принцип — навряд чи ти такий радикальний, коли мова про твої грошенята, а от коли хтось інший не туди скинув, то краще_б ...
а взагалі я помічав, що люди, в яких завжди є ідеї щодо чужих грошей про краще_б, зазвичай, самі нічого нікуди не кидають 🤷‍♂️

З морально-етичної точки зору, донати на тварин є точно таким же актом емпатії та співчуття, як і військовому. Тварини є живими істотами, які відчувають біль і страждання. Вони не менш заслуговують на допомогу, ніж люди. Зрештою, ніхто ж не каже, що всі повинні донатити все на тварин і нікуди більше. А навпаки наголошується етична проблема того, тваринами часто нехтують. І нехтують далеко не за рахунок донатів військовим.

Бо якщо кіт якійсь помре, замість нього обов’язково народиться ще 10,

А он багато хто, і в нашій країні нажаль також, такий аргумент «баби нарожають» застосовують і до людей. Але ж такі морально-етичні переконання не повинні ставати нормою у нашому суспільстві ні щодо людей, ні щодо тварин.

Я двічі наголосив на тому, що рішення про те, кому на що донатити кожен приймає сам і я не маю наміру когось відговорювати донатити на тварин або закликати донатити на Притулу замість цього. Я вважаю, що майже будь-який донат — це вже про емпатію, бо це опосередкований вибір комусь допомогти і саме йому, а не комусь ще.

Я персонально вважаю, що проблема вуличних тварин системна, тому з нею має боротися держава (звісно, зараз держ. коштами це робити не у пріоритеті). Намагатися вуличних тварин десь поселити та нагодувати волонтерами — це лікування симптомів, а не хвороби. Я би донатив на стерилізацію у мирний час, але бачив донати лише на корм або лікування. Підтримав би законодавчі ініціативи щодо якогось контролю власників. Але я не впевнений чи можливі якісь ефективні законодавчі рішення окрім культурної зміни населення, яке має перестати викидати нестерилізованих домашніх тварин та їх дітей на смітник/підкидати комусь під двері або великих витрат на стерилізацію кожної тварини на вулиці.

Зараз для МЕНЕ люди у пріоритеті і я навіть не впевнений чи тварини колись стануть пріоритетом для МЕНЕ, враховуючи потреби людей, які нікуди не зникнуть ні наступного місяця, ні наступного року. Донатьте скільки завгодно на тварин, ваші гроші. Не треба просто казати, що у тих, хто донатить лише на людей немає емпатії

Тут мова не про те, хто в пріоритеті, а більше щодо того, що треба прагнути до суспільства, яке не нехтує потребами і тварин також.

Якщо тобі не здається етичним допомагати тваринам тільки через те, що вони не можуть допомогти собі самі, то як тобі той аргумент, що існує багато досліджень (всі вони легко гугляться), що є зв’язок між жорстокістю до тварин і насиллям у суспільстві? Дослідження показали, що особи, які жорстоко поводяться з тваринами, частіше можуть вчиняти насильство і проти людей.

Тому говорити про якісь пріоритети тут недоцільно, тому що пожертвування на те і добровільні, що кожен вирішує куди їх направити сам. Але суспільство в цілому буде здоровіше, якщо дбатиме і про тварин.

Між жорстокістю до тварин та їх фінансуванням є ще спектр «емоцій», про які ви забули. Чому любителі тварин (майже) завжди хочуть зашеймити тих, хто прохолодно до них ставиться?

5. Притулки для домашніх улюбленців (найменша стаття витрат, але вважаю, що також важлива).

в мене донати на притулки займають десь стільки ж як і інші донати
бо, наприклад, Мадяр чи Притула збирають донатами мільйони гривень за лічені дні, а от на притулки дуже часто навіть декілька тисяч складно зібрати

тварини потерпають від війни так само як і ми, а може й більше (+ багато людей просто повикидало своїх тварин на вулицю)
багато волонтерів навіть на окупованих територіях займаються допомогою тваринам, але в них немає медійної ваги, щоб організувати якийсь нормальний збір, а тому навіть 50 грн для них це вже гроші

тому знаючи статистику серед моїх знайомих, де майже ніхто не донатить тваринам, а тільки у розкручені фонди або на нагальні потреби для своїх, то стараюся хоча б сам донатити на притулки для тварин та волонтерам

За півтора роки повномасштабного вторгнення і майже 10 років війни вже назбиралося друзів-знайомих і просто братів по залізу, яких підтримую персонально.

Тут мій друг дитинства та ще декілька хороших знайомих: terraops.info
Постійно викладають купу якісного контенту з правильно приготованою руснею

Колись донатив майже все, що мав до цього та заробляв.
Зараз вже нічого, може втомився, може зневірився та втратив сенс. Та з грошима не так вже й добре тепер.

Раніше все, а зараз нічого? А навіщо кидатись в крайнощі? Ну про зневіру це дуже схоже на якусь максимальну відмазку, а що ви чекали, що ми за рік винесемо упороту країну з надресурсами? Ми повернули більше 50% захоплених в 2022 земель , насправді це диво, цього ніхто не чекав і далі йде просування, хоч і повільне. Подумайте про це

Ти як наче вчора народився, по моєму всі, хто з головою розуміє декілька тез, а саме:
1. Всі люди лицеміри
2. Воюють в більшості не по своїй волі і серед військових такий же зріз, як і в цілому в суспільстві — є бидло, гнилі і хитров*єбані люди.
3. Донат — це не заміна службі і ніяким донатом об’єктивно не відкупишся. Але життя несправедлива штука: ось хтось не встиг виїхати, когось загребли, хтось пішов добровольцем і загинув чи залишився інвалідом тощо. Тому ридати який світ не справедливий і як всі донатери боягузи — це якийсь інфантилізм.
Тому що як би хто не розпинався — не підуть більшість людей служити по своїй волі — бояться, ще купа причин. Ще деякі мають протипоказання по здоров’ю. Ще частина — жінки:) І якщо тут вибір донатити таким людям чи ні, то для України і українців в цілому буде набагато краще, якщо вони донатитимуть — в цьому і вся суть.

Є ще один фактор: об’єктивно країна не потягне армію в 2-3-5 млн. Той мільон, що зараз є — це максимум. Ось тільки заміняти загиблих і 300-х все складніше і складніше.

Я навть хз як це коментувати, і як це має виправдати відмову донатити? І до речі близьких я вже ховав, після цього злість і бажання донатити ще більше

Я навть хз як це коментувати

ніяк, там просто шиза зі зрадою перемішалася і вийшло щось незрозуміле

І в чому моє лицемірство? Ну крім того що всі люди лицеміри

Ваша теза про суспільство це повний булшіт. Це практично те саме що місцеві сироїди з їх тезами про «державу», наче це якась окрема істота. Так само і суспільство — суспільство це ви і є, тобто ви образились самі на себе, тобто ви інфантил

Ті хто вчора кричав про те який він поганий, тепер лицемірно постять який герой і як дружили.

А як потрібно? Прям на похоронах сказати, чи потім у соц. мережах написати і уточнити? Чомусь такт та ввічливість називають лицемірством.

Так може там нема за що вибачатись, може людина була не дуже, і єдине гарне що вона зробила це пішла захищати Батьківщину, і післі смерті цієї людини всі інші пригадують тільки хороше, прийнанні публічно. Тож я и питаю, про те що загиблий захисник пив як не в себе, зраджував, бив дружину потрібно сказати прямо під час похорону, чи потім у соц. мережах написати про це?

Нагадаю, з червня 2014 року і по 2019-й ми повернули 70% земель, окупованих руснею в лютому-травні 2014-го. Але українцям цього було мало.

У мене особисто суттєво зросли доходи в 2023 році. Тому капасіті також виріс.

На мою думку донатити найкраще знайомим до яких є довіра. Таким чином шлях грошей найкоротший, а прозорість їх застосування найбільша.

Чоиу настільки полярне ставлення до фонду Притули і Стерненка? Половина донатить від душі, інша половина хейтить. І якби хейтила чи донатила невеличка група, то нічого дивного. А тут прямо велика спільнота як тих хто донатить так і тих хто хейтить

Просто їх русофобія все ще недостатня.

Про Стерненка не в курсі, а щодо Притули в мережі бачив цілу кампанію поливання лайном ботами. Декілька місяців це продовжувалося.

Бояться що стане наступним президентом.

Бритва Оккама каже, що скоріше за все це русня. Тому що це прекрасно вписується в їхню операцію дискредитації доцільності донатити.

Ну після виборів шоумена під час війни вже ясно, що вибори іншого шоумена — не проблема для народу. А потім під бандуру:ой а хто ето сдєлал. ой а хто кордон закрив і почав щипати гусей, як же так — ми ж нове обличчя вибрали.

Чувак люто ненавидить русню і робить все щоб її популяція регулярно скорочувалася. Раджу підписатися в ютубі і ТГ.

В основному «хейт» прослідковував у пропорошенківській екосистемі. Мені здається, що виборець від Порошенка втікає, до Притули — ось і результат.

Половина донатить від душі, інша половина хейтить.

Політика

про «безмежно чесного й правдивого патрійота» Притулу. А ви помітили, що кілька тижнів тому закінчилася оренда отого притулячого супутника за ледь не мільярд гривень, скинутих легковірними українцями (злі язики твердять, що там, насправді, було банальне відмивання й виведення коштів одного олігарха)?
І в ЗСУ, і в Генштабі й навіть у ГУР не помітили. Точнісінько так само, як до того не помічали наявності того супутника та міфічних розвідданих з нього...

От я все більше переконуюся, що чим нагліше брехати, тим більше народ вірить, чим брутальніше гадиш їм екскрементами на голови, тим сильніше люблять. Зрештою, якщо нашим українчикам це так подобається... То чому б і ні.

А Стерненко мутний персонаж, але коли це зупиняло наш нарід?? Чим мутніше — тим краще, дайте два.

оріенда? наче ж супутник купили, а «оренда» — то підписака на свіжі дані з інших супутників мережі. Нє?

ну так. наскільки я зрозумів — один супутник навсігда над нами і доступ до даних інших супутників. Нє? я неправильно прочитав цей тиц?

Який супутник над нами? І який доступ до даних інших супутників?
Ви сумнівалися, що оренда, казали про купівлю. Я вам — тиць на сайт виробника.
ICEYE Signs Contract to Provide Government of Ukraine with Access to Its SAR Satellite Constellation
Я бачу слово ACCESS, про купівлю не йдеться.

Варто зауважити що перед реченням яке ви процитували йдеться про трансфер одного супутника у розпорядження уряду України.

«As part of the agreement, ICEYE will transfer full capabilities of one of its SAR satellites already in orbit for the Government of Ukraine’s use over the region. »

Наскільки я пам’ятаю то за ту суму там був договір про те, що один супутник викупається і передається нам у розпорядження, плюс ми отримуємо доступ до цілої мережі супутників на один рік.

will transfer full capabilities

от де ви це берете? про те, що супутник викуплено. Є текст. Всі слова зрозумілі, але людять множать сенси. Навіщо так робити?
До того ж цей рік, про який ви говорите, вже закінчився, про що й був мій перший пост.

Тут напевно варто уточнити що під «покупкою» мається на увазі саме викуп всього часу його роботи до кінця експлуатації. Саме таке трактування мав на увазі я і, напевно, ваш опонент з яким ви вели дискусію до цього.

Згоден з вами, що напряму про викуп супутника в прес релізі не написано але це випливає з пресрелізу якщо розглядати той абзац, який ми частково цитували, як єдине ціле.

«As part of the agreement, ICEYE will transfer full capabilities of one of its SAR satellites already in orbit for the Government of Ukraine’s use over the region. The SAR satellite will be operated by ICEYE. In addition, ICEYE will provide access to its constellation of SAR satellites, allowing the Ukrainian Armed Forces to receive radar satellite imagery on critical locations with a high revisit frequency.»

Якщо розглядати даний абзац з позиції, що доступ до всіх супутників компанії був тимчасовим, то тоді абзац виглядає нелогічно так як немає сенсу підкреслювати момент з окремим супутником.

Але якщо розглядати даний абзац з позиції, що супутник виділений повністю під потреби України доки він буде на орбіті, а доступ до інших супутників у нас по підписці на один рік, то абзац стає логічним.

Наскільки я розумію самого договору з Iceye не публікували. З джерел максимально наближених до офіційних я знайшов лише пост екс-міністра оборони в Facebook де також він пише саме про те, що один супутник було «викуплено», а до інших ми отримали доступ на рік.
www.facebook.com/...​Fqjy9yd2YMazjTPcrV9NozdYl

У мене є питання до ефективності зборів на ті або інші цілі фондом Притули. ПЖ для мене має імідж дуже ефективного фонду щодо витрат на закупівлю необхідних речей або який робить висновки з помилок. А до Притули були питання щодо супутника, спартанів. Наче і те, і інше було насправді потрібно та виростано за призначенням, але чи потрібно було воно по тим цінам — це для мене залишилось питанням.

Притула явно має політичні амбіції і Стерненко скоріше за все також. А от Чмут справляє враження перш за все людини фахової і яка через свою особистість в політику не піде.

Притула явно має політичні амбіції і Стерненко скоріше за все також

Притула — президент, Стерненко — мер Одеси :)

Я донатив половину Притулі, половину — ПЖ. Доки Притула не влип в ту історію із Спартанами по 100к. Потім вони довго і нудно тягнули зі звітами скільки і по якій ціні закупили. Тому з того моменту все йде на ПЖ.

Повернись живим і адресно знайомим або те що вони репостять

Тільки рідним, знайомим і рідним знайомих зараз. Вже черга

У мене була ситуація, що допоміг так знайомому на хорошу суму, а потім виявилося, що гроші пішли скажемо так «не на підтримку обороноздатності країни» і тепер я більше стараюсь навпаки донатити фондам і волонтерам, яким довіряю.

Я надсилаю не грошима, а крутими аптечками та турнікетами. Якщо він їх продасть то вже його проблеми

Та й якщо зміг перевірити знайомого грошима то теж кращє ніж у біді 🙂

Ого які масштабні збори у Мадяра. Дуже приємно здивований.

Трохи кинув йому на утилізацію хробаків.

Знайомим місцевим волонтерам (двоє різних), друзям і знайомим в арміі (вже 5) на різні збори.
Із загальновідомих розділились — я доначу Стерненко, дружина на ПЖ.
UPD. Подивився, ще в Top5 донатів були збори на 47-му (Marcus foundation) на етапі створення.

ПЖ, Стерненко, Коло, Притула, ну і точково знайомим.

donate1024.org + туди ж закидую збори для друзв і знайомих іноді

Зосередився на двох волонтерах та надсилаю тiльки туди.
Волонтерська група Романа Донiка (Харкiв) та ГО Справа Громад (спiльно з Порошенко 50 на 50 сплачують та роблят дуже вагоми штуки)

Стерненко, Притула, Мадяр + різні невеличкі збори.

первых двух вычернки из списка, кидай лучше мадяру все

Типу маю прислухатися до неаргументованої думки аноніма в інтернеті?

Це той, що Бровді з «Хлібінвестбуду»?

Зараз дуже багато фондів і напрямків. Тому питання такого не постає, бо донатів банально не вистачає аби покрити їх усіх.

Зараз дуже велика потреба у тактичній медицині, командування їм дуже погано забезпечує. Ось тут можна почитати детально — www.pravda.com.ua/...​lumns/2023/07/26/7412922

Тому допомагаю в цьому напрямі через фонд «Лелека» — www.facebook.com/lelekafoundation (керівниця www.facebook.com/iryna.guk, uk.wikipedia.org/...​i/Гук_Ірина_Олександрівна)

Також «Госпітальєри» (Медичний Добровольчий Батальйон) — www.facebook.com/hospitallers

«Армія SOS» (розробляє ПО «Кропива» та БПЛА «Валькірія») — www.facebook.com/army.sos.ukraine, www.facebook.com/groups/armia.sos

Роман Донік — волонтер з 2014 року, зараз займається новим «151 Навчальним центром» для підготовки людей з ініціативи Залужного — www.facebook.com/...​5a14kLoNr6rAeYUsFMzTQ938l

Тут зараз якраз в тому і питання, що задонатити можна багато куди і очі розбігаються.

Дякую за список, багатьом із нього уже донатив в минулому і не тільки грошима ;)

Цей список можна продовжувати довго — від великих та середніх фондів, до точкових запитів тут на форумі чи знайомих у Фейсбуці.

Військове спрямування:

Гуманітарне спрямування:

Агрегатори зборів на монобанки (перевіряють кожен збір):

Підписатись на коментарі