Про що не говорять у DevOps — анатомія «хвороб зростання»
Як Концептуальний Архітектор, останні три роки активно працюю в сферах коучингу та IT консалтингу. Особливий інтерес для мене представляє гармонізація DevOps з програмами Стратегічного та Антикризового планування-управління.
DevOps активно розвивається, приносячи в IT галузь численні переваги та відкриваючи нові горизонти. Однак, поряд з успіхами, вже помітні численні проблеми та труднощі, які супроводжують стрімкий розвиток.
На базі власного досвіду на спостережень, прояви цих проблем мають системний характер.
Можна відзначити, що DevOps, пройшовши етапи народження та початкового розвитку, наближається до стадії визрівання. Саме тепер починають відчуватися «хвороби росту».
На мою думку, вже проявився ряд проблем, пов’язаних з «хворобами росту»:
— Зменшення ефективності від використання DevOps.
— Відрив від первісної філософії DevOps. Замість акценту на командній роботі та досягненні бізнес-результатів, приоритет віддається технологічним новаціям замість того, щоб спиратися, в першу чергу, на активацію людського фактору. У відповідності до філософії DevOps — весь колектив компанії має бути активним і спрямованим на досягення кінцевого бізнес результату, а не на захист інтересів свого підрозділу.
Готую публікації по аналізу кожного з проблемних питань.
Я б прагнув зрозуміти, чи поділяє спільнота мої погляди та спостереження.
— Діліться своєю думкою, досвідом та проблемами, які ви відчуваєте у сфері DevOps.
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів